Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-01@14:45:01 GMT

علی عبدالله صالح که بود؟

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۹۳۸۸۵

علی عبدالله صالح که بود؟

درپی کشته شدن علی عبدالله صالح رییس‌جمهوری سابق یمن پس از اعلام قطع ارتباط او با انصارالله و دست دوستی دراز کردن وی به سوی عربستان سعودی و به موجب آن درگیر ی با حوثی های یمن بیوگرافی وی را مورد بررسی قرار دادیم.
به گزارش صدای ایران علی عبدالله صالح زاده متولد ۲۱ مارس ۱۹۴۲در روستای بیت الأحمر استان صنعا در کشور یمن به دنیا آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دوران ابتدایی تحصیل خود را در روستای زادگاهش گذراند و در سال ۱۹۵۸ به نیروهای مسلح پیوست و در رشته نظامی تحصیل کرد و در سال ۱۹۶۰ با درجه افسری به عضو ارتش یمن شد. او از جمله کسانی بوده که در طراحی و اجرای کودتا علیه شاه یمن در سال 1962 دست داشت.
صالح در دوران انقلاب یمن و در سال‌های دهه ۶۰ میلادی به دفاع از جمهوری و انقلاب پرداخت و در سال ۱۹۶۳ به درجه ستوان دومی رسید.
وی سپس موفق شد در سال‌های ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۰ به مدت 12 سال رئیس‌جمهور یمن شمالی شود.
وی از سال ۱۹۹۰ به ریاست جمهوری یمن رسید و در سال ۲۰۱۱، زمانی که اعتراضات مردمی در خاورمیانه به یمن سرایت کرد به شدت به سرکوب معترضین پرداخت. در نهایت او در ژانویه ۲۰۱۲ و پس از تصویب قانون مصونیت قضایی اش از سوی پارلمان، صنعا را برای اهداف پزشکی به مقصد آمریکا ترک کرد.
همچنین عبدالله صالح تا قبل از ریاست جمهوری پست‌هایی نظری معاون فرمانده و رئیس ستاد کل پس از ترور رئیس‌جمهور یمن و دبیر کلی کنگره عمومی مردم را عهده دار بوده است.
در انتخابات سال  ۲۰۰۶ میلادی یمن، صالح که ابتدا قصد شرکت در انتخابات را نداشت اعلام کرد که نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری خواهد شد و او بار دیگر پیروز انتخابات شد. 
علی عبدالله صالح در جریان حمله‌ای که روز ۳ ژوئن ۲۰۱۱ میلادی، به مسجد مجتمع ریاست جمهوری یمن  شد، دچار «سوختگی و جراحت» شد و به خاطر شدت جراحاتی که داشت، قدرت را به معاون خود یعنی منصور هادی واگذار کرد و او در مدت درمان صالح در عربستان سعودی امور ریاست جمهوری یمن را اداره می‌کرد.پس از پیروزی انقلاب مردمی یمن، در ژانویه ۲۰۱۲ و پس از تصویب قانون مصونیت قضایی خود از سوی پارلمان، صنعا را برای اهداف پزشکی به مقصد امریکا ترک کرد و عبدربه منصور هادی بر کرسی ریاست جمهوری یمن نشست.
در سال 2013 و در بحبوحه اختلافات داخلی یمن که بین نیروهای مردمی دولت وحدت ملی یمن (انصارالله) و دولت منصور هادی درگرفت و در نهایت به متواری شدن منصورهادی به عربستان انجامید، عبدالله صالح که به کشور بازگشته بود، با نیروهای دولت وحدت ملی متحد شد و در جبهه مقابل منصور هادی و عربستان قرار گرفت
این سیاستمدار یمنی که از ابتدای جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن با حوثی های این کشور و انصارالله هم پیمان شده بود چهارشنبه گذشته پس از مذاکرات مخفیانه ای که با عربستان داشته است با چرخش به سمت عربستان به انصارالله پشت کرد تا  با درگیری‌های شدید نیروهای وفادار به عبدالله صالح و نیروهای دولت وحدت ملی یمن در صنعا، پایتخت این کشور، پایان اتحاد و آغاز دشمنی دو طرف علنی شود که در نهایت پس از چند روز درگیری حین فرار از صنعا به سوی مأرب کشته شد.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۳۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مشروح خاطرات آیت الله هاشمی در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۰ را بخوانید؛

آقای [سیدرضا] زواره‌ای، [عضو حقوقدان شورای نگهبان] آمد. برای نامزد شدن در انتخابات ریاست‌جمهوری مشورت‌ کرد. گفتم، با توجه به اجبار استعفا از شورای نگهبان، لازم است با اعضای شورا مشورت‌ کند. فکر می‌کند در میزگرد [مناظره] تلویزیونی با نامزدان دیگر، می‌تواند نظر مردم را به برنامه‌هایش جلب کند. محمدتقی، مباشر کارهایمان در بهرمان آمد. مریض است و عازم سفر کربلاست.

آقای [صادق] زیباکلام، [استاد دانشگاه تهران]، برای انجام سومین قسمت مصاحبه آمد و گفت، کتابی در مورد انتقادات و جواب‌ها مربوط به من در جریان انتخابات مجلس، به نام «هاشمی و دوم خرداد» نوشته است. عصر آقای پروفسور [محمدنبی] نعمتی، [جراح مغز و اعصاب در دانشگاه بُن]، رئیس متخصصان ایرانی مقیم آلمان آمد و گفت، ۲۴۰۰ ایرانی در سازمانشان عضوند و به فکر راه‌انداختن بیمارستانی در جزیره کیش، به عنوان بیمارستان بین‌المللی با بهترین استاندارد هستند. بناست برای بررسی، به کیش برود؛ تشویق کردم.

آقای [سیدحسین] موسویان آمد و گفت، اعضای حزب اعتدال و توسعه، حزب را جدی نمی‌گیرند و تعهدی را که برای روزنامه داده‌اند، نپرداخته‌اند و حاضر نیستند در انتخابات فعال باشند و آقایان [محمدباقر] نوبخت و [اکبر] ترکان، نامزدی را هم قبول نکرده‌اند و بعضی‌ها ‌خواستند که حزب از آقای [سیدمحمد] خاتمی حمایت کند که رأی نیاورد. پیشنهاد ‌کرد که دکتر [حسن] روحانی، خوب است معاون‌اول رئیس‌جمهور بشود. سفر دکتر روحانی به پاکستان را موفق توصیف کرد.

دانشجویان و طلاب ممتاز بسیجی [شرکت‌کنندگان در نهمین مجمع سراسری دانشجویان و طلاب بسیجی ممتاز کشور] آمدند. آقای [علیرضا] زاکانی، [رئیس سازمان بسیج دانشجویی] گزارش داد. از میان چهار هزار داوطلب، ۴۰ دانشجو و ۱۵ طلبه انتخاب شده‌اند. برای آنها صحبت مفصلی در اهمیت تعهد و تخصص با هم و ضرورت تلاش بیشتر علمی کردم.

امروز در اندونزی، مجلس گام دوم را در محکوم کردن عمل [آقای عبدالرحمن وحید]، رئیس‌جمهور برداشت که اگر یک گام دیگر بردارد، ساقط می‌شود. درگیری‌ها در فیلیپین هم ادامه دارد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901072

دیگر خبرها

  • انسیه خزعلی توضیح داد؛ طرح زیست عفیفانه در حوزه حجاب و عفاف چیست؟
  • خزعلی ابعاد «طرح زیست عفیفانه» را تشریح کرد
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری به ایلام در حوزه راه
  • تخصیص جدید اعتبارات سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟
  • افزایش ۸۶ درصدی بودجه در دولت سیزدهم!
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند