Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@22:16:28 GMT

گوشی ثبت‌نشده نخرید، حتی اگر رایگان بود

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۹۴۵۶۳

گوشی ثبت‌نشده نخرید، حتی اگر رایگان بود

با اجرای فاز دوم رجیستری مردم باید دقت کنند هنگام خرید گوشی در صورتی که زمان ارسال پیامک احصای اصالت، در پیامک نوشته شد گوشی در سامانه‌های رگولاتوری ثبت نشده و غیرمجاز است، به هیچ عنوان اقدام به خرید نکنند، زیرا این گوشی‌ها در شبکه تلفن همراه سرویس نخواهند گرفت.

به گزارش ایسنا، فاز دوم طرح ثبت گوشی‌های تلفن همراه از امروز چهاردهم آذرماه با اعمال سیاست برای تجهیزات سیم‌کارت‌خور برند اپل اجرایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین منظور و در راستای رفع ابهاماتی که درباره این طرح وجود دارد، حسین فلاح جوشقانی -رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- در یک برنامه تلویزیونی با تاکید بر اینکه گوشی‌های فعال‌شده تا پیش از این تاریخ به طور خودکار در سامانه اپراتورها ثبت شده و این پروژه هزینه‌ای برای مردم ندارد، ابعاد مختلف رجیستری را تشریح کرد.

وی درباره گوشی‌هایی که افراد از امروز قصد خرید آنها را دارند، اظهار کرد: لازم است مردم هنگام خرید دقت کرده و حوصله به خرج دهند. ابتدا شماره ۱۵ رقمی (IMEI) پشت جعبه تلفن همراه را از طریق یک گوشی دیگر به شماره ۷۷۷۷ پیامک کنند و یا با استفاده از کد دستوری  #۷۷۷۷*  شماره‌گیری کنند. منوی اول استعلام اصالت دستگاه است و سوال می‌شود که شماره IMEI را وارد کنند و پس از آن از طریق سامانه همتا پیامکی برایشان ارسال می‌شود.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ادامه داد: ارسال پیامک نیز چند حالت دارد. ممکن است گوشی ثبت شده باشد و پیامکی برای شخص می‌آید که گوشی مجاز است و می‌توانید خریداری کنید. یا ممکن است این پیامک بیاید که این گوشی در سامانه‌های ما ثبت نشده و غیرمجاز است. مردم به هیچ عنوان چنین گوشی‌ای را نخرند، حتی اگر تبلیغاتی برای آن شد و یا قیمت کمی داشت.

استعلام اصالت گوشی بدون یک ریال هزینه

فلاح با بیان اینکه گوشی‌های چندسیم‌کارته به ازای هر تعداد سیم‌کارت، IMEI‌ دارند و لازم هست همه این کدها استعلام شود، افزود: هنگام خرید مردم باید استعلام اصالت گوشی را انجام دهند و اگر در بازار از آنها هزینه‌ای درخواست شد بدانند که این کار یک ریال هزینه ندارد. همچنین در صورت تغییر شماره سیم‌کارت، آیتم سوم در کد دستوری ۷۷۷۷ تغییر مالکیت و بهره‌بردار است که با توجه به آن می‌توانند این کار را انجام دهند. فقط کافی است که شماره تلفن جدید را به سیستم اعلام ‌کنند.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سابقه ناموفق رجیستری در گذشته بیان کرد: رجیستری یک بار در سال ۸۵ به صورت ناقص اجرا شد زیرا کار مطالعاتی مناسبی نشده بود و IMEI به سادگی قابل کپی شدن بود. عده‌ای شروع به کپی کردن این کد کردند و گوشی‌هایی با IMEI‌ تکراری وجود دارد. الان رهگیری گوشی بر اساس IMEI انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه بحث سرقت و ردیابی گوشی‌های سرقتی از اهداف اصلی طرح رجیستری نبوده اما می‌تواند به این کار کمک کند، گفت: گوشی‌ها به صورت زوج شماره سیم‌کارت و شماره IMEI به صورت یکتا در سامانه‌های ما ثبت می‌شوند. اگر گوشی سرقت شد می‌توان بر اساس این زوج آن را ردیابی کرده و نیز از فعالیت این گوشی‌ها در سامانه‌های کشور جلوگیری کرد که این از مزایای غیرمستقیم طرح رجیستری است. البته این امکان در حال حاضر فراهم نیست اما در حال کار روی آن هستیم و در آینده می‌توان از آن استفاده کرد.

اعمال سیاست برای سایر برندها تا دو ماه دیگر

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خاطرنشان کرد: فاز دوم چند مرحله دارد که ابتدا شامل برند اپل و به مرور شامل برندهای دیگر شده و نهایتا تا دو ماه آینده اعلام می‌شود که کلیه گوشی‌ها و تجهیزات سیم‌کارت‌خور شامل این طرح می‌شوند. پس از آن اگر هر گوشی از سامانه‌های گمرکی وارد و ثبت نشده و غیرمجاز باشد، متعلق به هر برندی که باشد قابل سرویس‌گیری در شبکه تلفن همراه نخواهد بود.

فلاح درباره تاثیر رجیستری بر تضمین خدمات گوشی‌های همراه توضیح داد: یک کمیته راهبری در خصوص رجیستری داریم که با حضور وزرای اقتصاد، صمت و ارتباطات و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل می‌شود. یک کمیته اجرایی هم هست که نماینده سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در آن حضور دارند و بیشتر فرآیند کنترل بازار  و قیمت‌ها را انجام می‌دهند. شرکت‌هایی که نماینده مجاز هستند هم با سازمان حمایت هماهنگ هستند و علاوه بر موضوع قیمت، تضمین خدمات را انجام می‌دهند.

تضمین گارانتی و پشتیبانی فنی با رجیستری

وی ادامه داد: درواقع یکی از مزایای رجیستری این است که دیگر گوشی بدون گارانتی و پشتیبانی فنی نخواهیم داشت و تمامی نمایندگانی که مجاز به واردات هستند موظف به پشتیبانی و شبکه توزیع مناسب خواهند بود، در غیر این صورت سازمان حمایت وارد موضوع می‌شود. بدین ترتیب مردم می‌توانند همراه گوشی، خدمات پس از فروش و پشتیبانی مناسبی دریافت کنند.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به تسهیل شرایط برای مسافران بیان کرد: برای اینکه مسافران دغدغه‌ای از بابت گوشی‌هایی که وارد می‌کنند نداشته باشند، ‌به گمرک پیشنهاد کردیم سامانه‌هایی که مردم در آن گوشی‌های خود را اظهار می‌کنند به صورت آنلاین و وب‌سرویس باشد. گمرک در حال بررسی این موضوع است تا مردم هم بتوانند راحت‌تر از آن استفاده کنند، زیرا  ممکن است این کار اکنون کمی زمان‌بر باشد.

فلاح درباره اخذ گمرک از گوشی مسافران نیز اظهار کرد: موضوع گمرک و عوارض در حوزه وزارت اقتصاد دارایی است که براساس بازخوردهایی که از طرح می‌گیریم، درباره آن تصمیم‌گیری می‌کنند. مجموعه وزارت ارتباطات بحث هماهنگی بین مجموعه‌های مختلف را بر عهده دارد و در وظایف ذاتی دستگاه‌ها وارد نمی‌شود. با وجود این، ما پیشنهاد تسهیلاتی برای مسافران داده‌ایم تا در صورت جمع‌بندی و اینکه مسافران بتوانند گوشی‌ها را بدون گمرک وارد کنند، اطلاع‌رسانی می‌شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: به طور مشخص همه تجهیزات اپل از گوشی که مشخصا سیم‌کارت می‌خورد و هر تجهیز دیگری که سیم‌کارت می‌خورد و از شبکه استفاده می‌کند مشمول طرح می‌شود و باید در شبکه ثبت شده باشد. اما اگر هر گوشی برای یک بار توسط یک سیم‌کارت در شبکه فعال شده باشد، در شبکه ما ثبت شده و از هر برندی که باشد مشمول طرح نخواهد شد و سرویس خود را خواهد گرفت. البته از حالا گوشی‌های اپل که در شبکه ثبت نشده باشند مشمول طرح می‌شوند.

رشد دو برابری واردات رسمی تلفن همراه از آغاز رجیستری

معاون وزیر ارتباطات درباره آمار کاهش گوشی‌های وارداتی از مبادی غیررسمی گفت: در سال ۹۵ به طور میانگین هر ماه حدود ۱۴۰هزار گوشی به صورت قانونی و از مبادی گمرکی وارد می‌شد. از ابتدای سال ۹۶ که زمزمه‌های رجیستری مطرح شد، این عدد به ماهی ۱۸۰هزار رسید. از اول آبان تا ۱۱ آذر ماه  که فاز اول و صرفا پایش رجیستری را آغاز کرده و هنوز اعمال سیاست نکرده‌ بودیم، ۵۷۴ هزار گوشی به صورت قانونی وارد کشور شده است. یعنی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته واردات رسمی گوشی ۲.۷ برابر و نسبت به قبل از اجرای طرح در سال ۹۶ هم دو برابر شده است.

فلاح ادامه داد: این یعنی واردکنندگان گوشی خود را برای این کار آماده کرده و تامین نیاز بازار را تضمین کردند. زیرا این طرح برای کسانی که می‌خواهند قانونی کار کنند مزایای زیادی دارد. در حال حاضر ۱۰ درصد واردات رسمی به حدود ۲۵ درصد رسیده و امیدواریم با اعمال سیاست این عدد را حتی به ۱۰۰ درصد کامل برسانیم و با اطمینان خاطر به مردم بگوییم گوشی استاندارد با پشتیبانی فنی و خدماتی دریافت می‌کنند زیرا گوشی‌هایی که به صورت قاچاق می‌آیند حتی ممکن است از لحاظ میزان تشعشع برای مردم مضر باشند. در حالی که کی از فرآیندهای واردات رسمی گوشی اخذ تایید نمونه از سازمان تنظیم مقررات است که جذب اشعه را بررسی می‌کند.

تطبیق IMEIها برای احراز اصالت گوشی

در این برنامه همچنین حمیدرضا دهقانی‌نیا -مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز- درباره کد IMEI گوشی‌های همراه گفت: سه IMEI‌ داریم. یکی روی جعبه، یکی پشت تجهیز تلفن همراه که یا روی جلد تلفن همراه است یا پشت باتری، یک IMEI‌ هم در نرم‌افزار گوشی است. افراد باید هر سه این اعداد را با هم تطبیق دهند. ابتدا استعلام کد روی جعبه را بررسی کنند، سپس آن را با IMEI پشت تجهیز تطبیق داده و اگر مطابقت داشت اقدام به احصای IMEI نرم‌افزاری دستگاه با *#06# کنند. آخرین اقدام این است که همین کد را روی فاکتور خرید بنویسند و آن را به مهر فروشنده مهمور کنند. این مرحله گام اول رجیستری و استعلام اصالت کالاست.

وی با بیان اینکه مرحله پس از استعلام، مرحله فعال‌سازی است، افزود: یک کلیدواژه تحت عنوان کد فعال‌سازی کنار جعبه یا روی کارت گارانتی تلفن همراه وجود دارد. خریدار باید هنگام خرید تلفن همراه این کد را از فروشنده که کد را در اختیار دارد، دریافت کند. این کد، سیم‌کارت و گوشی را در شبکه فعال می‌کند. خریدار برای فعال‌سازی، باید IMEI را که اصالتش بررسی شده، به ۷۷۷۷ پیامک ‌کند.

مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: پس از آن برایش پیامی ارسال می‌شود که کد فعال‌سازی شش رقمی را ارسال کند. سپس شماره سیم‌کارتی را که می‌خواهد در تلفن همراه استفاده کند نیز ارسال می‌کند. در گام آخر پیامکی می‌آید که فرآیند تایید و گوشی در شبکه ثبت و فعال شده است. با دریافت این پیامک می‌تواند مطمئن باشد که دستگاهش می‌تواند از شبکه اپراتوری سرویس مورد نظر را دریافت کند. هر گوشی که بخواهد از شبکه اپراتوری سرویس بگیرد باید این زوج شماره را تشکیل دهد اما اکنون این کار تنها برای اپل انجام می‌شود.

اعلام سرقت گوشی با سامانه همتا

دهقانی‌نیا با بیان اینکه افراد گوشی خود را به کس دیگری ندهند که احصای اصالت گوشی را برایشان انجام دهد مگر اینکه به آن شخص اطمینان داشته باشند، گفت: سامانه‌ای تحت عنوان سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی یا همتا وجود دارد. این سامانه این فرصت را در اختیار شخص قرار می‌دهد که سرقت گوشی خود را اعلام کند. پس از آن به صورت اتوماتیک دیگر سرویسی به آن IMEI  سرقتی داده نخواهد شد و گوشی‌های سرقتی غیرقابل استفاده می‌شود.

وی درباره خرید از فروشگاه‌های مجازی خاطرنشان کرد: افراد می‌توانند از سایت‌های مجاز کشور که بستر عرضه‌کننده کالا در فضای مجازی هستند خرید کنند زیرا تمامی فرآیندها و آموزش‌ها به صاحبان سایت‌ها و واردکنندگان ارائه شده است. حتی یکی از فرصت‌هایی که در این فضا دارند این است که اگر کالا مشکل داشت می‌توانند تا هفت روز آن را برگردانند که در بازار واقعی شاید این امکان وجود نداشته باشد.

مدیرکل ICT ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: حاکمیت از طریق دستگاه‌های زیرمجموعه از قبیل سازمان حمایت به شرکت‌های رسمی واردکننده مجوزهایی داده است و آنها هم بر اساس تعهدات اقدام به واردات رسمی نشان تجاری اپل کرده‌اند که فرآیندهای تجاری خود را در وزارت صمت و گمرک طی کرده است. به همین  دلیل این استعلام‌ها لازم است تا گوشی‌هایی که از مسیر رسمی وارد شده‌اند مشخص شود.

شروط لازم برای ثبت گوشی مسافران

دهقانی‌نیا با تاکید بر لزوم سه شرط برای مسافرانی که باید گوشی‌های خود را در شبکه ثبت کنند، توضیح داد: مسافری که وارد کشور می‌شود اگر گوشی‌اش شامل طرح باشد، مثلا در حال حاضر برند اپل، اگر بخواهد بیش از ۳۰ روز بماند و همچنین اگب بخواهد از سیم‌کارت ایرانی استفاده کند باید فرآیندی را طی کند. اینکه در محل ورود در گمرک در سامانه این موضوع را اظهار کرده و عوارض مترتبه و حقوق ورودی را پرداخت ‌کند. این هزینه به ارزش کالای وارداتی برمی‌گردد که باید اخذ شود. پس از آن IMEI‌ در سامانه گمرک ثبت می‌شود و مسافر می‌تواند از گوشی استفاده کند. اما اگر این سه شرط را نداشته باشد، مشمول طرح نیست.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون امور گمرکی هر کالایی که  توسط مسافر وارد کشور می‌شود اگر بیش از ۸۰ دلار ارزش داشته باشد، باید حقوق ورودی آن پرداخت شود، گفت: در حال حاضر این حقوق ورودی برای تلفن همراه پنج درصد است که به کسب‌وکار ثبت شماره تلفن همراه در شبکه برنمی‌گردد و قانون گمرک است. این کار برای جلوگیری از راه‌هایی است که قاچاقچیان بخواهند با استفاده از مسافران اقدام به واردات گوشی‌های غیرمجاز کنند. ما نیز برای اجرای طرح ثبت گوشی‌ در شبکه وارد کسب‌وکار امور گمرکی و برهم زدن نظم و قاعده آنها نخواهیم شد.

مدیرکل ICT ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اولویت‌بندی شده برای تشخیص کالای رسمی و غیررسمی و از مواردی که مشمول قانون شده، مشخصا تجهیزات سیم‌کارت‌خور است. یکی از  اولویت‌های اول این تجهیزات هم گوشی تلفن همراه است.

دهقانی‌نیا با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد گوشی‌ها پیش از اجرای طرح رجیستری قاچاق بوده است، افزود: آمار کنونی واردات کشور نشان می‌دهد در این بازه زمانی رشد تقریبا دو برابری در حوزه واردات رسمی گوشی تلفن همراه داشتیم. این بدان معناست که افراد اعتماد کرده و اطمینان دارند که این طرح اجرا می‌شود و از طرفی این رشد صعودی خواهد بود. یعنی ازین پس هرچه سبد مشمولین طرح تلفن همراه گسترده‌تر شود واردات رسمی از دو برابر افزایش یافته و به بیش از ۹۰ درصد خواهد رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۴۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی

با آغاز سفر حجاج ایرانی به عربستان، به رسم هر سال برخی اپراتورهای تلفن همراه، تعرفه‌های مکالمه، پیامک و اینترنت خود و برخی پیام‌رسان‌های داخلی هم خدمات خود را برای تسهیل ارتباطات حجاج اعلام کردند.

به گزارش ایسنا، هر ساله و با فرارسیدن روزهای حج تمتع، هر یک از اپراتورهای تلفن همراه امکانات ویژه‌ای را در اختیار حجاج قرار می‌دهند که شامل تعرفه‌های مکالمه، پیامک و اینترنت می‌شود. همچنین یکی از مزیت‌های استفاده از سرویس رومینگ، نرخ مناسب در مقایسه با سایر اپراتورهای داخلی و خارجی است. البته در کنار اپراتورهای ارتباطی چند سالی است پیام‌رسان‌های داخلی هم وارد این بحث شده و خدمات متعددی را جهت تسهیل ارتباطات حجاج ارائه داده‌اند.

بر این اساس همزمان با ایام حج و به دلیل اینکه برقراری تماس اینترنتی در عربستان محدودیت‌هایی دارد و حجاج ایرانی برای ارتباطات تصویری و صوتی با داخل ایران نیازمند استفاده از پیام‌رسانی بودند که قابلیت ارسال و دریافت کد ورود در این کشور را داشته باشد. در همین رابطه یک پیام‌رسان ایرانی از سال گذشته برای اولین بار در زمینه حل این موضوع تلاش کرد و حجاج می‌توانستند در عربستان با وارد شدن به این پیام‌رسان تماس چند رسانه‌ای با کیفیت با داخل ایران و همچنین حجاج دیگر در عربستان برقرار کنند.

طبق اعلام رسمی مسئولان از جمله وزیر ارتباطات، این پیام‌رسان در ایام حج از شش خرداد تا دوم مرداد سال گذشته ۱۲ میلیون تماس تصویری از سوی حجاج با ایران و بلعکس را ثبت کرد. 

علاوه بر این، امسال هم طبق اعلام روابط‌عمومی اپلیکیشن بله، حجاج می‌توانند به راحتی ارز مسافرتی خود را همانند ادوار گذشته از این اپلیکیشن تهیه کنند. تماس صوتی و تصویری به صورت فردی و گروهی از دیگر قابلیت‌های این پیام رسان برای حجاج است تا تجربهٔ این سفر معنوی را با اعضای خانواده‌ و دوستان‌ خود به اشتراک بگذارند.

امین تجملیان-قائم مقام اپلیکیشن مذکور- دربارهٔ حضور اپلیکیشن این اپلیکیشن در عربستان، توضیح داد: با توجه به محدودیت‌هایی که کشور عربستان برای برقراری تماس اینترنتی دارد، حجاج ایرانی بهتر است از پیام‌رسان‌هایی استفاده کنند که قابلیت ارسال و دریافت کد به عربستان را دارد. اپلیکیشن گفته شده این امکان را دارد و حجاج می‌توانند به راحتی با دسترسی به آن، از این برنامه استفاده کنند.

طبق اعلام، ویژگی‌ مهمی از قبیل تماس گروهی تا ۲۰ نفر  وجود دارد که می‌تواند برای هماهنگی بین اعضای کاروان یا عوامل کاروان با یکدیگر مورد استفاده قرار گیرد. ارزمسافرتی هم از دیگر ویژگی‌های شناخته شدهٔ  محسوب می‌شود که افراد قبل از شروع سفر خود می‌توانند از این اپلیکیشن دریافت کنند.

همچنین برای دریافت ارز مسافرتی ابتدا باید بلیت هواپیمای سفر تهیه شود؛ سپس با مراجعه به اپلیکیشن مذکور، در زبانهٔ خدمات، بخش خدمات بانکی و انتخاب ارز مسافرتی، مراحل دریافت ارز، آغاز می‌شود. بعد از انجام مراحل خرید ارز مسافرتی، مسافران با داشتن کد ۱۵ رقمی شناسۀ فروش، می‌توانند ارز خود را در فرودگاه‌های بین‌المللی از دستگاه‌های خودپرداز بانک ملّی ایران دریافت کنند.

در کنار ارائه خدمات متنوع یک پیام‌رسان داخلی، اپراتورهای تلفن همراه هم اقداماتی جهت تسهیل ارتباطات حجاج انجام داده اند. به طور مثال اپراتور اول تلفن همراه سعی کرده است با طراحی بسته‌های رومینگ از لحاظ حجم بسته و مدت سفر که از منظر قیمتی قابلیت رقابت با سیم‌کارت‌های عربی را دارد، مانع از خروج ارز از کشور شود. این اپراتور طی توافقاتی با اپراتورهای عربستانی، عرضه مکالمه و دیتا را برای مشترکان همراه اول فراهم آورد.

ارائه تخفیف در نرخ‌های «آزاد» مکالمه، اینترنت و پیامک

همراه اول  اعلام کرده ضمن اعمال تخفیف‌های ۱۷، ۲۰ و ۲۵ درصدی به ترتیب روی نرخ استفاده آزاد از «مکالمه»، «پیامک» و «اینترنت»، بسته‌های ویژه رومینگ حج ۱۴۰۳ را نیز تعریف کرده است که نرخ «استفاده آزاد مکالمه» با ۱۷ درصد تخفیف به دقیقه‌ای ۱۰ هزار تومان، هر «پیامک با نرخ آزاد» با ۲۰ درصد تخفیف به چهار هزار تومان و هر مگابایت «استفاده آزاد از اینترنت» با ۲۵ درصد تخفیف به سه هزار تومان رسیده است.

مشترکان اپراتور اول تلفن همراه علاقه‌مند به استفاده از بسته‌های رومینگ حج، باید پیش از سفر خود، اقدام به فعال‌سازی سرویس رومینگ بین الملل با شماره‌گیری کد دستوری «ستاره ۱۰ ستاره ۲۹۱۱ مربع» یا خرید بسته‌های رومینگ با شماره گیری «ستاره ۱۰ ستاره ۴۰ مربع» و رجوع به منوی شماره ۵ مربوط به بسته‌های عربستان و خرید بسته‌های این کشور کنند. با این کار علاوه بر دریافت رایگان پیامک‌های بانکی، دسترسی رایگان به درگاه «همراه من» برای آنان وجود خواهد داشت.

تمامی حجاجی که سیم‌کارت این اپراتور در اختیار دارند، می‌توانند برای پرداخت قبوض و خرید شارژ از کد دستوری USSD و همچنین اپلیکیشن‌های «همراه من» و «اوانو» استفاده کنند. همچنین لازم به ذکر است روشن کردن گوشی و دریافت پیامک رایگان است.  

 تعرفه‌های تخفیفی اپراتور دوم تلفن همراه ویژه حج ۱۴۰۳

مشترکان ایرانسل هم می‌توانند تا ۳۱ تیر ۱۴۰۳، این خدمات را با تعرفه‌های تخفیفی ذکرشده، در عربستان سعودی استفاده کنند. بدین‌ترتیب مشترکان اپراتور مذکور، علاوه بر اینکه نیاز به خرید سیم‌کارت و تغییر شماره ندارند، در هزینه مکالمه، پیامک و اینترنت مصرفی‌شان‌ در طول سفر صرفه‌جویی می‌شود و در مقایسه با تعرفه اپراتورهای کشور عربستان، مبالغ کمتری را بابت بهره‌مندی از خدمات ارتباطی می‌پردازند.

مشترکان اپراتور دوم تلفن همراه می‌توانند در عربستان سعودی، از خدمات اینترنت رومینگ ۵G ایرانسل نیز بهره‌مند شوند. این اپراتور خدمات رومینگ بین‌الملل ۵G را از آذر ماه سال ۱۴۰۰ ارائه و امکان استفاده از این خدمت را، علاوه بر عربستان، در کشورهای امارات متحده عربی، چین، تایلند، هنگ‌کنگ، قطر و ویتنام فراهم کرده است.

بسته‌ اینترنت و بسته ترکیبی با تخفیف استثنایی

تعرفه‌ها و بسته‌های تخفیفی ویژه اپراتور دوم تلفن همراه برای استفاده از خدمات رومینگ، از طریق اپراتورهای STC و Mobily در نظر گرفته‌ شده است و زائرا حج امسال، امکان خرید بسته‌های اینترنت ویژه حجاج با تخفیف را دارند. این بسته‌های ۶۰ روزه به ترتیب، با حجم ۱.۵ گیگابایت و قیمت ۴۲۵هزار تومان، حجم ۳ گیگابایت و قیمت ۶۰۰هزار تومان و حجم ۷ گیگابایت و قیمت یک میلیون و ۳۰۰هزار تومان، عرضه شده است.

اپراتور دوم تلفن همراه همچنین بسته ترکیبی مکالمه و پیامک برای مشترکانی که در سفر به سرزمین وحی نیاز به استفاده بیشتر از مکالمه و پیامک را دارند، درنظر گرفته است که شامل ۳۰ دقیقه مکالمه با ایران یا عربستان و ۳۰ پیامک، با اعتبار ۷ روز و با قیمت ۲۰۰هزار تومان است. خرید و فعال‌سازی تمام بسته‌ها با شماره‌گیری کد دستوری #۱*۴*۱۱۱۱* و یا مراجعه به سوپراپلیکیشن ایرانسل‌من، امکان‌پذیر است.

تعرفه‌های ارتباطی بدون فعال‌سازی بسته

همچنین هزینه هر دقیقه تماس داخلی در کشور عربستان، هر دقیقه تماس با ایران و نیز هر دقیقه تماس دریافتی در کشور عربستان، ۱۰هزار تومان خواهد بود. هزینه ارسال هر پیامک، ۴۰۰۰ تومان و هزینه هر مگابایت اینترنت همراه مصرفی بدون فعال‌سازی بسته نیز، ۳۰۰۰ تومان است.

 دریافت پیامک در مدت سفر رایگان است و هزینه تماس ورودی و خروجی، بر مبنای دقیقه و از زمان شروع مکالمه، محاسبه می‌شود؛ بنابراین، در صورتی که تماس ورودی، پاسخ داده نشود، هزینه‌ای بابت آن برای مشترک منظور نمی‌شود. مشترکان اپراتور دوم تلفن همراه در کشور عربستان، می‌توانند علاوه بر استفاده از سوپراپلیکیشن ایرانسل‌من، با شماره‌گیری رایگان کد دستوری #۷*، سیم‌کارت خود را شارژ کنند. روشن کردن تلفن‌همراه در زمان رومینگ، هیچ هزینه‌ای ندارد.

لازم است مشترکان توجه داشته باشند که با روشن کردن اینترنت رومینگ، دیتای مورد استفاده در اپلیکیشن‌های تلفن‌همراه، با هزینه رومینگ محاسبه خواهد شد. بنابراین بهتر است از غیرفعال بودن به‌روزرسانی خودکار و موارد مشابه در اپلیکیشن‌های نصب شده خود اطمینان حاصل کنند.

فعال‌سازی خدمت رومینگ

فعال‌سازی خدمت رومینگ حتما باید قبل از سفر و از طریق شماره‌گیری کد #۱*۱۱۱۱* از سیم‌کارت ایرانسلی و یا با استفاده از  سوپراپلیکیشن ایرانسل‌من انجام شود. به این منظور، مشترکان لازم است در این سوپراپلیکیشن، ابتدا گزینه «سایر» را انتخاب کنند، سپس در قسمت «پرونده» و پس از آن قسمت «خدمات رومینگ»، رومینگ بین‌الملل خط خود را فعال کنند.

مشترکان باید توجه داشته باشند که بسته‌های اینترنت، مکالمه و پیامک فعال در شبکه ایران، هنگام حضور در کشور عربستان سعودی، قابل استفاده نیست و لازم است در صورت تمایل، بسته‌های اینترنت ویژه رومینگ را فعال کنند.

مشترکان باید در نظر داشته باشند برای تماس با شماره‌های ایرانی در خارج از کشور، لازم است پیش از شماره مشترک مدنظر خود، حتماً کد ۰۰۹۸ را شماره‌گیری کنند (مثال:‌ ۰۰۹۸۹۳۵۱۲۳۴۵۶۷ (تلفن همراه) یا ۰۰۹۸۲۱۸۷۶۵۴۳۲۱ (تلفن ثابت)).

پیشنهاد می‌شود مشترکان، پیش از ورود به کشور عربستان سعودی، حداقل ۱۰۰ هزار تومان در سیم‌کارت اعتباری خود شارژ داشته باشند و اگر در طول سفر برای برقراری تماس با مشکلی مواجه شدند، ابتدا از کافی‌بودن میزان اعتبار (شارژ) سیم‌کارت خود مطمئن شوند. همچنین پیشنهاد می‌شود که مشترکان دائمی نیز، به میزان مورد نیاز، سقف مصرف مجاز سیم‌کارت خود را افزایش دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • باورتان می‌شود این گوشی تلفن همراه، پرفروش‌ترین در جهان است؟
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • ببینید | حضور ۳ زن مسلمان با شال و مانتو در تبلیغ یک گوشی همراه وسط زمین بسکتبال در دل آمریکا
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات
  • دستگیری فیشینگ کار حرفه‌ای در کرج
  • جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج اعلام شد
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی