Web Analytics Made Easy - Statcounter

حضور رئیس‌جمهور کشورمان در فرانسه برای شرکت در نشست "یک زمین" و پذیرش موافقت­نامه پاریس، می­‌تواند تبعات جبران ناپذیری بر صنعت نفت و گاز و در نتیجه اقتصاد کشور داشته باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ «در این‌ باره هم دعوت‌نامه را دریافت کرده‌ایم که با توجه به‌ضرورت هماهنگی‌های ضروری و فراوان سفرهای رئیس‌جمهور در حال بررسی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» این مطلب، پاسخ سفیر یران در فرانسه در مورد اجلاس تغییرات آب‌وهوا با محوریت اجرایی‌سازی توافقنامه پاریس است.

این اجلاس در 12 دسامبر امسال قرار است با حضور بیش از صد نفر از رؤسای جمهور و نخست وزیران کشورهای مختلف دنیا در فرانسه برگزار شود البته باید عنوان کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور کشوری که دومین تولیدکننده گازهای‌ گلخانه‌ای است و چندی پیش از این توافق خارج شد، در این اجلاس حضور ندارد.

توافقنامه پاریس که در سال 2015 به امضای بسیاری از کشورهای جهان رسید، مشارکتی بین‌المللی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، برای جلوگیری از گرم‌تر شدن زمین است؛ ایران نیز پس از ارائه سند تعهدات خود تحت عنوان برنامه مشارکت ملی مدنظر (INDC) موافقت خود را با این پیمان بین­‌المللی اعلام کرد اما حضور قطعی ایران در این توافق‌نامه، منتظر بررسی مجلس شورای اسلامی و تصویب شورای نگهبان است.

 ایران با ارائه برنامه مشارکت ملی مدنظر خود (INDC) برای پیوستن به این توافقنامه، میزان تعهدات خود را مشخص کرده است که این برنامه نخستین تعهدات ایران برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای برای 5 سال اول اجرای توافق خواهد بود؛ برنامه‌ای که در آن ایران صراحتاً به کاهش چهاردرصدی انتشار کربن دی‌اکسید به‌صورت غیر مشروط و 12 درصدی به‌شرط لغو تحریم‌ها تعهد داده است؛ تعهدی هزینه‌بر که 52 میلیارد دلار معادل 200 هزار میلیارد تومان اجرای آن هزینه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: آیا اجرای "توافقنامه پاریس" برای ایران فاجعه‌بار است

مسئله مهم دیگر در خصوص اجرای تعهدات، تأثیر مستقیم آن بر صنعت و انرژی خواهد بود؛ بر طبق گزارش «ارزیابی آثار اقتصادی ناشی از تعهدات کاهش انتشار و تنوع‌بخشی اقتصادی» که توسط سازمان محیط‌زیست تهیه‌ شده است، «کاهش 4 درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای، در کل اقتصاد کشور موجب کاهش ارزش تولید به میزان 28135٫8 میلیارد ریال (بر پایه قیمت‌های سال 83) خواهد شد که این میزان چیزی در حدود 1٫12 درصد از کل حجم اقتصاد کشور را شامل می‌شود» البته در صورت انجام 12 درصدی این تعهد میزان کاهش ارزش تولید به‌اندازه 7.2 درصد از کل اقتصاد کشور خواهد شد که با توجه به ادعای رفع تحریم‌ها بر اساس برجام، ملاک بین‌المللی برای ایران تعهد 12 درصدی است.

عدد کاهش ارزش تولید که در گزارش مذکور ذکر شده، به‌خوبی نشان‌دهنده میزان تأثیر بالای این تعهد بر کاهش و یا توقف سرعت رشد اقتصادی کشور است و ورود به آن به‌منزله خروج از زمره کشورهای درحال‌توسعه خواهد بود.

در کنار مسائل اقتصادی این توافق، باید به نحوه برخورد سایر کشورهای دارای منابع نفت و گاز نیز توجه کرد؛ اگر کشورهای جهان را از حیث برخورداری یا عدم برخورداری از منابع نفت و گاز تقسیم کنیم این نکته عیان می‌شود که ظاهراً این توافق بیش از هر چیز، نبردی سیاسی اقتصادی بین این دو گروه است.

برخورد آمریکا و روسیه به‌عنوان بزرگ‌ترین کشورهای دارای منابع سوخت فسیلی، بسیار متفاوت از نحوه برخورد ایران است که از حیث این منابع جایگاه بالایی در جهان دارد؛ آمریکا که مستقیماً از توافق خارج‌ شده است و روسیه نیز در تاکتیکی هوشمندانه، تنها بررسی توافق را تا سال 2020 زمان‌بر اعلام کرده است؛ در کنار این کشورها، عربستان و قطر نیز بعد از پذیرش این توافق، از قبول هرگونه تعهد قابل ارزیابی شانه خالی کرده­‌اند؛ غالب کشورهای دارای این منابع، برخوردی مشابه برای حفظ سرعت توسعه اقتصادی خود دارند.

آنچه از اخبار مربوط به نشست یک زمین در پاریس به گوش می‌رسد، در واقع این اجلاس، تسهیل‌کننده پیوستن قطعی کشورها به موافقت­نامه پاریس خواهد بود و احتمالاً بیش‌تر با قصد تحت‌فشار گذاشتن کشورهای اصلی دارای منابع سوخت‌های فسیلی برای تعیین وضعیت و ارائه سند تعهد و درنهایت پذیرش نهایی توافق برگزار می‌‌شود.

با توجه به موارد ذکر شده که تنها بخشی از رابطه توافق پاریس و مسائل اقتصادی مربوط به آن برای کشور را نشان می‌داد، باید دید اصل حضور در این اجلاس، در حالیکه از قبل مشخص است چیزی جز فشار برای پذیرش نهایی این توافق نیست، چه ضرورتی دارد؟!

انتهای پیام/

Rsaadati/Psaadati/S2,23/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۰۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشونت با دانشجویان ذات اصلی آمریکا را نشان داد

«جبار کوچکی‌نژاد» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکا در محکومیت رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم غزه، اظهار کرد: چندین ماه است که رژیم غاصب صهیونیستی با حمایت برخی کشورهای غربی به ویژه آمریکا، حملات وحشیانه‌ای به فلسطین داشته و بسیاری از کودکان، زنان و مردان را که هیچ نقشی در جنگ ندارند، به خاک و خون کشیده است.

وی با تاکید بر اینکه مسأله غزه مسأله‌ای جهانی و انسانی است و نباید تصور شود که فقط مسلمانان باید از مردم مظلوم فلسطین حمایت کنند، گفت: نظامیان صهیونیست ده‌ها فلسطینی را زنده به گور کردند. زنده به گور کردن انسان‌ها موضوعی بود که در قرون وسطی انجام می‌شد اما الان می‌بینیم که در جامعه متمدن امروز چنین وحشی‌گری‌هایی انجام می‌شود و کشورهای غربی که ادعای متمدن‌بودن و توجه به حقوق بشر دارند، در این مورد دَم نمی‌زنند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امروز در سطح دنیا می‌بینیم که دانشجویان کشورهای غربی در حال طرح مطالبه علیه مقامات کشورهای خود هستند. موج اعتراضات دانشجویان علیه رژیم غاصب صهیونیستی و حامیانش چون آمریکا روز به روز بیشتر در دنیا فراگیر خواهد شد و روزی می‌رسد که بسیاری از این افراد دیکتاتور در خانه‌های خودشان مجازات می‌شوند و حتی زنان و فرزندانشان هم علیه آنان قیام خواهند کرد.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخورد خشن پلیس آمریکا با دانشجویان، اظهار کرد: در کشوری که ادعا دارد مهد آزادی است و انسان‌ها محترم هستند، شاهد اقدام تأسف‌برانگیز و شرم‌آور پلیس آمریکا هستیم که دست به سرکوب و برخورد خشونت‌بار با اساتید و دانشجویان حامی فلسطین زده است.

وی با تاکید بر اینکه شعار آزادی بیان در غرب دروغی بیش نیست، گفت: این کارها نشانگر ذات اصلی آمریکا است و نشان می‌دهد که شعارهای مقامات آمریکا مبنی بر اینکه در این کشور آزادی بیان وجود دارد و مخالفان آنان هم می‌توانند آزادانه اعتراض خود را مطرح کنند، دروغ است و با واقعیت انطباق ندارد.

کوچکی‌نژاد با بیان اینکه این روزها حتی یهودی‌ها هم علیه اسراییل قیام می‌کنند، گفت: دانشجویان یهودی مقیم آمریکا نیز در کنار سایر دانشجویان آمریکایی در تجمعات ضد صهیونیستی شرکت کرده‌اند و پیام این اعتراضات آن است که اسراییل و آمریکا راه به جایی نمی‌برند و پیروزی از آن مظلومان تاریخ مانند غزه است.

کد خبر 6092276 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • مذاکره هیئت‌های تجاری کشورهای مختلف با فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • کشورهایی با ماهرترین نیروی کار
  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • سفارت آمریکا در بغداد مرکز گسترش انحرافات اخلاقی است
  • خشونت با دانشجویان ذات اصلی آمریکا را نشان داد
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها