Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سعید انبارلویی‌ مدیر کل آرشیوهای‌ صدا و سیما در همایش آرشیو‌های دیداری‌ - شنیداری‌، چالش‌ها و فرصت‌ها که امروز در دانشگاه الزهرا‌ برگزار شد، گفت: حفظ میراث‌ آرشیو‌های دیداری و شنیداری‌ بسیار مهم است‌، آرشیو‌ها از نوع‌ دیداری و شنیداری‌ یک نوع از بافت‌ فرهنگی جامعه محسوب‌ می‌شوند، در حقیقت‌ اسناد فرهنگی یک جامعه‌ را می‌توان‌ به کتاب‌ها، موزه‌ها و آرشیو‌ها تقسیم‌ کرد‌، آرشیو‌های دیداری – شنیداری‌ امتداد کتب‌ و نسخ‌ خطی‌ هستند‌ که نگهداری از آنها ضروری است‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انبارلویی‌ با اشاره به اینکه در بسیاری از شهرهای‌ ایران دیگر معماری 100 سال گذشته دیده‌ نمی‌شود، گفت: یک‌ اثر آرشیوی‌ می‌تواند‌ معماری‌ شهرها‌ در قرون‌ گذشته را به ما نشان بدهد‌.

وی‌ با اشاره به نگاه علمی به موضوع آرشیو‌ گفت: با توجه به‌ آسیب‌هایی که در زمینه حفظ اسناد وجود دارد‌، باید به آرشیو‌های دیداری – شنیداری‌ به صورت علمی نگاه کنیم‌، امروزه‌ در جهان‌ به آرشیو‌داری‌ به صورت یک علم نگاه می‌کنند‌.

مدیر کل آرشیو‌های صدا وسیما‌ چالش آرشیو‌داری‌ را انباشت‌ اطلاعات و انبوه داد‌ه‌ها و منابع خواند و گفت: وظیفه‌ ما حفظ اسناد‌ و منابع دیداری و شنیداری و در کنار آن اشاعه‌ آنهاست‌، در صورتی که بتوان‌ اسناد دیداری – شنیداری‌ را منتشر کرد به حفظ‌ آنها‌ نیز کمک کرده‌ایم‌.

انبارلویی‌ با اشاره به اینکه شناخت آرشیو‌ها و اسناد بسیار مهم است، گفت: عمر اسناد و آرشیوها‌ از عمر انسان‌ها بیشتر است‌ اما تمام تصمیماتی‌ که توسط‌ یک مدیر‌ گرفته‌ می‌شود‌ می‌تواند‌ عمر این اطلاعات را افزایش یا کاهش دهد‌.

وی با اشاره به اینکه‌ امروزه‌ در بسیاری از دانشگاه‌های جهان‌ رشته‌ حفظ‌ و نگهداری اسناد‌ و آرشیو‌های دیداری – شنیداری‌ تدریس‌ می‌شود، گفت: امروز در هجدهمین دوره‌ همایش‌های آرشیو‌های دیداری – شنیداری‌، چالش‌ها و فرصت‌ها باید بدانیم که کدام دانشی را باید فرا بگیریم‌ که بتوانیم‌ اسناد و آرشیو‌های خود را نگهداری کنیم‌.

انبارلویی‌ با ذکر این مطلب که شاید کسی فکر نمی‌کرد‌ فیلمی را که دهها‌ سال‌ پیش تولید شده است، بتوانیم با قابلیت‌ بهتری‌ نمایش دهیم، گفت: اگر یک مدیر ناآگاه‌ به علم آرشیوی‌ تصمیم‌ بگیرد اسناد آنالوگ‌ خود را به دیجیتال‌ تبدیل‌ کند یک فاجعه در حفظ این اسناد رخ می‌دهد چراکه معلوم‌ نیست در سال‌های بعد چه قابلیت‌هایی برای نمایش بهتر این آثار به وجود می‌آید. متأسفانه‌ بعضی‌ از افراد فکر می‌کنند که می‌توانند نگهداری آرشیو‌ها را به کسانی بدهند که در رشته‌های دیگری تحصیل کرده‌اند.

وی با طرح این سؤال که تحول در حفظ، نگهداری و اشاعه آرشیو‌ها چگونه است؟، گفت: اول باید دید کدام آسیب‌ اهمیت‌ نگاه به آرشیو‌ها را کاهش‌ داده است که مهم‌ترین عامل‌ حضور فضای مجازی‌ است، فضای مجازی وقت انسان را گرفته و نمی‌گذارد فرد به کتب و اسناد آرشیوی‌ مراجعه کند. فضای مجازی دریایی‌ است با عمق بسیار کم ولی در عین حال که تهدید است فرصت هم محسوب می شود. فضای مجازی فرصت‌ می‌دهد تا ما کتب‌ و دیگر منابع آرشیوی‌ را با روشی‌ منظم‌ برای مردم‌ اطلاع‌رسانی کنیم.

انبارلویی‌ با اشاره به اینکه باید با داشتن تکنولوژی‌ لازم به حفظ و اشاعه‌ آرشیو‌های دیداری – شنیداری بپردازیم‌، گفت: این تکنولوژی‌ ابزار نیست‌ بلکه علم آرشیوی‌ است.

در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۱۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد

رمضانعلی سنگدوینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به تولید محصولات دانش بنیان داخلی و لزوم حمایت از آنها اظهار کرد: از این تعداد شرکت‌ دانش‌بنیان که در کشور ایجاد شده و نقشی مهم در حل مشکلات کشور داشته‌اند باید در بسیاری از بخش‌های اقتصادی از جمله انرژی استفاده کرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش‌های مختلف انرژی در کشور، اظهار کرد: مجلس تلاش‌هایی در جهت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان انجام داد و به این منظور قانون جهش تولیدات دانش‌بنیان را به تصویب رساند که نقشی مهم در تعداد شرکت‌های دانش بنیان در کشور داشته و در گزارشی نیز که رئیس جمهوری به مقام رهبری ارایه دادند گزارش شد که تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان که تا پیش از این قانون در حدود ۶ هزار شرکت بوده است به ۱۲ هزار شرکت افزایش یافته است.

ساخت ابزار و تکنولوژی‌های دانش‌بنیانی مورد نیاز درپروژه‌های مهم عمرانی و صنعتی کشور

سنگدوینی عنوان کرد:‌ ساخت ابزار و تکنولوژی‌های مورد نیاز درپروژه‌های وزارت صمت، نفت و نیرو به منظور استفاده در پالایشگاه‌ها،‌پتروشیمی‌ها، نیروگاه‌ها و سدها بخشی از توان شرکت‌های دانش‌بنیان است. ضمن آنکه دانش و تخصص این شرکت‌ها زمینه‌ساز ایجاد بهره‌وری در تولید خواهد بود.

وی با اشاره به گستردگی بخش انرژی عنوان کرد:‌ وزارت نفت شامل چند بخش مهم به نام‌های پخش، پالایش، گاز، پالایش و پخش و غیره است که هر کدام از این بخش‌ها ظرفیتی مهم برای جذب دانش‌بنیان‌های داخلی هستند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد:‌ تولید انرژی در جهان با استفاده از ابزارهای دانش و تکنولوژی به روز شده و به شرایط بهره ورتر نزدیک شده است؛ موضوعی که در تولید انرژی و صادرات آن در کشور ما نیز باید مورد توجه جدی قرار بگیرد. باید با اتصال به دانش و تکنولوژی که در جهان مورد استفاده است بتوان تولیدات انرژی و صنایع پائین‌دست آنها رابه شرایط بهره‌ور نزدیک‌تر کرد.

سنگدوینی عنوان کرد:‌ مقام رهبری در نمایشگاهی که سال گذشته در محل حسینیه امام خمینی برگزار شد تاکید جدی بر استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌های داخلی داشتند و اشاره داشتند که چرا اخبار و فعالیت مناسب این شرکت‌ها به صورت عمومی اطلاع ‌رسانی نمی‌شود.

قیمت پائین‌تر تولیدات دانش‌بنیانی در کشور

وی افزود: دانش‌بنیان‌ها دستاوردهای مهمی داشته‌اند و تولیدات دانش‌بنیانی آنها ضمن نزدیک بودن به تکنولوژی‌های روز دنیا قیمتی به مراتب ارزان‌تر دارد.

تولید انبوه و تیراژ بالای محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت دستگاه‌های مرتبط قرار گیرد

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد:‌ نکته حائز اهمیت دیگر این است که دانش شرکت‌های دانش‌بنیان بابد به مرحله تولید برسد و در برخی از تولیدات نیز که مورد نیاز بیشتری است کار تولید انبوه و تیراژ بالای آنها مورد حمایت دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • امسال تعهدات دولت در حوزه‌های درمان، آب و مسکن به مردم ارائه می‌شود
  • تغییر در قانون پیش فروش مسکن، سرمایه‌های انبوه سازان را جذب می‌کند
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • واحدهای خودساز و انبوه‌ساز نهضت ملی مسکن در سمنان ۶۵ درصد پیشرفت دارد
  • بازسازی چهره زن عراقی از ۷۵۰۰۰ سال پیش / عکس
  • فیلم| رونمایی از ۴۰۰هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • پیشرفت انبوه سازی طرح نهضت ملی مسکن سمنان ۶۵ درصد است
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • دست مایوالکترونیک توسط مرکز توانبخشی هلال احمر به تولید انبوه می رسد