Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وقتی پای بچه‌ها وسط باشد، شاید کمی محتاط‌تر عمل کنیم اما به هر حال خیلی وقت‌ها باز هم تصورات کارشناسانه‌مان باعث ایجاد سوالاتی می‌شوند که اگر بی‌پاسخ بمانند، ممکن است دسته‌گل به آب دهیم و آنتی‌بیوتیک بچه را سر خود قطع کنیم یا سر خود آنتی‌بیوتیک به او بخورانیم!

در ادامه با ۱۰ سوال شایع مردم در مورد آنتی‌بیوتیک‌ها و پاسخ‌هایشان آشنا خواهید شد که اگر همه‌اش نباشد، مطمئنا چندتایش سوال شما هم هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱. بچه‌ام بدجوری سرما خورده؛ چرا دکتر برایش آنتی‌بیوتیک نداد؟!

سرماخوردگی‌ها ویروسی هستند. آنتی‌بیوتیک‌ها به طور خاص برای عفونت‌های باکتریایی به کار می‌روند. در کل، بیشتر علائم سرماخوردگی- مثل آبریزش بینی، سرفه و گرفتگی بینی و گلو- خفیف هستند و کودک شما بدون استفاده از دارو هم بهتر می‌شود.

۲. آیا زرد یا سبز بودن ترشحات بینی نشانه باکتریایی بودن عفونت نیست؟

یک سرماخوردگی ساده هم می‌تواند باعث غلیظ، زرد یا سبز شدن ترشحات بیرنگ و رقیق بینی شوند و این نشانه‌ها معمولا تا ۱۰ روز ادامه دارند.

سینوزیت اصطلاحی است که معنی‌اش التهاب لایه مخاطی داخل بینی و سینوس‌هاست. یک ویروس یا آلرژی می‌تواند باعث سینوزیت شود و گاهی هم، باکتری باعثش است.

البته اگر باکتری در بیماری تنفسی فرزندتان دخیل باشد، علائم واضحی دارد. اگر کودک شما دچار سرماخوردگی ساده همراه با سرفه و ترشحات سبزرنگ بینی است که بیش از ۱۰ روز طول کشیده یا اگر مخاط بینی‌اش غلیظ، زرد یا سبز است و تب بالای ۳۹ درجه برای حداقل ۴-۳ روز دارد، احتمالا دچار سینوزیت باکتریایی شده است.

اگر فرزندتان خدایی نکرده دچار سینوزیت باکتریایی شد (که شایع نیست) آنتی‌بیوتیک لازم دارد. قبل از اینکه آنتی‌بیوتیک برایش تجویز شود، پزشک اطفال سوالاتی درباره دیگر علائم خواهد کرد و با معاینه کودک مطمئن می‌شود که تجویز آنتی‌بیوتیک انتخاب درستی هست یا نه.

بیشتر بخوانید: مصرف بی رویه دارو‌های سرماخوردگی در فصل سرما

۳. ممکن است بعضی سرماخوردگی‌ها باکتریایی شوند؟ پس چرا برای شروع آنتی‌بیوتیک صبر می‌کنیم؟

در بیشتر موارد، هیچ عفونت باکتریایی بعد از عفونت ویروسی ایجاد نمی‌شود. در عوض استفاده از آنتی‌بیوتیک برای درمان عفونت ویروسی می‌تواند منجر به عفونتی شود که به خاطر مقاومت باکتری بروز می‌کند. ضمن اینکه بچه‌ها ممکن است دچار اسهال یا عوارض جانبی دیگر شوند. اگر فرزند شما دچار اسهال آبکی، اسهالی همراه با دفع خون یا هر عارضه ناشی از دریافت آنتی بیوتیک شد، حتما باید با پزشک کودک‌تان مشورت کنید.

۴. آیا آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت گوش به درد نمی‌خورند؟

تقریبا نیمی از تمام عفونت‌های گوش بدون آنتی‌بیوتیک درمان می‌شوند. اگر فرزندتان تب بالا یا درد شدید گوش ندارد، احتمالا پزشکش فقط به مراقبت‌های اولیه اکتفا خواهد کرد.

از آنجا که درد معمولا اولین و ناراحت‌کننده‌ترین علامت عفونت گوش است، پزشک اطفال از مسکن‌ها برای کاهش درد کودک کمک خواهد گرفت. استامینوفن و ایبوپروفن از جمله داروهای بدون نسخه‌ای هستند که می‌توانند درد را تا حد زیادی تسکین دهند. فقط حواس‌تان باشد با توجه به سن و وزن بچه، دوز مناسب دارو را به او بدهید. در بیشتر موارد، درد و تب طی یکی دو روز کمتر می‌شود.

همچنین قطره‌های گوش می‌توانند در کاهش کوتاه‌مدت درد موثر باشند و می‌توانید از پزشک کودکتان بپرسید که به این قطره‌ها نیاز دارد یا نه. داروهای بدون نیاز به نسخه سرماخوردگی (ضداحتقان‌ها و آنتی‌هیستامین‌ها) کمکی به از بین رفتن عفونت گوش نمی‌کنند و برای بچه‌های کم‌سن و سال توصیه نمی‌شوند.

اگر فرزندتان تب بالارونده، درد شدید گوش و عفونت در هر دو پرده گوشش داشته باشد، احتمالا پزشک کودک‌تان برایش آنتی‌بیوتیک تجویز خواهد کرد.

۵.آیا مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها عوارض جانبی دارد؟

از هر ۱۰ کودکی که آنتی‌بیوتیک می‌گیرد، یکی درگیر عوارض جانبی‌اش می‌شود که ممکن است به صورت راش پوستی، واکنش‌های آلرژیک، تهوع، اسهال و شکم‌درد بروز کند و حتما باید به پزشک اطلاع داده شوند.

گاهی بچه‌ها در طول مصرف آنتی‌بیوتیک دچار راش پوستی می‌شوند که البته هر راشی را نمی‌توان عارضه مصرف آنتی‌بیوتیک دانست. معمولا این راش‌ها شبیه جای شلاق، خطوط متورم و قرمز هستند و در صورت بروز باید به پزشک گزارش شوند. راش‌هایی که خارش دارند، شبیه جای شلاق هستند و ... را هم باید در سوابق پزشکی‌اش یادداشت کنید.

۶. آنتی‌بیوتیک برای همه گلودردها استفاده نمی‌شود؟

نه! بیش از ۸۰ درصد گلودردها ویروسی هستند. اگر فرزندتان گلودرد، آبریزش بینی و سرفه خشک دارد، احتمالا سرماخوردگی‌اش ویروسی است و نیازی به تست تشخیص استرپتوکوک نیست.

آنتی‌بیوتیک‌ها صرفا باید برای درمان گلودردهایی استفاده شوند که توسط استرپتوکوک‌های گروه A ایجاد شده‌اند. عفونت ناشی از این نوع باکتری را «گلودرد استرپتوکوکی» می‌گویند. این نوع گلودرد معمولا در سنین مدرسه سراغ بچه‌ها می‌آید و بچه‌های زیر ۳ سال از آن در امانند.

اگر پزشک کودک‌تان با توجه به علائم بچه، به گلودرد استرپتوکوکی مشکوک شده است، حتما باید تست تشخیصی استرپتوکوک انجام شود؛ اگر نتیجه مثبت بود، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود.

۷. چقدر طول می‌کشد آنتی‌بیوتیک اثر کند؟

بیشتر عفونت‌های باکتریایی بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت بعد از شروع آنتی‌بیوتیک بهتر می‌شوند. اگر علائم فرزند شما بعد از ۷۲ از شروع آنتی‌بیوتیک بدتر شد یا بهتر نشد، با پزشکش تماس بگیرید. اگر مصرف آنتی‌بیوتیک را سریع قطع کنید، ممکن است عفونتش کامل خوب نشود و علائم بیماری دوباره عود کند.

۸. آیا آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند باعث مقاومت باکتری شوند؟

مصرف یا سوءمصرف مداوم آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند منجر به ایجاد باکتری مقاوم شود. باکتری مقاوم آن نوع باکتری است که در مقابل آنتی‌بیوتیک‌های رایج برای درمان عفونت باکتریایی، مقاومت می‌کند و از بین نمی‌رود. این باکتری مقاوم می‌تواند به دیگر بچه‌ها و بزرگسالان هم سرایت کند.

مهم است که کودک شما دقیقا از همان نوع آنتی‌بیوتیکی استفاده کند که معمولا برای همان نوع از عفونت باکتریایی تجویز می‌شود؛ نه اینکه به او آنتی‌بیوتیکی بدهید که دسته وسیع‌تری از عفونت‌ها را در بر می‌گیرد.

اگر فرزندتان دچار مقاومت باکتری به آنتی‌بیوتیک‌ها شد، احتمالا نوع خاصی از آنتی‌بیوتیک لازم است. گاهی این داروها باید به صورت وریدی و در بیمارستان تزریق شوند.

۹. داروهای ضدویروس کدامند؟

آنفلوآنزا یک عفونت ویروسی است که می‌تواند نشانه‌هایی شبیه سرماخوردگی داشته باشد و چاره‌اش داروهای ضدویروس است. معمولا داروهای ضد ویروس برای بچه‌هایی تجویز می‌شود که در صورت گرفتن آنفلوانزا، سخت‌تر از دیگر بچه‌ها بهبود پیدا می‌کنند. برای بیشتر ویروس‌های دیگری که باعث سرفه و علائم سرماخوردگی می‌شوند، هیچ داروی ضدویروسی تجویز نمی‌شود.

۱۰. چطور می‌توانم از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده سالمی داشته باشم؟

• آنتی‌بیوتیک‌ها همیشه درمان بیماری کودک شما نیستند. حتما برای پیدا کردن بهترین درمان با متخصص اطفال مشورت کنید.

• از پزشک کودک‌تان بپرسید که مطمئن است موثرترین نوع آنتی‌بیوتیک را تجویز کرده؟ برای مثال، برخی آنتی‌بیوتیک‌های خاص مثل آزیترومایسین برای از بین بردن باکتری‌هایی که باعث گوش‌درد و سینوزیت می‌شوند، دیگر موثر نیستند.

• آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت باکتریایی کاربرد دارند، نه سرماخوردگی و آنفلوانزا.

• مقدار و دفعات مصرف دارو را دقیقا بر اساس نسخه تجویزی پزشک مصرف کنید.

• از آنتی‌بیوتیک یک کودک برای خواهر یا دوستش استفاده نکنید؛ ممکن است برایش مناسب نباشد و حالش را بدتر کند!

• آنتی‌بیوتیک‌های بی‌استفاده را دور بریزید و آنها را برای «بعدا» و «روز مبادا» نگه ندارید! بعضی داروهای تاریخ گذشته جدا می‌توانند خطرناک باشند.

منبع:بهداشت نیوز

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۴۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن

 

به گزارش تابناک، رژیم غذایی تاثیر زیادی روی سلامت بدن شما دارد. در حقیقت معده و روده ۷۰ درصد سیستم ایمنی را تشکیل می‌دهند و در نتیجه باید خیلی مراقب غذاهای مصرفی خود باشید. در غیر این صورت در برابر بیماری ضعیف می‌شوید.

بالا بردن سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از بیماری ها ضروریست و موثرترین راه برای آن، مصرف میوه های تقویت کننده سیستم دفاعی بدن می باشد. در این مطلب میوه هایی را به شما معرفی می کنیم که به شدت در تقویت سیستم ایمنی موثر هستند.

انبه

انبه جزء میوه هایی است که در قسمت جنوبی مکزیک و آمریکای مرکزی پرورش داده می شود، سرشار از ویتامین ث است و انتخاب عالی برای سلامت سیستم ایمنی بوده و می تواند ۲۲۴ ویتامین c مورد نیاز بدن شما را در طول روز فراهم کند. همچنین ویتامین ب، فولات و پتاسیم هم دارد و آنزیم های گوارشی را در بدن تولید می کند که باعث از بین بردن التهابات خواهد شد؛ همچنین حاوی آنتی اکسیدان است.

کیوی

آیا می دانستید کیوی یکی از بهترین و سالم ترین میوه هایی است که می توانید برای سیستم ایمنی خود استفاده کنید؟ قسمت سبز رنگ و دانه های سیاه و حتی پوست قهوه ای آن سرشار از مواد مغذی سالم هستند و منبع خوبی از ویتامین ث، ویتامین کا، فولات، آنتی اکسیدان و فیبر می باشد و ۲۷۳ درصد ویتامین c مورد نیاز بدن در طول روز را تامین می کند.

پرتقال

پرتقال حاوی ویتامین c است، سطح بالایی پتاسیمک کولین ، فولیک اسید و آنتی اکسیدان دارد که خطر سرطان را کاهش می دهد و باعث تمیز شدن پوست، کاهش سطح کلسترول و افزایش سلامت قلب می شود؛ بدون چربی و بدون سدیم است و فقط ۶۰ کالری دارد. همچنین از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری می کند.

گریپ فروت

گریپ فروت سرشار از مواد مغذی، حاوی ویتامین ث، ویتامین آ، فیبر، پروتئین، کلسیم، تیامین و فولات است. همچنین ویتامین ب، زینک، مس و آهن در آن وجود دارد که همگی باعث افزایش سلامت سیستم ایمنی و ایجاد پوست سالم می شود. مصرف روزانه گریپ فروت عاملی برای کاهش وزن است و محتوای فیبر آن اشتها را سرکوب می کند و باعث می شود تا احساس سیری داشته باشید و همچنین کالری را کاهش می دهد.

سیب

سیب سرشار از ویتامین ث ، پتاسیم، منیزیم، مس و مقدار کمی ویتامین آ و خانواده ویتامین ای است. منبع خوبی از پلی فنول ها و فیبر است که معمولاً روی پوست میوه هم بیشتر تجمع پیدا کرده اند. سیب همچنین حاوی فلاونوئید است که باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کنترل التهابات بدن می شود و خطر دیابت، سرطان و آسم را کاهش می دهد.

بلوبری

بلوبری با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می کند. سطح بالای آنتی اکسیدان دارد وهمچنین باعث بهبود وضعیت بدن شده و با سرماخوردگی و آنفولانزا مبارزه می کند. سیستم ایمنی را تقویت می کند و هنگامی که آن را با ویتامین دی مصرف کنید، بسیاری از بیماری ها را از بین می برد.

گلابی

گلابی سرشار از مواد مغذی است و سیستم ایمنی را تقویت می کند. این میوه همچنین حاوی ویتامین ث، ویتامین کا و آ است. همچنین پتاسیم، فولات و آنتی اکسیدان پلی فنول دارد. پوست گلابی ۶ برابر پلی فنول بیشتری دارد و بنابراین بهتر است آن را با پوست بخورید که باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی، قلب و گوارش می شود و خطر دیابت را کم می کند.

انار

انار خواص زیادی برای بدن دارد، سرشار از آنتی اکسیدان است، با سرطان مبارزه می کند، باعث بهبود وضعیت باروری می شود و سیستم ایمنی را تقویت می کند. رنگ قرمز تیره انار یعنی این میوه حاوی پلی فنول است که یک آنتی اکسیدان قوی بوده و ۴۰ درصد نیاز بدن به ویتامین ث، ویتامین کا، فولات و پتاسیم را تامین می کند و به خاطر آنتی اکسیدان بالا، عاملی برای تقویت سیستم ایمنی است.

نارگیل

روغن نارگیل حاوی اسید چرب است که فواید زیادی برای سلامتی از جمله کاهش چربی بدن و بهبود عملکرد مغز، سلامت قلب و تقویت سیستم ایمنی دارد. مصرف روغن نارگیل یک ماده مغذی است، به بهبود وضعیت بدن شما کمک می کند و. خواص ضد باکتری آن با بیماری هایی از جمله ذات الریه مبارزه خواهد کرد.

 

همشهری آنلاین 

دیگر خبرها

  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • برگزاری همایش بزرگ عقیدتی سیاسی در بافق
  • ۴ ادویه ضد آلزایمر
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی