Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@04:10:44 GMT

البرز استانی دانشگاهی و قطب علم و فناوری کشور است

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۰۴۹۰۳

البرز استانی دانشگاهی و قطب علم و فناوری کشور است

نماینده عالی دولت در استان البرز، طی دیدار رسمی با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ضمن تشریح ظرفیت‌های دانشگاه‌های ملی مستقر در استان، ضرورت بهره‌مندی از پتانسیل‌های علمی قطب علم و فناوری کشور را مورد تأکید قرار داد.

‌به گزارش ایسنا‌، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدعلی نجفی در نشستی مشترک با منصورغلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، اصلی‌ترین مأموریت‌های قطب علم و فناوری و استان دانشگاهی کشور را تبیین و تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌ تحصیل 123 هزار دانشجو در دانشگاه‌های البرز

نجفی در دیدار با وزیر علوم، با بیان اینکه طبق آخرین آمار، 13 دانشگاه رسمی  و دو مؤسسه علمی و تحقیقاتی با 123 هزار دانشجو در استان البرز فعالیت دارند، گفت: پتانسیل‌های علمی و تحقیقاتی با برند ملی در این استان موجب شده است تا نام «قطب علم و فناوری» کشور را به البرز نسبت دهند و این امر نیز خود ضرورت توجه به پتانسیل‌های علمی این استان را چند برابر مضاعف می‌سازد.

لزوم بهره‌مندی از طرح‌های خاص دانش‌بنیان در عرصه صنعت و تولید 

وی با تأکید بر استراتژی برقراری پیوند بین صنعت و دانشگاه تصریح کرد: استفاده از طرح‌های خاص دانش‌بنیان که از دل دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی سر برمی‌آورد و ایجاد پیوند بین این طرح‌ها و صنایع و مراکز تولیدی رویکردی است که برای علاوه بر رونق علم و صنعت، به ایجاد فرصت‌های شغلی منتهی خواهد شد و باید اهتمام ویژه‌ای در این زمینه صورت گیرد.

نجفی همچنین با تشریح برنامه های هفته پژوهش و فناوری در استان خاطرنشان کرد: نمایشگاه تخصصی از دستاوردهای محققان علمی این استان به صورت ملی در هفته پژوهش برگزار شد و این خود حاکی از گستردگی دامنه تحقیق و پژوهش در استان البرز است.

وی افزود: تجاری‌سازی علوم و توسعه فناوری های  دانش بنیان اصلی‌ترین هدف در برنامه‌ریزی‌های استانی است که قطب علم و فناوری در کشور به شمار می رود.

البرز استان دانشگاهی کشور است

نماینده عالی دولت در استان در ادامه با اشاره به اینکه البرز یکی از استان‌های دانشگاهی در کشور محسوب می‌شود، رفع مسائل و مشکلات جامعه دانشجویی، تلاش برای رفع مسایل رفاهی دانشجویان، برطرف ساختن موانع دانشگاه‌ها و تسهیل و بهبود شاخص‌ها در فعالیت‌های اساتید علمی دانشگاه‌ها را مورد تأکید قرار داد و در این زمینه با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به بحث و تبادل نظر پرداخت.

گفتنی است؛ در حال حاضر دانشگاه خوارزمی، دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشکده مواد و انرژی، مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی، دانشگاه محیط زیست، دانشگاه فنی و حرفه‌ای، دانشکده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، پیام نور، دانشگاه فرهنگیان، مجموعه پردیس هنر، مرکز جامع علمی کاربردی، موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره)، دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین مؤسسه‌های غیرانتفاعی رسام و مرکز مجازی فارابی در استان البرز استقرار دارند.

طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه‌ها، 123 هزار دانشجو در دانشگاه‌های استان البرز مشغول به تحصیل هستند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۴۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای جایزه به ۶۲ نفر در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، نشست خبری حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز و دبیرکل جایزه البرز با اصحاب رسانه امروز، ۱۱ اردیبهشت‌ماه در آستانه برگزاری آئین شصت‌ودومین سال جایزه البرز در بخش نخبگانی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، ارشدی طی سخنانی بیان کرد: جایزه البرز به عنوان قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور است که بیش از ۶۰ سال پیش از سوی زنده‌یاد حسینعلی البرز پایه‌گذاری شد و در طول شش دهه از عمر این بنیاد بیش از شش هزار نفر از نخبگان علمی کشور را انتخاب کرده و نقش امید‌آفرینی را برای ایشان داشته است.

وی افزود: اعتلای فرهنگ کشور از دغدغه‌های مهم مرحوم حسینعلی البرز بود. نتیجه علمی برندگان جایزه البرز باید در سه محور کاهش آلام بشری، اعتلای زندگی انسانی و اعتلای حیثیت ایرانی در جامعه جهانی باشد. اهم ویژگی‌های اختصاصی جایزه البرز نیز بدین صورت است که این جایزه باسابقه‌ترین جایزه علمی کشور به عنوان نوبل ایرانی، تنها جایزه علمی کشور بر مبنای سنت حسنه وقف، جایزه غیر دولتی، مستقل و مردمی و قابلیت معرفی به عنوان نوبل ایرانی را دارد.

ارشدی تصریح کرد: از سال ۱۳۴۲ تا به امروز بیش از سه هزار دانشجو از طریق وام تحصیلی و وام اشتغال مورد حمایت قرار گرفته و چهار هزار و ۶۵۰ نفر نیز جایزه البرز را دریافت کرده‌اند. از سال ۱۳۹۰ تاکنون تعداد ۱۳ همایش ملی در تهران و هشت همایش استانی در سطوح مخترعان، دانشمندان، دانش‌آموزان و طلاب برگزار شده است. مرحوم حسینعلی البرز به عنوان یکی از ۵۰ کنشگر اقتصادی ۱۵۰ سال اخیر ایران انتخاب شده‌اند و با این وجود تمامی ثروت خود را در راه اعتلای علم و دانش کشور وقف کرد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز ادامه داد: بنیاد فرهنگی البرز از سال ۱۳۴۲ با وقف تمامی اموال مرحوم حسینعلی البرز آغاز به کار کرد. ایشان حتی پیکر خود را وقف دانشکده علوم پزشکی تهران کرده بود. شیوه اجرای نیت واقف در بنیاد فرهنگی البرز در قالب برگزاری دو مراسم ملی در طول سال اجرا می‌شود.

وی گفت: در سال جاری که متقارن با شصت و دومین سال تاسیس بنیاد فرهنگی البرز است و با هدف تکریم از دانشگاهیان و عالمان کشور مراسم اعطای شصت و دومین جایزه البرز در بخش نخبگانی طی روز ۱۷ اردیبهشت‌ماه در محل سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.

ارشدی با بیان اینکه فراخوان جایزه ملی البرز طی سال گذشته منتشر شد، اظهار کرد: مهلت ثبت‌نام برای شرکت در این دوره از جایزه البرز آذرماه سال ۱۴۰۲ به پایان رسید و سپس، فرایند راستی‌آزمایی مدارک ثبت‌نام‌کنندگان انجام شد و در نهایت نیز طی اسفندماه سال گذشته آئین داوری جایزه البرز انجام و اسامی نفرات برتر مشخص شد. 

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تصریح کرد: در مراسم امسال از ۶۲ نفر از دانشمندان، فناوران، دانشجویان و طلاب تقدیر خواهد شد. این مراسم با حضور ریاست سازمان اوقاف، معاون علمی، فناوری ریاست جمهوری، وزیر علوم، وزیر بهداشت و رئیس بنیاد ملی نخبگان نیز برپا خواهند شد.

وی افزود: سال گذشته و با همکاری وزارت امور خارجه، برای اولین بار فراخوان جایزه البرز در تمامی سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در دنیا منتشر شد و تعدادی از دانشمندان ایرانی خارج از کشور در این فراخوان شرکت کردند. البته در مراسم پیش رو از ایرانیان خارج کشور نفرات برنده نخواهیم داشت و امیدواریم در آینده زمینه انتخاب ایرانیان خارج از کشور نیز در جایزه البرز فراهم شود.

ارشدی تصریح کرد: رقم جایزه امسال نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است و نزدیک به ۹ میلیارد تومان جایزه در این مراسم اعطا خواهد شد. در سال جاری در بخش دانشگاهیان و حوزویان به هر نفر ۱۰۰ میلیون تومان، در بخش فناوران و مخترعان نیز به هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان، در بخش دانشمندان به هر یک از برندگان مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان و در بخش دانشمندان نیز به هر نفر مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان اعطا خواهد شد. طبق نیت واقف تمامی جوایز ملی البرز از موقوفات بنیاد تأمین می‌شود.

در ادامه امیرعلی حمیدیه، بنیانگذار اولین بانک سلول‌های بنیادین ایران و برنده جایزه ملی البرز نیز در سخنانی بیان کرد: علت اینکه جایزه البرز روز به روز توسعه پیدا می‌کند، این است که به دنبال رفع آلام بشری است. امروز نیازمند بازتعریف واژه نخبه هستیم. نخبه کسی است که به رفع آلام بشری کمک می‌کند و از ضریب شرافت بالایی برخوردار است.

وی گفت: باید بدانیم که پول و تحصیلات الزاما انسان را عالم و وارسته نمی‌کند؛ لذا طبق تعاریف بنیاد البرز ضریب شرافت به ضریب علمی افزوده شده است. بنیاد البرز در سال ۱۴۰۰ با اعطای جایزه به بنده به عنوان مسئول گروه تحقیقاتی سلول‌های بنیادین، کمک بزرگی به گروه و راه دشوار ما را تسهیل کرد.

حمیدیه با بیان اینکه تاثیر بنیاد البرز فقط بر روی افراد نیست و جامعه را متاثر می‌کند، اظهار کرد: تعاریف والای جایزه البرز در حوزه انسانی، به تعالی جامعه علمی کشور کمک می‌کند.

یادآور می‌شود، در پایان برگزاری این مراسم و با حضور مسئولان حاضر، از پوستر شصت و دومین دوره جایزه ملی البرز در بخش دانش‌آموزی رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعطای جایزه به ۶۲ نفر در شصت‌ودومین جایزه ملی البرز
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور