Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@04:35:50 GMT

نیازمند نگاه فقیهانه در حوزه اخلاق هستیم

تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۰۶۹۲۵

نیازمند نگاه فقیهانه در حوزه اخلاق هستیم

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: باید نبض زمان در دست حوزه‌ها باشد و برنامه حکومت بر دنیای اسلام و جهان را داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آیت‌الله سید محمدمهدی میرباقری امروز در جمع طلاب حوزه علمیه حضرت صاحب‌الزمان (عج) اصفهان و در همایش خُلق عظیم به بحث در مورد «نگاه عالمانه به اخلاق در تمدن شیعی» پرداخت و اظهار داشت: نگاه فقیهانه به اخلاق بسیار مهم است، مواجهه تمدن اسلام با تمدن غرب مسائلی جدیدی را مطرح کرد که ابتدا خود را ساده نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میرباقری شهید صدر را نخستین نظریه‌پردازی دانست که مسئله نظام‌ها را در مواجهه با غرب مطرح می‌کند و افزود: او در کتاب خود تأکید می‌کند که اگر بخواهیم به احکام دین عمل کنیم چگونه باید وارد مسائل شویم، او می‌گوید دیگر مسئله پاسخگویی به‌تنهایی مطرح نیست و در پس تمدن غرب نظام‌هایی ازجمله نظام فرهنگی و اقتصادی وجود دارد و باید در مقابل آن نظام‌های اقتصادی اسلامی و نظام تمدنی اسلامی شکل بگیرد.

این اندیشمند به تفکرات امام خمینی (ره) در خلق انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: امام (ره) گامی جلوتر از نظریه نظام‌ها را مطرح کرد، ایشان بحث را جلوتر بردند، غرب در دهه اخیر به دنبال یک دهکده جهانی و یک سبک زندگی واحد است، این موضوع تنها موضوعات و نظام‌ها نیستند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم تاکید کرد: باید نبض زمان در دست حوزه‌ها باشد، نیاز است تا دید عمیق‌تری نسبت به موضوعات وجود داشته باشد و باید برای جهان برنامه داشته و جلوتر از غرب حرکت کنیم.

وی پیرامون شیوه برخورد با تمدن غرب در کشورهای گفت: مواجهه اسلام با تمدن غرب را در سه رده می توان تعریف کرد، نخستین مواجهه به آنانی بازمی‌گردد که غرب را به تمامیت می‌شناسند و می‌دانند غرب مدرن تنها ماشین و مترو و نظم خیابانی نیست و دارای لایه‌های عمیق ایدئولوژیک و مدرن است و براساس انقلاب‌های علمی و صنعتی شکل‌گرفته و سطحی به غرب نگاه نمی‌کنند.

این نظریه پرداز برجسته علوم دینی ساخت تمدن دینی در مقیاس تمدن غرب را راه‌حل اصلی دانست و گفت: در این راه با تمدن غرب هم درگیری خواهیم داشت، عبور از این تمدن باید آن را در مواجهه با تمدن اسلام حل کنیم، نمی‌شود تکنولوژی را آورد اما اخلاق را نیاورد، ما باید به سمت یک جامعه دینی حرکت کنیم که در آن اداره جامعه دینی وجود داشته باشد، باید کل تمدن غرب از فیلتر تمدن اسلامی عبور کند و گرنه قابل استفاده نخواهد بود، در غیر این صورت کالا وارد می‌شود به دنبال آن فرهنگ می‌آید.

وی افزود: همان‌طور که در حوزه فقه رویکردهای متفاوتی وجود دارد، وقتی مسیر فقه را مسیر ساخت یک تمدن دینی است و مأموریت فقه عبور از وضعیت کنونی به تمدن اسلامی خواهد بود، در حوزه اخلاق نیز همین‌گونه است چه در حوزه اخلاق جمعی و چه در حوزه افراد فردی باید مأموریت رسیدن به یک بحث فراگیر است. اگر بخواهیم اخلاق را در مقیاس اخلاق اجتماعی پیش ببریم و بخواهیم اخلاق اسلامی را بفهمیم نیاز به تفقه دینی عمیق داریم.

میرباقریتأکید کرد: در حوزه اخلاق و عرفان خلأ نسبت به دانش‌هایی پشتیبان وجود دارد که بتواند سلوک فرد را نسبت به اخلاق اجتماعی شکل بدهد، برخی فکر می‌کنند افراد اخلاقشان خوب شود جامعه خوب می‌شود اما این‌گونه نیست، یک وحدت حقیقی وجود دارد، علم اخلاق را باید به واحد جامعه هدایت دهیم و برای این مهم نیاز به دانش‌های پشتیبان جدید داریم.

این نظریه پرداز برجسته علوم دینی حرکت غرب در رشته‌های علوم تربیتی را گسترده دانست و گفت: برای آن‌ها سندهای بالادستی و اسناد بین‌المللی تولید می‌کنند، باید اخلاق را با وسواس بیشتری دنبال کنیم تا مدل‌هایی را برای تربیت برای نسل‌های آینده طراحی کنیم که در فضای ابهام نباشد و فرد بتواند بر اساس آن الگوها برای خود نسخه‌ای برای خود بپیچد.

انتهای پیام/

R41346/P1357/S6,51/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۶۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند

ایسنا/کرمان دستیار ویژه رئیس جمهور در امر مردمی‌سازی دولت گفت: دشمن برای دهه هشتادی‌ها خواب‌هایی دیده بود و فکر می‌کرد شکافی بین جوانان و آرمان‌ها می‌افتد، اما غیر از این بود. آرمان‌های انقلاب اسلامی آرمان‌های بشری است و امروز دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند.

سیداحمد عبودتیان عصر امروز، ۹ اردیبهشت‌ماه در آیین رونمایی از الگوی حکمرانی مردمی و مدیریت مشارکتی شهرداری رفسنجان ضمن تمجید از اقدام شهرداری در میدان دادن به جوانان اظهار کرد: جمهوری اسلامی تنها حکومتی‌ست در اعصار گذشته که به حرف و آرمان تحقق وعده الهی احترام می‌گذارد.

وی با اشاره به تبدیل تهدید به فرصت، عنوان کرد: دشمن برای دهه هشتادی‌ها خواب‌هایی دیده بود و فکر می‌کرد شکافی بین جوانان و آرمان‌ها می‌افتد، اما غیر از این بود. آرمان‌های انقلاب اسلامی آرمان‌های بشری است و امروز دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند.

عبودتیان با اشاره به اینکه دشمن با راه انداختن داعش می‌خواست تفکر انقلاب اسلامی را از میدان حذف کند، گفت: اما امروز جمهوری اسلامی سردمدار فرهنگی منطقه شده و نشان دادیم اگر به حرف رهبر گوش بدهیم، تهدید به فرصت تبدیل می‌شود.

دستیار ویژه رئیس جمهور در امر مردمی سازی دولت خطاب به شهرداران دهه هشتادی محلات رفسنجان گفت: تا زمانی در این الگو رشد می‌کنیم که بخاطر خدا کار کنیم و برای همین است که این الگو با محوریت مساجد اجرا می‌شود.

عبودتیان تصریح کرد: این‌که در این طرح نگاه ظریف و زیبای بانوان را در حکمرانی داریم، یک امتیاز است. این‌که تجربه بزرگترها در رأس است، جوان‌محور و نوجوان‌محور بودن و مسجدمحوری از امتیازات دیگر این طرح است.

به گزارش ایسنا، عصر ۹ اردیبهشت ماه با حضور دستیار رئیس جمهور در امر مردمی سازی دولت، استاندار کرمان، مدیرکل راه و شهرسازی استان و فرماندار رفسنجان، عملیات آماده سازی سایت نهضت ملی مسکن به میزان ۲۷۸ هکتار در رفسنجان آغاز شد.

استاندار کرمان در این مراسم اظهار کرد: در همه شهرستان‌های استان، به جز شهر کرمان قرار است در سایت‌های نهضت ملی مسکن خانه‌ها به صورت ویلایی ساخته و تحویل متقاضیان شود.

محمدمهدی فداکار بیان کرد: در رفسنجان به غیر از ۲۷۸ هکتاری که امروز طرح آماده‌سازی آن کلنگ زنی شد، مقرر شد ۶۰۰ هکتار دیگر به شهر الحاق شود تا زمینه خانه دار شدن ۱۰ هزار نفر فراهم و مشکل مردم تا ۲۰ سال آینده حل شود.

به گفته وی، پس از آماده‌سازی سایت ۲۷۸ هکتاری نهضت ملی مسکن در رفسنجان یعنی حدود دو ماه آینده، قرعه کشی واگذاری قطعات به متقاضیان انجام خواهد شد.

استاندار کرمان از نام‌گذاری سایت حاضر به نام فاتحان اروند خبر داد و با اشاره به اینکه قرعه‌کشی واگذاری اراضی به متقاضیان به‌زودی برگزار و اعلام خواهد شد، افزود: طراحی قطعات انجام شده و امیدواریم تا یکی دو ماه آینده با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی، زیرساخت‌ها تأمین شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • نوسازی و بهسازی ۱۰۰۰ تاکسی فرسوده نیازمند حمایت مستقیم استاندار است
  • تشکیل شوراها اسباب تحکیم پایه‌های نظام را فراهم کرده است
  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • رفع مشکلات زیرساخت‌های مشهد نیازمند نگاه ملی و حمایت دولت است
  • شوراها، از مهمترین مظاهر مردمی سازی حکمرانی در نظام مردم سالاری دینی
  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • تمدن نوین اسلامی با وحدت محقق می‌شود/ عینت‌بخشی به وحدت اسلامی در دستور کارم بود