Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کانون‌های فرهنگی هنری کاری کنند وقتی کسی وارد مسجد می‌شود احساس کند وارد یک گالری دینی و محیطی متعالی و متمایز شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، سیدعباس صالحی، در سومین گردهمایی ستادی و استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد که امروز (سه‌شنبه 14 آذر) در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد با تبریک سالروز ولادت پیامبر اسلام و امام جعفر صادق (ع) گفت: انتشار و عمق مذهب تشیع مدیون تلاش‌های امام جعفر صادق (ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی تشکیل شجره طیبه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را حاصل تلاش‌های 25 ساله افراد مختلف دانست و افزود: نگاه ما این است که نوآوری‌ها و ایده‌های استانی بیشتر مورد توجه باشند و بر این اساس از رویکرد تمرکزمحوری فاصله بگیریم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: مسیر پیموده‌شده کانون‌های فرهنگی هنری مساجد از سال 1371 تاکنون حاصل‌ تلاش‌های همگان است و ما از بزرگان دین یاد گرفته‌ایم که باید سپاسگزار تلاش مدیران سابق نیز باشیم.

 

وی اضافه کرد: وظیفه هر مسئول جدید آن است که قوت‌های گذشته را ببیند و تقویت کند و ضعف‌ها و اشتباهات را اصلاح کند همچنان که رویکرد ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد همین است.

 

صالحی متصل‌نشدن دستگاه‌های مختلف با یکدیگر را یکی از مشکلات کشور عنوان کرد و گفت: ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد می‌تواند از طریق یک بسته تعاملی با سایر دستگاه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارتباط مستمر داشته باشد؛ بسته‌ای که می‌تواند بدون تحمیل بودجه‌های اضافی موجب افزایش نشاط و شادابی شود.

 

وی با اشاره به یکی از کلان‌پروژه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ارتباط با سازمان‌ها و نهادهای دینی و فرهنگی کشور اظهار داشت: می‌توان انتظار داشت کانون‌های مساجد از ظرفیت حداکثری تعاملات درونی و بیرونی استفاده کنند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشف و رصد ایده‌ها و خلاقیت‌ها را وظایف کانون‌های مساجد دانست و خاطرنشان کرد: کانون‌های فرهنگی هنری به عنوان یک نهاد مردمی مجال طرح ایده‌های تازه را دارد و در این راستا میِ‌تواند بانکی که این ایده‌ها را شناسایی کند و فضای باروری آنها را مهیا کند، تشکیل دهد و همچنین می‌تواند از ظرفیت تعاملات بیرونی و درونی برای استفاده از ایده‌های مختلف استفاده کند.

 

وی اضافه کرد: یکی از ویژگی‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به دلیل مردمی‌بودن و حضور جوانان در آنها این است که اجازه ندهند ایده‌ها به کلیشه‌ها تبدیل شوند.

 

صالحی بسته هنری کانون‌های فرهنگی هنری را مورد اشاره قرار داد و گفت: مساجد با هنر پیوند دارند و کانون‌های فرهنگی هنری می‌توانند کمک کنند تا مساجد از هنر تهی نشوند.

 

وی افزود: کانون‌های فرهنگی هنری کاری کنند که وقتی کسی وارد مسجد می‌شود احساس کند وارد یک گالری دینی و محیطی متعالی و متمایز شده است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: تیمی که از آن انتظار می‌رود کمک‌کننده مساجد در زمینه هنری باشد همین کانون‌های فرهنگی هنری است زیرا این نهاد کارشناسان و جوانان صاحب ذوق دارد.

 

وی اضافه کرد: جامعه دینی پیش از انقلاب اسلامی به‌ویژه در دهه‌های 20 و 30 به دلیل فضای خاصی که رضاخان ایجاد کرده بود تمایلی به تحصیل فرزندانشان در مراکز آکادمیک و دانشگاه‌ها نداشتند. مدتی بعد این جامعه اجازه حضور پسرانشان را در دانشگاه‌ها دادند تا اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ایجاد یک فضای اعتمادآمیز جامعه دینی دختران خود را نیز به دانشگاه‌ها فرستادند به طوری که اکنون نسبت دختران و پسران در ورودی‌های دانشگاه‌ها برخلاف دهه‌های 20، 30 و 50 مساوی یا حتی تعداد دختران بیشتر است.

 

وی اظهار داشت: بر همین اساس باید ورودی‌های مساجد به تناسب جامعه باشد یعنی دختران و پسران جامعه دینی به یک اندازه در فضای مساجد حضور داشته باشند که کانون‌های فرهنگی هنری می‌توانند در این زمینه اعتمادسازی کنند و کادرهای هنری را به جامعه دینی وارد کنند.

 

صالحی با بیان اینکه باید بسته هنری کانون‌های فرهنگی هنری پس از دریافت مشورت‌های درونی با صاحب‌نظران و مشورت با معاونت‌ها و دستگاه‌های دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه شود و البته قوی و غنی نیز باشد، گفت: چنین بسته‌ای باید برای فضای مجازی نیز تهیه شود زیرا اکنون این فضا دنیای دوم نیست بلکه فضای دنیای اول مردم است و کانون‌ها باید یک بسته مفید در این زمینه نیز تهیه کنند.

 

وی اضافه کرد: کمیته آموزش و پژوهش کانون‌های فرهنگی هنری باید برای تقویت نیروی انسانی و پرورش کادر نیز یک بسته خاص تهیه کنند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در حوزه حمایت‌های اعتباری، ساختاری و رفاهی نیز نیازمند یک بسته کامل و جامع هستیم که در آن تمام مواد لازم لحاظ شده باشد، افزود: در تهیه چنین بسته‌هایی باید برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و چندساله لحاظ شود. 

 

وی در ادامه کتابخانه‌های مساجد را از فعالیت‌های مهم و ارزشمند کانون‌های فرهنگی هنری دانست و گفت: رویکرد ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقویت و توسعه این کتابخانه‌ها در سطح روستاها و شهرهاست.

 

وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه امسال در آستانه یک ربع قرن تلاش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هستیم و باید از این فرصت در حوزه‌های اطلاع‌رسانی و ارتباط‌گیری نهایت استفاده را کرد، اظهار داشت: ستاد عالی و دبیرخانه‌های استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید از فرصت ربع قرن تلاش برای معرفی خود و افزایش ارتباط با سایر سازمان‌ها و نهادهای کشور استفاده کنند که تهیه بسته‌های قوی و غنی و محتواهای ارزشمند در این زمینه مفید است. 

پایان پیام/397

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۲۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از برنامه‌ریزی برای تحقق رشد تولید در آموزش، تئاتر، موسیقی و هنر‌های تجسمی در کشور با حمایت از هنرمندان خبر داد و گفت: امسال نهضت پلاتوسازی در دستور کار قرار دارد تا در تمام شهر‌ها و استان‌ها بتوانیم پلاتو‌های قدیمی را احیا و پلاتو‌های جدیدی دایر کنیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمود سالاری، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص عدالت فرهنگی و نگاه به استان‌ها در اقدام‌های عملیاتی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چارچوب شعار امسال (جهش تولید با مشارکت مردم) اظهار داشت: در انتهای سال قبل، وزارت فرهنگ مبالغی را برای انجمن‌های هنری در استان‌ها تخصیص داد که ارسال شده و امید است به تولید آثار در استان‌ها منتهی شود.

وی افزود: استان‌ها و انجمن‌های مختلف اعداد و ارقام متفاوتی از این بودجه دارند؛ نسبت به این که در استانی تولیدات تئاتری که داشته بیشتر یا کمتر بوده مبالغ تا حدودی کم یا زیاد شده است.

محدودیت‌های منابع برطرف می‌شود

سالاری گفت: امسال امیدواریم منابعی که سال گذشته محدود بود مقداری افزایش پیدا کند و اتفاق بهتری بیفتد، اما همه منابع به استان‌ها تخصیص می‌یابد و انجمن‌های استانی از آن بهره‌مند می‌شوند.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امسال، از آنجایی که از سوی رهبر معظم انقلاب، سال جهش تولید و مشارکت مردم در حوزه‌های مختلف نام‌گذاری شده، تلاش کردیم در تمام بخش‌های ادارات‌کل زیر مجموعه معاونت هنری از جمله آموزش که عمدتا آموزشگاه‌ها در ذیل مردم تعریف می‌شوند و مردم و هنرمندان هستند که آن‌ها را اداره می‌کنند، صدور مجوز‌ها و دریافت امکانات مالی از بانک‌ها را تسهیل کنیم، البته باید کمک کنیم فرآیند‌های جذب و تولید آثار هنری بهتر شود.

المپیاد آموزش هنر به صورت المپیکی و تیمی برگزار می‌شود

سالاری گفت: المپیاد آموزش هنر مهمترین اتفاق حوزه آموزش است، که به صورت المپیکی و تیمی امسال برگزار می‌شود، این رویداد در سراسر کشور برگزار می‌شود؛ تیم‌ها در سه بخش با هم رقابت می‌کنند و نهایتا تیم یا همان آموزشگاه قهرمان معرفی می‌شود.

وی تصریح کرد: این رویداد کمک می‌کند این آموزشگاه‌ها فعال‌تر شوند و تولیدات بهتر و تیم‌ها و گروه‌های هنری خوبی شکل بگیرد و تصورمان این است که المپیاد این کار را خواهد کرد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: طرح المپیاد آموزش هنر آماده و کار‌های آن انجام شده و امسال عملیاتی می‌شود.

سالاری گفت: در حوزه تئاتر تلاش کردیم با جذب بودجه‌های تولیدی با حمایت وزیر و بخش‌های بودجه‌ای مجموعه، بتوانیم آثار خوبی را از هنرمندان برجسته تئاتر به تولید برسانیم، زیرا برخی از این هنرمندان اکنون به دلیل این‌که منابع مالی ندارند از میدان کنار رفته‌اند. اگر این منابع تامین شود به عرصه برگشته و کار‌های خوبی تولید می‌کنند.

وی افزود: حوزه موسیقی هم مانند تئاتر است، با هماهنگی خوبی که با بنیاد رودکی انجام شده، قرار است یک سری آثار فاخر را با هزینه و کمک بنیاد رودکی عملیاتی کنیم که بتوانیم تولید این آثار را بالا ببریم.

سفارش آثار تجسمی با تامین اعتبارات لازم

سالاری اظهار داشت: در حوزه تجسمی هم به دلیل این‌که تشکل‌ها و انجمن‌های تجسمی تکثر دارند، تلاش می‌کنیم هم تولید آثار و هم سفارش خرید برای آثار را با تامین اعتبارات انجام دهیم.

معاون وزیر فرهنگ: نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر

خرید آثار هنرمندان برای موزه

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر اتفاق خوبی در حوزه بودجه و تامین اعتبارات بیفتد، امسال می‌توانیم شاهد باشیم که یک سری آثار هنرمندان برای موزه‌ها خریداری و یک سری از این آثار نیز برای موضوعات خاص تولید شود و از جمله، حضور در جشنواره‌های خارج از کشور را بیشتر کنیم که هنرمندان دیده شوند.

وی تصریح کرد: یکی از معضلاتی که هنرمندان دارند این است که هزینه سفر بالاست و از این طرف، هنرمندان اگر کمک مجموعه‌های دولتی و نهاد‌های مختلف حکومتی نباشد، نمی‌توانند آثار خود را در خارج از کشور عرضه کنند، باید این اتفاق را تسهیل کنیم.

دیگر خبرها

  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری