Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کبوترها برای قضاوت در مورد هر دو مفهوم فضا و زمان از یک ناحیه از مغزشان استفاده می‌کنند و این نشان می‌دهد که در مغز این پرندگان، این مفاهیم ذهنی به طور جداگانه پردازش نمی‌شود.

 به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، تحقیق جدیدی که در دانشگاه "لووا" انجام شده نشان می‌دهد کبوترها می‌توانند مفاهیم انتزاعی مکان و زمان را تشخیص دهند و به نظر می‌رسد که برای این کار از نواحی متفاوتی از مغزشان استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این آزمایش، تصویر کامپیوتری یک خط افقی ساکن به کبوترها نشان داده شد. کبوترها باید درباره طول این خط یا مقدار زمانی‌که این خط به آن‌ها نشان داده می‌شد، قضاوت می‌کردند. کبوترها به درستی متوجه شدند که خطوط بلندتر به مدت زمان طولانی‌تری برای آن‌ها به نمایش در می‌آید و هم‌چنین فهمیدند خطوطی که مدت زمان طولانی‌تری به نمایش درمی‌آیند طول بلندتری دارند.

این به چه معنی است؟ ادوارد واسرمن، استاد روانشناسی تجربی در دانشگاه روان‌شناسی و علوم مغزی UI می‌گوید: کبوترها برای قضاوت در مورد هر دو مفهوم فضا و زمان از یک ناحیه از مغزشان استفاده می‌کنند و این نشان می‌دهد که در مغز این پرندگان، این مفاهیم ذهنی به طور جداگانه پردازش نمی‌شود. در مورد انسان‌ها و دیگر نخستی‌ها نیز نتایج مشابهی به دست آمده است.

در حقیقت قابلیت‌های ذهنی پرندگان به قابلیت‌های ذهنی انسان و نخستی‌های غیرانسان بسیار نزدیک است. واسرمن که طی بیش از چهار دهه به مطالعه هوش کبوترها، کلاغ‌ها، بابون‌ها و دیگر حیوانات پرداخته است، می‌گوید: این یافته‌ها بار دیگر نشان می‌دهد گونه‌های جانوری همچون پرنده‌ها، خزندگان و ماهی‌ها که در سطوح پایین‌تر رده‌بندی جای دارند می‌توانند تصمیم‌گیری‌های سطح بالا و ذهنی داشته باشند.

او ادامه می‌دهد: سیستم عصبی پرنده‌ها می‌تواند قابلیت‌های بسیار زیادی داشته باشد.

انسان‌ها حتی بدون کمک اختراعاتی همچون ساعت یا خط‌کش هم می‌توانند زمان و فضا را درک کنند. ناحیه‌ای از مغز که به انسان‌ها کمک می‌کند این مفاهیم انتزاعی را ملموس کنند لوب آهیانه است؛ بخشی از قشر مخ و خارجی‌ترین لایه مغز. قشر مغز مرکز فرایندهای یادگیری عالی‌تر از جمله صحبت کردن و تصمیم‌گیری است و چهار لوبی که مغز را تشکیل داده‌اند - از جمله لوب آهیانه- انواع مختلفی از اطلاعات حسی را پردازش می‌کنند.

اما در کبوترها مغز لوب آهیانه ندارد یا دست‌کم این لوب به اندازه‌ای توسعه پیدا نکرده که قابل تمایز باشد. در نتیجه، پرنده‌ها باید از ناحیه دیگری از مغزشان استفاده کنند تا زمان و مکان را تشخیص دهند یا شاید مکانیسم تکاملی مشابهی در سیستم عصب مرکزی این پرنده‌ها وجود داشته باشد که با دیگر پرنده‌ها و نخستی‌های اولیه مشترک باشد. واسرمن و گروهش به دنبال یافتن جواب این سوال هستند.

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۲۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاله پژوهشگر زنجانی در همایش ملی ژئوماتیک برگزیده شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ این همایش به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد مرتبط با فناوری‌های اطلاعات مکانی هرساله توسط سازمان نقشه‌برداری کشور و با مشارکت دانشگاه‌های برتر کشور در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی برگزار می‌شود.

مقاله ارائه شده با موضوع "استراتژی‌های مکانی در تحقق اهداف برنامه‌های توسعه ملی؛ نگاهی ژرف به جایگاه اطلاعات مکانی در اجرا و پایش احکام برنامه هفتم توسعه" به بررسی تفصیلی برنامه هفتم توسعه کشور پرداخته و راهکاری نوین مبتنی بر اطلاعات مکانی برای اجرا و پایش صحیح احکام برنامه ارائه کرده است.

بهمن جمالی، رئیس گروه نقشه و اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان و نویسنده مسئول این مقاله، روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا به تشریح چارچوب پیشنهادی در این پژوهش پرداخت و اظهار داشت: با بررسی احکام لایحه برنامه هفتم توسعه که در مراحل نهایی تصویب و ابلاغ قرار دارد، مشخص شد بیش از ۷۲ ماده از مجموع ۱۱۸ ماده برنامه هفتم با استفاده از نقشه و اطلاعات مکانی قابل اجرا و پایش است که نشان از اهمیت بیش از پیش اطلاعات مکانی دارد.

وی افزود: استان زنجان از سال ۱۴۰۱ نسبت به بهره‌برداری از زیرساخت داده مکانی (SDI) مبادرت کرده و از این رو به‌عنوان استان پیشرو در توسعه SDI، با ارائه این چارچوب، راهکاری اجرایی و فنی برای تحقق احکام برنامه هفتم توسعه پیشنهاد کرده است.

پژوهشگر دوره دکتری مهندسی سیستم‌های اطلاعات مکانی (GIS) دانشگاه تهران، گفت: در چارچوب پیشنهادی، با استفاده از سنجه‌های عملکردی پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه، شاخص‌هایی مبتنی بر اطلاعات مکانی برای پایش احکام برنامه پیشنهاد شده است.

وی گفت:با توجه به پیش بینی احداث شبکه‌های اصلی و فرعی آبیاری بخش کشاورزی و یا بیلان منابع آب و تعادل‌بخشی به سفره‌های آب زیرزمینی، داده‌های متناظر با این احکام در قالب اطلاعات مکانی در نظر گرفته شده است که توسط دستگاه اجرایی متولی داده در بستر زیرساخت داده مکانی (SDI) به‌صورت برخط ارائه می‌شود و امکان پایش میزان تحقق هر یک از بند‌ها و احکام قانون برنامه هفتم را میسر خواهد ساخت.

دیگر خبرها

  • جریمه 200 میلیون دلاری بزر‌گترین اپراتور بی‌سیم آمریکا به دلیل فروش اطلاعات کاربران
  • ببینید | ناک‌اوت کردن مار سمی بزرگ توسط یک پرنده
  • گالتیه: عدالت ثابت کرد بی‌گناهم، از PSG ممنونم!
  • مقاله پژوهشگر زنجانی در همایش ملی ژئوماتیک برگزیده شد
  • چرا رتیل‌ها مودار هستند؟
  • اعتراف ستاره سابق لیورپول: همیشه مضطرب بودم
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • قابی خاطره انگیز از لحظه قدم زدن کبوتر حرم در بین زائران امام رضا (ع)
  • (ویدئو) نجات و آزادسازی یک پرنده توسط یک هوادار فوتبال