Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم – ربیع‌الاول در حالی به میانه رسیده که نه فقط فرشتگان آسمان بشارت دهنده میلاد خاتم رسولان، محمد مصطفی(ص) هستند که مذهب شیعه جعفری نیز پایه‌گذار خود را می‌شناسد.

امتداد نیوز – گروه استان‌ها: زمان شناسی، شیوه بارز و ماندگار زندگی‌اش بود. خوب می‌دانست کی و کجا سکوت بهتر است یا مقابله.

این‌گونه بود که اسلام با تلاشش ماند و ماندگار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برخی منابع آورده‌اند که او درخواست‌های ابومسلم خراسانی و ابوسلمه را برای بر عهده ‌گرفتن خلافت رد کرد. در قیام عمویش زید بن علی نیز شرکت نکرد؛ اما این به معنای پذیرش حاکمان مستبد زمانه نبود.

ولی شیعیان می‌دانست که با توسعه فکری و پیشرفت علمی است که اسلام زنده می‌ماند، در دل‌ها اثر می‌کند و تا صدها سال بعد حقانیت آن از مطالبی ناصواب جدا می‌ماند.

جعفربن محمد(ع) از نسل حسین(ع)، پیشوای شهادت و جهاد بود، اما چه کسی است که نداند امامت و ولایت جامعه با تدبیر و خرد پیش می‌رود و همواره به دنبال بهترین برای مسلمین است؟

در منابع روایی در زمینه ویژگی‌های اخلاقی امام صادق(ع) گزارش‌هایی از زهد، انفاق، علم فراوان، عبادت بسیار و تلاوت قرآن آمده است. محمد بن طلحه امام صادق(ع) را از بزرگ‌ترین افراد اهل بیت، دارای علم فراوان، بسیار اهل عبادت و زهد و تلاوت قرآن توصیف کرده است. مالک بن انس از ائمه فقهی اهل سنت گفته است: در مدتی که پیش امام صادق(ع) می‌رفته، همیشه او را در یکی از سه حالت نمازخواندن، روزه‌داری و ذکر گفتن دیده است.

به نوشته بحارالانوار امام در پاسخ به درخواست فقیری، چهارصد درهم به او داد و چون سپاس‌گزاری او را دید، انگشترش را هم که ده هزار درهم می‌ارزید، به وی بخشید.

روایت‌هایی نیز از انفاق‌های پنهانی امام صادق(ع) در دست است. به نوشته کتاب کافی، او شب‌ها مقداری نان و گوشت و پول در کیسه می‌ریخت و به صورت ناشناس به در خانه تهیدستان شهر می‌برد و میان آن‌ها تقسیم می‌کرد.

ابوجعفر خثعمی نقل کرده است که امام صادق(ع) کیسه پولی را به او داد و از او خواست آن را به فردی از بنی‌هاشم بدهد و نگوید که چه کسی آن را فرستاده است. به گفته خثعمی هنگامی که آن فرد پول را گرفت، برای فرستنده آن دعا کرد و گفت: او همیشه برایش پول می‌فرستد؛ اما امام صادق(ع)، باوجود ثروتش چیزی به او نمی‌دهد.

نزدیک به ۳ هزار نفر در مکتب امام باقر(ع) و امام صادق(ع) پرورش یافته‌اند

یک استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با امتداد نیوز اظهار داشت: پس از رحلت رسول اکرم(ص) اختلاف‌هایی در جامعه اسلامی ایجاد شد و عده‌ای نگذاشتند مسیری که پیامبر(ص) برای هدایت اسلامی ایجاد کرده بود ادامه یابد، لذا به وصیت ایشان عمل نکردند و نگذاشتند بر اساس سفارش ایشان امام علی(ع) رهبری امت را در دست بگیرند.

حجت الاسلام حسینعلی اکبری‌نیا ادامه داد: لذا خلافت جامعه به دست سایرین افتاد و دست به دست تا امویان ادامه یافت، بعد از امویان نوبت به عباسیان رسید و در مدت زمانی که جامعه شاهد انتقال قدرت بین این دو خاندان بود، فرصت خوبی برای شیعیان و امام باقر(ع) و امام صادق(ع) مهیا شد تا کرسی‌های درسی را برای تربیت و پرورش پیروان و دوست داران ایجاد کنند.

اگر بال شهادت و جهاد را در تشیع امام حسین(ع) بدانیم، بال علم و معرفت نیز امام صادق(ع) است

وی با بیان اینکه قریب به ۳ هزار نفر از شاگردان در مکتب امام باقر(ع) و امام صادق(ع) پرورش پیدا کردند، گفت: اکثر این افراد کسانی هستند که به نقل حدیث مبادرت ورزیدند.

این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: در این برهه این دو امام عزیز که از آن‌ها با عنوان صادقین نیز یاد می‌شود توانستند با وجود خلأ موجود در حکومت استبدادی، مکتب درسی ایجاد و افرادی برای جامعه اسلامی تربیت کنند، در واقع می‌توان بنیان‌گذار این مکتب را امام باقر(ع) و گسترش دهنده آن را امام صادق(ع) دانست.

وی با بیان اینکه مؤسس شیعه، پیامبر اسلام(ص) بودند و امام علی(ع) آن را بسط دادند، گفت: لذا امام صادق(ع) مؤسس مذهب جعفری به دلیل پرورش شاگردان و گسترش این مذهب هستند.

حجت الاسلام اکبری‌نیا افزود: دنیای اسلام و شیعه از نظر علمی مدیون امام صادق(ع) است، اگر بال شهادت و جهاد را در تشیع امام حسین(ع) بدانیم، بال علم و معرفت نیز امام صادق(ع) است.

true برچسب ها : امام صادق(ع) شیعه علی اکبری true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۹۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) این شورا ضمن گرامیداشت روز معلم و سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره)، اظهار داشت: برای معلمان عزیز که مجاهدان عرصه علمی و فرهنگ هستند، آرزوی توفیق دارم.

وی سپس در خصوص شهید مطهری اظهار داشت: در کنار آثار شهید مطهری که حقیقتاً سرمایه فرهنگی و علمی جامعه ماست، باید سیره علمی اثرگذار ایشان نیز تبیین شود.

دبیر شورای نگهبان افزود: ویژگی ممتاز شهید مطهری (ره) نیازشناسی علمی و فرهنگی جامعه بود و چون حرکت خود را بر اساس این نیازشناسی دقیق ساماندهی کرد در بیداری جامعه نقش تأثیرگذار داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری معلم طراز انقلاب اسلامی بود، عنوان کرد: محتوای آثار شهید مطهری سرمایه‌ای عظیم برای مقابله با شبهات دشمنان امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی همچنین تاکید کرد که معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است و هرچه این مجاهدت کامل‌تر انجام شود، جامعه سعادتمندتر خواهد شد.

امام صادق (ع)؛ جهادگر بزرگ فرهنگی

دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به در پیش بودن سالروز شهادت امام صادق (ع) و عرض تسلیت بدین مناسبت، بیان داشت: ایشان در روزگاری که جهان اسلام با نفوذ افکار بیگانگان و همچنین تحریف معارف اسلامی مواجه بود، با تعیین درست اولویت‌ها، دست به جهاد بزرگ فرهنگی زدند.

وی خاطرنشان کرد: ثمرات ارزشمند آن جهاد بزرگ فرهنگی از سرمایه‌های ماندگار امت اسلام است.

آیت‌الله جنتی این نکته را هم یادآور شد که امام صادق (ع) همزمان با تدریس و تربیت شاگردان، نظام و ساختار آموزشی جامعی طراحی کردند که قابلیت الگوبرداری در همه زمان‌ها دارد و هرچه نظام آموزش و پرورش ما به این نظام آموزشی نزدیک‌تر شود، توفیقات بیشتری کسب خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مکتب امام صادق(ع) جامعه اسلامی را به سوی درستی هدایت کرد
  • شیعه باید منطق و استدلال را فراگیرد
  • شهادت رئیس مکتب تشیع تسلیت باد
  • لرستان در سوگ بنیانگذار مکتب تشیع
  • «شیعه مدیون قال صادق هاست»
  • «شیعه مدیون قال صادق‌هاست» در تهران اکران شد
  • آیت‌الله جنتی: معلمان، مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • معلمی از نگاه معارف اسلامی یک شغل نیست، بلکه یک مجاهدت است
  • «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند
  • بالندگی، تکاپو و رشد علمی و معنوی یک جامعه مدیون معلم است