Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وقتی به مناظر مختلف شهر می نگرم ساختمان های تودرتو، ماشین ها و صدای بوق!! هجوم افرادی که با سرعت از کنار هم می گذرند تمام فکرم را مشغول می کند به این واقعیت که شهر موجودیتی زنده دارد و تک تک افراد بر آن تاثیر می گذارند و این سوال در ذهنم پیش می آید آیا شهر نیز بر افراد تاثیرگذار است؟

فضاهای شهری محل برخورد رفتارها، افکار و همچنین رفع برخی از نیازهای روزمره شهروندان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبلمان مناسب شهری و درخور فرهنگ شهروندان باعث افزایش حس تعلق شهروندان می شود و بدیهی است هرچه حس تعلق شهروندان بیشتر باشد مشارکت های محلی و سرزندگی افزایش می یابد.

متاسفانه در حال حاضر با رشد روز افزون ارزش زمین و میل به درآمدزایی اهمیت توجه به فضاهای شهری در شهرداری ها کاهش یافته تا جایی که اهمیت توجه به فضاهای شهری به فراموشی سپرده شده و پیکره شهرهای امروزی را حضور نابسامان عناصر ناهماهنگ و سلطه توده های ساختمانی یک شکل و بعضا فاقد ارزش های معمارانه فراگرفته و از تاثیرات آن می توان به افول تعاملات بین افراد در خانواده و در اجتماع اشاره کرد.

واضح ترین تاثیری که افراد از بودن در فضاهای شهری در خود حس می کنند خشم از ترافیک است و درمقابل پیاده روی یک هنر فراموش شده است. این در حالی است که با استفاده از مبلمان مناسب می شود رانندگی را از حالت اجبار و صرفا با هدف جابه جایی خارج و آن را تبدیل به یک سرگرمی لذت بخش کرد.

حمیدرضا رحمانی کارشناس مسائل اجتماعی با تاکید بر اینکه عوامل مختلفی بر خشم شهری شهروندی تاثیرگذار است گفت: یکی از دلایل با توجه به انباشت هیجانات انسان و نبود اثری از طبیعت است، ندیدن و نشنیدن طبیعت سبب تخلیه نشدن انرژی در شهروندان و در نتیجه افسردگی می گردد.

در تعریف مبلمان شهری باید گفت: به مجموعه امکاناتی که در شهرها، خیابان ها، میادین، پارک ها و فضاهای باز شهری جهت استفاده عموم مردم قرار دارد از جمله نیمکت ها، باجه های تلفن، سطل های زباله و... که در مکان های مناسب شهری و متناسب با نحوه استفاده به منظور برقراری آسایش، زیبایی، آرامش، رفاه و امنیت شهری قرار داده اند مبلمان شهری می گویند. مبلمان شهری در زیباسازی، هماهنگی، آسایش روحی و روانی افراد در یک شهر نقش بسزایی دارد.

در همین زمینه عبدالرضا کردی، روانشناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: وقتی از مبلمان شهری صحبت می کنیم در حقیقت از میزان تغذیه بصری شهروندان، ارتقا سواد و فرهنگ بصری شهروندان سخن می گوییم. عوامل و عناصری که در مبلمان شهری بکار می روند می توانند روحیه و انگیزه ایجاد کنند و یا برعکس تنش، نگرانی، دلزدگی و اضطراب را در شهروندان ایجاد کنند.

وی افزود: امروزه در مدیریت شهری و روانشناسی شهرها رکنی ایجاد شده تحت عنوان مدیریت احساسات و عواطف شهروندان مسئولیت این افراد ایجاد حس تعلق در شهروندان است.

کردی با ذکر مثال گفت: در شهرهای پاریس، لندن، پکن در چین و کوآلالامپور در مالزی ناظر تناسب زیاد بین خواسته های نگرشی، ارزشی و باورهای مردم با مبلمان شهری هستیم به همین علت مردم احساس نشاط، روحیه و شادابی زیادی دارند چرا که احساس می کنند شهر حقیقتا جایی است که به آنها تعلق دارد.

وی افزود: اگر مبلمان شهری متناسب با هویت، تاریخ، اعتقادات و باورهای مردم نباشد در شهروندان تعارض بصری، تجسمی- فضایی ایجاد می کند و شهروند زمانی که در شهر حرکت می کند حس غربت ناباروری و استرس در او ایجاد می شود و مانع از احساس خوشحالی و شادکامی او می شود.

‌شاید در ابتدا باورش سخت بود که شهر در احساسات و کنش های ما تاثیرگذار است و به امید روزی که معماری و شهرسازی ایرانی اصیل بوده و سازگار با فرهنگ، تاریخ و هویت ایرانی باشد.

گزارش از عاطفه عبدی

انتهای پیام/

نقش مبلمان شهری در روح و روان شهروندان

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۹۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارکینگ چهل اختران در اختیار شهروندان قرار گرفت

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم از اتمام عملیات ساخت پارکینگ در محله چهل اختران و نزدیکی بقاع متبرکه این محله خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، مجید متین‌فر امروز _ یکشنبه نهم اردیبهشت _ در جلسه هیئت مدیره سازمان بهسازی، زیباسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر در خصوص پروژه تملک و تخریب مغازه‌های اطراف قبرستان نو اظهار کرد: با همکاری دادستانی در ماده ۸ بیش از ۹۰ درصد پروژه تملک و مغازه‌ها تخریب شده است.

وی افزود: به دلیل مشترک بودن دیوار وقفی با مغازه‌های قبرستان نو، اختلافاتی با اداره کل اوقاف بوجود آمده که تلاش مجموعه مدیریت شهری در راستای حل آن است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم با اشاره به پروژه ساماندهی میدان مطهری خاطرنشان کرد: در هسته مرکزی شهر قم نیاز به همکاری فعال تمام ارگان‌ها داریم و نقش آستانه مقدسه حرم و اداره کل اوقاف در گسترش و پیشرفت و اجرای پروژه‌های مهم شهری بسیار پررنگ است.

متین‌فر در خصوص پروژه چهل اختران تصریح کرد: پروژه پارکینگ چهل اختران با ظرفیت ۱۰۰ خودرو و شبستان اجرا و تکمیل شده است.

وی تأمین بودجه برای پروژه‌های شهری را مورد توجه قرار داد و گفت: در سال جاری پشتیبان‌های ملکی متناسبی برای اجرای پروژه‌های اطراف حرم مطهر در نظر گرفته شده است.

کد خبر 748815

دیگر خبرها

  • «بازی باطل معاندین» با حکم توماج صالحی؛ هیاهو بر سر هیچ
  • دانشکده طراحی سوئیس: مبلمان را در بسته بندی به اندازه پیتزا بخرید، در خانه به اندازه واقعی می رسند! (+عکس)
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • پارکینگ چهل اختران در اختیار شهروندان قرار گرفت
  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • مقابله با گرمای شهری از طریق باغ‌های گیاه‌شناسی
  • هوای سلماس برای گروه‌های حساس ناسالم اعلام شد
  • آیا می توان چراغ خطی را در کف نصب کرد؟
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • سرای بانو در مشکین‌دشت احداث می‌شود