Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@12:26:24 GMT

کشف دورافتاده‌ترين ابرسياهچاله در جهان

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۵۷۶۹۶

کشف دورافتاده‌ترين ابرسياهچاله در جهان

خبرگزاري آريا - دانش > فضا - همشهري آنلاين:
اخترشناسان موفق به کشف دورافتاده‌ترين ابرسياه‌چاله‌اي شده‌اند که تاکنون در جهان مشاهده شده‌است.
براساس گزارش BBC، اين حفره غول‌پيكر در فاصله 13 ميليارد سال نوري از زمن واقع شده، به بياني ديگر آنچه امروز از آن ديده مي‌شود شكلي است كه 690 ميليون سال پس از انفجار بزرگ داشته‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين ابرسياهچاله كه جرم آن 800 ميليون برابر خورشيد است، پس از انفجار بزرگ با سرعتي بسيار بالا رشد كرده و به ابعادي باورنكردني دست يافته‌است. سياهچاله جديد به شدت درحال مصرف كردن موادي است كه در مركز كهكشان ميزبانش وجود دارد و اين روند را به شكل كوازار (اختروش) به نمايش مي‌گذارد.
ماده، در شكل گاز يا شكل‌هاي ديگر، به درون سياهچاله كشيده مي‌شود و توده فوق داغ از مواد در ايجاد مي‌كند كه با سرعت به دور سياهچاله به چرخش درمي‌آيند كه به صفحه بَرافزايشي شهرت دارد.
به گفته اخترشناسان موسسه اخترشناسي ماكس پانك در آلمان،‌ كوازارها از جمله درخشان‌ترين و دورافتاده‌ترين اجرام كيهاني هستند كه در درك جهان اوليه نقشي كليدي به عهده دارند. اين كوازارها از آن جهت جالب توجه هستند كه به زماني تعلق دارند كه در آن جهان تنها پنج درصد از سن كنوني‌اش را داشته‌است. در آن دوران جهان درحال ظهور از دل دوران تاريكي بود، درست پيش از آنكه اولين ستاره متولد شود.
به گفته محققان،‌ انباشته‌شدن اين حجم از ماده در طول 690 ميليون سال از بعد نظريه‌هاي رشد ابرسياهچاله‌ها، چالشي بسيار بزرگ است. فاصله كوازارها به واسطه ويژگي به نام انتقال به سرخ محاسبه مي‌شود، محاسبه اينكه چه مقدار از طول موج نور كوازار تحت تاثير انبساط جهان و پيش از رسيدن به زمين كشيده شده‌است. انتقال به سرخ سياهچاله جديد 7.54 است، هرچه عدد انتقال به سرخ بالاتر باشد، فاصله بيشتر است و اين يعني اخترشناسان درحال مشاهده گذشته‌اي دورتر هستند.
كشف چنين سياه‌چاله‌اي در چنين عمقي از فضا مي‌تواند شواهدي مهم از وضعيت جهان هستي در سال‌هاي اوليه شكل‌گيري‌اش در اختيار دانشمندان قرار دهد. اين كشف براساس بررسي توده داده‌هايي كه توسط تلسكوپ‌ زميني جميني و تلسكوپ فضايي WISE انجام شده‌است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۷۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینفوگرافیک/ کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟

شمار کلاهک های موجود در جهان، در حال حاضر 12 هزار و 512 عدد است که 9 کشور جهان دارای کلاهک اتمی هستند.

گرافیک: مهدی برازنده

دیگر خبرها

  • ۹ کشور هسته‌ای جهان چند کلاهک دارند؟
  • اینفوگرافیک/ کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • ببینید | تصاویر تلخ از وضعیت اسفناک و درد کشیدن یک اسب در نقش جهان اصفهان
  • «مسابقات چوگان» در نقش جهان اصفهان
  • روز جهانی کار و کارگر
  • ببینید | اتفاقات عجیب و ترسناک جهان تا سال ۲۰۲۴
  • ویدیو/ دانشگاه‌های جهان چگونه ضدصهیونیسم شدند؟
  • پاگانی یوتوپیا فقط 99 دستگاه در جهان (عکس)
  • ببینید | دلم می‌خواست شاه ایران شوم
  • رنگ خون چشمگیر است