Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@09:42:58 GMT

تاثيرات مثبت و منفي قرص ژلوفن و ايبوپروفن

تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۷۱۳۷۹

تاثيرات مثبت و منفي قرص ژلوفن و ايبوپروفن

خبرگزاري آريا -

ژلوفن در درمان و کاهش دردها موثر است.
اگر سري به جعبه داروي منزل بزنيد، به طور قطع داروهايي پيدا خواهيد کرد که بدون نسخه از داروخانه تهيه شده و براي روز مبادا نگهداري مي‌شوند. پاي ثابت اين جعبه‌ها معمولا مسکّن‌هايي هستند که در مواقع درد مورد استفاده قرار مي‌گيرند. ژلوفن يکي از قوي‌ترين مسکن‌هايي است که در اين موارد به کار مي‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در واقع، ژلوفن نوعي داروي ضد التهاب غيراستروئيدي است که در درمان و کاهش دردها و التهاب‌هاي ناشي از التهاب روماتيسمي مفاصل و پوکي استخوان، تب، دردهاي خفيف تا متوسط و درمان اوليه دردهاي قاعدگي به کار مي‌رود.
علاوه بر موارد کاربردي که براي ژلوفن (ايبوپروفن) اشاره کرديم، از اين دارو در تسکين سردرد، دندان‌درد و دردهاي عضلاني نيز استفاده مي‌شود. در سرماخوردگي و آنفلوآنزا نيز ژلوفن براي کاهش درد به کار مي‌رود.

ترشح پروستاگالاندين‌ها در مغز باعث بروز التهاب و درد مي‌شوند.
ژلوفن و تأثيرات مثبت آن
ژلوفن مسکن ژله‌اي شکل بوده و تنها تفاوت آن با ايبوپروفن ژله‌اي بودن آن است. هر دوي اين داروها مسکن‌هاي ضدالتهابي غيراستروئيدي هستند و از نظر ظاهر متفاوت‌اند. مهم‌ترين عملکرد ژلوفن دردزدا بودن آن است و از طريق عملکرد محيطي که کاهش فعاليت پروستاگالاندين (واسطه‌هاي شيميايي مشابه کلسترول که در واکنش به بيماري ترشح مي‌شود) و احتمال جلوگيري از ترکيب يا عمل ساير مواد را به دنبال دارد،گيرنده‌هاي درد را نسبت به محرک‌هاي مکانيکي يا شيميايي حساس مي‌کند و به اين صورت از فعاليت تکانه‌هاي درد جلوگيري مي‌کند.
اين داروي ضد التهابي غيراستروئيدي با ممانعت از توليد مواد طبيعي خاصي که موجب بروز التهاب مي‌شوند، درد و التهاب را در افراد کاهش مي‌دهد و در نهايت تورم، درد و تب را کم مي‌کند. ترشح پروستاگالاندين‌ها در مغز باعث بروز التهاب و درد مي‌شوند.
پزشکان توصيه مي‌کنند افرادي که از برخي بيماري‌ها رنج مي‌برند مانند مبتلايان به آسم، مشکلات کبدي، کليوي، نارسايي‌هاي خفيف قلبي، فشار خون بالا، حملات و بيماري‌هاي قلبي، بيماري‌هاي عروق محيطي از قبيل باريک شدن عروق، مبتلايان به سکته و افرادي که سابقه خونريزي معده داشته‌اند، بايد با احتياط اقدام به مصرف ژلوفن و ايبوپروفن کنند.

مصرف زياد ايبوپروفن در زنان باعث کاهش قدرت باروري مي شود.
خطراتي که شما را تهديد مي‌کند
داروهاي شيميايي با وجود فوايدي که دارند و قادرند درد و علائم بيماري‌ها را تسکين دهند، عوارض جانبي نيز به دنبال دارند و برخي از اين عوارض مي‌تواند جان مصرف‌کنندگان را به خطر بيندازد. ژلوفن يا ايبوپروفن هم از اين گردونه مجزا نيستند و خطراتي را نيز ممکن است در افراد ايجاد کنند. اسهال، حالت تهوع و استفراغ، سوء‌هاضمه شامل نفخ و درد شکمي، هرگونه درد در ناحيه معده يا روده‌ها جزو عوارض شايع اين مسکن‌ها و ضد التهاب‌ها به شمار مي‌رود.
در کنار اين علائم، احساس سرگيجه، ايجاد تورم و احتباس مايعات در بدن يا نفخ، بالا رفتن فشار خون، يبوست، ايجاد زخم در سيستم گوارشي، بروز کهير و بثورات جلدي و برخي واکنش‌هاي حساسيتي و تشديد علائم آسم در بيماران نيز ممکن است سراغ مصرف‌کنندگان بيايد که تنها در موارد نادر به چشم ‌مي‌خورد. بيماراني که دچار چنين علائمي مي‌شوند بايد بعد از قطع دارو به پزشک مراجعه کنند.
ولي علاوه بر عوارضي که براي مصرف ژلوفن و ايبوپروفن اشاره کرديم، سياه شدن مدفوع و استفراغ خون‌آلود جزو عوارض بسيار نادري است که تنها در موارد خاص به چشم مي‌خورد.
محققان در مطالعات خود به اين نتيجه رسيده‌اند که زنان به دنبال استفاده طولاني‌مدت از ايبوپروفن دچار کاهش قدرت باروري مي‌شوند ولي اين مشکل با اقدامات سريع و آغاز راهکارهاي درماني قابل برگشت است و اين گروه از زنان مي‌توانند بارداري را تجربه کنند. از سوي ديگر، محققان توصيه مي‌کنند افراد بعد از مصرف ژلوفن چنانچه با علائمي مانند خونريزي يا کبودي ساده، تغيير در ميزان شنوايي يا زنگ زدن گوش، تغييرات روحي رواني و خلقي، تورم قوزک پا و نيز دست‌ها به طور ناگهاني و بدون دليل، افزايش وزن بدون دليل، سفت شدن ناحيه گردن، تغيير در حجم ادرار، تغييرات بينايي و خستگي غيرمعمول روبه رو شدند، حتما با پزشک مشورت کنند.
با مصرف ژلوفن ممکن است مشکل حاد و مهلکي چون بيماري‌هاي کبدي نيز رخ دهد. در صورت مشاهده هرگونه علامتي مبني بر آسيب کبدي از قبيل تيره شدن ادرار، وجود حالت تهوع و استفراغ، کاهش اشتها، درد معده يا شکمي و زرد شدن پوست و چشم‌ها بايد نسبت به اقدامات سريع پزشکي اقدام کرد.
البته معمولا واکنش حساسيتي بسيار شديد نسبت به اين دارو بسيار نادر است، ولي با مشاهده هرگونه کهير يا بثورات جلدي، خارش يا تورم در نواحي صورت، زبان يا گلو، سرگيجه شديد و دشواري در تنفس حتما به درمانگاه مراجعه کنيد چرا که ادامه اين علائم مي‌تواند جان شما را به خطر بيندازد.
مشکلات کليوي جزو عوارضي است که به دنبال مصرف داروهاي ضد التهاب غيراستروئيدي از قبيل ايبوپروفن ممکن است رخ دهد.
البته اگر افرادي که آب زيادي از دست داده و مبتلا به بيماري‌هاي کليوي و نارسايي‌هاي قلبي باشند، سالمند بوده و داروهاي خاصي را به طور همزمان مصرف کرده باشند ممکن است بيشتر دچار عوارض ناشي از مصرف ژلوفن و ايبوپروفن شوند. از اين رو، متخصصان توصيه مي‌کنند افراد در طول روز به اندازه کافي آّب و ساير مايعات را مصرف کنند تا از کم‌آبي بدن جلوگيري شود.
علاوه بر اين، اين دو دارو معمولا در افرادي که ناراحتي معده دارند ممکن است خونريزي‌هاي معده را به دنبال داشته باشد، به همين دليل محققان معتقدند استعمال دخانيات در ترکيب با ژلوفن و ايبوپروفن خطر خونريزي معده را بالا مي‌برد. به همين دليل پزشکان به اين افراد توصيه مي‌کنند کشيدن سيگار را کنار بگذارند.
مصرف ژلوفن و ايبوپروفن همچنين حساسيت به نور آفتاب را بالا مي‌برد. از اين‌رو، قرار گرفتن طولاني‌مدت در برابر خورشيد مي‌تواند احتمال آفتاب‌سوختگي را افزايش دهد که استفاده از ضدآفتاب‌ها و لباس‌هاي پوشيده مي‌تواند خطر را کاهش دهد.
مصرف ژلوفن در کودکان
طبق گفته‌ محققان، تجويز ژلوفن يا ايبوپروفن تنها در کودکان بالاي 3 ماه که بيش از 5 کيلوگرم وزن داشته باشند به منظور کاهش درد، التهاب و کنترل تب مجاز است.
ولي برخي پزشکان ممکن است در صورت لزوم اين دارو را براي کنترل تب در کودکان زير 3 سال نيز تجويز کنند.
در واقع، در اين سنين دادن ژلوفن و ايبوپروفن تنها با دستور پزشک معالج امکان‌پذير است. دانشمندان کانادايي دريافتند که ايبوپروفن در مقايسه با استامينوفن و کدئين‌ها مؤثرترين داروي مسکن براي کودکان مبتلا به جراحت‌هاي عضلاني اسکلتي به شمار مي‌رود.

مصرف ژلوفن و ايبوپروفن حساسيت به نور آفتاب را بالا مي‌برد.
تداخلات دارويي
بررسي‌ها نشان مي‌دهد مصرف همزمان ژلوفن و ايبوپروفن با برخي داروها ممکن است باعث تداخلات دارويي و بروز عوارض جانبي ناخواسته‌ شود. يکي از اين تداخلات، استفاده از داروهاي ضد فشارخون است که معمولا بيماران مبتلا به فشار خون بالا استفاده مي‌کنند.
در برخي موارد با وجود مصرف داروهاي کاهنده فشار، ايبوپروفن مي‌تواند اين اثر را خنثي کرده و فشار خون بيماران را افزايش دهد که طبيعتا خطرات زيادي براي مبتلايان به دنبال خواهد داشت.
همچنين مصرف همزمان اين دارو با آسپرين خطر خونريزي معده را بالا مي‌برد. علاوه بر اين استفاده از وارفارين در بيماراني که مشکل انعقادي دارند، همزمان با ژلوفن اثر اين دارو را کاهش داده و احتمال لخته شدن خون را بالا مي‌برد.
منبع:jamejamonline.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۷۱۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ اگرچه اشتیاق ما برای مصرف شیرینی همیشه وجود دارد، اما مصرف شکر طول عمر را کاهش می‌دهد. به خاطر داشته باشید که همه شکر‌ها بطور یکسان مضر نیستند و شکر سفید تصفیه شده، نوعی است که می‌تواند به طور جدی بر سلامتی تاثیر بگذارد.
مهم است مضرات مصرف شکر را بدانید و اینکه چه تاثیر منفی روی بدن دارد.

وضعیت بدن بلافاصله بعد از ترک قند و شکر
بسیاری از افراد میزان مصرف قند خود را بسیار ناچیز می‌دانند در صورتی که مصرف آن‌ها بسیار بیشتر از آنچه است که تصور می‌کنند.

پس از یک ساعت
شکر اعتیاد آور است و واکنش دوپامین را در مرکز مغز، مانند یک دارو فعال می‌کند.
بسته به مقدار شکری که روزانه مصرف می‌کنید، ممکن است تغییرات مختلفی در سطح قند خون، عرق ریختن، لرزش، افسردگی، گرسنگی را تجربه و با مصرف سبزیجات تازه، فیبر، منابع پروتئینی ضد التهاب و چربی‌های سالم با این نشانه‌ها مقابله کنید.

بعد از یک روز:
یک روز پس از قطع مصرف شکر شاید برایتان سخت باشد و ممکن است علائمی از جمله سردرد و افت در سطح انرژی را تجربه کنید.
اما بدن شروع به التیام می‌کند و شکر میکروارگانیسم‌های مضر، مانند، کاندیدا را تغذیه می‌کند که با رشد بیش از حد می‌تواند سلامت دل و روده را تحت تاثیر قرار دهد.
قطع شکر فرآوری شده به حفظ آن میکرو ارگانیسم‌ها کمک می‌کند.

بعد از یک هفته:
وقتی مصرف شکر را برای یک هفته کنار می‌گذارید بدن شما به سرعت شروع به ترمیم و بهبود در سطوح انسولین و واکنش‌های التهابی می‌کند.
ظرف مدت ۷۲ ساعت، از آنجا که سطح انسولین شروع به تثبیت می‌کند، هورمون‌های دیگر (مانند آن‌هایی که در ذخیره سازی چربی دست دارند) نیز به سطوح نرمال باز خواهند گشت که به شفافیت پوست و کاهش پف صورت می‌انجامد.

بعد از یک ماه:
افزایش اشتها و وزن و عفونت‌های قارچی و التهاب مفاصل همگی جز مواردی هستند که به دلیل مصرف زیاد شکر ایجاد می‌شود.
اما با ترک مصرف شکر شاهد کاهش وزن طبیعی، سلامت شکم و مغز خواهید بود.

بعد از شش ماه:
با ترک مصرف شکر حدود شش ماه علاوه بر ثبات قند خون، کاهش وزن به سلامت کلی خواهید رسید و ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی و پیری زودرس کاهش می‌یابد.

فواید و اثرات مثبت ترک قند و شکر برای بدن
ترک قند و شکر می‌تواند تاثیر مثبتی بر سلامتی قلب و بدن بگذارد.

بهبود سطح انرژی:
بسیاری از افراد نوشیدنی‌های قندی شیرین، نوشیدنی‌های انرژی زا، و نوشیدنی‌های حاوی شکر را زمانی که احساس می‌کنند به انرژی بیشتری نیاز دارند، می‌نوشند.
با این حال، مطالعات نشان داده اند که مصرف قند بیش از حد در بدن می‌تواند باعث اختلال در فعالیت‌های روزمره شود.
مصرف زیاد شکر توانایی بدن را برای حفظ ذخایر انرژی آن تا جایی که ممکن است، مسدود می‌کند پس با ترک این عادت از آسیب‌های این چنینی در امان خواهید بود.

سلامت قلب:
طبق تحقیقات منتشر شده در ژورنال انجمن قلب آمریکا، کاهش مصرف شکر نیز خطر ابتلا به سکته قلبی را کاهش می‌دهد.

محافظت در برابر سرطان:
مطالعات متعددی در سراسر جهان نشان داده اند که شکر مواد غذایی سلول‌های سرطانی را تامین می‌کند؛ بنابراین اگر مصرف قند را کاهش دهید یا متوقف کنید، ممکن است به جلوگیری از انواع مختلف سرطان کمک کنید.
علاوه بر این، با ترک مصرف شکر می‌توانید گسترش و تکثیر سلول‌های بدخیم را متوقف سازید.

محافظت از کبد:
فروکتوز و گلوکز می‌توانند منجر به تجمع سموم در کبد شوند، مشابه آنچه در زمان نوشیدن بیش از حد الکل رخ می‌دهد.
متخصصان توصیه می‌کنند که سم زدایی کبد بطور متناوب ریسک ابتلا به مشکلات کبد را کاهش می‌دهد.

بهبود خواب:
مصرف شکر می‌تواند باعث کاهش سطح انرژی شود. هم چنین می‌تواند خواب شما را مختل کند.
افرادی که از مصرف شکر پرهیز می‌کنند به سرعت متوجه می‌شوند که بهتر می‌خوابند.

جوان سازی پوست:
مصرف مقدار زیادی شکر می‌تواند با تولید کلاژن و الاستین که دو منبع پروتئین اصلی پوست هستند، اختلال ایجاد کند.
در دراز مدت قند بیش از حد می‌تواند باعث پیری زودرس و دیگر بیماری‌های پوستی شود.

کنترل وزن:
غذا‌های قندی شامل مقادیر بالایی از چربی ها، کربوهیدرات‌ها و کالری بالا هستند که می‌تواند باعث افزایش وزن شود.
حدف شکر از رژیم غذایی روزانه شما به محدود کردن این مواد کمک می‌کند و رسیدن به یک وزن متعادل و سالم را آسان‌تر می‌سازد.

بهبود هضم:
با کاهش مصرف شکر، سیستم گوارشی برای پردازش غذا بهبود می‌یابد. این کار به جلوگیری از یبوست و مشکلات مربوط روده به کمک می‌کند.

احساس رضایت:
مطالعات مختلف نشان داده اند که مصرف زیاد شکر باعث مقاومت در برابر لپتین می‌شود، هورمونی که به مغز پیام می‌دهد شما سیر هستید.

سلامت بهتر دندان:
باکتری موجود در دهان با مصرف قند رشد می‌کند. خوردن بسیاری از غذا‌های شیرین احتمال پوسیدگی دندان و دیگر مشکلات دندانی را افزایش می‌دهد.
با توقف مصرف قند به بهبود سلامت دندان‌ها و لثه کمک کنید.

دیگر خبرها

  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • چطور درصد حساب کنیم؟
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • نوشیدن آب داغ باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد