Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جنبش موسوم به کمپین نابودسازی سلاح‌های هسته‌ای (ICAN) که قرار است امروز (یکشنبه) جایزه صلح نوبل را در شهر اسلو دریافت کند، نسبت به "یک تهدید فوری" ناشی از تنش‌های میان آمریکا و کره شمالی هشدار داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، بئاتریس فین، رئیس ICAN در کنفرانسی خبری در شهر اسلو گفت: ما در حال حاضر با یک انتخاب روشن مواجه هستیم و باید میان پایان سلاح‌های هسته‌ای و پایان خودمان یکی را انتخاب کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان ICAN که ائتلافی از صدها سازمان غیردولتی در سراسر جهان است طی سال‌های گذشته تلاش زیادی برای یک معاهده ممنوعیت سلاح‌های هسته‌ای انجام داد که نهایتا این معاهده در ماه ژوئیه از سوی ۱۲۲ کشور در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد.

با این حال اگرچه این یک معاهده تاریخی محسوب می‌شود اما به سبب عدم حضور ۹ قدرت هسته‌ای جهان در میان امضاکنندگان، معاهده قدرت چندانی ندارد.

تنها سه کشور در جهان شامل واتیکان، گویان و تایلند تاکنون این معاهده را در کشور خود تصویب کرده‌اند و این معاهده برای اجرایی شدن نیاز دارد که دست‌کم از سوی ۵۰ کشور تصویب شود.

در همین حال آمریکا، فرانسه و بریتانیا به عنوان سه قدرت هسته‌ای غربی در اقدامی که نشان دهنده مخالفت آنها با این معاهده مورد حمایت سازمان ICAN است، قرار است در مراسم امروز اعطای جایزه صلح نوبل به جای سفرایشان، دیپلمات‌های درجه دو را بفرستند.

 با این حال تعدادی از بازماندگان بمباران هسته‌ای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن که بیش از ۲۲۰ هزار کشته برجای گذاشت، قرار است در این مراسم که در محل شهرداری شهر اسلو برگزار می‌شود، حضور یابند.

فین تنش‌ها میان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی را یک تهدید فوری خواند و گفت: من شدیدا از این دو رهبر می‌خواهم تا از این تهدیدات عقب نشینی کنند. دست از تهدید به استفاده از سلاح‌های کشتارجمعی با هدف کشتار صدها هزار غیرنظامی بردارند و وارد راه حل‌های دیپلماتیک شده و برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای تلاش کنند.

وی ادامه داد: این سلاح‌ها ما را ایمن نخواهد ساخت. آنها عامل بازدارنده نیستند بلکه تنها کشورهای دیگر را وادار می‌سازند که به دنبال سلاح‌های هسته‌ای خودشان بروند.

این در حالی است که با وجود کاهش مجموع سلاح‌های هسته‌ای در جهان از پایان جنگ سرد تاکنون هنوز حدود ۱۵ هزار بمب هسته‌ای در جهان وجود دارد.

فین خاطرنشان کرد: اگر شما از اینکه کیم جونگ اون سلاح هسته‌ای داشته باشد راحت نیستید پس کلا با سلاح‌های هسته‌ای کنار نمی‌آیید و در مقابل هم اگر از اینکه دونالد ترامپ سلاح هسته‌ای دارد راحت نیستید بازهم شما با سلاح‌های هسته‌ای نباید کنار آیید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۷۸۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در رابطه با حضور رافائل گروسی رئیس سازمان انرژی اتمی در ایران اظهار کرد: گروسی در اولین کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای سخنرانی می‌کند.

وی افزود: اولین کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای هفته آینده برگزار می‌شود، ۱۸۰ ارائه توسط شرکت کنندگان غیرایرانی خواهد بود که یک اتفاق بزرگ است.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بازرسی‌های آژانس مستمرا در چارچوب پادمان از سایت‌های هسته‌ای ایران در حال انجام است.  همواره در خصوص مسائل پادمانی با آژانس در حال گفت‌وگو و تعامل هستیم.

اسلامی با تأکید بر اینکه از ۴ مکانی که آژانس مشکوک بود ۲ مکان باقیمانده که امیدواریم به زودی حل شود، ادامه داد: از نظر ما بیانیه اسفند ۱۴۰۱ همچنان پابرجاست.

وی ادامه داد: گروسی دیدار‌هایی در ایران دیدار‌هایی خواهد داشت و با بنده هم مذاکراتی انجام خواهد شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: مطمئنیم این گفت‌وگو کمک می‌کند ابهامات بیشتر و بیشتر برطرف شودو بتوانیم در چارچوب پادمان و ان- پی- تی روابط‌مان را با آژانس تقویت کنیم.

اسلامی گفت: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز هستند برای بازرسی در ایران حضور داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار سازمان ملل نسبت به خطر حمله رژیم صهیونیستی به رفح
  • چرا ایران هسته ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • چرا ایران دارای سلاح هسته‌ ای برای منطقه و جهان امنیت‌زا است؟
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • صدور هشدار زرد هواشناسی در خراسان شمالی
  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • هشدار مهم؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی