Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، با بیان اینکه با توجه به ظرفیت آب و خاک کشور امکان افزایش جمعیت وجود ندارد، گفت: برنامه ششم توسعه خارج از ظرفیت های و امکانات موجود کشور است و با شرایط ما سازگار نیست.

اقتصاد آنلاین- سپیده قاسمی؛ عیسی کلانتری در مراسم روز جهانی خاک، اظهار داشت: در گذشته 15 تا 20 میلیون نفر جمعیت در کشور وجود داشت و هرچه خواستیم آب و خاک را استفاده کردیم اما، با افزایش جمعیت نیازها اضافه و منابع با ارزش محدود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی ادامه داد: اکنون جمعیت به 80 میلیون نفر رسیده است و برای خیلی‌ها شاید اهمیت نحوه استفاده از منابع محدود هنوز اهمیت پیدا نکرده باشد.

کلانتری با انتقاد از عملکرد برخی از مسئولان، بیان کرد: نباید تسلیم همه توصیه‌های تصمیم‌گیران باشیم و به هر قیمتی همچون از بین رفتن و فرسوده شدن خاک تولید را افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: نباید بر این مسئله تاکید و اصرار کنیم که چون کشور بزرگی داریم می‌توانیم به هر تعداد افزایش جمعیت، تولید کشاورزی داشته باشیم چراکه ظرفیت تولید قابل افزایش نیست و با این فرهنگ مصرفی که داریم چیزی برای نسل‌های بعد باقی نمی‌ماند.

کلانتری افزود: حتی اگر برداشت و مصرف آب، نصف شود و بهره‌وری را تا سه برابر افزایش دهیم، نهایتا ۲۵ درصد به میزان تولید اضافه می‌شود و این میزان برای خودکفایی ۸۰ میلیون نفر کفایت نمی‌کند بنابراین خودکفا شدن امکانپذیر نیست و نباید بر آن تاکید کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید بر اینکه باید مشخص شود چقدر ظرفیت آب و خاک داریم، خاطر نشان کرد: وقتی از بالا بدون توجه به ظرفیت ها میزان تولید را تحمیل می کنند نتیجه آن تخریب محیط‌زیست می شود.

وی یادآور شد: زمانی که تعداد چاه‌ها در یک سرزمین افزایش می‌یابد و میزان دریافتی کاهش پیدا می‌کند به معنای این است که به ورشکستگی آبی رسیده است.

وی با بیان اینکه استفاده بی رویه از آب، خاک را نیز فرسوده و نمک را به خاک زراعی تحمیل کرده است، افزود: وقتی که نیاز به گوشت داریم با افزایش جمعیت دام پوشش گیاهی را از بین می بریم و با این کار خاک را آماده فرسایش می کنیم، بنابراین با یک رفتار نادرست در زنجیره ای که همه حلقه های آن به هم پیوسته هستند با محیط زیستی روبه رو می شویم که از تهدیدپذیر است.

کلانتری اضافه کرد: محیط زیستی که تهدیدپذیر باشد به زودی از بین می رود مانند یوزپلنگ و گونه های ارزشمند گیاهی و حیوانی دیگر که در حال از بین رفتن هستند.

وی با تاکید بر اینکه این نسل یکی از بدترین نسل های سرزمین ما بوده و چیزی برای نسل های بعد باقی نگذاشته است، گفت: محیط زیستی که باید پاسخگوی حق و حقوق نسل های آینده باشد با رفتار ما بدهکار نسل فعلی هم شده است و چیزی برای نسل بعد باقی نمانده است.

کلانتری با بیان اینکه باید مواظب باشیم که خاک این مرز و بوم را به راحتی از دست ندهیم، گفت: مشکلات ما با ردیف بودجه و تشکیلات و راه‌اندازی وزارتخانه‌های خاک، جنگل یا محیط زیست درست نمی‌شود بلکه باید روی فرهنگ مردم کار کنیم و به آنها حقیقت را بگوییم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آلودگی هوا در کلان‌شهرها، مدیریت پسماندها، ساماندهی تالاب‌های خشک شده و مقابله با ریزدگردها که حاصل از فرسایش خاک است، از اصول اساسی محیط زیستی بوده که مورد تاکید رئیس‌جمهور است و خوشبختانه ایشان بر مسائل محیط زیستی تاکید ویژه‌ای دارد.

 کلانتری در پایان تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع تولید غذایی کشور، افزایش جمعیت تنها منوط به واردات ممکن است اما اگر با تفکر افزایش تولید باشد، امکانپذیر نیست.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۸۶۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه بلندمدت و اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است و امیدواریم با این روند شاهد کاهش فرایند زباله‌سوزی در کشور باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در پنجاهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو در این کارگروه برگزار شد، اظهار کرد: آیندگان از ما در خصوص آتش زدن سرمایه‌ها خرده خواهند گرفت و باید با تفکیک زباله از مبدا به سمت کاهش زباله سوزی حرکت کنیم.

وی افزود: لازم است همه ما مکلف باشیم در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه بلندمدت اصلی ما تفکیک زباله از مبدا باشد که در صورت فرهنگ‌سازی اثر ماندگاری هم برای کشور دارد، گزارش‌های ارائه شده از سوی استان‌های ایلام و گیلان امیدوار کننده است و این استان‌ها می‌توانند الگوی مطلوبی برای کشور باشند، همچنین سایر استان‌ها هم باید از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی استفاده لازم را ببرند تا مردم با روحیه‌ای شاد توانایی مشارکت در تمام زیرساخت‌ها را داشته باشند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: گزارش‌ها نشان‌دهنده این است که دولت به صورت اصولی و میدانی به این حوزه ورود پیدا کرده و در حوزه اقتصاد و محیط زیست یکی از میثاق‌های ملی دولت کنترل تراز آلاینده محیط زیستی و حرکت آن به سمت شیب منفی است.

سلاجقه در خصوص لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در بحث مدیریت پسماند، گفت: ما در حوزه فنی، اقتصادی، محیط‌زیستی و پیوست‌های فرهنگی از ظرفیت‌های دانش بنیان کشور در تمام سطوح حمایت و استفاده می‌کنیم و از آنجا که ظرفیت و توانایی جوان‌ها در تمام زمینه‌ها نمایانگر است انتظار می‌رود وارد میدان شده و در صورت نبود یک فناوری به تعقیب، بررسی و ایجاد آن بپردازند.

وی با اشاره به معذوریت و محدودیت‌های موجود در کشور یادآور شد: لازم است با تدبیر در خصوص مؤلفه‌های موجود در حوزه محیط زیست و اقتصاد با انتخاب بهترین گزینه به انجام کار پرداخته شود تا با انجام تکلیف برای کشور پاسخگوی مردم باشیم.

کد خبر 750043

دیگر خبرها

  • توسعه پارس جنوبی روزانه ۴۲ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور می‌افزاید
  • ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • افزایش ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس افزایش می‌یابد
  • جزئیات جایزه ملی جوانی جمعیت تشریح شد؛ ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها