Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@09:32:21 GMT

چرا دروغ می‌گوییم؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۰۱۱۹۸

چرا دروغ می‌گوییم؟

به گفته تهیه‌کننده و نویسنده برنامه «نگی که نگفتی»، موضوع دو قسمت آینده این برنامه تلویزیونی دروغ و دروغگویی است.

به گزارش ایسنا، مجتبی احمدی در این باره اظهار کرد: اینکه از کتاب آسمانی قرآن تا بزرگان دین در مذمت و نکوهش دروغ و دروغگویی سفارش‌هایی اکید و محکم داشته‌اند نشان از این است که این رفتار که در واقع کتمان واقعیت است؛ به هر اندازه و مدل که هست دور از شأن و فطرت انسان تعریف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حساسیت و تاثیر این معضل در روابط انسان‌ها اتاق فکر برنامه را بر آن داشت که نگاهی ریزبینانه بر این مساله داشته باشیم.

او ادامه داد: قرار است در این هفته و البته هفته آتی معضل دروغ را از چند زاویه به چالش بکشیم و در واقع با تبین دلایل شخصیتی و موقعیت‌هایی که عامل دروغگویی می‌شود به معضل گاه منفصل‌کننده افراد در هر جامعه از خانواده گرفته تا اجتماع، نگاهی عمیق و ریزبینانه به این معضل داشته باشیم. در واقع با نقد و بررسی دروغگویی به این نتیجه می‌رسیم که گاهی دروغ‌های ما هیچ گره‌گشایی ندارد و تنها یک عادت غلط است که می‌تواند فراموش شود.

تهیه‌کننده برنامه «نگی که نگفتی» با اشاره سوال نظرسنجی برنامه مبنی بر «به نظر شما مهمترین دلیلی که ما گاهی دروغ می‌گوییم، چیست؟»، گفت: این سوال چرایی‌های این مساله را بررسی می‌کند و سپس به عمق رفته تا ضمن ریشه‌یابی زوایای مختلف از دلایل دروغ را بررسی کند.

به گزارش ایسنا، ژیلا صادقی مجری برنامه، علی سلیمانی در فضایی کمدی، ایلیا احمدی در موقعیت کودکان و نوجوانان اجرای پلاتوهای برنامه را بر عهده خواهند داشت. همچنین امیر مکین سرپرست تولید پلی‌بک‌ها و شهریار رحیمی‌راد تدوینگر  این برنامه تلویزیونی هستند.

برنامه «نگی که نگفتی» که توسط گروه نویسندگان به سرپرستی مجتبی احمدی نوشته می‌شود، از شنبه تا سه‌شنبه حوالی ساعت ٢١ روی آنتن  شبکه سه سیما می‌رود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۱۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهدان دروغگوی دادگاه‌ها "نقره‌داغ" می‌شوند


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، شهادت دروغ در دادگاه‌ها موضوعی است که نمی‌توان آن را کتمان کرد اما باید دانست دروغی که در محکمه به زبان بیاید می‌تواند به صدور حکم غلط علیه کسی ختم شود یا حتی منجر به مرگ شخصی شود.

متأسفانه میزان شهادت دروغ در دادگاه‌ها هر چند قابل اندازه‌گیری دقیق نیست اما آمار بالایی را به خود اختصاص داده است و گروهی که با عنوان شاهدان حرفه‌ای شناخته می‌شوند در مقابل مجتمع‌های قضایی پیشنهاد شهادت دروغ را به طرفین دعوی مطرح می‌کنند.

طبق آنچه کارشناسان حقوقی و قضایی اعلام می‌کنند، شهادت کذب گاهی می‌تواند منجر به خسارات جبران‌ناپذیری بشود مثلاً ساختمانی که قرار است خانه چند زوج جوان و خانواده شود با یک شهادت دروغ نیمه‌کاره رها شود یا مغازه و کسب و کاری تعطیل شود، آبروی کسی برود یا اینکه یک خانواده از هم متلاشی شود.

 

مرکز حفاظت قوه قضاییه هر از چند گاهی خبر دستگیری اعضای بایند شهادت دروغ را منتشر می‌کند اما باز هم خلأهای قانونی، اجازه فعالیت شاهدان حرفه‌ای را مهیا می‌سازد.

بر این اساس قوه قضاییه برای جلوگیری از شهادت کذب، علاوه بر راه‌اندازی "سامانه شهود و مطلعین" که شهود حرفه‌ای و غیرواقعی را ـ بر اساس کد ملی شاهدان و تعداد حضور آن‌ها در پرونده‌های قضایی در طول مدت زمانی مشخص ـ شناسایی می‌کند، در پیش‌نویس لایحه تعزیرات فصلی، قانون افزایش مجازات شهادت کذب را هم پیش‌بینی کرده است.

اما با توجه به قانون پیشنهادی جدید، اگر کسی در دادگاه سوگند دروغ یاد کند به مجازات اجتماعی درجه 7 یعنی 91 روز تا 6 ماه زندان، جزای نقدی، بین 11 تا 30 ضربه شلاق و 6 ماه محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم می‌شود.

اگر سوگند دروغ آن فرد در أی دادگاه مؤثر باشد مجازات سنگین‌تر درجه 6 یعنی حبس بیشتر از 6 ماه تا دو سال، جزای بیشتر از 20 میلیون ریال تا 80 میلیون ریال، شلاق تعزیری از 31 تا 99 ضربه و محرومیت از حقوق اجتماعی بیشتر از 6 ماه تا 5 سال در انتظار شاهد دروغ‌گوست.

اگر شهادت دروغ منجر به مجازات‌هایی مثل سلب حیات، حبس ابد یا زندان درجه یک شود، شاهد کاذب به مجازات سخت درجه 5 یعنی حبس بیشتر از 2 تا 58 سال، جزای نقدی بیشتر از 80 میلیون ریال تا 180 میلیون ریال و محرومیت از حقوق اجتماعی بیشتر از 5 تا 15 سال محکوم می‌شود.

حالا اگر کسی به صورت حرفه‌ای و در ازای دریافت پول و مال حاضر به شهادت دروغ باشد باید بداند که در هر حالتی مجازات او، یک درجه تشدید خواهد شد.

حتی اگر یک کسی در ادارات شبه قضایی مثل شعب سازمان تعزیرات حکومتی یا تخلفات اداری و انتظامی شهادت دروغ بدهد و شهادت او مؤثر باشد یکی از مجازات‌های درجه 7 در انتظار اوست.

البته دادگاه در قبال کسانی که از شهادت دروغ خود پشیمان هستند، نگاه رئوفانه‌ای دارد؛ کسی که سوگند دروغ خورده اما پیشمان شده و به صورت رسمی در عدلیه اعلام کند که شهادت او دروغ بوده، به تشخیص دادگاه ممکن است از مجازات معاف شود یا اینکه در نهایت یک یا دو درجه تخفیف در مجازات او اعمال کند.

دیگر خبرها

  • درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی تفکیک پسماند در تهران!
  • حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟
  • درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی مافیای پسماند در تهران
  • شاهدان دروغگوی دادگاه‌ها "نقره‌داغ" می‌شوند
  • سگ‌های ولگرد معضل این روزهای سنندجی‌ها/زوزه‌هایی که دلهره آفرینند
  • پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی پروژه بهسازی پسماند تموشل
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • حل معضل ۷۱۴۲ سند جزیره قشم بعد از ۵۳ سال
  • بنگاه دروغ پراکنی انگلیس
  • معضل دزدی از قطار‌ها در آمریکا + فیلم