Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، محمدرضا سیفی در پاسخ به این سوال که آیا طرح جمع‌آوری کانکس در مناطق عشایری اجرا خواهد شد، گفت: قرار نیست مدارس کانکسی جمع‌آوری شوند چراکه اگر مدارس کانکسی با کیفیت ساخته شوند گاهی بهتر از مدارس ثابت خواهد بود زیرا می‌توان آنها را همراه ایل‌های کوچ‌رو جابه‌جا کرد ، جمع شدن مدارس کانتینری، چادرها یا کپر در حوزه عشایر سیاست خوبی نیست مهم تجهیز و بهسازی این مدارس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول دفتر آموزش و پرورش عشایر کشور اظهار کرد: در مناطق زلزله‌زده مدارس کپری سالم مانده‌اند اما ما دیدگاه درستی از مدارس کپری نداریم مدرسه کپری یک نوع نماد عشایر است این مدارس ضد سرما، گرما، زلزله و سیل هستند.

وی ادامه داد: مشکل اساسی اسم این مدارس نیست مشکل مدارس خشتی و گلی هستند که متاسفانه در رسانه‌ها به این موضوع خوب پرداخته نشده است. ما برخی مدارس کپری در سیستان و بلوچستان داریم که دیوارهای آن سنگ مرمر است یعنی مدارس کپری اگر مناسب ساخته شود بهترین مدارس است.

سیفی بیان کرد: مهم‌ترین مشکلات مناطق عشایری برای آموزش‌وپرورش پراکندگی مدارس، تعدد مدارس، محدودیت‌های مالی، ترک تحصیل به علت کمبود امکانات آموزشی و دوری راه، نبود تمایل  برای خدمت در مناطق عشایری، کمبود نیروی انسانی آموزش دیده و آشنا نبودن با جامعه عشایری و استفاده از سرباز معلم است.

وی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای کاستن مشکلات مدارس عشایری وجود دارد؟، تصریح کرد: حذف سرباز معلم از نظام آموزشی عشایر تربیت و به‌کارگیری معلم کارآمد در این مناطق با ایجاد مشوق های لازم مانند افزایش حقوق و پرداخت سختی کار، اختصاص فوق العاده ویژه برای خدمت در مناطق عشایری نظیر حق کوچ، سختی شرایط کار، هزینه رفت و آمد، حق بیتوته، حق لباس، پذیرش نیروی انسانی بومی و محلی از عشایر در استخدام‌های آموزش‌وپرورش، اختصاص ردیف اعتباری ویژه برای توسعه آموزش عشایری در لوایح بودجه سنواتی از جمله راهکارهای کاهش مشکلات در این مناطق است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۵۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری

قائم‌مقام سازمان امور عشایری کشور گفت: به دلایل مختلف نمادهای هویتی عشایر مغان در حال از دست رفتن است و مستندات زندگی عشایری رفته رفته به دست فراموشی سپرده می شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مهدی میزبان ‌در آئین اختتامیه جشنواره کوچ عشایر در جعفرآباد مغان اظهار داشت: به دلایل مختلف نمادهای هویتی عشایر مغان در حال از دست رفتن است و مستندات زندگی عشایری رفته رفته به دست فراموشی سپرده می شود.

وی با تاکید بر اینکه سران طوایف عشایر باید نسبت به این فقدان حساسیت نشان دهند، خاطرنشان کرد: استفاده از نماد آلاچیق به عنوان سازه نماد استان اردبیل در همه تریبون‌ها و مراکز رسمی استان باید انجام شود تا با این روش های جلوی فراموشی و نسیان داشته های عشایری را بگیریم.

قائم مقام سازمان امور عشایری ایران با تاکید بر برندسازی محصولات و تولیدات عشایری باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: ضروری است تا دستاوردها و محصولات تولیدی عشایر مغان از قبیل لبنیات، تولیدات سنتی و بافته های داری آنها برندسازی شده و به نام این طوایف ثبت شود.

میزبان با اشاره به اینکه عشایر هویت و تاریخ ملت ایران هستند، خاطرنشان کرد: دومین جشنواره بین المللی عشایر مغان ظرفیتی عظیم برای معرفی توانمندی های عشایر ایران در سطح ملی و بین المللی است و در این زمینه باید تمامی دستگاه های اجرایی پای کار باشند.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور عشایر مغان را جزو عشایر بااصالت و ریشه دار کشور معرفی کرد و گفت: معرفی و تبیین خدمات و ثمرات عشایر شاهسون مغان ضروری است و در این راستا برگزاری کنگره و همایش ملی و استانی برای معرفی و تبیین جایگاه جامعه عشایری در زندگی مردمان ایران زمین و به خصوص استان اردبیل مهم به نظر می رسد.

میزبان ثمرات برگزاری دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان را یادآور شد و بیان کرد: هدف از برگزاری این رویداد هماهنگی دستگاه های اجرایی برای مدیریت کوچ و معرفی آداب و سنن و زندگی مردمان کوچرو استان اردبیل و استان های شرکت کننده است.

وی خواستار برندسازی محصولات تولیدی جامعه عشایری مغان از جمله پنیر و لبنیات تولید شده توسط این قشر شد و گفت: لازم است که تولیدات این زحمتکشان در قالب برند شاهسون تولید و در بازارهای داخلی و بین المللی عرضه شود.

قائم مقام سازمان امور عشایری کشور از حضور 656 ایل و طایفه مستقل عشایری در کشور خبر داد و تصریح کرد: این عشایر در قالب سه ایل بزرگ بختیاری، قشقایی و شاهسون در حال کار و تولید هستند.

میزبان با بیان اینکه 60 اداره و دستگاه اجرایی در راستای ساماندهی امور عشایر دخیل هستند، اظهار کرد: خدمات رسانی به جامعه عشایری و هماهنگی برای خدمات بیشتر دو وظیفه اساسی سازمان امور عشایری کشور است که با تمام توان در ادای وظیفه به این جامعه مهم و بزرگ کشور تلاش می کنیم.

وی جمعیت جامعه عشایری کشور را 251 هزار خانوار و بیش از یک میلیون و 315 هزار نفر اعلام کرد و افزود: جامعه عشایری ایران 1.4 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند اما در عین حال 25 درصد گوشت قرمز و 35 درصد صنایع دستی و بخش زیادی از گیاهان دارویی و مواد لبنی کشور را تامین می کنند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • خطر فراموشی در کمین زندگی عشایری
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود
  • حضور ۷۵ آلاچیق و غرفه در جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند