Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایكنا) از فارس، آیت‌الله‌العظمی ناصر مكارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان به سومین كنگره بین‌المللی «سیره نبوی در طب» كه طی روزهای 20 تا 23 آذرماه در شیراز در حال برگزاری است، پیامی صادر كرد.
در این پیام كه توسط محمدهادی ایمانیه، شورای عالی این كنگره شب گذشته، 21 آذرماه در مراسم اختتامیه كنگره قرائت شد، آمده است: قبل از هر چیز تشكیل این همایش باشكوه را كه در موضوع خود كم‌نظیر یا بی‌نظیر است به مؤسسین، دست‌اندركاران و به همه شما عزیزانی كه در این مجلس حضور دارید، تبریك عرض می‌كنم و امیدوارم نتایج این همایش برای جامعه اسلامی بسیار پربار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مسئله مسلم است كه سلامتی تن شرط اصلی همه برنامه‌های مادی و معنوی زندگی انسان است و به فرموده امام سجاد(ع) در دعای روز پنج‌شنبه از دعاهای ایام هفته كه پنج چیز را از خداوند تقاضا می‌كند، نخستین آن را سلامتی جسم می‌شمارد و عرضه می‌دارد:‌«سلامة اقوی بها علی طاعتك؛ به من تندرستی عطا فرما تا بتوانم اطاعت فرمان تو كنم».
به همین دلیل اسلام نمی‌تواند در تعلیمات خود نسبت به مسئله سلامتی جسم بی‌تفاوت باشد، لذا گاه با صراحت و گاه با دلالت التزامی هم در حوزه بهداشت و هم در حوزه طب درمانی تذكرات قابل توجهی داده است و نیز به همین دلیل سابقاً در كنار حوزه‌های علمیه كلاس‌های تدریس طب نیز وجود داشت و بزرگانی از این حوزه‌ها در مسائل طبی برخاستند.
در فقه اسلامی تربیت طبیب به عنوان واجب كفایی مقرر شده و هر گاه اطبای موجود برای رسیدگی به حال بیماران به قدر كافی نباشند این واجب كفایی تبدیل به واجب عینی می‌شود؛ یعنی بر كسانی كه استعداد این برنامه را دارند واجب می‌شود، دروس طبی را دنبال كنند.
این موضوع در عصر ما كه تخصص‌های طبی فوق‌العاده متنوع و گسترده شده،‌ اهمیت بیشتری دارد، زمانی بود كه طب اسلامی در دنیا حرف اول را می‌زد و كتاب‌هایی مانند قانون بوعلی سینا از مهم‌ترین كتب درسی در دانشكده‌های طب اروپا بود، حدیث معروف نبوی «العلم علمان،‌ علم‌الادیان و علم الابدان» كه مرحوم علامه مجلسی در جلد اول بحارالانوار، صفحه 220 آورده و در منابع اهل سنت نیز وجود دارد، علوم را عمدتاً در دو علم خلاصه می‌كند، علم دین و علم بدن.
ده‌ها آیه از قرآن مجید است كه یا به دلالت مطابقی یا التزامی اشاره به مسائل بهداشت و طب درمانی دارد و در روایات اسلامی مخصوصاً روایات متعددی كه از امام صادق(ع) و امام علی‌بن موسی‌الرضا(ع) رسیده، مسائل بهداشتی و طبی به صورت گسترده دیده می‌شود. متأسفانه بحث عمیق درباره آن آیات و همچنین روایات از نظر سند و دلالت صورت نگرفته و لازم است ان‌شاءالله پژوهشگرانی دامن همت به كمر بزنند و آن‌ها را بررسی و تنظیم و تصویب كنند و من امیدوارم این همایش مقدمه‌ای برای كارهای اساسی در این زمینه باشد.
بار دیگر از زحمات تشكیل‌دهندگان این همایش مخصوصاً جناب آقای دكتر ایمانیه كه از پیشگامان این‌گونه برنامه ها هستند و شما عزیزان شركت‌كننده صمیمانه تشكر می‌كنم».

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۷۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند

کمال اکبری در نشست خبری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین که در سالن جلسات دانشکده دین و رسانه قم برگزار شد از ارسال ۱۵۳ مقاله به دبیرخانه خبر داد و گفت: از این تعداد ۵۰ مقاله چاپ و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

رئیس دانشکده دین و رسانه افزود: استقبال مراکز علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین بسیار عالی بود. نیازمند استفاده از ظرفیت‌های حوزوی و دانشگاهی برای تولیدات صدا و سیما هستیم.

دبیر همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین، محور‌های این همایش را "دین، فرهنگ و نظامات رسانه‌ای"، "دین، جهانی شدن و رسانه‌های نوین"، "دین و زیبایی‌شناسی رسانه‌های نوین"، "زبان دین و زبان رسانه‌های نوین" و "دین دیجیتال و رسانه‌های نوین" اعلام و خاطرنشان کرد: "روش‌شناسی مطالعات دینی و رسانه‌های نوین"، "فرهنگ، حکمرانی و رسانه‌های نوین"، "رسانه، خرده‌فرهنگ‌ها و تفاهم فرهنگی"، "رسانه‌های نوین، خانواده و سبک زندگی"، "هویت دینی، عدالت‌طلبی و رسانه‌های نوین"، "دین و قالب‌های برنامه‌سازی در رسانه‌های نوین" از دیگر محور‌های این همایش است.

اکبری عنوان کرد: "استعاره و تمثیل در رسانه‌های نوین"، "فرصت‌ها و چالش‌های دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های اخلاقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های حقوقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "هنر‌های رسانه‌ای و عرفی‌سازی دین"، "دین، رسانه‌های نوین و چالش‌های زیست‌محیطی"، "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین و حکمرانی فضای مجازی"، "فرهنگ و آینده‌پژوهی رسانه‌های نوین"، "علوم شناختی، دین و رسانه‌های نوین"، "هوش مصنوعی، دین و رسانه‌های نوین"، "رسانه‌های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی" و "دین و تنوع زیبایی‌شناسی‌های نوظهور" از دیگر محور‌های این همایش ملی است.

رئیس دانشکده دین و رسانه قم گفت: این همایش برای تولید ادبیات علمی و فرهنگی در مبحث رسانه‌های نوین است، بنا به تغییرات ساختاری سازمان صداوسیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای و فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه ضروری است. همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» تلاشی از سوی همه اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه برای تولید ادبیات نظری در حوزه رسانه‌های جدید است.

دبیر این همایش تصریح کرد: اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری ۱۷ پیش نشست در طول ۶ ماه گذشته و برگزاری ۱۱ نشست علمی، هشتم و نهم خرداد در استان تهران و قم با معرفی مقالات برگزیده برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • برگزاری چهارمین همایش معاونان و رؤسای شورا‌های حل اختلاف شمالغرب کشور در تبریز
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • ‌چهارمین همایش حوزه انقلابی، حوزه منتظر برگزار می‌شود
  • بررسی شرایط تیروکمان برای ورود به المپیک/ رکورد خوب، شرایط سخت
  • انتظار طولانی برای یک سفر واجب + ویدئو
  • حمایت از پروژه‌های دانش پژوهی/ همکاری ۸۹ داور برای بررسی فرآیند‌های امسال همایش کشوری آموزش پزشکی