Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@13:28:46 GMT

۱۰ درصد از بافت فرسوده کشور در اصفهان قرار دارد

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۲۹۱۹۰

۱۰ درصد از بافت فرسوده کشور در اصفهان قرار دارد

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: ۱۰ درصد از بافت فرسوده کشور در استان اصفهان قرار دارد و هر ۳ ماه یک‌بار بین ۱۱۰ تا ۱۵۰ پس‌لرزه در این استان اتفاق می‌افتد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حجت‌الله غلامی صبح امروز در سمینار آموزشی مدیریت بحران و پدافند غیرعامل ویژه مدیران کل راه و شهرسازی و روسای عمران و بهسازی شهری استان اصفهان با اشاره به تعریف پدافند غیرعامل اظهار داشت: انسان از بدو آفرینش تاکنون برای حفظ جان خود از بلایای طبیعی با پدافند غیرعامل روبه‌‌رو بوده و پس از آغاز شهرنشینی از شکل جدید پدافند غیرعامل استفاده کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وضعیت‌ کشور در مواجه با بلایای طبیعی گفت: در جهان 43 نوع بلایای طبیعی و انسانی شناخته شده که 35 نوع از آن‌ها ایران را تهدید می‌کند، کشور ما جزو 10 کشور بلاخیز جهان است و در این مورد کلانشهرها وضعیت خاصی دارند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه گسل‌ها یکی از عمده‌ترین دلایل بلایای طبیعی به ویژه زلزله هستند، افزود: گسل بزرگ آرکی مالیا که از غرب کشور شروع، به شمال کشور رفته و از سمت شرق کشور خارج‌ می‌شود نقش مهمی در تخریب‌های ایران در بلایای طبیعی دارد و انشعابات آن در قسمت‌های مرکزی نیز مشکل‌ساز است.

وی ادامه داد: حرکت صفحه‌های تکتاتیکی یکی دیگر از عوامل تخریب است، به ویژه صفحه عربستان که فشار زیادی را به صفحه ایران وارد می‌کند. باید توجه کرد کل کشور ایران به دلایل ذکر شده در معرض خطر است و این جلسه به عنوان نخستین سمینار پدافند غیرعامل نقش مهمی در مدیریت بحران خواهد داشت.

غلامی بافت فرسوده را دیگر علت عمده تخریب شهرها در مواجهه با بلایای طبیعی دانست و گفت: حاشیه شهرها و بناهای تاریخی بخش عمده‌ای از بافت فرسوده را تشکیل می‌دهند، در کشور 140 هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد و 19 میلیون نفر در این مساحت زندگی می‌کنند که باید برای آن فکری کرد.

وی با بیان اینکه 10 درصد از مساحت ذکر شده در استان اصفهان قرار دارد، تصریح کرد: 14 هزار هکتار از بافت شهری استان اصفهان را بافت فرسوده دربرگرفته، از این بین 53 شهری که دچار بافت فرسوده بودند با مطالعات صورت گرفته توانستند مصوبه کمیسیون ماده 5 را گرفته و در رابطه با مابقی شهرها نیز مطالعه در حال انجام است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به آمار زلزله نگاری در استان اصفهان خاطرنشان کرد: استان اصفهان کمترین موقعیت در زلزله را داشته اما با این حال آمارها نشان می‌دهد هر 3 ماه یک‌بار بین 110 تا 150 پس لرزه در استان به وقوع می‌پیوندد که رقمی قابل ملاحظه است.

وی افزود: بافت‌های فرسوده با زلزله‌ای کمتر از 5 ریشتر دچار تخریب عمده می‌شوند، در قوانین و مقررات مبحث 21 به ساختمان‌هایی که در معرض خطر هستند برحسب امتیاز پرداخته شده است، در گروه ویژه ساختمان‌های نظامی و پالایشگاه‌ها و غیره و در گروه کم اهمیت ساختمان‌های 1 و 2 طبقه که بیشتر آن‌ها در مناطق بافت فرسوده قرار دارند، مستثنی هستند.

انتهای پیام/

R41346/P1357/S6,51/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۹۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد

محمد آیینی از شکسته شدن رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده پس از انقلاب در سال ۱۴۰۲ خبر به همت دولت سیزدهم خبر داد.

به گزارش ایرنا، وی در نشست خبری گفت: بیش از ۱۶۷ هزار هکتار بافت فرسوده شامل بافت‌های تاریخی و سکونتگاه‌های حاشیه‌ای در کشور وجود دارد که ۱۰ میلیون نفر جمعیت در آن مستقرند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اظهار داشت: این ۱۶۷ هزار هکتار شامل ۶ هزار محله یعنی چهار هزار و ۴۰۰ بافت فرسوده و تاریخی و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه است و فقط ۳۰۰ هزار کوچه در آن وجود دارد.

دیگر خبرها

  • نوسازی حدود ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار