Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- مدير نظارت بر بورس هاي سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اين که يک تخلف در بورس آمريکا پس از چهار سال کشف شد، گفت: ورود فناوري ها و ابزارهاي جديد به بورس، علاوه بر توسعه بازار مي تواند به مديريت ريسک و انجام نظارت نظام مند منجر شود.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار اقتصادي ايرنا، محسن خدابخش در همايش «بايد‌ها و نبايدهاي معاملات الگوريتم در بورس» که در دانشکده مديريت دانشگاه تهران برگزار شد، بيان داشت: حدود 12 سال از قانون بازار سرمايه مي گذرد که در اين مدت، نيازهاي بازار سرمايه تغيير کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدير نظارت بر بورس هاي سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اين که ابزارهاي نويني در بازار سرمايه شکل گرفته است، افزود: اين ابزارهاي جديد، روند معاملات را توسعه مي دهند.
خدابخش خاطر نشان کرد: بايد به ياد داشته باشيم که بازار سرمايه ايران، جدا از بازارهاي جهاني نيست و شاخص ها و عوامل اصلي و کلان بازار ايران نيز از بازارهاي بين المللي مانند قيمت برابري ارز و قيمت جهاني مواد معدني و کاموديتي ها تاثير مي پذيرد.
وي ادامه داد: با توجه به رشد فناوري، اکنون ابزارهاي مختلفي در بازار سرمايه ابداع شده است که اين ابزارها امکان استفاده از فرصت هاي مختلف در بورس را فراهم مي کنند.
مدير نظارت بر بورس هاي سازمان بورس و اوراق بهادار نقش دانش و داشتن اطلاعات در معاملات بورس را خاطر نشان کرد و اگفت: بايد از طريق ورود ابزارهاي جديد، بازار سرمايه توسعه يابد که البته تحقق آن بدون داشتن استراتژِي و تعريف درست از معاملات الگاريتمي امکان ندارد.
خدابخش به پيچيدگي هاي استفاده از فناوري در معاملات بورس اشاره کرد و بيان داشت: به عنوان مثال در سال 2010 در بورس آمريکا به دليل ورود حجم گسترده سفارشات، براي چند دقيقه قفل شد که در نهايت سبب افت 10 درصدي بازار شد.
وي خاطر نشان کرد: علت اين رخداد در بورس آمريکا پس از چهار سال (سال 2014) کشف شد؛ در واقع افت 10 درصدي بازار بورس آمريکا به سفارش هايي بود که بدون پشتوانه بودند.
مدير نظارت بر بورس هاي سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در واقع، اين سفارشات، ساختگي و غيرواقعي بودند تا فرصتي فراهم شد که برخي از شرکت ها بتوانند سفارش هاي خود را به اجرا بگذارند.
خدابخش تاکيد کرد: بر اين اساس، همزمان با ورود ابزارهاي جديد به بازار سرمايه، بايد نظارت بر بازار به شکل نظام مند نيز وجود داشته باشد.
مدير نظارت بر بورس هاي سازمان بورس و اوراق بهادار مزاياي معاملات الگاريتمي را خاطر نشان کرد و افزود: از ابزارهاي جديد نه تنها براي توسعه بازار بلکه براي مديريت ريسک نيز مي توان استفاده کرد.
به گزارش ايرنا، معاملات الگوريتمي در بورس و بازارهاي مالي الکترونيکي کاربرد دارد که به معناي استفاده از برنامه‌هاي کامپيوتري براي ورود سفارش‌هاي معاملاتي است.
بر اين اساس، در بسياري از معاملات، ورود و انجام سفارش‌ها بدون دخالت انسان انجام مي ‌شود. اين شيوه معاملاتي، استفاده گسترده‌اي در بانک‌هاي سرمايه‌گذاري، صندوق‌هاي بازنشستگي و صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري مشترک دارد.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام 2022** 6075
خبرنگار: ميثم طاهري* انتشار: زهرا هجيني نژاد
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۵۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری

محمد خبری زاده کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بانک‌ها املاک بسیاری دارند و بار‌ها بار‌ها جدا از بحث قانونی بر این نکته تاکید شده که نباید بنگاهداری دارند بنگاهداری بانک‌ها که معایب مختلفی از جمله تحت تاثیر قرار گیری شاخص‌های کلان اقتصادی را به همراه دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: گاهی خود بانک‌ها تمایل به عرضه و فروش املاک خود دارند، اما به سبب شرایط و میزان مبالغ مورد نیاز متقاضی برای آنها وجود ندارد حالا صندوق املاک و مستغلات این امکان را فراهم می‌کند که بانک‌ها بتوانند این املاک خود را به واحد‌های خرد تبدیل و به متقاضیان بیشتری با فروش برسانند.

خبری زاده افزود: در کل صندوق‌های املاک و مستغلات این امکان را فراهم می‌کنند تا علاقه‌مندان به سرمایه گذاری در حوزه مسکن و زمین با سرمایه‌های خرد خود هم بتوانند در این‌حوزه سرمایه‌گذاری کنند مسیری که می‌تواند به کاهش بنگاهداری داری بانک‌ها کمک قابل توجهی کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بانک مرکزی هم به سبب همین موارد مطرح شده این اجازه را به بانک‌ها داده که بتوانند صندوق املاک و مستغلات تاسیس کنند تاسیس صندوقی که شاید کمی نادیده هم گرفته شده، اما در مجموع مسیری مناسب، شفاف و در دسترسی برای بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سامانه روستا بازار در اردبیل راه‌اندازی شد
  • شاخص بورس یک‌هزار واحد رشد کرد
  • بورس تغییر جهت داد
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • محرک جدید بورس
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری