Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - سفیر ایران در برزیل با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های جهانی گفت: امروز برجام نه تنها به بخشی از رژیم عدم اشاعه تبدیل شده است؛ بلکه نمونه ای روشن از انتخاب دیپلماسی، تعامل و مذاکره، به جای جنگ، تقابل و تهدید است.

به گزارش چهارشنبه شب ایرنا، سمینار «به سوی جهان عاری از سلاح هسته ای» در وزارت روابط خارجی برزیل و تحت قواعد موسسه چتم هاوس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سخنرانان میزگردهای سه گانه این نشست را عمدتا پژوهشگران موسسات معتبر بین المللی مانند کارنِگی و نیز دیپلمات های ارشد مقیم برازیلیا از جمله سفرای جمهوری اسلامی ایران و فرانسه تشکیل بودند. این سمینار با حضور وزیر روابط خارجی برزیل پایان یافت.
سفیر جمهوری اسلامی ایران که به عنوان سخنران در میزگرد «ان پی تی، کنفرانس بازبینی 2020 و فراتر» این سمینار شرکت کرده بود؛ ضمن اشاره به موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه هدف نهایی در زمینه برخورد با تسلیحات هسته ای، خلع سلاح بوده و عدم اشاعه صرفا یک اقدام موقتی است؛ اعلام مناطق عاری از سلاح هسته ای را گامی برای خلع سلاح کامل جهانی دانست.
«سیدعلی سقائیان» همچنین با اشاره به ابتکار ایران در زمینه «خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای» اقدامات غیرسازنده ایالات متحده در کنفرانس بازبینی ان پی تی 2015 را که منجر به شکست این کنفرانس شد؛ نمونه ای از حمایت همه جانبه این کشور از رژیم صهیونیستی به عنوان اصلی ترین مانع تحقق خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای دانست.
سفیر ایران در ادامه با اشاره به مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های جهانی، آن را اقدام داوطلبانه یک عضو ان پی تی برای اعتمادسازی دانست و گفت: «امروز برجام نه تنها به بخشی از رژیم عدم اشاعه تبدیل شده است؛ بلکه نمونه ای روشن از انتخاب دیپلماسی، تعامل و مذاکره، به جای جنگ، تقابل و تهدید است.»
همچنین هرز (Herz) استاد تمام دانشگاه کاتولیک ریودوژانیرو در این نشست اشاراتی به لزوم توجه بیشتر به رویکرد اخلاقی در کنار رویکرد بازدارندگی و نیز عدم اشاعه به تسلیحات هسته ای داشت و از فتوای مقام معظم رهبری درخصوص عدم تولید، نگهداری و استفاده از تسلیحات کشتار جمعی، به عنوان نمونه ای از این رویکرد یاد کرد.
هاسمن پژوهشگر بنیاد وارگاس نیز در این نشست اظهارکرد که در صورت به هم خوردن برجام از سوی دولت ترامپ، اعتبار ایالات متحده به عنوان یک شریک مذاکراتی از بین خواهد رفت و نیز به طور غیرمستقیم، ان پی تی و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز تضعیف خواهند شد؛ که این اتفاق خوبی برای رژیم عدم اشاعه نخواهد بود.
شبد**1953** 1379**
تنظیم کننده: مرتضی شحنه** انتشار دهنده: هادی افتخاری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۳۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» نوشته امیرحسین عرب‌پور با مقدمه محمدرضا دهشیری رییس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه به‌تازگی توسط انتشارات وزارت امور خارجه منتشر شده و در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود.

امروزه کشورهای بسیاری به اهمیت استفاده از دیپلماسی اقتصادی برای تسخیر افکار و اذهان جهانیان پی برده اند؛ زیرا دیپلماسی اقتصادی و تجاری هر کشور در ایجاد تصویر ملی مناسب نزد دیگران و تصحیح برداشت آن‌ها نقشی تعیین کننده ایفا می‌کند و می‌تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی سیاسی کشورها نقش آفرینی کند. همانطور که چگونگی رفتار دولت‌ها در زیست بوم بین الملل بر افزایش یا کاهش قدرت نرم و توانایی آن برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی کشورها موثر است، رفتار اقتصادی و تجاری یک کشور نیز عنصری تاثیرگذار بر تلقی و برداشت جامعه جهانی محسوب می‌شود.

امیرحسین عرب‌پور دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران و کارشناس ارشد اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) در پیشگفتار این کتاب آورده است: «برای فهم دقیق مسئله پژوهش در بخش اول به مبانی نظری شامل ۳ فصل دیپلماسی اقتصادی، برندسازی ملی و بررسی اقدامات ۴ تجربه موفق (چین، ترکیه، قطر و رژیم صهیونیستی) در این زمینه پرداخته می‌شود.

در بخش دوم کتاب شامل ۲ فصل به شناسایی ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی در جهت برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران و ارائه راهبردهای ارتقای برند ملی کشور از دیدگاه خبرگان سیاسی و تجاری ایرانی فعال در امور بین الملل توجه می‌شود. در واقع، رویکرد این پژوهش کیفی و از نوع اکتشافی است. به طوری که مبانی نظری کتاب با مرور منابع کتابخانه‌ای (با تاکید بر دهه اخیر) به منظور دستیابی به یک چارچوب و مدل مفهومی- مبتنی بر مدل‌های نظری برندینگ ملی- و بهینه‌گزینی گردآوری شد. در بخش دوم ابتدا ۱۰ ظرفیت و فرصت پیشران برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران مورد تبیین قرار گرفت و سپس برای ارائه راهبردها و راهکارهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از ابزار مصاحبه نخبگانی بهره برده شد تا راهبردها و راهکارها جنبه عملیاتی بیشتری داشته باشد. در این راستا تلاش شد برای افزایش دقت و کیفیت راهبردهای پیشنهادی پایان کتاب از نمایندگان تمامی دستگاه‌های دخیل در حوزه روابط اقتصادی خارجی کشور اعم از وزارت امور خارجه، اتاق‌های بازرگانی و سازمان توسعه تجارت مصاحبه عمیق انجام شود.

در نهایت ۱۰ راهبرد برای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دیپلماسی اقتصادی به دست آمد که پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری خارجی کشور مورد استفاده قرار گیرد. از این رو، مطالعه کتاب حاضر به علاقمندان و سیاستگذاران حوزه روابط اقتصادی بین‌الملل و برندینگ ملی توصیه می‌شود تا در بستر آن شاهد تحول رو به جلو در پژوهش‌های برند ملی جمهوری اسلامی ایران باشیم».

در این کتاب علاوه بر تشریح مفاهیم نظری دیپلماسی اقتصادی و برند ملی، تجربه ۴ کشور منتخب و موفق در عرصه دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی مورد مداقه قرار گرفته است. همچنین کتاب حاضر با تمرکز بر ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، کوشیده است تا تحلیلی جامع از ظرفیت‌های برندسازی ملی کشور ارایه دهد. فصل پنجم کتاب از آن لحاظ درخور توجه است که به پیشنهاد راهبردهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از طریق دیپلماسی اقتصادی مبادرت می ورزد؛ به ویژه آنکه این راهبردها از دل مصاحبه و گفتگو با صاحب نظران و چهره‌های با تجربه این حوزه به دست آمده است».

این کتاب در غرفه انتشارات وزارت امور خارجه در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی می‌شود.

کد خبر 6098262 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • انتخاب ۲۵ محصول برتر از بین دو هزار و ۵۰۰ نمونه
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • انتخاب شهردار نمونه بر اساس ایجاد درگاه ارتباطی، بازرسی و ارزیابی عملکرد
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • تهدید بن غفیر در خصوص خروج از کابینه نتانیاهو