Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-27@19:44:23 GMT

نامه روسیه درباره برنامه موشکی ایران

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۴۴۵۳۲

نامه روسیه درباره برنامه موشکی ایران

دبیر کل سازمان ملل متحد در گزارشی به شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در تأیید برجام آمریکا را به حفظ تعهداتش در این توافق ترغیب کرده است

خبرگزاری فارس: «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد گزارشی را درباره اجرای قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تقدیم اعضای این شورا کرده است.

گوترش در این گزارش که به رویت خبرگزاری آسوشیتدپرس رسیده گفته سازمان ملل متحد درباره نقش ادعایی ایران در انتقال موشک‌های بالستیک به حوثی‌ها در یمن که در روزهای ۲۲ جولای و ۴ نوامبر برای حمله به عربستان مورد استفاده قرار گرفتند، تحقیق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر کل سازمان ملل در این گزارش از توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ به عنوان بهنرین روش برای تضمین ماهیت صرفاً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران یاد کرده است.

گوترش تصریح کرده تصمیم ترامپ برای اعلام عدم پایبندی ایران به برجام در روز ۱۳ اکتبر باعث ایجاد «ابهام‌های فراوان» درباره آینده این توافق هسته‌ای شده است.

او با وجود این گفته است: «اطمینان خاطر یافته‌ام که ایالات متحده فعلاً تعهد خود را برای ماندن در برنامه جامع اقدام مشترک ابراز کرده است.»

گوترش، همچنین نوشته است: «ایالات متحده را به حفظ تعهداتش در این توافق و در نظر گرفتن تبعات وسیع‌تر اقدام خود برای منطقه، قبل از برداشتن هر گام دیگر ترغیب می‌کنم. به قیاس مشابه، جمهوری اسلامی ایران را نیز ترغیب می‌کنم نگرانی‌های مطرح‌شده توسط سایر شریکان در این توافق را در نظر بگیرد.»

دبیر کل سازمان ملل متحد خاطرنشان کرده این سازمان در حال بررسی بقایای موشک‌هایی است که در روزهای ۲۲ جولای و ۴ نوامبر به سمت عربستان سعودی شلیک شده‌اند.

گوترش در بخش دیگری از این گزارش گفته فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا با ارسال نامه‌ای مدعی شده‌اند ماهواره‌بر سمیرغ که ایران در روز ۲۷ جولای آن را پرتاب کرد، اگر به صورت موشک بالستیک ترکیب‌بندی شود قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای است.

اما گوترش گفته روسیه هم در نامه‌ای به تاریخ ۱۶ آگوست اعلان کرده قطعنامه شورای امنیت تنها از ایران می‌خواهد کار بر روی موشک‌ها را متوقف کند و ممنوعیتی در این زمینه اعمال نمی‌کند.

گوترش نوشته شورای امنیت ۸ دسامبر پرتاب این ماهواره‌بر را بررسی کرده اما اجماعی میان اعضای شورای امنیت درباره اینکه این اقدام ایران چه ارتباطی با قطعنامه ۲۲۳۱ دارد وجود نداشته است.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۴۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد در شرایط حاضر هیچ بستری برای آغاز گفت‌وگوهای صلح بین اوکراین و روسیه وجود ندارد.

وی با اشاره به شکست گفت‌وگوهای مقامات اوکراینی و روس در ماه‌های اولیه جنگ در استانبول ترکیه گفت: دلیل امتناع اوکراین از ادامه مذاکرات در استانبول فشار مستقیم از سوی لندن بود، باقی همه حدس و گمان است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خردادماه پارسال در نشست با رهبران آفریقایی که با هدف میانجی‌گری مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف، به روسیه سفر کرده بودند، برای نخستین بار اسنادی محرمانه را افشا کرد!

پوتین در این نشست فاش کرد که پس از «توافق صلح پارسال بین مسکو و کی‌یف در ترکیه»، نیروهای روسیه از کی‌یف و مناطق تحت کنترل اوکراین خارج شده بودند. وی اضافه کرد که «پس از خروج داوطلبانه نیروهای روسیه به عنوان بخشی از این توافق، کی‌یف از امضای توافق خودداری کرده است.»

به گفته پوتین، مسکو و کی‌یف در بهار ۲۰۲۲ در استانبول به طور ضمنی با پیش‌نویس این توافق که «پیمان بی‌طرفی دائمی و ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین» نام داشته، موافقت کرده بودند و پس از آنکه روسیه به تعهدات خود ذیل این توافق عمل کرده و از کی‌یف خارج می‌شود، اوکراین بدعهدی کرده و از امضای توافق خودداری می‌کند.

براساس این سند، انگلیس، چین، روسیه، آمریکا، فرانسه و ترکیه به عنوان ضمانت‌دهندگان ایفای نقش می‌کردند. به باور پوتین، عدم تعهد کی‌یف به این توافق ناشی از «اقدامات و تلاش‌های مخرب غرب» بوده است. رئیس جمهور روسیه به نقل از گزارش نشریه «فارین اِفرز»، خاطرنشان کرد که این تحولات (بدعهدی اوکراین) با سفر بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس به کی‌یف تلاقی داشته و جانسون، طلایه‌دار تلاش‌های غرب برای مانع‌تراشی در مسیر اجرای این توافق بوده است.

به نوشته این نشریه، چند منبع آگاه پیش‌تر درباره تأثیر تلاش‌های جانسون برای متوقف کردن مذاکرات، روشنگری و تأیید کرده بودند که در جریان سفر به کی‌یف، جانسون، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را ترغیب کرده تا مذاکرات با روسیه را به دو دلیل اصلی متوقف کند؛ نخست آنکه «مذاکره با پوتین ممکن نیست» و دوم اینکه «غرب در حال حاضر (در آن برهه) آمادگی پایان جنگ را ندارد.»

کد خبر 6089884

دیگر خبرها

  • (ویدئو) نابودی سیستم موشکی ۱۰۰ میلیون دلاری روسیه در حمله اوکراین
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • توافق ایران و چند کشور برای استرداد متهمان تحت تعقیب
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • امضای تفاهم نامه امنیتی میان ایران و روسیه
  • ایران و روسیه تفاهم‌نامه امنیتی امضا کردند
  • امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه