Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@02:51:43 GMT

پيشنهاد تجارت 60ميليارد دلاري ايران با چين

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۴۵۲۲۶

پيشنهاد تجارت 60ميليارد دلاري ايران با چين

خبرگزاري آريا - وزير صنعت، معدن و تجارت اقتصادهاي دو کشور ايران و چين را مکمل يکديگر دانست و گفت: براي مبادلات اقتصادي دو کشور هدف گذاري 60ميليارد دلاري شده است که قابل دسترسي نيز هست. به گزارش خبرگزاري تسنيم، محمد شريعتمداري در ديدار با رييس اتاق بازرگاني بخش خصوصي چين، با اشاره به اينکه ايراني‌ها همکاري چيني‌ها را در دوران سخت پيش از برجام فراموش نمي‌کنند، افزود: دولت و ملت چين کنار دولت و ملت ايران در دوران تحريم‌ها ايستاد تا اين مسير را پشت سر گذاشتيم و اينک در پسابرجام علاقمند هستيم براي توسعه همه‌جانبه روابط قدم‌هاي مستحکمي برداريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي تشکيل شرکت‌هاي مشترک و بهره‌گيري از ظرفيت‌هاي تجاري، توليدي و اقتصادي ايران در منطقه را از سياست‌هاي عمومي دولت دانست و تصريح کرد: براي تحقق اهداف زيرساخت‌هاي لازم از جمله تسهيل روابط بانکي ميان دو کشور بايد تأمين شود.
شريعتمداري ايران را سرزميني بکر براي سرمايه گذاري‌هاي سودآور توصيف کرد و يادآور شد: حدود 14 هزار کيلومتر خطوط ريلي در کشور وجود دارد که بايد اين رقم را در مدت کوتاهي به 25 هزار کيلومتر نيز افزايش دهيم. از سوي ديگر ظرفيت حمل‌ونقل بار معدني با استفاده از خطوط ريلي 28 ميليون تن است که اين رقم نيز بايد به 110 ميليون تن در سال افزايش پيدا کند.
وزير صنعت، معدن و تجارت با اعلام اينکه "براي رسيدن به رشد اقتصادي متوسط 8 درصد نيازمند 184 ميليارد دلار سرمايه گذاري خارجي هستيم"، گفت: چين مي‌تواند نقش قابل توجهي در تأمين اين سرمايه خارجي ايفا کند. بيش از يک ميليون و 500 هزار دستگاه ظرفيت توليد خودروي کشور است که با استفاده از سرمايه گذاري‌هايي از اين دست مي‌تواند تا دو برابر افزايش يابد.
شريعتمداري با يادآوري اينکه روابط بخش خصوصي دو کشور تعريف شده است، افزود: اتاق‌هاي بازرگاني دو کشور ساختارهاي ارتباطي با هم دارند اما شرکت‌هاي دو کشور بايد به‌صورت مستقل براي تشکيل شرکت‌هاي مشترک بيش از اين خود را نشان دهند که در جهت شناخت پتانسيل‌ها و قابليت‌هاي دو کشور براي فعاليت شرکت‌هاي مختلف بايد قدم‌هاي مؤثري برداشته شود.
وي با بيان اينکه حجم مبادلات اقتصادي ايران و چين در مقاطعي که قيمت نفت بالا بود به حدود 54 ميليارد دلار نيز رسيد، ادامه داد: براي مبادلات اقتصادي دو کشور هدف‌گذاري 60 ميليارد دلاري شده است که قابل دسترسي نيز هست.
وزير صنعت، معدن و تجارت با تأکيد بر برنامه دولت جهت تکميل زنجيره ارزش افزوده مواد معدني، ابراز کرد: توسعه اکتشافات و استخراج در حوزه معادن فلزي و غيرفلزي و ساخت ماشين‌آلات سنگين براي استخراج معادن پتانسيل‎هاي خوبي براي همکاري ميان دو کشور خواهند بود.
شريعتمداري با اشاره به افتتاح دو کارخانه پترو پالايش مسجد سليمان و فولاد شادگان با مشارکت چيني‌ها، گفت: ايميدرو حدود چهار ميليارد دلار پروژه مشترک با چيني‌ها دارد و حجم قراردادهاي مشترک ايدرو با چين حدود يک ميليارد دلار است.
وي با استقبال از توسعه همکاري‌ بانک‌هاي خصوصي دو کشور و تشکيل يک کارگروه مشترک براي پيگيري مذاکرات دو طرف، افزود: اقتصادهاي دو کشور مکمل همديگر هستند و اميدوارم به‌عنوان دو کشور مهم جاده ابريشم شعار "يک کمربند ــ يک جاده" را با همديگر محقق کنيم.
رييس اتاق بازرگاني بخش خصوصي چين نيز در اين ديدار از تشکيل کارگروه مشترک براي تداوم و پيگيري مذاکرات و توافقات انجام‌شده استقبال کرد و گفت: رشد اقتصادي چين به‌صورت بسيار سالم از 6.3 درصد به 6.8 درصد رسيده است و هدف‌گذاري رشد اقتصادي 7 درصد را در دستور کار داريم که ايران در رسيدن به اين هدف مي‌تواند به ما کمک کند.
وانگ يانگو با تشريح دستاوردهاي چين در حوزه زيرساخت‌ها، يادآور شد: در اين زمينه تکنولوژي‌هاي نويني را به دست آورديم ولي به‌لحاظ کمبود منابعي مانند نفت و مواد معدني نتوانستيم اين روند را افزايش دهيم و حوزه استخراج و پالايش مواد معدني پتانسيل خوبي براي گسترش همکاري‌ها خواهد بود.
وي با توجه به تأکيدات مقامات ايراني در خصوص حمايت از بخش خصوصي در ديدارهاي گذشته، گفت: در اين سفر هيأتي از بخش خصوصي را براي انجام مذاکرات به ايران آورديم.
يانگو با تذکر اينکه موضوع فاينانس و تأمين مالي پروژه‌هاي مشترک بايد با جديت دنبال شود، تصريح کرد: موضوع فاينانس اگر از طريق بانک‌هاي دولتي تأمين نشد، بانک‌هاي خصوصي، بيمه‌ها و شرکت‌هاي تامين کننده فاينانس مي‌توانند ما را در اين زمينه ياري کنند.
انتهاي پيام/*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۵۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به پیش‌بینی تجارت ۳۰ میلیارد دلاری بین ایران و امارات، از آماده‌سازی ۲۲ سند همکاری بین ۲ کشور در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و امارات برای امضا شدن خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در ابوظبی در جمع خبرنگاران افزود: درباره پیش‌بینی میزان تجارت دو کشور در سال پیش رو، اظهار کرد: 27 میلیارد دلار تجارت بین دو کشور عدد کمی نیست و امارات بعد از چین بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است، اما با فعالیت این کمیسیون و با عزمی که در 2 کشور وجود دارد پیش بینی می‌شود که این عدد در سال آینده به 30 میلیارد دلار برسد.

وی گفت: پس از حدود 10 سال، نشست کمیسیون مشترک همکاری بین 2 کشور برگزار شد و در ابتدای آن 2 سند در جهت رسمیت بخشی به خود کمیسیون به امضا رسید.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات با بیان اینکه در مجموع 22 سند از گذشته و در پی نشست‌های مقدماتی آماده شده که بین طرفین به امضا برسد، گفت: در این نشست در بخش‌های مختلف گردشگری، تسهیل تردد تجاری، نقش هر کشور در کریدور شمال- جنوب، توسعه فعالیت‌های بندری و افزایش تعداد پروازها بحث و گفت و گو شد.

بذرپاش ادامه‌داد: توسعه فعالیت‌های بندری و سرمایه‌گذاری شرکت‌های اماراتی در بنادر ایران یکی دیگر از موضوعات مهم مطرح شده در این نشست بود. موضوع دیگر تسهیل فرآیندهای بانکی بود که یکی از مهمترین پیش‌نیازهای تجارت و خواسته تجار ایرانی از امارات است که تبادلات مالی بانکی تسهیل شود و قول‌های خوبی در این زمینه داده شد که امیدواریم بتوانیم در این زمینه پیشرفت‌های خوبی را شاهد باشیم.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به اینکه در سال گذشته تجارت بین 2 کشور 27 میلیارد دلار بود و بعد از چین، بزرگ‌ترین شریک تجاری ما امارات است، گفت: امارات نقش به سزایی به عنوان مقصد صادراتی کالاهای ما دارد و به همین دلیل فراهم‌ کردن زیرساخت‌های توسعه تجارت، هم در بخش تعرفه و هم در بخش حمل و نقل بسیار مهم است.

وی افزود: یکی دیگر از زمینه‌های همکاری بین 2 کشور موضوع گردشگری است و هر 2 کشور زیرساخت‌های مطلوبی را برای توسعه گردشگری ایجاد کرده‌اند.

به گفته بذرپاش، فعالیت بین اتاق‌های بازرگانی 2 کشور و نیز ایجاد صندوق ضمانت با مشارکت 2 طرف از دیگر موضوعات مطرح شده بین طرفین بود.

بذرپاش اضافه‌کرد: در مجموع با همه فشارهایی که آمریکا ایجاد کرده که کشورهای منطقه و به ویژه کشور امارات رابطه خود را با ایران کاهش دهند، مانعی برای توسعه همکاری‌ها وجود ندارد و امیدواریم بعد از این نشست کمیسیون مشترک، سال آینده سال متفاوتی در حجم فعالیت‌های 2 کشور باشد.

رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات همچنین درباره توسعه بخش ترانزیت بین 2 کشور، توضیح داد: موضوع ترانزیت دریایی و جاده‌ای و ریلی باید هم‌زمان رخ دهد و کلان پروژه «ایران راه» که این روزها در دستور کار دولت است، در کنار تکمیل مسیرهای شمال و جنوب در حوزه زیرساخت و تسهیل نرم‌افزارهای ترانزیتی موجب شد در سال گذشته رشد قابل توجهی در زمینه ترانزیت داشته باشیم.

وی اظهار داشت: زمینه‌های توسعه همکاری بندری نیز موضوع دیگر مطرح شده در این نشست بود و توافقات اولیه خوبی در این زمینه انجام و از سوی طرف اماراتی برای سرمایه گذاری در بنادری مانند چابهار اعلام آمادگی شد.

بذرپاش با اشاره به به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مسیر چابهار زاهدان و توسعه بندر چابهار، گفت: با این مهم می‌توانیم ظرفیت ترانزیتی عظیمی را در شرق کشور ایجاد کنیم که یکی از استفاده‌کننده‌های آن برای انتقال کالا به شمال و بالعکس به جنوب کشور امارات خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات چه بود؟
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • کمیسیون اقتصادی ایران و امارات پس از ۱۰ سال برگزار شد/ پیش‌بینی افزایش تجارت به ۳۰ میلیارد دلار
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات بعد از ۱۰ سال