Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کتابخانه‌های تخصصی مرکز پیشران تولید علم در کشور هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، صالحی ظهر امروز در همایش کتابخانه‌های تخصصی استان قم "مکتا" که در پژوهشکده علامه طباطبایی در قم برگزار شد اظهار داشت: کتابخانه از یک‌سو یک جهان کوچک بوده اما از یک منظر نیز جهانی بزرگ است چراکه فردی که در کتابخانه حضور دارد با جهانی فراتر از زمان و مکان ارتباط داشته و با بزرگان از ملل و اندیشه‌های مختلف در ارتباط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: باید ذرات خانه تمدن‌های جهانی در طول تاریخ و پایگاه قدرت نرم آن‌ها را به‌درستی شناخت و آن‌ها را ‌به‌درستی تبیین کرد، ذرات خانه قدرت اسلامی در طول تاریخ در درجه نخست مسجد و بعدازآن نیز کتابخانه بوده که در کنار مساجد اضافه‌ شده و به تمدن سازی و تمدن‌آفرینی اسلامی کمک کرده است.

صالحی ادامه داد: کتابخانه‌ها در طول تاریخ اسلامی به پرورشگاه و پژوهشگاه‌های اسلامی تبدیل‌شده و بذرهای که مسجد آن‌ها را ساخته بود را باور کرد تا تمدنی را شکل دهد که امروز از آن به‌عنوان تمدن نوین اسلامی یاد می‌شود که به‌نوبه خود فرآیندی بلندمدت است.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌های تخصصی نیز در موازات کتابخانه‌های عمومی در تاریخ اسلام شکل‌گرفته که از کتابخانه خواجه نصیر توسی به‌عنوان نمونه برجسته می‌توان نام برد همچنین به‌موازات رصدخانه مراغه کتابخانه‌های ریاضی و هندسه نیز در آن فراوان بوده است، افزود: مرکز پیش‌ران تولید علم بودن نقش ارزنده و مهم کتابخانه‌های تخصصی در طول سده‌های اخیر است چراکه این مکان‌ها قرارگاه‌ها و پایگاه‌های بوده که نقش پیش‌رانی علم را بر عهده داشتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: پس از انقلاب اسلامی نوعی نهضت بازگشت به کتابخانه و کتاب‌خوانی در قم به‌عنوان ام القرای جهان اسلامی اتفاق افتاده و اگر بخواهیم باز به دوران اوج تمدن اسلامی بازگردیم باید به پیوند دوباره مسجد و کتابخانه قوتی دوباره دهیم.

وی تصریح کرد: باید از آیت‌الله شهرستانی به‌ویژه برای تأسیس کتابخانه‌های تخصصی تشکر کرد، همچنین حوزه‌های علمیه نیز در این زمینه اقدامات قابل‌توجهی را انجام دادند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: قم ازجمله شهرهای بوده که ازنظر داشتن کتابخانه‌های تخصصی در نقطه مطلوبی قرار دارد و امروز نیز کتابخانه‌های تخصصی استان قم یک تشکل دانشی و علمی بالایی را ایجاد کرده اما باید حوزه ارتباطات کتابخانه‌های تخصصی کتابخانه‌های قم در داخل استان و بیرون از استان قوی شده و امکان تجمیع بیشتر به نفع جریان علم کشور را ایجاد کنند که ازجمله محورهای اتحاد بین حوزه و دانشگاه نیز همین مسئله ارتباط جامع علمی روزافزون این دو نهاد بزرگ علمی کشور است.

صالحی تأکید کرد: تقویت کردن مناسبات کتابخانه‌های تخصصی با مخاطبان خود ازجمله محورهای تقویت کتابخانه‌های تخصصی است و باید برنامه‌های را طراحی و اجرا کرد که کتابخانه‌های تخصصی تبدیل به پاتوقی برای مخاطبان تخصصی و اندیشمندان علمی رشته‌های مختلف علمی شود، همچنین کتابدار باید از جنس آن کتابخانه و دلسوز محققان رشته‌های تخصصی باشد تا بتواند با خواسته‌های محققان همدلی و همراهی کند.

وی ابراز کرد: باید به کتابخانه‌های تخصصی به‌عنوان پیش‌ران تولید دانش و علم نگاه کرد و با این نگاه کتابخانه‌های تخصصی را تفسیر کرد که لازم بوده تا این کتابخانه‌ها نیز مسئله محور عمل کرده و از پرداختن به مکررها پرهیزکرده و اتفاقات تازه‌ای در حوزه علم به وجود آورد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: پرداختن به نیازهای اجتماعی ازجمله مهم‌ترین وظایف و رسالت‌های کتابخانه‌های تخصصی است و کتابخانه‌های تخصصی باید پشتیبانی تولید دانش در حوزه اجتماعی باشند و به پاسخگویی شبهات و سؤالات مردم در موضوعات مختلف بپردازند.

انتهای پیام/

R7854/P1486/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۸۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازوان توانمند کارگران تضمین کننده توسعه و رونق تولید در جامعه است

سید فرهاد ناصری نیا در نشست مدیران دستگاه‌های اجرایی مجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در لرستان و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی استان با فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) به مناسبت هفته کارگر ، اظهار داشت : این هفته فرصت مناسبی برای تجلیل از خدمات ارزنده کسانی است که به‌عنوان سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی، از مهمترین ارکان توسعه، بالندگی و خوداتکایی جامعه به‌شمار می‌روند.

وی افزود: بدون شک، پیشرفت و استقلال اقتصادی و صنعتی کشور مرهون تلاش‌ها و مجاهدت‌های کارگران است.

مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان تصریح کرد : تاریخ انقلاب اسلامی نشان از نقش محوری کارگران در پیروزی جمهوری اسلامی ایران و استقرار نظام اسلامی داشته و همچنین این قشر از جامعه طی هشت سال دفاع مقدس نیز به عنوان سرباز و بسیجی در میدان های جنگ و در سنگر تولید حضور پررنگی داشتند.

او بیان کرد: یکی از موضوعاتی که پیگیر آن هستیم راه‌اندازی بازارچه دائمی تولیدات مشاغل خانگی کارگاه‌های خرد خانگی استان است. این موضوع، در صورت تحقق می‌تواند کمک زیادی به اشتغال لرستان و رونق گرفتن کارگاه‌های زودبازده استان کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان افزود: بعد از انقلاب اسلامی به قشر کارگر بها داده شد و امام راحل و پس از آن مقام معظم رهبری، نگاه ویژه به کارگران داشته‌اند.

وی گفت: کارگران نقش مهمی در خودکفایی کشور دارند و با همت آنها چرخ اقتصاد به گردش افتاده و اثرگذاری آن‌ها ملموس است. لازم است به این قشر اثرگذار، سلامت روح و جسم آن‌ها، آرامش در خانواده، محیط کار و امنیت شغلی توجه ویژه شود و این را در اولویت کاری خود قرار داده‌ایم.

ناصری نیا توجه ویژه به تولید را اولویت مهم دولت دانست و با بیان اینکه در راستای تحقق شعار سال تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و بسیج کارگری در کنار هم هستند، افزود: جلسات شورای هماهنگی به‌صورت میدانی و شهرستانی برگزار و مشکلات مردم به‌صورت ویژه رسیدگی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • بازوان توانمند کارگران تضمین کننده توسعه و رونق تولید در جامعه است
  • دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند
  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت
  • وحدت در جامعه اسلامی مهم‌ترین رکن پیشرفت است
  • بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتند
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • مهمترین پیشران تولید، مشارکت واقعی مردم است
  • بازگشت ۳۰۰۰ واحد تعطیل به تولید/ ۱.۲ میلیون نفر بیمه شدند
  • کارگر خالق و محور در امر تولید است