Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در مراسم یادواره شهدای حقوقدان که با موضوع تبیین نقش حقوقدانان در نهادینه شدن مبانی ارزشی در جامعه در مرکز آموزش قضات برگزار شد، اظهار کرد: مسئله حق از موضوعات بسیار مهم حقوقی است که بزرگان و علما و نظریه‌پردازان در مورد آن بحث‌های زیادی مطرح کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گاهی سخن از حق مطلق است که در مقابل آن عدم قرار دارد چرا که در مقابل حق مطلق چیزی وجود ندارد و گاهی نیز حق برای افعال و اعمال و گفتار به کار رود که در این صورت در مقابل آن باطل قرار می‌گیرد.

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: گفته شده که جلوه حق و ذات مقدس پروردگار انسان کامل و کتاب کامل است و این به دلیل این است که در عالم مادی هستیم ولی در حقیقت ذات مقدس الهی یکی است.

وی ادامه داد: جامعه اسلامی، جامعه‌ای است که در آن همه آحاد، نسبت به رسیدن به اندیشه حق، اخلاق حق، عمل به حق و حقوق فردی و اجتماعی تلاش کنند و برای رسیدن به این جامعه باید به ارزش‌های الهی توجه داشته باشیم و تمام اقدامات خود را مستند به کتاب و سنت کنیم.

رئیسی گفت: فقه به معنی فهم دین است و در حوزه عقائد به آن فقه اکبر، اوسط و اصغر نیز گفته می‌شود.

وی افزود: فقیه به کسی گفته نمی‌شود که فقط فرمول علمی بلد باشد چراکه ممکن است شخصی به علت حافظه خوب، اطلاعاتی داشته باشد ولی این کافی نیست؛ فقیه به کسی گفته می‌شود که علم در سرشت او وجود داشته باشد و نتیجه آن این است که هیچ عملی از او سر نمی‌زند الا اینکه مبتنی بر فقه و معارف اسلامی باشد.

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: فقیهان بزرگ و افرادی که امروز الگو‌های جامعه هستند، افرادی بودند که سخن، قیام و حتی سکوتشان برای مردم حجت بود و این مقبولیت به این دلیل است که تمام افعال آن فقیه مبتنی و براساس مسائل فقهی و الهی بود.

وی افزود: آنچه که در فقه داریم احکام شریعت و مقاصد شریعت است و باید توجه داشته باشیم که مقاصد شریعت بسیار مهم است، چرا که تمام احکام الهی، برای تحقق مقاصد شریعت وضع شده است و مقصد شریعت، تزکیه جامعه و مبتنی بودن جامعه بر ارزش‌های الهی است.

رئیسی با تاکید بر اینکه جامعه الهی باید مبتنی بر چهار اصل نماز، زکات، امر به معروف و نهی از منکر باشد اظهار کرد: غربی‌ها به مردم و افراد دیگر خدمت می‌کنند ولی این خدمت با نگاه مادی‌گرایی و منفعت طلبی است و با نگاه اسلام در تقابل است چراکه اگر منفعتی نداشته باشند کمکی نیز نمی‌کنند.

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: حقوقدان‌ها باید مفهوم حق را برای مردم جامعه تبیین کرده و آن‌ها را با حقوق خود آشنا کنند؛ همچنین باید توجه داشته باشیم و بدانیم که ما تنها حقوقدان نیستیم، ‌بلکه حقوق‌ خواه نیز هستیم و هدف ما این است که حقوق مردم در جامعه رعایت شود.

وی ادامه داد: حقوقدانان روشنفکرانی هستند که بیش از دیگران و پیش از دیگران جامعه را رصد کنند و اجازه نمی‌دهند که حقوق مردم در جامعه ضایع شود.

رئیسی گفت: اگر جامعه نسبت به ارزش‌های دینی بی‌تفاوت باشد، آن جامعه مرده است، بنا بر این واکنش‌ها در جامعه بسیار مورد اهمیت است. اگر در جامعه‌ای، مشکلات فزاینده شد و اخلاق، آزادی، رفاه اجتماعی و عدالت تهدید شد در این صورت بیش از هرکسفرهیختگان و روشنفکران مورد سؤال قرار خواهند گرفت که چرا اجازه دادند جامعه به این سمت حرکت کند.

وی افزود: امام خمینی(ره) در شهر قم در سال 1342 فریاد زدند و برای حوزویان و سپس برای همه مردم تبیین کردند که عدالت اجتماعی در حال تهدید شدن است و همین فریاد زدن و تبیین کردن در نهایت منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.

تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: تشکیل بسیج، امر بسیار مبارک و از برکات امام خمینی(ره) است و امروز نیز با نگاه با بصیرت مقام معظم رهبری شکل و رنگ بهتر و جایگاه رفیع‌تری پیدا کرده است. بسیج برخلاف تشکل‌های سیاسی که برای قدرت ایجاد شده‌اند، برای آرمان‌گرایی، ‌حق‌خواهی و عدالت طلبی ایجاد شده است و این بسیار ارزشمند است.

رئیسی اظهار کرد: بسیح حقوقدانان باید به دنبال حفظ و ایجاد جامعه‌ای باشد که در آن رفاه، عدالت، استقلال اجتماعی و توجه به حقوق اجتماعی در اولویت باشد، چرا که بسیج همواره به دنبال عدالت بوده است.

تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: متاسفانه روشنفکران در ایران به افراد غرب‌گرا گفته می‌شود و این صحیح نیست بلکه روشنفکر واقعی آن شخصی است که از حرم دفاع می‌کند و امنیت را به جامعه باز می‌گرداند و توطئه‌های دشمنان را نقش بر آب می‌کند.

وی ادامه داد: روشنفکر واقعی کسی است که پیش از دیگران و بیش از دیگران متوجه توطئه‌ها شود و در مقابل آن توطئه اقدام کند.

رئیسی در پایان با تاکید بر اینکه طلاب باید آگاه به مسائل سیاسی باشند گفت: طلاب باید در تمام عرصه‌های سیاسی حضور داشته باشند و نقش‌آفرینی کنند، البته این به آن معنا نیست که حتما عضو تشکل‌های سیاسی باشند.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۰۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تقسیم کار برای تحقق شعار سال

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمد مخبر، امروز چهارشنبه در نشست هیئت دولت، با توجه به سفر اخیر آقای رئیسی به استان سمنان که بلافاصله پس از رویارویی با رژیم اشغالگر قدس انجام شد، اظهار داشت: معمولا رویداد‌هایی با این درجه از اهمیت که ابعاد گسترده بین‌المللی دارد، موجب می‌شود که مقامات کشور‌ها سفر‌های کاری خود را لغو کنند یا به تأخیر بیاندازند، اما رئیس جمهور کشورمان با آرامش کامل، به سمنان سفر کرد و دیدار با مردم این استان را انجام داد.

مخبر، همچنین با توجه به سفر رئیس جمهور به کشور‌های پاکستان و سریلانکا، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در روز‌های اخیر، پاسخ محکم به رژیم صهیونیستی به عنوان نماد سلطه جهانی، داد و آقای رئیسی، هم‌اکنون در سفر خارجی و انجام ملاقات‌های بین‌المللی هستند که این اقتدار، به علت اعتماد و اتکاء نظام به مردم در برابر دشمنان است.

معاون اول رئیس جمهور، همچنین با بیان اینکه تحقق شعار سال، نیازمند راه‌اندازی نهضت تولید در کشور است، گفت: برای تحقق شعار سال، باید در همه دستگاه‌های اجرایی و استان‌ها، تقسیم کار و برنامه‌ریزی دقیقی برای عمق دادن به تولید تا شهرستان‌ها و روستا‌ها و فعال شدن همه آحاد جامعه، انجام شود.

مخبر اظهار داشت: برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم، لازم است از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها (کمک نوآوران) و نخبگان، حداکثر استفاده، انجام و آموزش‌های به‌روز و کاربردی به نیرو‌های کار، ارائه شود.

معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به برگزاری کنکور (آزمون) سراسری روز ۷ اردیبهشت، تصریح کرد: لازم است در کنار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت کشور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز برای برگزاری بهتر کنکور (آزمون) سراسری، برنامه‌ریزی و مراقبت کنند تا این رقابت علمی به خوبی برگزار شود.

دیگر خبرها

  • عبدالحسین خسروپناه: عدالت آزمونی در سازمان سنجش تحقق پیدا کرده است
  • تلاش سازمان سنجش برای تحقق عدالت آموزشی در کشور
  • چین: صلح در منطقه با تحقق عدالت برای فلسطینی‌ها محقق می‌شود
  • صلح با تحقق عدالت در حق فلسطینیان محقق می‌شود
  • ضرورت شناسایی و تشکیل بانک نخبگان جهت استفاده در پست‌های مدیریتی کشور
  • ورزش باستانی بین آحاد جامعه ترویج شود
  • ضرورت تقسیم کار برای تحقق شعار سال
  • تلاش اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای در جهت تحقق شعار «ارزش‌مدار، کارآفرین و ثروت‌ساز» باشد/ تغییر نام دانشگاه از فنی حرفه‌ای به دانشگاه ملی مهارت پیشنهادی موجه و قابل پیگیری است
  • امربه معروف ونهی از منکر وظیفه همه آحاد جامعه
  • هرگونه کمک برای پیروزی سریعتر محور مقاومت وبازسازی غزه پس از جنگ، یک ضرورت و تکلیف همگانی است