Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر در سطح کشور ۱۴۰ هزار هکتار مساحت شهری داریم که از کیفیت مناسب زندگی برخوردار نیست.

به گزارش قدس آنلاین، عباس آخوندی ظهر پنجشنبه، در هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری و مراسم رونمایی از کارخانه ریسباف اصفهان، اظهار داشت: ۹ تا ۱۰ میلیون نفر از مردم کشور در حاشیه شهر و در بدترین وضعیت در حال زندگی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: ۹ میلیون نفر در بافت های میانه شهر زندگی می کنند که در حال فرسودگی است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: تمام این اتفاقات ماحصل مدرنیته کردن شهرها بدون توجه به ماهیت اصلی آن است؛ یعنی اصفهان را در حالی توسعه دهیم که دیگر هویت اصفهان را نداشته باشد و ایرانی بسازیم که رنگ از اصالت ایران نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه برای رفع این چالش نیاز داریم یکبار دیگر به شهر برگردیم و صورت مسئله را پاک نکنیم، ادامه داد: اینکه برای توسعه به بیرون از شهر می رویم و پروژه های بزرگ را کلنگ می زنیم این موضوع، در واقع فرار از مشکلات است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه نیاز اصلی امروز کشور در بازآفرینی شهری است، گفت: منظور از این مقوله برگرداندن جمعیت از دل حاشیه ها به مرکز شهری و دل محلات است.

مسکن مهر هویت شهرها را از بین برد

وی با انتقاد از اقدامات و اجرای پروژه‌هایی که طی این سال ها با عنوان توسعه شهری سبب از بین بردن هویت شهرها شد و مردم را از مرکز شهرها به حاشیه ها برد، افزود: یکی از این پروژه ها اجرای مسکن مهر بود که چند ۱۰ هزار میلیارد تومان صرف آن شد و با کشاندن جمعیت به سمت حاشیه و زاغه نشینی و ایحاد شهر در دل بیابان ها، مرکز شهر را به اسم توسعه مدرنیته بی هویت کرد که امیدواریم هیچ گاه در آینده این چنین طرح ها به اجرا گذاشته نشود.

آخوندی با بیان اینکه مدرنیته کردن شهرها به اسم توسعه بدون توجه به هویت اصلی و ذاتی کلان شهرها آسیب بزرگی را وارده کرده است و  همین توسعه مدرنیته ناپایداری را بر شهرها وارد ساخته است، اظهار داشت: امروزه در قالب طرح ها و برنامه های مختلف و کنفرانس ها به دنبال راهکارهای توسعه پایدار در شهر ها هستیم.

وی با اشاره به اینکه ۶۶ هزار هکتار از بافت های شهری ایران دارای بافت های فرسوده است، ادامه داد: تصور ما بر این است که در ۶۶ هزار هکتار بافت فرسوده، حدود ۵۰۰ واحد مسکونی قابل بازآفرینی است که نیاز به اعتبار ۵۰ هزار میلیارد تومان است که به وسیله مردم و بانک ها قابل تامین است.

وزیر راه و شهرسازی با اظهار اینکه در بازآفرینی شهری، شهرداری ها نقش موثری خواهند داشت، تصریح کرد: ما بدنبال رونق محلات در بازآفرینی شهری هستیم که در این زمان خود مردم وارد ساخت و ساز خانه های خود می شوند.

چهارباغ اصفهان به نام بازآفرینی شهری تخریب شد

وی با اشاره به اینکه از سال ۹۳ ستادی در راستای باز آفرینی شهری ستاد کشوری تشکیل و سند آن نوشته شد، گفت: در سیاست های عملی به جای پروژه محوری، برنامه محوری را تعریف کردیم که تمام نهادهای حکومتی، مدنی، محله ای و مردمی در این برنامه ها ایفای نقش کنند.

وزیر راه و شهرسازی گفت: وقتی سخن از بازآفرینی شهری به میان می‌آید منظور تخریب و ایجاد ساختمان‌های جدید نیست که چنین اتفاق ناگواری برای چهارباغ اصفهان افتاد.

وی افزود: از چهارباغی مملو از کارخانجاتی که هر کدام یک اثر تاریخی محسوب می‌شد، تنها همین کارخانه ریسباف مانده است. این بدترین اتفاقی بود که به اسم توسعه تمامی کارخانجات و آثار باستانی حذف و به یک سکونتگاه مدرن مبدل شدند.

آخوندی گفت: اصفهان یک آئین هزار نقشه است که باید با این نقشه ها و مردم خلق مجدد کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید سازمان اجتماعی را بر مبنای محله محور ساخت، بیان داشت: برای ما شهر یک سازمان اجتماعی است که کوچکترین کالبد این سازمان محلات است. محلاتی که مردم را دور هم جمع می کند و به آن محله و شهر هویت می‌دهد.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: خروج مراکز شهری از حالت قدیمی در بازآفرینی شهری با نام توسعه و سوق دادن جمعیت به مکان دورتر، به هویت شهر آسیب وارد می کند.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۱۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی

عباس‌زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان خراسان جنوبی گفت: یکی از مهمترین بخش‌هایی که در مدیریت شهری در سطح استان و کشور حائز اهمیت بوده، بازآفرینی نقاط هدف شهری است.

وی با بیان اینکه برای زیست بهتر مردم لازم است بافت‌های ناکارآمد شهری بازآفرینی و آماده شوند افزود: در ۹ شهر استان از قبیل بشرویه، بیرجند، نهبندان، قاین، سرایان، فردوس، خوسف، گزیک و قهستان طرح‌های مصوب برای بازآفرینی شهری داریم. اکنون بیش از ۳۳ درصد جمعیت شهری استان در بافت ناکارآمد و فرسوده ۹ شهر استان سکونت دارند.

عباس زاده با اشاره به اینکه بیش از ۱۳ درصد مساحت شهر‌های خراسان جنوبی جزو محدوده هدف بازآفرینی شهری هستند، ادامه داد: باید زیرساخت‌های لازم را در این مناطق شهری و جمعیتی برای مردم فراهم کنیم. ستاد بازآفرینی پایدار شهری مأموریت دارد از محل اعتبارات گوناگون برای تأمین زیرساخت‌ها در مناطق هدف تصمیم‌گیری کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در چند سال اخیر ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات هدف تعریف شده اظهار کرد: عمده این پروژه‌ها به بهره‌برداری رسیده و تعدادی باقی‌مانده که مصوب شد از محل اعتبارات مالیات بر ارزش‌افزوده استان که به شهرداری‌های مربوطه اختصاص می‌یابد این پروژه‌های نیمه‌تمام تکمیل شوند. با این مصوبه، همه پروژه‌های نیمه‌تمام مناطق هدف بازآفرینی پایدار شهری استان امسال به بهره‌برداری برسد و در ادامه، پروژه‌های جدیدی تعریف کنیم.

عباس‌زاده یادآور شد: برای اینکه ساکنان بافت فرسوده نسبت به نوسازی خانه‌های خود تشویق شوند، طرح کلید به کلید توسط دولت اجرایی شده که مردم می‌توانند اطلاعات دقیق‌تر این طرح را از ادارات راه و شهرسازی و شهرداری‌ها دریافت کنند. باید از تمام ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم استفاده کرد. سال گذشته مبلغ ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای اجرای ۱۰ طرح در شهر‌های مختلف استان اختصاص یافته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در با اشاره به اینکه در حال حاضر در شهر‌های بیرجند و قاین دارای سکونتگاه‌های غیررسمی هستیم، بیان کرد: تاکنون در زمینه بهسازی معابر، ایجاد مراکز فرهنگی و ورزشی، جایگاه خدمات اجتماعی، فرهنگسرا، اجرای کانال جمع آوری آب‌های سطحی، تکمیل فضا‌های سبز و خدمات به مردم اقداماتی شده که درمجموع ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

عباس‌زاده با بیان اینکه سال‌های گذشته قیر رایگان به شهرداری‌های بیرجند و قاین اختصاص یافته، افزود: تاکنون درمجموع ۸۲ هزار مترمربع از معابر آسفالت شده به طوری که در شهر بیرجند و منطقه مهرشهر تمام معابر آسفالت شده است.

مجموع مساحت هدف بازآفرینی در استان ۶۵۴ هکتار است

میرمحمد مودی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی گفت: در حال حاضر در ۹ شهر خراسان جنوبی با جمعیت ۳۳۳ هزار و ۵۱۱ نفر که شامل ۳۳ درصد از جمعیت استان می‌شود، محلات هدف مستقر هستند.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری و مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه مجموع مساحت هدف بازآفرینی در استان ۶۵۴ هکتار است، افزود: ۷۹ طرح در محلات هدف در دست اقدام است که تاکنون ۶۵ طرح تحویل شده و تعداد ۸ طرح در حال انجام است که پیشرفت متوسط فیزیکی آن ۹۴ درصد است.

بررسی و تصویب پروژه‌های موضوع بند ب تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، ارائه سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و گزارش عملکرد شهرداری بیرجند و قاین درباره عملکرد قیر رایگان تخصیصی در سال ۱۴۰۱ از موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • قابل احیا بودن ۱۴ درصد مساحت محوطه ربع رشیدی تبریز
  • بررسی علت ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ چیست؟
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • کیفیت و بی‌توجهی: دست اندازی در جاده پیشرفت راهسازی ایران