Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ رأی الیوم نوشت: عدم مشارکت سران برخی کشورهای عربی در کنفرانس همکاری اسلامی استانبول که به منظور اعتراض به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی برگزار شد، نقاب را از چهره‌ها کنار زد و مواضع واقعی را بر ملا کرد که این بزرگترین دستاورد این کنفرانس بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبد الباری عطوان سردبیر روزنامه الکترونیکی رای الیوم که در لندن بروز رسانی می شود، در یادداشت امروز خود در این روزنامه نوشت: شرکت نکردن اکثر سران کشورهای عربی در کنفرانس استانبول به شدت زشت و ننگین بود، کنفرانسی که به منظور بررسی مواضع جانبدارانه مقامات آمریکا در خصوص اقدام اسرائیل به یهودی سازی قدس اشغالی و از بین بردن هویت اسلامی و عربی آن، برگزار شد.

در این برهه تاریخی و حساس، انتظار می‌رفت همه اختلافات سیاسی کنار گذاشته شود و همه طرف‌ها در قبال این اقدام مسموم (آمریکا)، بیش از هر زمان دیگر احساس مسئولیت کنند؛ اما طبق معمول امیدمان را ناامید کردند و (سران کشورهای عربی) نه تنها در این کنفرانس شرکت نکردند، بلکه سطح نمایندگان حاضر در این کنفرانس را به کمتر از وزیر خارجه رساندند.

به صراحت می‌پرسیم چرا سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان در این کنفرانس شرکت نکرد؟ چرا عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر این کنفرانس را تحریم کرد و چرا محمد ششم پادشاه مغرب و رئیس کمیته قدس در آن شرکت نکرد؟ آیا سران کشورهای آفریقایی و آسیایی که در این کنفرانس شرکت کردند از ما عرب‌ها به قدس اشغالی اهتمام بیشتری دارند؟

درست است که انتظار داشتیم، شرکت کنندگان در این کنفرانس اقدامات عملی علیه آمریکا و رژیم اشغالگر اسرائیل اتخاذ کنند، اقداماتی همچون، فراخوانی سفرا به عنوان کمترین کار ممکن و اعمال تحریم‌های اقتصادی، مانند تحریم کالاهای آمریکایی و کاهش استفاده از دلار آمریکا به عنوان ارز برای قیمت گذاری نفت، تحریم معاملات و قراردادهای تجاری. اما متاسفانه چنین اتفاقی نیفتاد؛ اما چگونه ممکن است چنین اقداماتی اتخاذ کرد وقتی اکثر سران کشورهای عربی به عنوان نزدیک‌ترین طرف‌ها به این مسئله نه تنها ترجیح دادند در این کنفرانس شرکت نکنند بلکه اساسا به پوشش رسانه ای این کنفرانس نیز اقدام نکردند.

رأی الیوم نوشت، ما همچنان امیدواریم، رجب طیب اردوغان به وعده‌های خود عمل کند و به عنوان الگویی برای ما، اقدام به بستن سفارت تل آویو در آنکارا کند و پادشاه اردن هم روابطش را با تل آویو قطع و توافقات صلح «وادی عربه» و پروتکل (صادرات) گاز اسرائیل به اردن را لغو کند.

اگر ایران به لطف اشتباهات و فاصله گرفتن های شما از آرمان اصلی این امت (فلسطین) و بی توجهی شما در دفاع از مقدسات، نفوذ خود را گسترش می‌دهد، چرا این کشور را سرزنش می‌کنید؟

چطور انتظار دارید مردم معترض خشمگین تصاویر شما را نسوزانند در حالی که شما علنا اقدام به عادی سازی روابط با رژیم نژادپرستانه اشغالگر اسرائیل می کنید و (این رژیم را) از لیست دشمنان خود به فهرست دوستان و متحدان خود منتقل می‌کنید و به برخی از فرهیختگان خود اجازه می‌دهید نسبت به مسئله فلسطین، قدس اشغالی، مسجد الأقصی و از بین بردن قداست آن، اعلام برائت و سکوت کنند.

عطوان در ادامه نوشت: هیچ شکی نداریم که شما بیانیه‌هایی صادر کردید که موید عربی بودن قدس است و تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را در به رسمیت شناختن شهر قدس به عنوان پایتخت اسرائیل محکوم می‌کنید. اما اقدام عملی نمی‌بینیم و اگر هم ببینیم در جهت عکس آن می‌بینیم؛ زیرا تلاش برای عصبانی نکردن دونالد ترامپ و امید بستن به اسرائیل به عنوان متحدی برای رویارویی با ایران یک دکترین جدید (در سیاست شما ) محسوب می‌شود.

رأی الیوم در پایان نوشت، ما همواره به ملت‌های عربی و اسلامی چشم دوخته‌ایم و مجددا تاکید می‌کنیم، این فقط تصمیم زشت و ننگین دونالد ترامپ نیست که باعث تشدید افراطی گری و تروریسم در منطقه و کشورهای جهان می‌شود، بلکه موضع گیری‌های سست سران کشورهای اسلامی در قبال مسئله قدس اشغالی و یهودی سازی و توهین به آن نیز در جهت تقویت افراط گری و تروریسم خواهد بود.

در واقع سران کشورهای عربی، کنفرانس استانبول، رؤسا و شرکت کنندگان آن را تحریم نکردند، بلکه تنها خودشان را منزوی کردند. آنها پیش پای خود آتشی برافروختند و با این اقدام، این آتش نفرت از خودشان را، در میان مردم خود یا مردم کشورهای اسلامی شعله ور کردند. مبارکشان باد.

بیشتر بخوانید:

برگزاری نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی درباره قدس/ صدای واحد کشورهای مسلمان در انتقاد از آمریکا

بیانیه پایانی نشست سازمان همکاری اسلامی درباره قدس

 

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۹۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند

آفتاب‌‌نیوز :

 «پیشتر در طول جنگ [کنونی علیه غزه]سران نظامی و سیاسی اسرائیل ادعا کردند که سران اعراب میانه‌رو از اسرائیل خواستند، حماس را برای همیشه نابود کند». این، ادعایی است که روزنامه اسرائیلی معاریو امروز شنبه مطرح کرده است. 

مقصود از اصطلاح میانه‌رو، آن دسته از دولت‌های عربی است که یا با رژیم اسرائیل توافق صلح دارند یا اخیرا با این رژیم روابطشان را عادی‌سازی کردند یا تمایل دارند، بزودی عادی‌سازی کنند.

در ادامه ادعای معاریو آمده «درست است، آن‌ها [سران اعراب میانه‌رو]، از اینکه حماس نابود شود، خیلی خوشحال خواهند بود، اگر چنین چیزی طی چند هفته اندک و با کمترین تلفات در میان غیرنظامی‌ها ممکن شود. اما روشن است که اکنون چنین چیزی محال است و طولانی شدن مدت جنگ به سود کشور‌های عربی میانه‌رو بخصوص عربستان سعودی نیست».

این روزنامه اسرائیلی در ادامه ایده نابود شدن کامل حماس از دید عربستان سعودی را در برهه کنونی محال می‌داند و می‌نویسد «ایده نابود شدن حماس برای همیشه، از نظر سعودی‌ها، اکنون توهم به نظر می‌رسد... تمرکز عربستان اکنون بر توافق عادی‌سازی [با اسرائیل]از طریق شراکت با آمریکاست».

نوامبر گذشته (یک ماه و اندی بعد از شروع جنگ) نیز نشریه اکونومیست در گزارشی نوشته بود، بسیاری از کشور‌های عربی خلیج فارس، تمایل دارند که اسرائیل کار حماس را تمام کند، چون می‌ترسند که این رویداد به شعله‌ور شدن وضعیت در کشورهایشان منجر شود. در این گزارش اشاره شده بود که این کشورها، آرزوی تمام شدن چیزی را دارند که به محور مقاومت ایران معروف است، اما در عین حال میترسند که زبانه‌های آتش، دامن آنان را بگیرد.

علاوه بر این، موسی ابومرزوق از سران حماس، ۲۹ ماه اکتبر گذشته (کمتر از یک ماه از آغاز جنگ) در گفتگو با شبکه الجزیره فاش کرد، خیلی از «خارجی ها» به او گفته‌اند، برخی عناصر در تشکیلات خودگردان فلسطین و برخی کشور‌های عربی از به شکل محرمانه از غرب خواسته‌اند، حماس را نابود کند. او اشاره کرد که خیلی از گلوله‌هایی که اکنون [آن زمان اوایل جنگ]، غزه با آن بمباران می‌شود، از کشور‌های عربی آمده و منبع خیلی از کمک‌ها به تشکیلات خودگردان برای مقابل با مقاومت فلسطین، کشور‌های عربی است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • اسد خطاب به وزیر بحرینی: همبستگی کشورهای عربی به ثبات در منطقه می‌انجامد
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال
  • تاکید عراق برلزوم افزایش همکاری‌ها برای متوقف کردن جنایات تل‌آویو
  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند
  • معاریو: برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی
  • دیدار وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه