Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس اتاق بازرگانی هرات گفت: در حال حاضر 200 بانوی بازرگان در هرات فعالیت دارد که در رشد اقتصادی افغانستان نقش بسزایی دارند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، سعد خطیبی رئیس اتاق بازرگانی هرات با اشاره به داشتن بیشترین فعالین زن در هرات در عرصه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی که نتنها خود کفا هستند بلکه نقش بارزی را در رشد اقتصاد افغانستان دارند، گفت: زنان بازرگان نسبت به مردان بازرگان نقش ارزنده ای را در تجارت دارند و با گشایش اتاق تجارت و صنایع در افغانستان بیش از 200 بانو بازرگان در هرات عضویت این اتاق را بدست آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زنان بازرگان در هرات در بخش‌های بسته بندی زعفران و صادرات قالی در هرات و حوزه غرب افغانستان به مراتب از بازرگانان مرد موفقتر بودند.

جمیله بهادری رئیس اداره تجارت هرات از افزایش زنان بازرگان در هرات خبر داد و گفت: از شروع سال جاری تا کنون بیش از 20 بانو جواز فعالیت تجارتی را اخذ کرده و هم اکنون سی زن دیگر نیز در هرات فعالیت های تجارتی را انجام می‌دهند.

وی گفت: زعفران ، آجیل و صنایع دستی از مهمترین کالاهای تجارتی زنان است که به بیشتر کشورهای جهان صادر می‌شود.

عبدالودود فیض زاده رئیس اتحادیه پیشه وران هرات از عضویت بیش از 2 هزار بانو که در این اتحادیه ثبت هستند خبرداد و گفت: این بانوان در 5 بخش مختلف در مرکز شهر هرات و شهرستان‌ها فعالیت دارند.

اما زنان تجارت پیشه در هرات از نگاههای تبعیض آمیز، فضای سنتی جامعه و بی باوری به توانایی‌های زنان را از جمله چالش‌های موجود سد راه خود می‌دانند.

آنها می‌گویند نه تنها با این کار استقلالی خود را بدست گرفتند بلکه سبب شده تا شمار زیادی از زنان نیز از نگاه مالی حمایت شوند این کار آنها سبب می‌شود تا در جامعه امروزی ایجاد مراکز زنانه برای فروش کالاهای مورد نیاز از سوی بانوان مصئون تر از محیط‌های مردانه است.

وجود جامعه سنتی، نبود ظرفیت‌های کاری و بودجه ، و دید مردان نسبت به حضور بانوان در بازارها در جامعه هرات و نبود امنیت از جمله عوامل عقب ماندن زنان تجارت پیشه و صنعت کار در افغانستان است.

/انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۹۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش یوناما درباره وضعیت افغانستان اشتباه و نادرست است

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفت گزارش اخیر هیئت نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) که در آن گفته شده که این سازمان از وضعیت «زنان و دختران، آزادی رسانه‌ها، دستگیری و بازداشت خودسرانه، مجازات بدنی و اعدام» نگران است، بی‌اساس خوانده و افزود گزارش‌های یوناما تکرار، مملو از پروپاگند و بدون ارایه اسناد است و حقوق همه اتباع، اعم از زنان و مردان در کشور تأمین است..

مجاهد افزود حقوق هیچ کس در افغانستان تلف نشده بلکه حقوق شرعی زن و مرد در افغانستان تامین است و مردم پیشتر از قبل به حقوق خود دسترسی دارند.

در قسمت بازداشت‌های مقام‌های حکومت پیشین هم  مجاهد می‌گوید که هیچ کسی بازداشت نشده و نه هم اسنادی دراین رابطه وجود دارد.

مجاهد تصریح نموده است:«در عموم راپورت‌های یوناما همیشه مملو از پروپاگند می‌باشد و برای تخریب اذهان عامه می‌باشد و برای ثبوت ادعاهای خود هم اسنادی ندارند.»

ذبیح‌الله مجاهد هم‌چنین می‌افزاید که رسانه‌ها با در نظر داشت قوانین و ارزش‌های ملی کشور فعالیت دارند و هیچ تهدیدی علیه کارمندان دولت پیشین وجود ندارد.

این در حالی است که دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با نشر گزارش سه‌ ماهه‌اش تحت عنوان وضعیت حقوق‌بشری در افغانستان، از وضعیت زنان و دختران، آزادی رسانه‌ها، دستگیری و بازداشت خودسرانه، مجازات بدنی و اعدام ابراز نگرانی کرده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان دراین گزارش می‌گوید که در پنج روز ۷۹ غیرنظامی در افغانستان کشته شده‌اند.

در این گزارش پنج صفحه‌ای، وضعیت حقوق زنان و دختران، تلفات حمله‌های هوایی خوست و پکتیا، آزادی رسانه‌ها، بازداشت مقام‌های حکومت پیشین، مجازات بدنی و سایر موضوعات مرتبط به حقوق‌بشری در کشور زیر بررسی قرار گرفته است.

در بخشی از گزارش یوناما آمده است: «در یک حمله در غرب کابل به تاریخ ۶ جنوری، دست‌کم ۵ غیرنظامی کشته شدند و ۲۰ تن دیگر زخم برداشتند. در انفجار یک بس مسافربری در ۹ جنوری در منطقه الوخیل ناحیه ۱۶ شهر کابل، ۳ تن کشته شدند و ۱۳ تن دیگر زخم برداشتند و در انفجار دیگر در غرب کابل در یک مرکز تجارتی ۳ تن کشته شدند و ۳۵ تن زخم برداشتند و در آخرین رویداد در همین ماه در ولایت کندهار، یک مهاجم با انفجار واسکت‌ انتحاری‌اش در میان مردم، باعث کشته و زخمی‌شدن دست‌کم ۷۵ تن شد.»

یوناما در این گزارش از «وضعیت زنان و دختران، آزادی رسانه‌ها، دستگیری و بازداشت خودسرانه، مجازات بدنی و اعدام ابراز نگرانی کرده و گفته که با وجود اعلام عفو عمومی؛ اما تهدیدات علیه کارمندان دولت پیشین افغانستان هم‌چنان پابرجا است».

در بخش دیگر این گزارش یوناما آمده که در حمله‌های هوایی پاکستان در ۱۸ مارچ بر ولایت خوست یک تن کشته و ۲ تن دیگر زخمی شدند و به همین ترتیب هفت غیر نظامی در ولایت پکتیکا کشته شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • پیروزی شش گله سرخپوشان هرات مقابل استقلال کابل
  • کمک بشردوستانه چین به هلال‌احمر افغانستان
  • سفر هیأت تجاری و اقتصادی ترکمنستان به افغانستان
  • بیکاری ۸۰ درصدی خبرنگاران زن در افغانستان
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • گزارش یوناما درباره وضعیت افغانستان اشتباه و نادرست است
  • معلمان در شکل دهی ساختار فرهنگی جامعه نقش بسزایی دارند
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان