Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@16:37:03 GMT

چهره مخدوش پایتخت

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۶۸۶۲۶

چهره مخدوش پایتخت

سینما و تلویزیون > سینمای‌ ایران - ابراهیم وحیدزاده - نویسنده و کارگردان سینما:
میراثی که از پایتخت به شهردار تازه تهران رسیده، شهری است با معماری بی‌هویت و عجیب و غریب ساختمان‌ها، با خیابان‌های بسیار متنوع و پرازدحام و همراه با هزار و یک مشکل. شهر برج‌های بسیار شلوغ و کوچه‌های باریک.

اينكه چرا و چگونه داستان تهران به اين شكل درآمد، ماجرايي است بسيار مفصل.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احتمالا افرادي كه در كوچه‌هاي 6متري مجوز ساخت برج صادر كرده‌اند، توجيهات خاص خود را دارند. كاري به اين توجيهات نداريم چون امر واضح و مشخص كه براي هر شهروندي قابل درك است حكايت از آن دارد كه تهران كشش اين همه ساختمان بلندمرتبه را ندارد. برج‌هايي كه در كوچه‌هاي تنگ و باريك ساخته شده‌اند جايي براي نفس كشيدن شهروندان باقي نگذاشته‌اند.

بلايي كه سر باغات شمال تهران آمد، درختان خشكانده و قطع شدند تاجاي خود را به ساختمان بدهند. به همين دليل بسياري از مناطق تهران كه به شكل سنتي از ديرباز خوش‌آب و هوا و دنج خوانده مي‌شدند الان جزو شلوغ‌ترين و آلوده‌ترين نقاط پايتخت هستند. مطمئنا شهردار تهران با آگاهي از مشكلات موجود مقابل اين رويه غلط خواهند ايستاد و اساسا راه ديگري وجود ندارد. با تداوم سياست‌هاي غلط شهرسازي به‌خصوص در يك دهه اخير، تهران كاملا به شهري غيرقابل سكونت تبديل مي‌شود.
به نظر مي‌رسد حتي اگر مديريت شهري هم تغيير نمي‌كرد، مديران قبلي نمي‌توانستند همچنان به سياست تراكم‌فروشي ادامه دهند.

براي همه ما پيش آمده كه هنگام گذر از كوچه و خياباني ناگهان با ساختمان قديمي با معماري زيبا مواجه شده‌ايم؛ ساختماني كه به شكل عجيبي از روند ساخت‌و‌سازها در امان مانده و با اصالت و زيبايي‌اش همچون نگيني ميان انبوه ساختمان‌هاي نوسازي كه اغلب معماري بي‌ريشه دارند، مي‌درخشيده. سالي ديگر گذر از همان خيابان و كوچه، ما را با اين واقعيت تلخ مواجه مي‌كرد: ساختمان زيباي قديمي خراب شده و جايش را ساختماني گرفته بدون زيبايي و اصالت معماري گذشته.

اگر فيلم‌ها و عكس‌هاي كوچه و خيابان‌هاي تهران دو، سه دهه پيش را با امروز مقايسه كنيد متوجه مي‌شويد كه چگونه بافت معماري تهران در گذر زمان از زيبايي و اصالت به سوي زشتي و بي‌هويتي رفته است. در موج ساخت و ساز‌ها و ترك‌تازي بسازوبفروش‌ها، چهره تهران مخدوش شد. بازگرداندن پايتخت به معماري و هويت اصيل گذشته‌اش كار دشواري است كه مديران تازه شهر بايد كمر همت برايش ببندند. پايتخت براي رسيدن به شهري قابل سكونت و زيبا مسيري طولاني و سنگلاخ را پيش رو دارد.

در همین زمینه: پیکر خسته شهر نزدیک بود زیر ماشین رضا شاه بروم مورد عجیب محله ما سرخ و سیاه یادتان نرود

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۸۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایتخت تقسیم می شود؟

به گزارش تابناک، علیرضا فخاری استاندار تهران عصر امروز در جمع خبرنگاران در رابطه با تشکیل استان‌های شرقی و غربی تهران اظهار کرد: موضوع تقسیمات استان تهران در حال کارهای مطالعاتی است و در حال حاضر این موضوع در کمیسیون‌های مرتبط دولت با همه مشخصات بررسی شده و باید در هیأت دولت و سپس مجلس شورای اسلامی تصویب و در نهایت پس از قبولی، ابلاغ خواهد شد.

وی با بیان اینکه برخی مخالف و برخی موافق این طرح هستند و هر یک استدلال‌هایی دارند، افزود: باید در فضایی منطقی و معقول به موضوع تقسیمات بپردازیم و به دور از احساسات و نگرش‌های سیاسی و منطبق با شرایط محیطی و منطقه‌ای تصمیم‌گیری شود که زمینه‌ساز رفع مشکلات مردم باشد.

استاندار تهران تاکید کرد: در تقسیمات کشوری باید به نقطه‌ای از اطمینان بخشی برسیم که مردم می‌توانند زندگی توأم با آرامش داشته باشند و در حوزه‌های زیرساختی مشکلاتی از قبیل تأمین آب و برق، حمل‌ونقل و ارتباطات وجود نداشته باشند.

فخاری تصریح کرد: اگر قرار است تقسیمی صورت بگیرد باید این مشکلات زیرساختی نیز مورد کندوکاو قرار بگیرد تا با تقسیمات، موقعیت برتری فراهم و خلق شود نه اینکه فرصت شرایط عادی از مردم سلب شود.

 منبع: فارس

دیگر خبرها

  • سنگلج در خطر است!
  • کیفیت هوای پایتخت در روز جاری/ تعداد روز‌های پاک از ابتدای سال
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران؛ یک خانه و کوچه‌اش پیدا شد!
  • ورود اتوبوس‌های نو­ به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • برخورد قاطع پلیس با خودروهای پلاک مخدوش در آذربایجان غربی
  • پایتخت تقسیم می شود؟
  • الزام شورای عالی معماری جهت تعیین حدود مرزی شهر پردیس
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولیعصر
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)