Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، حجت‌الاسلام علی سعیدی، در اختتامیه بیست و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم بسیج شاهرود به میزبانی مسجد جامع رودیان، بابیان اینکه قرآن در روزگاری نازل شد که عقب‌مانده‌ترین جامعه بشری در سرزمین حجاز دیده می‌شد، تأکید کرد: پیامبر(ص) در جامعه‌ای عقب‌مانده از اعراب جاهلی، تحولی عظیم را به وجود آورد یعنی خداوند منان اراده کردند تا بشر و جامعه متحول شود لذا باید دید عوامل این تحول چه بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با یادآوری اینکه در سرزمین حجاز پنج نوع فساد حاکم بود، گفت: نخست فساد اعتقادی و فکری که وجود ۳۶۰ بت در مرکز وحی نشانه اصلی این انحطاط فکری است، دومین فساد که در سرزمین حجاز پیش از پیامبر(ص) حاکم بود سیاسی بود، یعنی ظالم‌ترین و فاسدترین شخصیت‌های اعراب آن زمان، بر سرزمین وحی حکومت می‌کردند که ابوجهل‌ها و ابوسفیان‌ها در زمره این افراد هستند که حتی به هیچ اصلی و قانونی نیز پایبند نبودند.
امام‌جمعه موقت شاهرود گفت: سومین فساد سرزمین حجاز، اخلاقی نام دارد چون هیچ رذیلتی و هیچ خلاف اخلاقی در آن جامعه مصونیت و پرهیز نداشت و انواع و اقسام فسادهای اخلاقی در آن جامعه دیده می‌شد و اکثر خانه‌ها به شراب و فساد آلوده بودند، دیگر فساد رایج در آن زمان، فرهنگی بود انواع و اقسام خرافات در جامعه آن روز بشری وجود داشت و ذهن او را احاطه کرده بود که باعث می‌شد واقعیت‌ها دیده نشود.
سعیدی تصریح کرد: آخرین فساد روزگار جاهلیت اجتماعی نام داشت که نوع برخورد با انسان آزاد و برده در آن روزگار مبین این نوع فساد بود چراکه جامعه آن روزگار به دسته‌بندی‌هایی مختلف تقسیم می‌شد که نمونه آن برخورد با زنان و دختران است لیکن باوجوداین فسادها خداوند منان اراده می‌کند که این جامعه را اصلاح و متحول کند.
وی با طرح این سؤال که جامعه جاهلیت آن زمان چگونه اصلاح شد، تأکید کرد: خدای منان با پیوند دو عامل مهم زمینه بزرگ‌ترین تحول و پایه‌گذاری بزرگ‌ترین تمدن را به وجود آورد که نخستین آن‌ها نزول قرآن بر پیامبر(ص)، تبلور آن در بیان ایشان و شکل‌گیری آن به‌صورت کتاب الهی به‌مثابه اساس‌نامه و منشور تکامل بشر و دیگری رهبری الهی است، در قرآن کریم سه بار خداوند به خودش تبریک می‌گوید که اولین آن‌ها خلقت انسان، دیگری خلقت حضرت آدم و سوم نزول قرآن کریم محسوب می‌شود.
نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره رهبری الهی به‌مثابه دیگر عامل تحول زایی خدای متعال در تحول جامعه اعراب، تأکید کرد: همواره بیان می‌شود که رهبری خدایی انتخابی است اما برخی می‌گویند این امر انتصابی است اما ما معتقد هستیم که نه انتخابی است و نه انتصابی؛ بلکه رهبری الهی ساختنی قلمداد می‌شود چراکه خداوند رهبر را برای تکامل بشر می‌سازد که تعبیر آن را درباره حضرت آدم، ابراهیم(ع)، یوسف(ع) و ... می‌توان دید.
سعیدی بابیان اینکه راه تحول در جامعه عرب آن زمان باوجود ابوسفیان‌ها، ابوجهل‌ها و صدها بت بسیار دشوار بود که جز از رهبری الهی و قرآن انجام آن برنمی‌آمد، تأکید کرد: پیامبر(ص) با رهبری الهی و قرآن دو تحول عظیم را در حوزه دینی، فرهنگی و همچنین سیاسی و اجتماعی در حجاز را ایجاد کردند تا عوامل فساد آن روز و مدافعان بت‌خانه‌ها نابود شدند.
وی با بیان اینکه قرآن بزرگترین مخلوق خداوند است، افزود: سومین تحول یا انقلابی که پیامبر(ص) در حجاز آن زمان ایجاد کردند، انقلاب نظامی یعنی شکل‌گیری ارتش مکتبی بود آن چیزی که امروز در قالب سپاه پاسداران و بسیج می‌بینیم ریشه در تدبیر ذات باری‌تعالی و انقلاب نبی اکرم(ص) داشت که نمونه آن در حشد الشعبی و بسیجیان سوریه دیده می‌شود، پیامبر(ص) با این نیروی مکتبی به سمت مکه حرکت کردند و انقلاب سیاسی را شکل دادند تا سران کفر و شرک برکنار شوند و درنهایت انقلاب اداری و یا پاک‌سازی عوامل فعال در نظام آن زمان را در چارچوب شریعت اسلامی اصلاح کردند که هرکدام از این تحولات، امری بسیار دشوار بود.
امام‌جمعه موقت شاهرود، گفت: پیامبر(ص) تحول در تار و پود آداب، رسوم، فرهنگ، چارچوب‌ها و ... را در جامعه عرب آن زمان ایجاد کردند که این امر با قرآن کریم و رهبری الهی صورت گرفت لذا امروز باید از قرآن کریم صیانت کنیم چراکه عامل تحول زایی جامعه بشری محسوب می‌شود.
سعیدی بابیان اینکه ماندگاری دستاوردهای اسلامی که رسول‌الله(ص) آن‌ها را برای بشریت به ارمغان آوردند، نیاز به امت دارد، تأکید کرد: امامت، تداوم بعثت است لذا پیامبر(ص) فرمودند من بین شما کتاب خدا و عترتم را نزد شما به امانت می‌گذارم یعنی دو رکن اساسی که اسلام را به اینجا رسانده، باید تداوم یابد.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۹۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است

امام جمعه اصفهان گفت: در شهرداری مدارا با مردم بسیار مهم است و روایتی از پیامبر اسلام است که می‌فرماید «بعثت علی المدارات کما بعثت علی الرساله» یعنی یکی از کارهای عظیم پیامبر (ص) که مساوی با رسالت بیان می‌فرماید مدارای با مردم است و این مدارا را باید با مردم داشته باشند تا آن معنویت اثر کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد در دیدار با مدیر و معاونین منطقه یک شهرداری اصفهان با اشاره به عملیات پیروزمندانه وعده صادق آن را جهشی برای ایران در دنیا مطرح کرد و اظهار داشت: قرآن کریم نیز می‌فرماید " لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِینَ آمَنُوا الْیَهُودَ وَالَّذِینَ أَشْرَکُوا "یعنی خداوند خطاب به پیامبر (ص) می‌فرماید در آینده درمی یابید که شدیدترین دشمن نسبت به اسلام یهود است.

وی افزود: عملیات طوفان الاقصی به رژیم صهیونیستی ضربه زد و این در حالی بود که سال‌ها تلقین می‌کردند که دارای سازمان اطلاعاتی قوی هستند، اما درعملیات طوفان الاقصی هزار نفر از نیروهای حماس بدون اطلاع سرویس‌های جاسوسی مدت یک سال تمرین کرده و در این عملیات توانستند نظامیان صهیونیستی را اسیر کنند.

امام جمعه اصفهان در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت مدارای با مردم عنوان کرد: در شهرداری مدارا با مردم بسیار مهم است و روایتی از پیامبر اسلام است که می‌فرماید "بعثت علی المدارات کما بعثت علی الرساله" یعنی یکی از کارهای عظیم پیامبر (ص) که مساوی با رسالت بیان می‌فرماید مدارای با مردم است و این مدارا را باید با مردم داشته باشند تا آن معنویت اثر کند.

وی با بیان برخی از مشکلات و معضلات منازل میراثی و بلاتکلیفی برای مدیریت شهری، صدور پروانه ساخت و ساز را مهم دانست و افزود: یکی از کارهایی که می‌تواند برای شهرداری ایجاد درآمد کرده و به شهر رونق دهد این است که به زمین‌های موجود پروانه داده شود و ساخته شود و افراد را به ساخت و ساز تشویق کنیم، چرا که مشاغل فراوانی نیز بر اساس این ساخت و سازها ایجاد می‌شود و علاوه بر آن باید در اخذ هزینه پروانه‌ها با مردم مدارا شود.

آیت الله طباطبایی نژاد هم چنین به ضرورت رعایت شرایط استخدام تا پایان دوره خدمت برای کارمندان دوائر دولتی اشاره کرد و گفت: فردی که در ابتدا شرایط استخدام را قبول نموده و استخدام شده است باید تا انتها این شرایط را حفظ کند، یعنی اگر کارمند زن در اداره حجاب دارد، اما بیرون از اداره حجاب خود را بر می‌دارد باید برکنار شود زیرا قرار بوده است ملتزم به اسلام عملی و قوانین باشد.
وی هم چنین یکی از کارهای خوب شهرداری‌ها برای شهر و شهروندان را مسئله فضاسازی و زیباسازی شهر بیان کرد و ادامه داد: شهروندان به فضاسازی و زیباسازی نیاز دارند و کار مهم شهرداری اصفهان این بوده است.

برگزاری کنگره ۴۰۰ شهید منطقه یک شهردرای در ماه جاری

در ابتدای این دیدار مهندس علی رضی زاده، مدیریت منطقه یک شهرداری اصفهان به گزارشی از اقدامات انجام یافته در این شهرداری اشاره کرد و اظهار داشت: منطقه یک شهرداری اصفهان در حدود ۸۱۰ هکتار بوده و ۷۹ هزار نفر جمعیت دارد و جز محله‌های قدیمی و در مرکز شهر و یک منطقه ترانزیتی است.

وی از اجرا و در دست بودن حدود ۷۶ پروژه در محدوده منطقه یک شهرداری اصفهان خبر داد و افزود: از جمله پروژه‌های شاخص پروژه مترو و پروژه اتوبان شهید خرازی بوده که اقدامات انجام شده در این اتوبان سبب کاهش حدود ۲۵ درصد ترافیک شده است.

وی اضافه کرد: پروژه بعدی پروژه بی آر تی از میدان جمهوری اسلامی به سمت پل فلزی بوده است و هم چنین حذف گلوگاه‌های داخل کوچه‌ها که ۱۸۰ گلوگاه بر همین اساس شناسایی شده و اقدام به خرید برخی پلاک‌ها شد.

وی به حضور هفتگی مدیر و معاونین شهرداری منطقه یک در محلات و مساجد برای رسیدگی به شرایط محله‌ها اشاره کرد و گفت: بازخورد این کار افزایش ۳ برابر صدور پروانه‌ها نسبت به سال گذشته بوده است.

وی خاطر نشان کرد: در بحث فرهنگی یکی از اقداماتی که در دست انجام است تهیه تاریخ شفاهی محلات و ثبت خاطرات و عکس‌های محله‌ها و تبدیل آن به کتاب بوده است.

وی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که شهرداری منطقه یک در مباحث فرهنگی در حال پیگیری است شهدای منطقه یک هستند با توجه به اینکه منطقه یک ۴۰۰ شهید دارد و همه آنها شهدای شاخص هستند کنگره این شهدا در اردیبهشت ماه برگزار می‌شود و هم چنین امسال پیرامون شهید بهشتی ۷ جلد کتاب آماده شده است.

کد خبر 748905

دیگر خبرها

  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • نیازمند تحول در نگرش عمومی جامعه در حوزه وقف هستیم
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • وکیل توماج صالحی : موکلم از فساد فی الارض تبرئه شده و شامل عفو رهبری می‌شد