Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر این تشکل تخصصی با تاکید بر اینکه منافع شرکت بورس کالا نباید بر منافع جمیع مصرف کنندگان غالب باشد گفت: در جلسه ای که هفته گشته با مدیران ارشد بورس کالا صورت گرفت قرار شد بورس کالا نیم نگاهی هم به مصرف کننده داشته باشد تا ترازوی عرضه و تقاضا متعادل شود.

اقتصاد آنلاین - هدی بذرافشان؛ امیر حسین کاوه  در گفت و گو با خبرنگار بورس اقتصاد آنلاین با انتقاد از اینکه بورس کالا  قرار بود ابزار آزاد سازی قیمت  بصورت واقعی باشد ؛ ولی هم اکنون بعضا مشاهده می شود به  ابراز قیمت سازی برخی  عرضه کنندگان تبدیل شده و مصرف کنندگان و طرف تقاضا در محاصره انحصار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مسئولان بورس کالا در برابر  اقدامات انحصارگرانه عرضه کنندگان  خاص نرمش به خرج می دهد؛  لذا  پیشنهاد ما این است بورس کالا برای آزادی عمل بیشتر از حالت شرکتی خارج شود چون وقتی شرکت است نگاهش رسیدن به  سود  بیشتر برای خود ؛بجای حفظ جایگاه داور معتبر است.

وی  افزود:  وقتی  بیشتر اعضای هیات مدیره بورس کالا  عرضه کنندگان هستند، طرف فروشنده بسیار قوی اعمال نظر می کند چون طبق قانون تجارت و در شرکت ها مدیران زیر مجموعه هیات مدیره هستند و الان  یک طرف  دیگر معادله در این  بورس که مصرف کنندگان به شمار می روند نادیده انگاشته می شوند ؛ از این رو باید  ماهیت "شرکت"  بورس کالا که منطبق بر منافع عرضه کنندگان است به ماهیت" سازمانی" با رعایت منافع طرفین معامله مبدل شود.

آن وقت شاهد رونق بیشتر بورس کالا خواهیم بود و به نمره قبولی بعنوان  دما سنج و تابلو واقعی و شفاف قیمت کالاها در ایران  و حتی منطقه خواهد رسید.

این عضو  اتاق بازرگانی تصریح کرد: پیشتر نیز سازمان کارگزاران بورس فلزات تهران   بوده که بر اساس قانون برنامه سوم توسعه به عنوان ابزار آزادسازی قیمت برخی از کالا‌ها تاسیس شده اما،  به دلایلی این سازمان منحل   و "شرکت بورس کالا " توسط عرضه کنندگان تشکیل شده است؛  از این رو باید آن دلایل بررسی شود زیرا هم اکنون نیز بورس کالا در انحصار عرضه کنندگان موسس بورس کالایی  است.

کاوه در خصوص معاملات مچینگ نیز گفت:  این معاملات سلیقه ای و از آیین نامه مدونی تبعیت نمی کند و به صورت عرفی انجام می شود و  به عنوان مثال در بخشی از تعریف  این معاملات آمده اگر مازاد عرضه در بورس کالا بدون مشتری ماند عرضه کننده از بیست و چهار ساعت تا یک هفته می تواند محصول خود را در خارج از بورس به فروش برساند و سپس در بورس ثبت کند

وی افزود: ولی هماکنون در بخش ورق فولادی دقیقا بر عکس عمل می شود و کمبود عرضه را در بیرون بورس  به فروش می رساند و سپس در بورس کالا مچینگ می کند  و سپس از معافیت مالیاتی چند ده  میلیاردی بهره مند می شوند

   وی ادامه داد؛ تنها مطلب و پیشنهاد کلی که ما می توانم برای رفع این نواقص   بگوییم اینکه باید ماهیت شرکتی بورس کالا که منطبق بر منافع خود و عرضه کنندگان است به ماهیت سازمانی بی طرف  مبدل شود که  با رعایت منافع طرفین معامله؛ بر اساس عرضه مکفی کشف قیمت شود.

وی اظهارداشت : هم اکنون در بخش ورق فولادی عرضه هنگام کشف قیمت بسیار کمتر از تقاضا است و این سبب گران شدن تا 20 درصد در هر عرضه می شود و متاسفانه کمبود داخل تالار بورس را مچینگ می کنند که این اقدام به منظور  استفاده از معافیت های مالیاتی  است و می توان گفت  نوعی دور زدن مشتری ها است چون می خواهند در آمار ها به صورت ظاهری سقف عرضه را تکمیل می کنند.

دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی کشور یادآور شد؛ جالب تر آنکه گاهی اوقات میزان معامله در بورس کالا از میزان عرضه بیشتر است که این به یک کار غیر معمول در بورس تعبیر می شود.

کاوه با تاکید بر اینکه نمودار بورس کالا با قیمت جهانی هماهنگ نیست؛ خاطر نشان کرد: در جلسه ای که هفته گذشته با مدیران ارشد بورس کالا صورت گرفت   قرار شد  بورس کالا؛ به مصرف کننده هم نظر  داشته باشد تا ترازوی عرضه و تقاضا متعادل شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۲۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، تالارهای بورس کالای ایران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه میزبان عرضه ۴۹۳ هزار و ۷۵۳ تن انواع کالا و محصول هستند. عرضه های تالار پتروشیمی و فرآورده های نفتی تالار پتروشیمی و فرآورده های نفتی میزبان عرضه ۱۳۱ هزار و ۳۷۴ تن مواد پلیمری و شیمیایی است. عرضه های تالار محصولات صنعتی و معدنی ۳۰ هزار تن گندله سنگ آهن، ۲۲ هزار تن آهن اسفنجی بریکت، ۱۲ هزار و ۸۶۳ تن نبشی، ۱۲ هزار و ۳۰۰ تن ورق گالوانیزه، ۸ هزار و ۴۴۰ تن شمش بلوم، ۸ هزار تن ورق سرد، ۵ هزار و ۱۰ تن مس مفتول، ۳ هزار و ۸۲۰ تن ناودانی، ۳ هزار تن ورق قلع اندود، یک هزار و ۲۸۵ تن شمش آلیاژ آلومینیوم و ۶۳۵ تن بیلت آلومینیوم در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه می شود.   ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000IzI

دیگر خبرها

  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • اما و اگرهای فروش اینترنتی دارو
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا