Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@03:11:34 GMT

سایه فرهنگ منابع کمک آموزشی بر تعلیم و تربیت

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۷۳۶۰۷

سایه فرهنگ منابع کمک آموزشی بر تعلیم و تربیت

استاد دانشگاه و پژوهشگر تعلیم و تربیت گفت: فرهنگ منابع کمک آموزشی و کمک درسی بر نظام تعلیم و تربیت رسمی ما سایه انداخته، به گونه‌ای که نظام آموزشی ما فرع، و نظام کمک درسی اصل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعظیم کریمی استاد دانشگاه و پژوهشگر تعلیم و تربیت گفت: آموزش و پرورش سالم و پویا در گرو توسعه تفکر تحلیلی و نقادانه است، به گونه ای که دانش آموز قدرت حل مسئله داشته باشد؛ در حالی که امروز کتاب‌ها و منابع کمک آموزشی،‌ دانش آموزان را به فکر نکردن و تلاش نکردن عادت میدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه هدف آموزش های امروز بیشتر فرایند آموزش و یادگیری است، نه حصول و هدف آن، خاطرنشان کرد: حل کردن مسئله بهانه‌ای برای فکر کردن است. کتاب‌ها و منابع آموزشی، امروز به جای دانش آموزان فکر میکنند و پاسخ مسائل را در اختیار آنان قرار میدهند، در حالی که هدف این بوده است که دانش آموز تأمل، تعمق و تفحص کند یعنی در این مسئله فرایند مهم بوده است ، نه نتیجه و این که چگونه به راه حل برسیم مهم تر است از این که چقدر سریع به راه حل برسیم.

دکتر کریمی که مجری مطالعات بین المللی برنامه آزمون‌های «تیمز و پرلز» در ایران است با اشاره به این که ذهن دانش آموزان را نباید نمره‌ای ،‌کارنامه‌ای و مدرسه ای کنیم، تصریح کرد: ذهن بچه ‌ها باید آزاد باشد و خارج از حصار نتیجه‌گرایی و فقط به فرایند کار و پیشرفت مسئله فکر کند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه هرچه کشورها توسعه نیافته تر و گرفتارتر باشند،‌ وابستگیشان به منابع آموزشی و کمک درسی بیشتر است. تصریح کرد: کنکور همان نتیجه ‌گرایی است بر نظام آموزشی ما سایه انداخته است در بسیاری کشورها کنکور، کارنامه و معدل و این بازاری که ما درست کرده‌ایم، وجود ندارد، هرچه هست فعالیت،‌فرایند ، نفس یادگیری، کیفیت یادگیری و عشق به یادگیری بدون اضطراب نتیجه است.

وی با تأکید بر این که آموزش و پرورش ما تکاثری است، نه کوثری؛ گفت: در نظام تکاثری فرایندگی وجود ندارد، با وجود آن که حجم کتاب‌های درسی، کمک آموزشی، آموزشگاه های خصوصی و هجوم حکومت های سایه به حد وفور نظام آموزشی را سرریز کرده است.

وی با اشاره به این که اگر بهره‌گیری از منابع و مواد آموزشی مانند استفاده از دارو باشد و مقدار، زمان و نحوه استفاده از آن صحیح و به موقع باشد، اشکالی ندارد،‌ یادآور شد: به هرحال نظام آموزشی ما هم مانند هر پدیده دیگری دچار مشکل و بیماری شده است و دارو و درمان می‌خواهد، ولی امروز این دارو و درمان آثار و نتایج وارانه پیدا کرده است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۳۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ توصیه رهبر انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟

خلاصه بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار که صبح چهارشنبه ۱۲ اردیبهش ۱۴۰۳ برگزار شد، به این شرح است:

- پیشرفت،‌ امنیت، سلامت، علم و تحقق همه ارزش‌های انسانی و اسلامی در کشور در گرو وجود نیروی انسانی مناسب است که این کار عظیم برعهده آموزش‌وپرورش است.

- ترمیم سند تحول با استفاده از نخبگان داخل و خارج آموزش‌وپرورش، باید مستمر ادامه یابد.

- توانمندسازی معیشتی و مادی معلمان همیشه مورد تأکید بوده و اکنون نیز هرچه ممکن است باید در این زمینه تلاش شود.

- معلم از نیروی معنوی و عشقی که در وجود هر انسانی به تعلیم و تربیت وجود دارد، استفاده کند و با بهره‌مندی از ملزومات، نیازها و تجربیات، شغل پرمرتبت معلم را قوام و استواری و استحکام دهد.

- نیت، روحیه، انگیزه و درک حقیقی از «معلمی»  لازمه پرورش نسل‌ نو است.

 - تقویت مراکز تربیت معلم لازمه دستیابی جامعه معلمین به سطح تراز است.

- دانشگاه فرهنگیان و دیگر مراکز تربیت معلم باید کاملاً تقویت شوند.

- صرف توجه معلم به مسائل پرورشی کافی نیست و باید مجموعه‌ای، متولی این مسئله بسیار مهم باشد.

- جلوگیری از ایجاد و شیوع آسیب‌های اجتماعی جزو توقعات از جوانان است.

- در خود مدارس آسیب‌های اجتماعی وجود نداشته باشد که این جزو وظایف معاونت پرورشی است.

- تبیین صحیح مسائل بنیادی کشور و نظام برای نوجوانان و جوانان، وظیفه دیگر معاونت پرورشی است.

- دانش‌آموزان، جوانان و نوجوانان باید از منطق و عقلانیت سیاست‌ها و رفتار نظام باخبر باشند و بدانند پشت شعارهای  «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیلِ» ملت چه منطقی نهفته است و چرا ایران حاضر به ایجاد روابط با برخی کشورها و دولت‌ها نیست.

- ثبات مدیریتی در آموزش و پرورش مهم است.

- در مدیریت‌های سطح بالا تا متوسط تأکید بر ثبات دارم تا بتوان برنامه‌ها و کارهای مهم را دنبال کرد.

- الگوسازی و معرفی نمونه‌های برتر معلمان ضروری و شوق‌آفرین است.

- معلم باید در کنار علم‌آموزی، انگیزه، همت، اعتماد به نفس و شوق به درس و کار هم به دانش‌آموز بدهد تا ظرفیت‌های درونی او شکوفا شود.

- «دادن نگاه ملی به دانش‌آموز» انتظار دیگر است، یعنی دانش‌آموز بداند که تحصیل و کلاس درس قطعه‌ای از حرکت عمومیِ پیشرفت و جزیی از ماشین عظیم پیش‌برنده کشور و نظام است.

- «امیدآفرینی» ، «تشویق دانش‌آموزان به فعالیت‌های اجتماعی» و همچنین «مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان»، توصیه‌های دیگر رهبر انقلاب به معلمان بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علم‌الهدی: حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ در شاهنامه، فردوسی از قول منیژه نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب»
  • راه حل مشکلات جامعه باید در نظام تعلیم و تربیت، آموزش داده شود
  • شعرخوانی علم الهدی درباره حجاب: در شاهنامه، فردوسی به نقل از منیژه می گوید: منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب
  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • همه آحاد جامعه به نوعی مخاطب دستگاه تعلیم و تربیت و وامدار معلمان هستند
  • هویت بخشی رسالت امروز معلمان است
  • معلم اساسی‌ترین عامل تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت است
  • تشریح ۵ گام ارتقای تعلیم و تربیت اجتماعی
  • ۲۰ توصیه رهبر انقلاب در دیدار فرهنگیان چه بود؟
  • معلمان مؤثرترین اقشار جامعه در فرایند تعلیم و تربیت هستند