Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کتابخانه فرهنگسراي مهر در ويژه برنامه " ملاقات با يک نويسنده" اين بار کودکان و نوجوانان را به ديدار " جمال الدين اکرمي" مي برد.

به گزارش روابط عمومي مراکز فرهنگي هنري منطقه 19 اين برنامه با هدف ترويج فرهنگ مطالعه و کتاب خواني و ايجاد انگيزه بيشتر در کودکان و نوجوانان به منظور مطالعه کتاب و بهره مندي از کتابخانه هاي عمومي صورت مي گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سعيد رنجبريان، مدير فرهنگي هنري منطقه 19 و رييس فرهنگسراي مهر هدف از برگزاري اين برنامه را ايجاد انگيزه بيشتر در کودکان و نوجوانان به منظور بهره مندي از منابع مطالعاتي و امکانات کتابخانه هاي عمومي دانست.
رييس فرهنگسراي مهر گفت: منابع مطالعاتي و امکانات خوبي در کتابخانه هاي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران براي کودکان و نوجوانان ايجاد شده است، لازم است تا شرايط را براي حضور حداکثري اين قشر نيازمند آگاهي و مطالعه در اين مراکز ايجاد کرد.
رنجبريان توضيح داد: کتاب خواندن سبب افزايش انواع سواد از جمله سوادهاي عاطفي، ارتباطي، رسانه اي و آموزشي در کودک و نوجوان مي شود. او گفت: بسياري از آنچه که کودک با مطالعه شخصي و براساس علاقه اش از کتاب ها مي آموزد، در مدرسه نمي آموزد. رييس فرهنگسراي مهر کتابخانه هاي عمومي را مکان هايي دانست که امکان آموزش موثر و کارآمد را در طلايي ترين دوران زندگي فرد ايجاد مي کند.
کتابخانه هاي عمومي خانه دوم همگي
جمال الدين اکرمي، نويسنده، تصويرگر و پژوهشگر ادبيات کودک در اين باره گفت: کتابخانه هاي عمومي خانه دوم همه ما است، جايي براي گذراندن اوقات فراغت، درس خواندن و کتاب خواندن است. او اظهار اميدواري کرد تا کودکان و نوجوانان هرگز از خانه دوم و دنياي گسترده کتابخانه هاي عمومي فاصله نگيرند.
اکرمي گفت: هرگز نبايد از اين دوست هميشگي فاصله بگيريم و لذت کتاب خواندن را از خودمان نگيريم، زيرا با کتاب هيچ وقت ما تنها نيستيم.
اين نويسنده نام آشناي ادبيات کودک گفت: کتاب دوستي است که هرچند خاموش است. اما، وقتي بال هايش را باز مي کند ما را به دنياي شگفت انگيز خيال و واقعيت مي برد. دوستي که جهان گذشته و امروز را به ما نشان مي دهد، ما را از مرزهاي جغرافيايي دور و نزديک عبور مي دهد و ما را با شگفتي هاي طبيعت آشنا مي کند و دنياي چهار فصلي را به سراغ ما مي آورد که سرشار از احساس و گفت وگو است. او گفت: کتاب دلتنگي هاي ما را کنار مي زند و قهرمان هاي واقعي و خيال انگيز را به لحظه هاي تنهايي ما مي آورد. اکرمي کتاب را بالي براي پرواز کردن دانست و گفت: کتاب خواندن سبب تقويت حافظه مي شود. او درباره اهميت مطالعه انواع کتاب براي کودکان گفت: کتاب هاي تصويري بچه ها را با دنياي رنگي اطراف ما آشنا مي کند و رمان، نوجوان ها را به دنياي تودرتويي مي برد که سرشار از خيال و باور پذيري است.
از جمله زمينه هاي کاري جمال الدين اکرمي مي توان به نگارش شعر، قصه، رمان، ترجمه و تصويرگري كتاب‌هاي كودكان، مدرس نقاشي و هنر كودك، كانون پرورش، آموزش و پرورش، پژوهش در زمينه‌ي تصويرگري كتاب‌هاي كودكان و نوجوانان اشاره کرد. او داراي مدرک تحصيلي‌ کارشناسي کارتو‌گرافي (دانشگاه تهران) و کارشناسي ارشد افتخاري در رشته‌ي ادبيات داستاني است.
ويژه برنامه ملاقات با جمال الدين اکرمي در روز يکشنه مورخ 26 آذر ماه از ساعت 10 الي 12 در کتابخانه فرهنگسراي مهر برگزار مي شود. حضور براي عموم در اين برنامه آزاد است. علاقمندان جهت کسب اطلاع بيشتر و حضور در اين برنامه مي توانند با شماره تلفن 55035600 تماس حاصل نمايند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۳۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان

آیا اسباب بازی ها در رشد کودکان موثر هستند؟

در یک نگاه ساده اسباب بازی تنها یک وسیله ساده برای سرگرم کردن کودکان است اما حقیقت آن است که والدین می توانند با انتخاب هوشمندانه اسباب بازی، تاثیر زیادی در رشد نبوغ فرزند خود داشته باشند.

روانشناسان کودک تاکید می کنند که بخش مهمی از رشد و پرورش مهارت های کودک و نوزاد در هنگام بازی اتفاق می افتد. در حقیقت رشد بهینه کودکان بستگی به نحوه و میزان تعامل او با محیط اطراف دارد و اینکه تا چه حد توانسته باشد فرصت هایی را برای کشف و یادگیری محیط اطراف خود به دست آورد.

کودکان و نوزادان از طریق تعامل با اسباب بازی های خود یاد می گیرند تا پیوند عاطفی برقرار کنند و احساسات خود را کنترل کنند، مهارت های کلامی خود را ارتقا دهند، مهارت های ریاضی و انتزاعی کسب کنند و در نهایت بسازند و خراب کنند و ناامید نشوند. روانشناسان در تحقیقات مختلفی به اثبات رسانده اند که حتی نوع اسباب بازی های کودکان و استفاده از اسباب بازی های خاص برای دختران و یا پسران می تواند تا حد زیادی در انتخاب مسیر شغلی که آنها در آینده انتخاب می کنند نیز موثر باشد.

 

 

چگونه اسباب بازی هایی برای تقویت هوش کودکان خود انتخاب کنید

برای انتخاب اسباب بازی های مختلف برای تکمیل مراحل رشد کودکان، عوامل مختلفی مانند سن، نوع استعدادها و مهارت های کودک، نقاط ضعف رفتاری و مهارتی کودک باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه به بررسی دقیق تر هر یک از این عوامل پرداخته شده است.

توجه به سن کودک و هماهنگی آن با اسباب بازی انتخاب شده

اسباب بازی های مختلف در مراحل مختلف رشد کودک کمک خواهند کرد تا کودکان مهارت های مربوط به آن سن مخصوص را کسب کرده و وارد مراحل بعدی رشد شوند.

در مرحله اول، اسباب بازی های دوران نوزادی بیشتر کودکان را به سمت توجه کردن به محیط اطراف و قوی تر کردن حواس پنج گانه مانند بینایی و شنوایی و لامسه سوق می دهد. این اسباب بازی ها می تواند شامل جغجغه های ساده تا اسباب بازی هایی با سطوح دارای برجستگی به منظور تقویت حس لامسه، سطوح آینه ای برای یادگیری ارتباط و عکس العمل و یا عروسک های پارچه ای رنگارنگ و یا کتاب های پارچه ای بدون قطعات ریز و یا آلرژی زا باشد.

سپس با افزایش مهارت های حرکتی نوزادان، اسباب بازی ها معمولا به حرکت کردن، راه رفتن و حفظ تعادل کودک کمک خواهند کرد.

در مرحله بعد یعنی در دوران کودکی، اسباب بازی ها به رشد توانایی های کلامی، تجسم فضایی و هماهنگی بین حواس کمک خواهند کرد. این بازی ها می تواند شامل انواع بازی های ساختنی، انواع توپ ها و بازی های حرکتی باشند.

به مرور و با ورود به مراحل بعدی رشد، اسباب بازی ها به برنامه ریزی، ارتباط موثر با اطرافیان، یادگیری مشاغل، تفکر هدفمند و حل مساله در کودک کمک خواهند کرد. در حقیقت اسباب بازی ها بیشتر نقش کمک به آموزش های موثر و مفید در کودکان را خواهند داشت.

توجه به استعدادهای ذاتی و مهارت های کودک

کشف استعداد و رشد آن در دوران کودکی یکی از مهمترین خدماتی است که والدین می توانند به کودکان هدیه کنند. اگر کودک در یکی از هوش ها و یا مهارت ها استعداد خاصی دارد، انتخاب هدفمند اسباب بازی ها برای او می تواند او را به صورت هدفمند در مسیر رشد و موفقیت سوق دهد. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های تفکر الگوریتمی و حل مساله توانمند است انتخاب بازی های مبتنی بر تفکر منطقی می تواند تا حد زیادی به او کمک کند تا ذهنی منظم و منطقی داشته باشد.

اسباب بازی های دارای پایان باز، یکی از مهمترین ابزار های افزایش نبوغ و خلاقیت کودکان

بسیاری از اسباب بازی مانند جورچین ها و پازل ها و یا حتی بازی های فکری و بردگیم ها، مهارت های حل مساله را تا حد زیادی در کودکان تقویت می کنند اما باید توجه داشت که این نوع اسباب بازی ها، تفکر کودکان را در چهارچوب های مشخصی محدود می کنند و به او یاد می دهند که باید ساختارهای مشخصی برای حل مساله داشته باشد.

این در حالی است که اسباب بازی هایی مانند لگو، شن بازی، فیگورها و یا حتی ها جعبه ها و ابزار کاردستی و نقاشی بدون توجه به محدودیت ها به کودکان آموزش می دهند تا مسائل را خارج از روش های معمول تحلیل کنند.

 

 

اسباب بازی های ایفای نقش، یادگیری مهارت های آینده

یکی از رده اسباب بازی هایی که در مراحل رشد کودک بسیار تاثیر گذار است، اسباب بازی هایی است که در آن کودک دنیای بیرون از خود را می سازد و تمرین می کند. کودک در این نوع بازی ها یاد می گیرد تا با هم سن و سالان خود ارتباط بگیرد، به آنها محبت کند و نقش خود را به درستی در گروه ایفا کند. در واقع نابغه ترین افراد نیز اگر نتوانند در محیط کار خود، با سایر نقش ها تعامل سازنده ای داشته باشند نمی توانند آینده شغلی موفقی را متصور باشند.

بنابراین اسباب بازی هایی مانند لوازم منزل و خانه های بازی، زمین های پارچه ای و ماشین های متعدد که کودکان به صورت گروهی با آن بازی و تعامل می کند می تواند در رشد این مهارت ها موثر باشد.

توجه به مشکلات کودک و بازی درمانی

اسباب بازی ها علاوه اینکه به کودک کمک می کند تا مهارت های خود را تقویت کند، می تواند نقش درمان گری نیز داشته باشد. در حقیقت کودکان در پروسه بازی درمانی می توانند بسیاری از اختلالات شخصیتی خود را در کنار هم سن و سالان خود و با انتخاب هدفمند بازی ها رفع و درمان کنند. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های کلامی ضعیف است انتخاب بازی های ایفای نقش و یا لباس های ایفای نقش که معمولا به صورت گروهی و نمایشی انجام می شوند می توانند در رفع این مشکل او کارساز باشند.

انتخاب برخی بازی های سرعتی و تمرکزی می تواند در درمان عدم تمرکز در کودکان تا حد زیادی موثر باشد.

یا اگر کودک تحمل پذیرش باخت را ندارد، انتخاب بازی مهره و صفحه و یا بردگیم ها به او یاد خواهد داد که می تواند در یک بازی بارها برنده و یا بازنده باشد. بنابراین انتخاب هدفمند و هوشمند بازی ها می توانند حتی در رفع مشکلات رفتاری کودکان نیز موثر باشند.

انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای کودکان

یکی از روش های انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای سنین و مشخصات مختلف کودکان استفاده از دیتابیس هایی است که اسباب بازی ها را به شیوه موثر فیلتر و دسته بندی می کنند. از نمونه این منابع به عنوان نمونه سایت دیجی کالا، و مای لیست است که تنوع مختلفی از اسباب بازی ها را با شرایط و ویژگی های مختلف دسته بندی کرده اند.

شما می توانید از سایت مای لیست به خرید عمده اسباب بازی های مناسب کودکان خود به قیمت خرد بپردازید.این نوع از بانک های اطلاعاتی کمک می کنند تا اولا با دسته بندی های مختلف اسباب بازی در رده های مختلف سنی آشنا شوید و علاوه براین، به راحتی کالاهای مورد نظر خود را انتخاب و مقایسه کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی