Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@17:14:33 GMT

در ایران اختراع‌ها فقط خاک می‌خورند

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۷۵۸۳۷

در ایران اختراع‌ها فقط خاک می‌خورند

بانوی کارگر نمونه سال ۹۵ کشور برای تولید انبوه هشت اختراع ثبت شده‌اش از مسئولان در خواست حمایت عملی دارد.

قدس آنلاین- «ساناز کمالی» ۳۵ ساله دانش آموخته مهندسی رایانه -سخت افزار- و مدیریت بازرگانی است. او که متأهل و دارای دو فرزند دختر و پسر است و در واحد خدمات پس از فروش یک شرکت خودروسازی کار می‌کند، دستی هم بر قلم دارد و تا کنون دو کتاب در زمینه بازاریابی به نگارش درآورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین از جمله زنانی است که سال گذشته به عنوان کارگر نمونه کشور انتخاب شده و از دست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی لوح تقدیر دریافت کرده است. ثبت هشت طرح مشترک توسط وی و همسرش سید سعید الحسینی این زوج را در ردیف مخترعان قرار داده است. گفت و گوی ما با او را درباره مشکلات تبدیل اختراع به یک ابزار کاربردی و دیگر موانع پیش روی مخترعان بخوانید:

خانم کمالی از اختراعاتی که داشته‌اید بگویید و بفرمایید چه عامل یا انگیزه‌ای موجب شد تا در این وادی قدم بگذارید؟

من و همسرم و همچنین دختر ۹ ساله مان یک تیم هستیم که تا کنون هشت طرح را به ثبت رسانده‌ایم. طرح‌ها و اختراعاتی که تا کنون داشته‌ایم بیشتر در زمینه تجهیزات پزشکی و خودرو بوده‌اند. مثلاً اولین اختراعم که به تنهایی آن را به ثبت رساندم ساخت ربات کمک رسان به نابینایان بوده است. پس از این نیز دستگاه ضربان ساز مصنوعی قلب را با مشارکت همسرم ساختم که هفت سال روی آن کار کردیم؛ پس از آن با مشارکت همسرم و طی هفت سال نمونه دستگاه ضربان ساز مصنوعی قلب را ساختیم. این دستگاه، ضربان قلب بیمار را پایش کرده با دادن پالس‌های الکتریکی به قلب، ضربان قلب بیمار را تنظیم می‌کند. به دنبال این طرح سه اختراع در زمینه خودرو داشته‌ایم؛ یعنی طراحی و ساخت دستگاه‌های رینگ جمع کن بوشی ثابت، شبیه ساز ریل سوخت و همچنین فیکسچر باک بنزین را طی سه چهار سال انجام داده‌ایم. ساخت تابلوی هوشمند یکی دیگر از اختراعات است که با مشارکت دخترمان اجرایی شده است. این تابلو که برای تشخیص فاصله طولی طراحی شده و به راننده در پارک خودرو کمک می‌کند برای راهنمایی و رانندگی ارسال شده است. دو- سه طرح دیگر هم داریم که مربوط به دو حوزه یاد شده هستند.

اما در پاسخ به بخش دوم سؤالتان باید عرض کنم که جدا از عمویم که به دلیل نارسایی قلب فوت کردند، من نیز گاهی اوقات دچار تپش قلب می‌شدم به همین دلیل تلاش کردم تا با تولید تجهیزات پزشکی قدم مثبتی در کمک به بیماران بر دارم؛ البته در زمینه خودرو هم علاقه مشترک موجب شد تا به این حوزه هم بپردازیم.

از طرح‌های ثبت شده شما کدام یک صرفه اقتصادی دارد و به تولید انبوه رسیده است؟

همه طرح‌های ما برای بخش‌ها و شرکت‌های خدماتی مانند امداد خودرو صرفه اقتصادی دارند، چون زمان تشخیص عیب خودرو را کوتاه می‌کنند و این برای مشتریان هم به‌صرفه است. مثلاً دستگاه فیکسچر باک بنزین که برای جلوگیری از دفرمه شدن دهنه مخزن سوخت کاملاً از لحاظ اقتصادی به صرفه است، به همین خاطر مدیر عامل وقت ایران خودرو قول تولید ۱۰۰۰ نمونه آن را داده بود که متأسفانه قبل از انجام این کار بر کنار شد یا همین طور دستگاه ضربان‌ساز مصنوعی قلب برای مراکز درمانی کشور صرفه اقتصادی دارد، چون قیمت مشابه خارجی این دستگاه که از لحاظ کیفیت بسیار پایین‌تر است بین ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان است، در حالی که اگر نمونه کار ما به تولید انبوه برسد این رقم به یک پنجم کاهش می‌یابد. اما مشکل اینجاست که مدیران شرکت‌ها و دستگاه‌های مربوط قول حمایت برای سرمایه گذاری و تولید انبوه این دستگاه‌ها را می‌دهند، اما در عمل اقدام خاصی نمی‌کنند! بنابراین تا کنون هیچ یک از طرح‌های ما به مرحله اجرا در نیامده است!

یعنی می‌خواهید بگویید حمایت مسئولان در حد دادن تندیس و تقدیرنامه است؟

بله، همین طور است! البته دریافت تقدیرنامه خوب است، اما وقتی آدم نتیجه تلاش‌هایش را که همان تولید انبوه طرح‌ها و استفاده مردم از آن‌هاست نبیند، تقدیرنامه فایده‌ای ندارد؛ بنابراین تنها درخواستی که از مسئولان دارم این است که روی طرح‌های ثبت شده ما سرمایه گذاری کنند. برای مخترعان به ثمر نشستن تلاش‌هایشان است که دلگرم کننده است وگرنه آدم کم کم و به مرور زمان دلسرد می‌شود. بگذارید واقعیت را بگویم، من و خانواده‌ام تمام وقتمان را صرف تحقیقات و پیاده کردن ایده‌های خود می‌کنیم، اما هنوز نتیجه این زحمات را ندیده‌ایم! در واقع باید گفت در کشور ما اختراع‌ها فقط خاک می‌خورند و استفاده‌ای از آن‌ها نمی‌شود! در حالی که می‌تواند صرفه اقتصادی بالایی داشته باشد.

خب چرا خودتان برای تولید انبوه دستگاه‌هایی که ساخته‌اید سرمایه گذاری نمی‌کنید؟

سرمایه‌گذاری روی این طرح‌ها پول زیادی می‌خواهد که در توان ما نیست؛ ضمن اینکه در ایران بازاریابی و فروش محصولات کار بسیار سختی است که این موارد ضریب ریسک سرمایه‌گذاری را بالا می‌برد؛ یعنی یک مخترع نمی‌تواند به‌تنهایی همه ریسک کار را بپذیرد.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۵۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه ایران از واردات مرغ اجداد بی نیاز شد گفت: احیا سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر در راستای موارد سازی و افزایش تولید در حال انجام است - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حالی که در گذشته بیش از 90 درصد مرغ اجداد جوجه‌یک‌روزه از کشور‌های دیگر تامین می‌شد سازمان اقتصادی کوثر که مجری نگهداری و تولید آرین در کشور است اعلام کرد که ایران با دانش متخصصان از واردات اجداد از کشور‌های غربی بی نیاز شد و در زمره هشت کشور دارنده این فناوری استراتژیک قرار گرفت.

فخاری رئیس این سازمان حتی اعلام کرده است که ظرفیت صادرات به کشور‌های دوست دیگر فراهم شده است. ضریب تبدیل در مرغ آرین از 2.2 به 1.7 کاهش یافته است که با توجه به ارزانی جوجه یک‌روزه آرین نسبت به جوجه نژاد راس و سلامت بیشتر این محصول پروتئینی رقابت نژاد ایرانی را با سویه‌های وارداتی وارد مرحله جدی‌تری کرده است.

مالزی خریدار مرغ آرین ایران شد

وی در تبیین اجمالی شیوه‌هایی که منجر به کاهش ضریب تبدیل در این نژاد شده است، بیان داشت: به‌گزینی ژنتیکی و تغییر روش‌های پرورش در بخش GGP، اجداد و مرغ مادر نقش مهمی در این تحول ایفا کرد.

در سال 1400 بیش از 90 درصد بازار جوجه‌یک‌روزه کشور متعلق به سویه راس، آربوراکرز و کاپ بوده که از طریق واردات مرغ اجداد از دو شرکت بزرگ اصلاح نژادی آویاژن و کاپ تامین شده است.

نژاد مرغ ایرانی آرین یا همان لاین ایرانی پس از سال‌ها دوباره احیاء شده است، فعالان دامپروری بهره وری نژاد مرغ آرین را پایین می‌دانند، اما منتخصصان کشور می‌گویند که کار اصلاح نژادی پایان نیافته و ادامه دارد.

 ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر به عنوان مجری مرغ لاین آرین در این ارتباط  اظهار داشت: واردات دستگاه جوجه‌کشی که نقش بزرگی در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ دارد تحریم شد و این دستگاه را دیگر به ایران نفروختند، این اتفاق باعث شد همکاران ما تصمیم بگیرند که این وابستگی را قطع کنند، لذا از دل تهدید و تحریم تلاش‌ها برای کسب خودکفایی شکل گرفت و با نوآوری و خلاقیت نه تنها دستگاه جوجه‌کشی مرغ بلکه دستگاه جوجه‌کشی بوقلمون را نیز تولید کردند و مایه خرسندی است که دستگاه ایرانی تولید شده راندمان تولید را بهبود بخشیده و در بخش خصوصی نیز مورد استقبال واقع شده است.

وی افزود: با تولید لاین مرغ آرین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور بالا رفته است و به جرأت می‌گوییم امروز تمام مرغ اجداد مورد نیاز کشور در سازمان اقتصادی کوثر تامین می‌شود و در تامین این کالای راهبردی که تولید گوشت مرغ به آن بستگی دارد دیگر نیازی به واردات از کشورهای دیگر نداریم.

فخاری ادامه داد: در راستای  به جریان انداختن اموال و دارایی‌های متروکه، راکد و یا بلااستفاده به نفع تولید، مولدسازی سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر، در حال انجام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید خودروهای برقی تویوتا استارت نخورد
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می کند
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • فصل گلاب گیری و تهیه گلاب و عرق نعنا با دستگاه تقطیر
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • پژو سقوط کرد؛ سرگردانی ایران‌خودرو برای تولید محصول محبوب
  • همه چیز درباره ثبت اختراع در سطح جهانی یا پتنت بین‌المللی
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • تولید محصول دانش‌بنیان نیروگاهی باهدف جلوگیری از خروج ارز
  • ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان