Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@03:53:30 GMT

اروپا قطع صادرات گاز روسیه را فقط ۲ هفته تاب می‌آورد

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۸۰۲۶۷

اروپا قطع صادرات گاز روسیه را فقط ۲ هفته تاب می‌آورد

در صورتی که روسیه شیر گاز خود را به روی اتحادیه اروپا ببندد، کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا کمتر از ۲ هفته می توانند مقاومت کنند و واردات گاز از آمریکا برای آنها هزینه بر است.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از راشاتودی، تحلیل های اخیر در حوزه انرژی نشان می دهد در صورتیرکه روسیه صادرات گاز خود را به ایتالیا متوقف کند، ایتالیایی ها فقط ۱۵ روز می توانند مقاومت کنند و بعد از آن وارد شرایط بحرانی می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهم گاز صادراتی روسیه به ایتالیا در حدود ۳۷ درصد و این رقم برای آلمان تقریبا ۲۸ درصد است و شرکت های آلمانی در صورتی که صادرات گاز روسیه به آلمان قطع شود فقط یک هفته بیشتر از ایتالیایی ها مقاومت خواهند داشت.

 انفجار مرگبار تاسیسات گاز اتریش در هفته گذشته و برهم خوردن شدید شرایط تامین گاز در اروپا این تحلیل انجام انجام گرفته است؛ ضمن اینکه کشورهای دیگر اروپایی به گاز روسیه بیشتر از ایتالیا و آلمان وابسته هستند و اگر گاز روسیه روبه آنها قطع شود کمتر از دو هفته می توانند مقاومت داشته باشند.

وابستگی اسلونی، یونان و مجارستان به گاز روسیه بین ۴۱ تا ۴۵ درصد است و بدون گاز روسیه ظرف تقریبا ۱۰ روز با کمبود شدید انرژی روبرو می شوند.

همچنین جمهوری چک، اسلواکی، فنلاند، لیتوانی، لتونی و استونی تقریبا نزدیک به ۱۰۰ درصد وابسته به گاز روسیه هستند.   از سویی دیگر اتحادیه اروپا در حال تلاش برای افزایش تامین و امنیت گاز به اروپا با ایجاد خطوط لوله گاز شبکه های ترانس اروپایی (TEN) از طریق اروپا، آسیا و آفریقا است.

همچنین استراتژی مشابهی توسط شرکت گازپروم روسیه که بعنوان تامین کننده سنتی گاز به اروپا است در توسط تجهیزات گاز ال ان اجی دیده می شود.

درحال حاضر متحدین روسیه در اتحادیه اروپا برای واردات گاز از این کشور از قبیل اتریش، مجارستان و آلمان هستند؛ در حالیکه مخالفین تامین گاز از روسیه کشورهای شمال اروپا مانند کشورهای عضو منطقه بالتیک و بعضی از کشورها در جنوب اروپا هستند.

اگر گازپروم پروژه های خط لوله خود را تکمیل کند، سپس خط لوله گاز از روسیه در سیستم انرژی اروپا جایگاه مهمی پیدا می کند و رقابت با کشورهای بزرگ صادر کننده ال ان جی مانند آمریکا و قطر شروع می شود و روسیه می تواند شانس بیشتری برای پیشنهاد قیمت بهتر برای ال ان جی به اروپایی داشته باشد.

این دلیلی است که بسته جدید تحریم ها علیه ایران، کره شمالی و روسیه شامل تحریم هایی بر علیه تامین گاز روسیه به اروپا می شود. در این مورد ایران و کره شمالی مکانی هستند که می توانند مانع از انجام پروژه نورد استریم ۲ و دیگر پروژه های گاز طبیعی روسیه باشند.

اکنون اتحادیه اروپا به این موضوع واقف است که جایگزین شدن خط لوله گاز روسیه با گاز ال ان جی آمریکا منجر به افزایش امنیت انرژی در این منطقه نخواهد شد؛ بلکه تاثیر وارونه ای خواهد داشت.

بر همین اساس، توسعه واردات گاز ال ان جی اروپا از قطر و آمریکا برای اتحادیه اروپا مهم است؛ اما فقط بعنوان یک جایگزین در شرایط اضطراری مناسب است؛ مانند اتفاق اخیری که در اتریش رخ داد.

ال ان جی گران است و بهای آن برای مصرف کنندگان اروپایی در صورت عدم واردات از روسیه بین ۵۰ تا ۷۰ درصد بیشتر خواهد بود؛ بنابراین شانس آمریکا برای از میدان به در کردن روسیه در تامین گاز بازار اروپا صفر است و این دلیلی است  که آمریکا درحال وارد کردن فشار به اروپا است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۰۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت

وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای عربی روز دوشنبه در پایتخت عربستان دیدار کردند تا درباره چگونگی تلاش برای پیشبرد راه حل دو دولتی برای مناقشه اسرائیل و فلسطین گفتگو کنند.

به گزارش یورونیوز، اسپن بارت اید، وزیر امور خارجه نروژ، یکی از برگزارکنندگان این نشست، به خبرنگاران گفت: «اگر ما بخواهیم راه حل دو دولتی را به جلو ببریم، از سوی طرفین درگیر این اتفاق نمی‌افتد. گمان نمی‌کنم که اسرائیل در این مرحله آماده مذاکره باشد و فکر نمی‌کنم که ایالات متحده آماده باشد تا رهبری لازم برای این کار را به عهده بگیرد. بنابراین من فکر می‌کنم رهبری عربی-اروپایی بهترین چیزی است که می‌توانیم به آن امیدوار باشیم.»

این نشست در حاشیه نشست دو روزه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض برگزار شد که موضوع آن عمدتاً به جنگ در نوار غزه اختصاص داشت.

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در نشست مجمع گفت که گام‌های ملموس و برگشت‌ناپذیر به سوی تشکیل کشور فلسطین، «جزء ضروری» هر توافقی برای آتش‌بس پایدار خواهد بود.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از مخالفان دیرینه تشکیل کشور فلسطین است.

شاهزاده فیصل در آغاز نشست اروپایی و عربی که وزیر امور خارجه ترکیه نیز در آن حضور داشت، گفت: «ادامه رد راه حل دو کشور به طور اجتناب ناپذیری امنیت و ثبات منطقه را تضعیف خواهد کرد.»

اوایل روز دوشنبه، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت که او رهبران عرب را تشویق می‌کند تا پیشنهاد خود را برای راه‌حل دو دولتی ارائه کرده و از کشورهای عضو اتحادیه اروپا می‌خواهد که رهبران عرب را برای ارائه آن به بروکسل دعوت کنند.

او گفت: «تنها امید من، اراده قوی من، این است که باور کنم چنانچه اعراب پیشنهادی را روی میز بگذارند، اروپایی‌ها هم قاعدتا باید به فکر غلبه بر اختلافات بین خودشان بیفتند، زیرا بر کسی پوشیده نیست که اروپایی‌ها به شدت دچار اختلاف شده‌اند. من به کشورهای عضو پیشنهاد خواهم کرد که از اعراب دعوت کنند تا به بروکسل بیایند و طرح خود را با ما در میان بگذارند، زیرا ما باید سعی کنیم رویکردهای خود را کنار هم بگذاریم.»

وی همچنین گفت که انتظار دارد چندین کشور اروپایی از جمله اسپانیا، ایرلند، بلژیک، اسلوونی و مالت، ظرف یک ماه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

یک منبع به خبرگزاری فرانسه گفت استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه که برای آخرین گفتگوها درباره جنگ غزه به ریاض رفته است، به همتایان خود چنین یادآوری کرده: «مسئله به رسمیت شناختن (کشور فلسطینی) برای فرانسه تابو نیست، اما باید در یک راهبرد جهانی برای راه حل سیاسی دو کشور در نظر گرفت که برای هر دو طرف مفید باشد.»

دیگر خبرها

  • سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت
  • مکرون: اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌دانم
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز