Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌ها > لرستان - رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: میزان واقعی اراضی زراعی استان بین 850 تا 900 هزار هکتار است.

به گزارش خبرآنلاین لرستان، دکتر مراد سپهوند با اشاره به مفهوم خاک اظهار کرد: بخشی از پوسته زمین که گیاهان می‌توانند در آن رشد کنند را خاک می‌نامند؛ سرزمین هم بخش قابل رویت زمین بوده که شامل خاک، سنگ، رستنی‌ها‌ی مستقر و آب و هوای حاکم بر آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اراضی ممکن است دارای خاک و یا فاقد آن باشند، خاطرنشان کرد: هر خاکی را می‌توان جزء اراضی دانست اما تمام زمین‌ها را نمی‌توان جزء منابع خاک به حساب آورد و وسعت اراضی بیشتر از گستره خاک‌هاست.

سپهوند با اشاره به اینکه رابطه تنگاتنگی بین منابع خاک و اراضی وجود دارد، بیان کرد: کلاس یا درجه اراضی، میزان تناسب زمین برای آبیاری سطحی بوده که در ایران شش کلاس درنظر گرفته شده است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: برای تعیین کلاس یا درجه اراضی 17 پارامتر مربوط به زمین مورد بررسی قرار می‌گیرد. در ایران درجه‌بندی اراضی برای آبیاری سطحی بوده اما می‌توان برای کیفیت اراضی و توان تولید آنها هم به کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه 76 درصد استان را کوه‌ و تپه تشکیل می‌دهد، گفت: این موضوع اهمیت منابع طبیعی را نشان داده و تنها 24 درصد مساحت استان را اراضی کشاورزی تشکیل می‌دهد.

سپهوند خاطرنشان کرد: در آمار و نقشه منابع، اراضی پراکنده در محدوده کوه‌ها و تپه‌ها درنظر گرفته نشده و با اطمینان می‌توان گفت که بین 150 تا 200 هزار هکتار اراضی در مناطق پرت و دورافتاده قرار دارند.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: در مجموع باید پذیرفت که آمار واقعی اراضی زراعی استان بین 850 تا 900 هزار هکتار بوده و این عدم توجه، مشکلات زیادی برای ما در زمینه سهمیه کود، تأمین بودجه و... به وجود آورده است.
وی بیان کرد: ممکن است مساحت زیادی از این مقدار اراضی جزء منابع ملی باشد اما در هر حال جزء آمار اراضی زراعی ما قرار دارند.

سپهوند گفت: باید وضعیت منابع اراضی استان و انواع کاربری‌ها با دقت بالا تعیین و همچنین نقشه فرسایش استان و شدت آن به طور دقیق مشخص شود.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با تأکید بر اینکه اراضی استان باید به لحاظ تئوری و قلیاییت، کاهش حاصلخیزی، آلودگی و... رصد شوند، ادامه داد: مهم‌ترین رکن حاصلخیزی خاک مواد آلی بوده که بدون آن تناوب پایدار در خاک امکان‌پذیر نیست. وضع مواد آلی خاک‌های استان نسبت به مناطق مرکزی ایران خیلی خوب است اما به مرور زمان مشکل‌آفرین می‌شود.

وی با بیان اینکه مدت‌هاست که کود شیمیایی حاوی عناصر میکرو در خاک‌های استان مصرف نشده است، گفت: نشانه‌های کمبود روی، آهن و بور در کشاورزی و خصوصاً درختان میوه مشهود است.

46

کلید واژه‌ها : استان لرستان -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۰۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود

استاندار بوشهر با اشاره به تصویب ۲ شهرک مولد کشاورزی به مساحت بیش از ۲ هزار هکتار در استان گفت: در ساخت و اجرای این شهرک‌های مولد و واگذاری اراضی آن به جامعه هدف تسریع شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، احمد محمدی‌‌زاده ظهر امروز در جلسه شهر مولد استان بوشهر با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اجرایی شدن نخستین شهر مولد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: ایجاد زیرساخت‌های لازم در این شهر مولد در دستور قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در استان بوشهر 2 شهر مولد مصوب شده است، گفت: شهرک مولد اول نهایی شده و حدفاصل دلوار تنگستان و بوشهر قرار دارد.

استاندار بوشهر شهر مولد یادشده را بنام دلیران تنگستان اعلام و بیان کرد: این شهر در سواحل خلیج فارس منطقه دلوار تنگستان قرار دارد و این مجموعه در مساحت 850 هکتار اجرایی شده است.

محمدی‌زاده با تأکید بر تسریع در اجرا این طرح و واگذاری اراضی آن به جامعه هدف گفت: اراضی شهر مولد دلیران تنگستان از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری به امور اراضی و سپس به شرکت شهرک‌های کشاورزی استان بوشهر منتقل می‌شود.

وی با قدردانی از همکاری دستگاه‌های مختلف اجرایی و نظارتی در اجرایی‌شدن این طرح اضافه کرد: در مجموع در 2 شهر مولد کشاورزی استان بوشهر 2 هزار و 50 هکتار زمین مصوب و اجرایی شده است.

استاندار بوشهر با بیان اینکه 850 هکتار اراضی ساحلی استان مربوط به شهر مولد اول و یک‌هزار و 200 هکتار دیگر به شهر مولد دوم اختصاص دارد گفت: شهر مولد کشاورزی دلیران تنگستان با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) اجرایی شده است.

محمدی‌زاده ادامه داد: در شهرهای مولد، زندگی و کار در کنار هم ویژه خانواده‌ها طراحی شده که نقش مهمی در ایجاد اشتغال پایدار جوانان بومی استان بوشهر دارد.

انتهای پیام/190

 

دیگر خبرها

  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • ۵۷ مورد دیوارکشی و قطعه‌بندی در البرز قلع و قمع شد
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • ۲۰۰۰ هکتار زمین برای شهرهای مولد کشاورزی استان بوشهر مصوب شد
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول