Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@19:50:27 GMT

‌#پشیمـانی؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۰۸۰۷

‌#پشیمـانی؟

به گزارش جام جم، بعضی چهره‌های مشهور از هنرمندان گرفته تا ورزشکاران و اهالی موسیقی و... که در ایام انتخابات، تمام‌قد از حسن روحانی حمایت می‌کردند، در روزهای گذشته شاهد انتقادات و حتی ابراز پشیمانی برخی از آنها به خاطر حمایتشان از روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم بودیم.

دلیل این ابراز پشیمانی‌ها البته مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی می‌گوید از گرانی‌ها ناراحت است، دیگری انتقاد دارد که چرا روحانی به وعده‌هایش عمل نکرده، یکی از روحانی خداحافظی می‌کند و خلاصه هر یک گلایه‌ای از نامزدی دارند که هفت ماه پیش او را بشدت حمایت می‌کردند.

وقتی سلبریتی‌ها لیدر سیاسی می‌شوند

در نبود احزاب، سلبریتی‌ها میدان‌دار می‌شوند. اگر از موضع جامعه‌شناسی سیاسی به ماجرا بنگرید، ماجرای پشیمانی سلبریتی‌ها می‌شود همان موضوع هیجانی و احساسی بودن تصمیمات سیاسی در ایران. موجی به‌پا می‌خیزد، رایی به صندوق انداخته می‌شود و ناگهان همه‌چیز تغییر شکل می‌دهد. انگار همه آن شور و حرارت ایام انتخابات خوابی بوده که از یادها رفته است.

بیژن نوباوه، کارشناس مسائل رسانه و نماینده پیشین مجلس، چنین مساله‌ای را ناشی از نگاه سطحی به موضوعات می‌داند و تاکید می‌کند که برخی چهره‌های معروف در زمان انتخابات بدون توجه به توانمندی‌های افراد، زیرساخت‌ها و امکانات کشور و چارچوب‌های قانونی، به وعده‌های یک کاندیدا اعتماد و بسیاری از هواداران خود را نیز به حمایت از آن کاندیدا ترغیب می‌کنند.

به اعتقاد نوباوه، پس از انتخابات و فروکش‌ کردن هیجان‌های انتخاباتی، همه به دنبال عملی شدن وعده‌ها هستند و وقتی می‌بینند که بسیاری از مطالباتشان جامه عمل نپوشیده به نوعی سرخوردگی دچار می‌شوند.

از زاویه فرهنگ سیاسی هم اگر دقیق شویم، به این سلبریتی‌زدگی سیاسی می‌گویند عوارض فرهنگ سیاسی تبعی که افکارعمومی تابعی از گروه‌های مرجع می‌شود و گروه مرجع به هر راهی رود، افکارعمومی هم در همین مسیر شنا خواهد کرد. البته در روزگاری، گروه مرجع برای تصمیمات سیاسی، روحانیت یا جامعه دانشگاهی بود و اما حالا شاخ‌های اینستاگرام و سلبریتی‌های سینما و فوتبال شده‌اند لیدرهای سیاسی که حتی رهبران حزبی هم مجبور می‌شوند گاهی پشت سر آنها حرکت کنند.

سلبریتی‌ها البته همه‌جا هستند. هرکجا که رسانه‌ها هستند، سروکله آنها هم پیدا می‌شود. از انتخابات بگیرید تا بررسی دلایل زلزله! اینها در همه این مسائل صاحب‌نظرند حتی درباره کیفیت ساختمان‌ها هم نظر می‌دهند. محیط‌زیست و آسیب‌های اجتماعی که دیگر جای خود دارد.

مرجعیت این طبقه جدید در عالم سیاسی البته عیب و ایرادهای خاص خود را دارد؛ یک اشکالش می‌شود همین بی‌اعتمادی مردم که روزی به هوای تعریف و تمجیدهای چهره‌ها، به کسی رای می‌دهند و تنها طی چند ماه، هنوز دولت جدید کارش را شروع نکرده، رخت انتقاد به تن می‌کنند. شاید برای همین است که عباس عبدی از چهره‌های اصلاح‌طلب گفته، آنها که از رای به روحانی ابراز پشیمانی می‌کنند، سررشته‌ای از سیاست ندارند.

نقاب سیاسی بازیگران و دغدغه‌های اصلی مردم

بگذریم از همه این حرف‌هاکه چطور شد سلبریتی‌ها جامه سیاست‌ورزی پوشیدند و به‌جای بازی در فیلم‌ها، بازی در نقش‌های سیاسی را برگزیدند.

هر چه هست، امروز دغدغه مردم فراتر از نگرانی این یا آن هنرپیشه درباره عوارض خروج و این بحث‌هاست. مردم نگران معیشت خود هستند و دولت وظیفه دارد به مشکلات مردم رسیدگی کند.

حاشیه ساختن برای دولت با خودنمایی‌های اینستاگرامی و توییتری و تلگرامی، نمی‌تواند وضع مردم را بهتر کند. شاید اگر هنرپیشه‌ها هنرپیشگی کنند و خوانندگان خوانندگی، دولت هم بهتر بتواند به شعار تدبیر و امید خود وفادار بماند. موج‌سواری روی سوژه‌های روز و هشتگ‌سازی تبلیغاتی برای مسائل کلان کشور، بعید است دردی از مردم دوا کند.

این تجربه‌ای است از سال 96 که شاید به درد سال 1400 همه ما بخورد و همان‌طور که نوباوه در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید، تجربه این ‌روزها می‌تواند درس خوبی باشد برای آینده تا با یک واقع‌بینی و شناخت دقیق از توانمندی‌های افراد و امکانات موجود به نامزدهای انتخاباتی نگاه شود، چراکه حرکت‌های سطحی و پشیمانی‌های زودهنگام، می‌تواند به سرخوردگی اجتماعی تبدیل شود و در چنین حالتی دیگر بحث این دولت و آن دولت مطرح نیست بلکه منافع ملی است که به‌دلیل ناپختگی‌های سیاسی آسیب می‌بیند.

منبع: جام جم آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۰۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

براساس گزارش ایسنا، وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902722

دیگر خبرها

  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • ردادی: مردم با حضور در انتخابات مجلسی قوی را رقم بزنند
  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی از جلسات با گروه‌های سیاسی دنبال چه هدفی است؟
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند