Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-01@01:32:34 GMT

بوی نویی خودروی صفر کیلومتر شیمیایی است نه سمی!

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۳۲۲۶

بوی نویی خودروی صفر کیلومتر شیمیایی است نه سمی!

رکنا:بوی نویی خودروهای صفر کیلومتر بر اساس تحقیقات به دلیل ترکیب چند ماده شیمیایی است ولی این بو سمی نیست.

 همه ما بوی یک خودرو نو و تازه را می‌شناسیم و بسیاری از ما از استنشاق این بوی نویی لذت می‌بریم، همین امر باعث شده است بسیاری از کمپانی‌های فعال در حوزه‌ی صنعت عطر، اقدام به ساخت خوشبوکننده‌هایی کنند که می‌توانند بوی نویی را به یک خودرو کارکرده بازگردانند! اما شاید برای خیلی از افراد این سوال پیش آمده باشد که دلیل اصلی بوی نویی خودرو‌ها چیست و چرا پس از مدتی از بین می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهتر است اینگونه بگوییم که بوی نویی اتومبیل‌های صفر کیلومتر و جدید، بخاطر ترکیب بوی مواد سازنده قطعات داخلی آن‌ها است. اتیل بنزن، استایرن، زایلن، تری اتل بنزن و تولوئن از جمله ترکیباتی هستند که در ساخت قطعات داخلی خودرو‌ها از جمله، داشبورد و صندلی‌های اتومبیل کاربرد دارند و می‌توان دلیل اصلی بوی نویی خودرو‌ها را به آن‌ها نسبت داد. این مواد آلی معمولا در ساخت چرم مصنوعی صندلی‌ها و همچنین چسب بین قطعات داخلی اتومبیل‌ها استفاده می‌شوند. همچنین رنگ‌های استفاده شده برای پوشش سطوح قطعات داخل کابین خودرو‌ها، معمولا از نوع پلاستیکی و ترکیب با فرم آلدهید است و می‌توان این ترکیب آلی را نیز یکی دیگر از عوامل ایجاد بوی نویی در خودرو‌ها دانست. به طور کلی تمام ترکیبات استفاده شده در ساخت قطعات و لوازم داخلی اتومبیل‌ها، با کمی حرارت گاز تولید می‌کنند و این گاز در واقع عامل اصلی بوی نویی خودرو‌های صفر کیلومتر و جدید است.

اگر شما هم از علاقه‌مندان بوی نویی خودرو‌های تازه و جدید هستید، شاید دوست داشته باشید بوی نویی اتومبیل مدت زمان بیشتری در داخل کابین خودرو حس شود. همانطور که گفتیم بوی نویی خودرو‌ها به دلیل ترکیب بوی مواد آلی استفاده شده در قطعات آن‌ها است و باید این موضوع را در نظر گرفت که این مواد در خودرو‌های صفر کیلومتر هنوز به حالت پایدار نرسیده‌اند و ممکن است گرمای قابل توجهی بین ملکول‌های سازنده این ترکیبات فاصله انداخته باشد، همین امر باعث تولید گاز‌های فرار Escape از این مواد می‌شود و همانطور که گفتیم این گاز دلیل اصلی حس شدن بوی نویی خودرو‌های صفر کیلومتر و جدید است. البته هیچ‌گاه نمی‌توان گفت که دیگر ترکیبات آلی استفاده شده در قطعات خودرو، گازی تولید نمی‌کنند و همیشه با تابش نور آفتاب و بالا رفتن دمای کلی داخل کابین خودرو، مقداری گاز از ترکیبات بکار رفته در ساختار قطعات داخلی اتومبیل تولید می‌شود، اما معمولا به دلیل وجود بو‌های دیگر، عطر این گاز‌ها احساس نمی‌شود.

بر اساس تحقیقی که در سال 2007 توسط چند دانشگاه اروپایی صورت گرفت، گاز خارج شده از ترکیبات آلی بکار رفته در ساختار قطعات داخلی خودرو‌ها، شیمیایی و مضر هستند اما سمی نیستند. بر اساس نظر کارشناسان و محققان حوزه علوم شیمی، بوی نویی خودرو‌ها نمی‌تواند آسیبی به سیستم تنفسی یا دفاعی بدن انسان‌ها وارد کند، اما اگر این بو بسیار شدید باشد و یا پس از مدتی استفاده از خودرو هنوز احساس شود، نشان دهنده پایدار نبودن مواد آلی استفاده شده در قطعات داخل کابین اتومبیل است و گاز خارج شده از این ترکیبات ممکن است باعث بوجود آمدن ترکیبات سمی در داخل کابین خودرو شود.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۳۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای شورای رقابت درباره تغییر خودروی ثبت نامی در سامانه یکپارچه

به گزارش مرضیه یاسی خبرنگار«تابناک»؛ یکی از مباحثی که طی روزهای اخیر مورد توجه مشتریان و خریداران خودرو قرار گرفته موضوع تغییر خودروی ثبت نامی در سامانه یکپارچه توسط خودروسازان است. بنابراین به دلیل اهمیت، موضوع در جلسه وزارت صمت و شورای رقابت مطرح شد.
اعضای شورای رقابت در این بخش تاکید کرده‌اند که ثبت‌نام در سامانه برای خودرو تعهدی ایجاد نمی‌کند و این نکته در اعلامیه‌های ثبت‌نام در سامانه یکپارچه نیز درج شده است. لذا اعضای شورای رقابت با اکثریت آرا تصویب کردند که شکایات مربوط به ثبت‌نام و مراحل بعدی در سامانه یکپارچه در شورای رقابت غیرقابل‌رسیدگی است.

گروه اول: شکایاتی که موضوع آنها تغییر مدل خودروی ثبت نامی یکپارچه خودرو است بدین توضیح که پس از ثبت نام در سامانه تعیین مدل خودرو درخواستی از جانب مشتری، شرکت خودورساز به مشتری پیامک داده است که نسبت به انعقاد قرارداد در خصوص خودرویی متفاوت اقدام کند. با توجه به اینکه ثبت نام در سامانه برای خودرو تعهدی ایجاد نمی کند. این نکته در اعلامیه ثبت نام در سامانه یکپارچه نیز نیز درج شده است لذا اعضای شورای رقابت با اکثریت آرای حاضرین تصویب کردند که شکایت مربوط به ثبت نام و مراحل بعدی در سامانه یکپارچه در شورای رقابت غیرقابل رسیدگی است.

گروه دوم: هم آن دسته از شکایات هستند که شاکیان اعلام کرده‌اند پس از انعقاد قرارداد، شرکت خودروساز اعلام کرده است که مشتری خودروی دیگری غیر از خودروی ثبت‌نامی تحویل بگیرد. با توجه به اینکه در این شکایات شرکت‌های خودروساز گفته‌اند که در تغییر مدل خودرو هیچ‌گونه اجباری نبوده و به مشتری پیشنهاد شده و صرفا مدل خودرویی که مشتریان رضایت به تغییر داشته‌اند و متمم قرارداد را امضا کرده‌اند، اعمال شده است، اعضای شورای رقابت در این مورد هم با اکثریت آرا تصویب کردند که در مواردی که شاکی قراردادی را امضا کرده و رضایت داده و سپس به شورا شکایت کرده است، قابلیت رسیدگی در شورای رقابت را ندارد. باید به این نکته مهم نیز اشاره کرد و گفت که در این بخش توضیحی در خصوص کسانی که رضایت به تغییر مدل خودرو نداده‌اند و قرارداد هم امضا کرده‌اند، داده نشده است.

با این وجود شورای رقابت عنوان کرده که موضوع قابل‌طرح در شورای رقابت نیست. به عبارت دیگر می‌توان گفت این شورا پای خود را از این اختلاف بیرون کشیده تا خودروساز و متقاضی خودرو رویاروی یکدیگر قرار بگیرند. وزارت صمت به همراه شورای رقابت، با راه‌اندازی سامانه یکپارچه عرضه خودرو، از یک طرف وعده تنظیم بازار را به مردم داد و از سوی دیگر خودروساز را متعهد به میزان عرضه‌ای کرد که خارج از توان تولیدکننده بود.

دیگر خبرها

  • دستگیری سارق محتویات خودرو در خرم آباد
  • شناسایی سه واحد متخلف غیراستاندارد در یزد
  • ثبت تصویری از خودروی عجیب یک روحانی در شهر قم
  • از کجا میشه لوازم یدکی چانگان خرید و ارسال داشته باشه؟
  • رونمایی از رولزرویس گوست اکستند در نمایشگاه خودروی پکن
  • رای شورای رقابت درباره تغییر خودروی ثبت نامی در سامانه یکپارچه
  • سریع‌ترین خودروهای رکوردشکن تاریخ، هواپیماهای بدون بال با سرعت 1000 کیلومتر (+عکس)
  • ◄ لوازم یدکی ماکسیما اصل را از کجا تهیه کنیم؟
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • حرکت عادی خودرو‌ها در جاده‌های شمال