Web Analytics Made Easy - Statcounter

پکن-ایرنا- وزارت خارجه چین روز یکشنبه با انتشار بیانیه ای نسبت به تصویب پیمان دفاعی آمریکا که بندهایی از آن در ارتباط با اعزام ناو به تایوان است، ابراز نگرانی و با آن مخالفت کرد.

به گزارش ایرنا در این بیانیه که در تارنمای این وزارتخانه منتشر شده آمده است: چین به طور کلی با هر گونه تبادلات نظامی و رسمی آمریکا با تایوان مخالف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تایوان، عضوی از سازمان تجارت جهانی است که چین آن را بخشی از خاک خود می داند.
تایوان با در اختیار داشتن بیست‌ و ششمین اقتصاد بزرگ دنیا و فناوری صنعتی پیشرفته نقش مهمی را در اقتصاد جهانی بازی می‌کند. چین تایپه از نظر شاخصهای مراقبت سلامت، آموزش همگانی و آزادی اقتصادی در رده‌های بالای دنیا قرار دارد.
این بیانیه می افزاید: تصویب این پیمان که به آمریکا و تایوان امکان می دهد ناوهای خود را به بنادر یکدیگر اعزام کنند، نوعی از تبادلات نظامی است که مخل اصل چین واحد است.
این پیمان که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا آن را امضا کرده است به این کشور امکان می دهد ناوهای خود را به تایوان اعزام کرده و پذیرای ناوهای جنگی تایوان باشد.
این در شرایطی است که لوکانگ سخنگوی وزارت خارجه چین می گوید اصل چین واحد اجازه نمی دهد کشورهای دارای روابط رسمی با چین با تایوان ارتباطات نظامی و سیاسی داشته باشند.
وی تاکید کرد که پکن این اقدام را تحمل نخواهد کرد و به آمریکا هشدار داد که تبادلات نظامی از این دست می تواند به روابط دو کشور بشدت لطمه وارد کند.
او از آمریکا خواست به بیانیه های امضا شده دو کشور در باره تایوان و اصل چین واحد پایبند بوده و از ارتباطات نظامی و رسمی با تایوان خودداری کند.
پیش از این نیز اداره امور تایوان در دولت چین با انتشار بیانیه ای از آمریکا به دلیل تصویب این پیمان انتقاد کرد و آن را مغایر با اعلام پایبندی این کشور به اصل چین واحد دانست.
روزنامه گلوبال تایمز چین امروز نوشت که این پیمان باعث می شود تا آمریکا با اعزام ناوهای خود و با حقه تبادلات نظامی با تایوان، قدرت نظامی چین را نیز به چالش بکشد.
این پیمان را ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز سه شنبه گذشته امضا کرد که مربوط به مسایل امنیتی و دفاعی در باره سال 2018 میلادی است که مفادی از آن در برگیرنده موضوع اعزام ناوهای آمریکایی به تایوان است.
آساق**231**1904**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۳۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیوزلند در حال بررسی پیوستن به پیمان «آکوس» است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، «ویتسون پیترز» وزیر خارجه نیوزلند امروز چهارشنبه اعلام کرد که دولت نیوزلند «بحث‌های مربوط به جمع‌آوری اطلاعات» درباره همکاری‌های آینده با پیمان امنیتی «آکوس AUKUS» ادامه می‌دهد اما «فاصله زیادی» تا تصمیم‌گیری در این زمینه وجود دارد.

پیمان آکوس یک پیمان دفاعی دو مرحله‌ای است که در سال ۲۰۲۱ بین آمریکا، انگلیس و استرالیا به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای عقب راندن از نفوذ فزاینده چین در منطقه آسیا و اقیانوسیه شکل گرفت.

وزیر امور خارجه نیوزلند در ادامه گفت که «نیوزیلند باید فرصت های بالقوه همکاری با این پیمان امنیتی در زمینه فناوری ها را بهتر درک کند، مزایای اقتصادی و امنیتی را ارزیابی کند و تصمیم بگیرد که آیا این کار به نفع منافع ملی است یا خیر.»

وی که در موسسه امور بین الملل نیوزیلند در ولینگتون سخنرانی می‌کرد، افزود که «دولت تا این مرحله فاصله زیادی دارد تا بتواند چنین تصمیمی بگیرد.»

وزیر خارجه نیوزلند همچنین گفت که «ما باید تاکید کنیم که برای هر دولتی از هر نوعی کاملاً غیرمسئولانه خواهد بود که در نظر نگیرد که آیا همکاری با شرکای همفکر خود در زمینه پیشرفت فناوری به نفع منافع ملی ما است یا خیر.»

مرحله اول یا «ستون نخست» AUKUS برای تحویل زیردریایی های تهاجمی با موتور هسته ای به استرالیا طراحی شده است، در حالی که ستون دوم بر ارائه قابلیت های پیشرفته و به اشتراک گذاری فناوری ها در طیف وسیعی از مناطق متمرکز است.

هیچ پیشنهادی مبنی بر پیوستن نیوزلند به مرحله اول وجود ندارد که سابقه طولانی در عاری از سلاح هسته ای دارد؛ وزیر خارجه نیوزلند دراین‌باره گفت که قبل از اینکه نیوزلند بتواند به شرکت در «ستون دوم» نگاه کند، کسانی که در آکوس مشارکت دارند باید بخواهند نیوزلند در آن شرکت کند.

نیوزلند به طور فزاینده ای در مورد آنچه که به عنوان خطرات امنیتی فزاینده در اقیانوس آرام و بیشتر در سطح جهانی می بیند، صحبت می کند.

کد خبر 6093914

دیگر خبرها

  • دولت ترینیداد و توباگو کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف
  • وزیر خارجه اوکراین به برتری‌های نظامی روسیه در مقابل کل غرب اعتراف کرد
  • روسیه: ارتش اوکراین ۹۳۰ نظامی دیگر را از دست داد
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • سخنگوی وزارت امور خارجه: بیانیه‌ های تکراری، هیچ حقی برای دولت کویت در مورد میدان آرش ایجاد نخواهد کرد
  • آماده باش تایوان برای رزمایش احتمالی چین
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • نیوزلند در حال بررسی پیوستن به پیمان «آکوس» است