Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

مصطفی کواکبیان در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس با مورد خطاب قرار دادن سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه، گفت: اول از خودمان یعنی مجلس شورای اسلامی شروع می‌کنم، حدود ۱۹ ماه از وقت مجلس دهم گذشت، باید محاسبه کنیم تا چه میزان توانسته‌ایم مشکلات انباشت شده بر دوش مردم را برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به خودم می‌گویم از فقر و فلاکت تا انواع و اقسام آسیب‌های اجتماعی همچون کودکان کار، زنان بدسرپرست، کارتن‌خواب‌ها و ... گرفته تا ایجاد اشتغال برای جوانان به ویژه فارغ‌التحصیلان. آیا ما نمایندگان صرفا باید دولت را مقصر بدانیم؟

وی افزود: یادتان است هنگام تنظیم برنامه ششم گفتند چندصد هزار میلیارد تومان بر دوش دولت می‌گذاریم، لایحه ۳۴ ماده‌ای را به ۱۴۴ ماده تبدیل می‌کنیم، حاصل آن چه شد؟ جز اینکه بودجه ۹۷ تقدیم مجلس شده و ارتباطی با برنامه ششم ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس همچنین بیان کرد: رییس مجلس ما هم موضوع را به شوخی، خنده و تمسخر می‌گیرد، راستی چرا رییس مجلس به جای اینکه خودش را سخنگوی مجلس بداند همه کاره مجلس می‌داند؟

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس ادامه داد: شفافیت مالی برای شما نمایندگان یک اصل اساسی است، آیا بهتر نیست این شفافیت از مجلس شروع شود؟ بنده به عنوان رییس شورای اجرایی بین‌المجالس جهانی بارها تقاضای یک اتاق معمولی کردم، می‌گویند نداریم. حتی تقاضای ارائه گزارش مجالس قبلی از فعالیت‌های IPU داشته‌ام اجازه نمی‌دهند. آن وقت شما می‌خواهید در اصلاح مواد آیین‌نامه باز هم به قدرت رییس مجلس اضافه کنید، اشکالی ندارد.

کواکبیان ادامه داد: توجه کنید فقط یک سال برای پاسخگویی به ملت نداریم. قرار بود مجلس را خانه تکانی کنیم، نکند که ملت ما را خانه تکانی کند.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از نطق خود با مورد خطاب قرار دادن قوه قضاییه، گفت: آقای رییس قوه قضاییه آیا به تازگی متوجه شده‌اید که رییس دولت سابق و چهار وزیر وی در پرونده بابک زنجانی نقش داشته‌اند، بارها در مجلس هشتم و این مجلس در مورد تخلفات عدیده آن دولت به شما تذکر دادیم، چرا اقدام نکردید؟ احتمالا پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه زیاد بوده و شما فرصت نداشتید.

وی اظهار کرد: در ژاپن ۱۲۰ میلیونی فقط ۶۰۰ هزار پرونده ورودی سالانه وجود دارد اما ما با جمعیت ۸۰ میلیونی چرا باید در سال ۱۰ میلیون پرونده ورودی به دستگاه قضا داشته باشیم؟ در این مدت چند سال چه کرده‌ایم، ممکن است بگویید خلاء قانونی وجود دارد، بسم الله، چند لایحه به مجلس آورده‌اید که تاکنون تصویب نشده است؟

کواکبیان همچنین با مورد خطاب قرار دادن رییس‌جمهور، اظهار کرد: آقای رییس‌جمهور آیا در فضای مجازی هستید که امروز چه ناسزاهایی به ما اصلاح‌طلبان بابت حمایت از شما سر داده می‌شود. چرا به وعده‌هایی که به مردم داده‌اید عمل نمی‌کنید؟ اگر اصولگرایانی به اصطلاح نمی‌گذارند چرا به مردم گزارش نمی‌دهید؟

نماینده مردم تهران در مجلس ابراز عقیده کرد: البته بنده از اول هم این دولت را اصلاح‌طلب نمی‌دانستم و خود این دولت هم خودش را اصلاح‌طلب نمی‌دانست و احتمالا به خاطر همین مشکلاتی که برایش پیش می‌آید نمی‌خواهد اصلاح‌طلب باشد اما بحث ما این است که مردم به خاطر ما اصلاح‌طلبان به شما آقای روحانی رای دادند، هیچ حزب اصولگرایی در این کشور به روحانی رای نداد، دوستان ما در جمنا جمع شده بودند.

وی افزود: آقای رییس‌جمهور شما هم فرصت چندانی ندارید، چشم بجنبانید این چهار سال هم تمام می‌شود، بیایید صادقانه مشکلات را بگویید. فقر مردم را ببینید، وقتی در بودجه می‌گویید بنزین گران شود، عوارض اضافه و یا یارانه قطع شود شاید ما هم در بحث‌های کارشناسی به این حرف‌ها برسیم اما چقدر درآمد مردم بالا رفته است، آیا مردم فقیرتر نشده‌اند؟

کواکبیان در  پایان خطاب به روحانی، گفت: یک مقدار برای تهران وقت بگذارید، شورای ساماندهی امور پایتخت را تشکیل دهید.

به گزارش ایسنا، علی مطهری که ریاست جلسه را بر عهده داشت، پس از اتمام نطق میان دستور کواکبیان، گفت: در جریان هستید که هنگام انتخابات ستاد اصولگرایان حامی آقای روحانی هم تشکیل شده بود و بالاخره خیلی از اصولگرایان هم به ایشان رای داده بودند.

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۹۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در حوزه مدیریت بازار ارز ما چیز جدیدی از دولت نمی‌خواهیم و هدف از جلسات مشترک ارزی این است که برنامه اجرایی دولت درباره سیاست‌های ارزی متناسب با این مواردی که گفتیم، سریعتر ارائه شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد. 

افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک

 

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیزهایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون  ارتقا دادیم. 

وی متذکر شد: این موضوع طی 4 سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند. بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه  و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم، که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال 1400 توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است. 

وی ادامه داد: در بخش سیاست های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد. 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه هایی که در  گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست. 

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و روسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد. 

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

پور ابراهیمی با بیان این که از طرف دیگر در این جلسات تاکید شد که مبنای ما قانون است و ما از دولت چیز جدیدی نخواستیم افزود: از همه مهمتر تاکید همکاران ما در مجلس این بود که ادامه این روند آسیب های بیشتری به همراه دارد و اگر می‌خواهیم ثبات اقتصادی در کشور وجود داشته باشد، باید به تجارب گذشته و اجرای قوانین توجه جدی داشته باشیم.  

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که اعتقاد ما آن است که این نرخ ارز غیررسمی که در حال حاضر در بازار جولان می‌دهد، قابل مدیریت است اظهارکرد: اگر می بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند ولی این اقلام ضروری با قیمت 2 تا 3 برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست حتی لازم نیست مجلس ورود کند و با این شرایط دولت، خودش باید در سیاست‌های ارزی تجدیدنظر کند.

پورابراهیمی با بیان این که مجلس در حال حاضر وارد فرایندی شده است که در آن باید برنامه اجرایی دولت در حوزه سیاست‌های ارزی به مجلس ارائه شود‌، گفت: در واقع، ما آیین نامه و ضوابط به اندازه کافی داریم. سیاست و سند تحول دولت مردمی را هم داریم و قانون برنامه و احکام بانک مرکزی هم وجود دارد و ما چیز جدیدی نمی‌خواهیم. بلکه هدف از این جلسات آن است که برنامه اجرایی دولت درباره سیاست‌های ارزی متناسب با این مواردی که گفتیم، سریعتر ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معاون رئیسی : بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • وزیر تعاون: تمام دغدغه رییس جمهور معیشت مردم است
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • انتقاد استاندار گلستان از سنگ‌اندازی‌ در اجرای مصوبه رییس جمهور در آشوراده
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • دو قانون مصوب مجلس از سوی قالیباف به دولت ابلاغ شد
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند