Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@00:01:04 GMT

علائم شایع ورم معده؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۰۹۵۲۳

به التهاب و ناراحتی لایه مخاطی معده گاستریت و یا همان ورم معده گفته می‌‌شود. گاستریت یا حاد است و یا مزمن، و علامت بسیار رایج آن احساس سوزش در حین غذا خوردن می‌باشد. ناطقان: به التهاب و ناراحتی لایه مخاطی معده گاستریت و یا همان ورم معده گفته می‌شود. گاستریت یا حاد است و یا مزمن، و علامت بسیار رایج آن احساس سوزش در حین غذا خوردن می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته گاستریت بیماری سختی نیست و از راه‌های مختلف، مثلاً خوردن دارو و یا دوری از عوامل ایجاد کننده، می‌تواند درمان شود. اما یکی از بهترین درمان‌های طبیعی گاستریت، توجه به رژیم غذایی است. در ادامه به علائم گاستریت و برخی درمان‌های طبیعی آن می‌پردازیم.
علائم شایع ورم معده
احساس سوزش در بالای شکم، خصوصاً در حین خوردن غذا
معده درد
تهوع
استفراغ
نفخ
کاهش اشتها
در برخی موارد تغییر وزن
سکسکه
تغییر ظاهر مدفوع (مثلاً تیره‌تر شدن مدفوع)
۴ درمان طبیعی برای کاهش علائم گاستریت
۱- غذا‌هایی که می‌بایست از مصرف آن‌ها پرهیز شود:
یکی از مهم‌ترین درمان‌های طبیعی برای هر بیماری دوری از عوامل آن است. این قاعده برای گاستریت نیز صادق است. به عنوان مثال، افرادی که به گاستریت مبتلا هستند در صورت مصرف غذا‌های فرآوردی شده احساس بسیار بدی را تجربه می‌کنند. این قضیه به هنگام مصرف غذا‌های سرخ شده، تند و داغ نیز اتفاق می‌افتد. افزون بر این موارد، یک رژیم غذایی فقیر از مواد مغذی، می‌تواند موجب التهاب شده و نتیجتاً سندروم روده تحریک پذیر را سبب شود و این امر به همراه کمبود مواد مغذی به معنای بدتر شدن علائم گاستریت خواهند بود.
چند توصیه برای کاهش علائم گاستریت:
محدود کردن مصرف غذا‌های فرآوری شده
جایگزینی غذا‌های فرآوری شده با غذا‌های تازه (همچون میوه‌جات و سبزیجات ارگانیک)
پرهیز از نوشیدن نوشابه‌های شیرین. در عوض نوشیدن ۸ لیوان آب در هر روز
به جای مصرف ۲ وعده‌ی بزرگ در طول روز، ۴ یا ۵ وعده‌ی کوچک‌تر داشته باشید. در واقع، افزایش تعداد وعده‌ها و کاهش میزان هر وعده را تجربه کنید. همچنین به هیچ وجه از وعده‌ی صبحانه صرف نظر نکنید؛ و آخر آن که آخرین وعده‌ی غذایی خود را ۳ ساعت پیش از خواب مصرف کنید.
نکته‌ای دیگر که در باب غذا‌های مضر ذکر آن لازم است این است که بهتر است علائم خود را پیگیری کنید و ببینید که مصرف برخی خوراکی‌ها بر روی آن‌ها تأثیر منفی دارند یا نه. برخی از خوراکی‌هایی که می‌توانند اوضاع را بدتر کنند عبارتند از: گوجه، فلفل، الکل، چای، لبنیات، مرکبات و کافئین؛ لذا تمرکز بیشتری بر روی تأثیر مصرف این خوراکی‌ها بر علائم گاستریت داشته باشید.
۲- مواد غذایی مفید برای درمان گاستریت:
پس از حذف غذا‌های مضر برای گاستریت، نوبت آن است که غذا‌های مفید را مصرف کنید. نخستین موردی که می‌بایست مصرف آن افزایش یابد، سبزیجات تازه است. پس از این، میوه‌جات و پروتئین‌های با کیفیت بالا و همچنین چربی‌های سالم نیز از جمله مواردی هستند که می‌توانند در کاهش التهاب و درمان گاستریت مفید باشند. علاوه بر کاهش التهاب می‌توانند با تأمین مواد مغذی خورد نیاز بدن، به گونه‌ای دیگر در درمان گاستریت مفید باشند.
تحقیقات نشان از آن دارند که مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان‌ها نیز در درمان گااستریت مؤثر اند. خصوصاً مواد غذایی‌ای که سرشار از فلاونویید‌ها هستند، مثلاً توت فرنگی و بلوبری.
مواد غذایی زیر نیز می‌توانند در درمان گاستریت مفید باشند:
سیر
پیاز
فلفل دلمه‌ای
آجیل
حبوبات خیسانده شده
غلات کامل
سبزیجات دریایی
افزون بر این موارد، برخی مکمل‌ها همچون اسید‌های چرب امگا ۳، پروبیوتیک‌ها و همچنین ویتامین C. نیز در درمان گاستریت تأثیری مثبت دارند.
۳- قطع یا محدود کردن مصرف دارو‌های بدون نسخه:
طبق گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، بیش از ۲۰ درصد از کسانی که به طور مرتب از دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی، شامل پروفن، ناپروکسن و آسپرین، مصرف می‌کنند، به مشکلات معده دچار اند؛ لذا افراد مبتلا به گاستریت می‌بایست از یک جایگزین طبیعی برای این دارو‌ها جهت تسکین دردهایشان استفاده کنند.
برای مثال جهت تسکین درد‌های عضلانی و مفاصل، می‌توان از روغن‌های گیاهی، همچون روغن نعناع، استفاده کرد. افزون بر این، مصرف مکمل منیزیم و مدیتیشن نیز می‌توانند در تسکین درد‌ها مؤثر باشند. با همه‌ی این احوال، اگر اصرار بر مصرف قرص‌های مسکن باشد، می‌توان از برچسب استامینفن استفاده نمود. در واقع در هر صورت بایستی از قرص‌های مسکن اجتناب شود، اما تا کنون نشانه‌ای دالِ بر تأثیر منفیِ استامینفن بر روی گاستریت، مشاهده نشده است.
۴- فعالیت و کاهش استرس:
یک زندگی ساکن و بدون فعالیت موجب التهاب می‌شود و این امر خود می‌تواند گاستریت را بدتر کند. افزون بر این، استرس نیز از جمله عواملی است که می‌تواند موجب التهاب شود و نتیجتاً بدتر شدن گاستریت را به همراه داشته باشد. همچنین استرس می‌تواند موجب کاهش قدرت سیستم ایمنی و ایجاد زخم معده شود؛ بنابراین سعی کنید علاوه بر کاهش استرس با روش‌های کاهش استرس مانند یوگا، در طول روز ۳۰ دقیقه فعالیت و یا ورزش داشته باشید.
۸ درمان خانگی برای درمان گاستریت:
مصرف شیرین بیان قبل از وعده غذایی مشکلات گوارشی را برطرف می‌کند
برای درمان گاستریت باید در شیوه زندگی خود تغییراتی بدهید:
– برای شروع سیگار را ترک کرده و نوشیدن الکل را محدود کنید.
– از خوردن غذا‌هایی که اشتها را افزایش می‌دهند پرهیز کرده و برای جلوگیری از سوء هاضمه وعده‌های غذایی کوچتر مصرف کنید.
– استرس خود را کم کنید.
– استفاده از دارو‌های مسکن و ضد التهابی را محدود کنید.
– قبل از خوردن غذا شیرین بیان مصرف کنید. شیرین بیان برای رفع مشکلات گوارشی مفید است، ولی ممکن است باعث افزایش فشار خون شود. بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
زنجبیل برای معده بسیار مفید است و مصرف آن به درمان گاستریت کمک می‌کند.
– مقدار زیادی آب بنوشید. (حداقل ۸ لیوان در روز)
– مارشمالو می‌تواند به بهبود تهوع و استفراغ کمک کند.
موارد ذکر شده فقط برخی از درمان‌های طبیعی است که می‌تواند به کاهش علائم گاستریت کمک کند. علاوه بر این تغییرات در شیوه زندگی به سرعت بخشیدن در درمان این بیماری کمک خواهد کرد. درمان‌های طبیعی به زمان بهبودی شما سرعت می‌بخشد.
اگر با علائمی، چون درد معده، تهوع و تغییر در مدفوع روبرو شدید، احتمالاً دچار گاستریت شده‌اید و بهتر است به جای مصرف دارو‌های خودسرانه با دکتر خود مشورت کنید.
منبع: میزان برچسب ها: درمان طبیعی ، کاهش ورم معده ، معده درد

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۹۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون

داده‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نشانگر اولیه «مولتیپل اسکلروزیس» یا «ام‌ اس» می‌تواند به پزشکان کمک کند تا بفهمند چه کسی در نهایت طعمه این بیماری «دژنراتیو عصبی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سال ها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادی ها در خون می‌کند.

متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی می کند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادی ها به ام اس مبتلا شد.

آنها امیدوارند این آنتی بادی ها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.

دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام‌ اس جدی‌تر و قوی‌تر صورت گرفته است.

ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف رشته‌های عصبی به نام میلین آسیب می‌رساند. این امر سیگنال‌های ورودی و خروجی مغز را مختل می‌کند و باعث بروز علائم مختلفی می‌شود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر می‌گذارد.

برای این مطالعه، متخصصان نمونه های خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.

متخصصان تصور می‌کردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام‌ اس، شاهد جهش در آنتی‌بادی‌ها خواهند بود.

در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سال ها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادی های اتوآنتی بادی - آنتی بادی هایی که می توانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران می شود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.

علائم ام‌ اس می تواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام‌ اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن

- گزگز یا بی حسی در اندام ها

- اختلال عملکرد مثانه و روده

- اختلال شناختی

- تغییرات خلقی یا افسردگی

- لرزش یا اسپاسم

- سرگیجه

- اختلال بینایی

در موارد شدید، افراد مبتلا به ام‌اس ممکن است دچار نابینایی و/یا فلج شوند.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده‌ای برای ام‌اس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمان‌های استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • راهکارهای خانگی برای درمان معده‌دردهای خفیف
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده