Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعتراض خوزستانی‌ها به اظهارات رئیس محیط زیست در خصوص آب مازاد خوزستان و انتقال آن همچنان ادامه دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از رهیاب، حاشیه‌های نامه محرمانه کلانتری در مورد آب مازاد خوزستان و انتقال آن چند روزی است که نقل محافل شده و این حاشیه‌ها در جلسه شورای اداری خوزستان با حضور رئیس محیط زیست و معاون اول رئیس جمهور شروع و همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاشیه‌هایی که باعث اعتراض مردم و نمایندگان مردم استان شده است.

  کلانتری معتقد است خوزستان 3 میلیارد مترمکعب آب مازاد دارد و باید اجازه دهند این آب‌ها از این استان خارج شود!

اظهارات کلانتری ناشی از کم سوادی وی است
سید راضی نوری درباره اظهارات رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست مبنی بر مازاد بودن 3 میلیارد مترمکعب از آب‌های خوزستان و هدررفت آن‌ها در زمین‌های کشاورزی می‌گوید: این اظهارات کلانتری ناشی از کم سوادی وی است و او اگر واقعاً مدافع محیط زیست کشور است باید بداند که ریزگردها و بدبختی این روزهای خوزستان به خاطر چه چیزی است.   نماینده مردم شوش افزایش شوری آب خوزستان، نابودی نخلستان‌ها و ظهور پدیده‌های جدید آلودگی در خوزستان را از تأثیرات زیست محیطی انتقال آب می‌داند و می‌افزاید: بهتر است که رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست به صورت کارشناسی اظهار نظر کند تا مانند وضعیت این روزها از اقدامات گذشته خودش انتقاد نکند.   عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی معتقد است که لحن پاسخگویی و نحوه حرکات بدنی کلانتری در پاسخگویی به نمایندگان بی احترامی به کل مردم خوزستان است و عنوان می‌کند: این رفتارها در شأن یک دولتمرد که باید وارث خون شهدایی مانند شهید رجایی باشد، نیست.

کلانتری ضمن عذرخواهی باید اظهار پشیمانی کند
سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در خوزستان در همین خصوص می‌گوید: بنده فقط باید این را درباره رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست بگویم که او علاوه بر اینکه در این جایگاه نمی‌تواند خواهان انتقال یا عدم انتقال آب باشد بلکه شایستگی اداره و ریاست بر سازمان حفاظت از محیط زیست را هم ندارد.   سید کریم حسینی با اشاره به اینکه روز به روز مشکلات محیط زیستی خوزستان بیشتر می‌شود و ریزگردها تأثیر مستقیمی بر زندگی همه اقشار جامعه گذاشته‌اند می‌افزاید: همه این‌ها عامل اعتراض تشکل‌های مردمی و احزاب سیاسی خوزستان شدند کلانتری ضمن عذرخواهی از مردم باید از نوشتن این نامه محرمانه اظهار پشیمانی کند.

اجازه انتقال قطره‌ای آب را نمی‌دهیم
امام‌جمعه خرمشهر هم در واکنش به اظهارات کلانتری بابیان اینکه مسؤولان نباید با اقدامات خود خوزستان را به سرزمین سوخته تبدیل کنند، بیان می‌کند: ما مردم خوزستان در یک صف انسانی اجازه انتقال قطره‌ای آب از استان خوزستان را نخواهیم داد.   حجت‌الاسلام موسوی در رابطه با مسئله انتقال آب خوزستان، می‌گوید: باید برای انتقال آب خوزستان در شورای امنیت ملی جلسه‌ای برگزار و به‌صورت کارشناسانه بررسی شود.

اظهارات کلانتری کارشناسی نیست
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان نیز به موضوع انتقال آب خوزستان اشاره و اظهار می‌کند: مشکلات ایجاد شده در حوزه محیط زیست تماماً به خاطر عدم رعایت مصالح ملی، بخشی نگری به استان‌ها، عدم صداقت، تبعیض و عدم رعایت عدالت است.   آیت الله حیدری می‌افزاید: رئیس سازمان محیط زیست جانبدارانه و بدون کارشناسی یا نظر علمی اظهارنظر کرده آن هم به صورت محرمانه که تشت وی از آب افتاد. قطعاً اعتراض نمایندگان مردم خوزستان در مجلس به حق بوده و از این حرکت دفاع می‌کنیم.   وی معتقد است که یکی از وظایف محیط زیست حفظ و صیانت از محیط زیست است و وقتی رئیس این سازمان نسبت به وجود آب فراوان و مازاد در خوزستان خبر می‌دهد، قطعاً خلاف وظایف تعریف شده عمل کرده است.

اگر مستندات دارند نامه محرمانه چرا؟
رئیس شورای شهر اهواز در رابطه با انتقال آب خوزستان می‌گوید: متأُسفانه موضوع پیش آمده دو دهه است که گریبانگیر مردم ما شده و یک احساسی وجود دارد که هنوز درک درستی نسبت به مسئله خوزستان در میان بخشی از بدنه مسئولان وجود ندارد و تصمیماتی گرفته می‌شود که از نظر علمی، اجتماعی، سیاسی و هر منظری قابل هضم نیست و محل ایراد است.   محمدجعفر فلسفی می‌افزاید: بیان جملات نامناسب از سوی کلانتری و نوع رفتار وی باعث واکنش تندتر نمایندگان مجلس بود؛ قطعاً تا هرجایی که لازم باشد پیگیری می‌کنیم چون این مسئله وابسته به حیات و زندگی مردم است.  

وی در ارتباط با نامه رئیس سازمان محیط زیست در خصوص وجود آب مازاد تاکید می‌کند: اگر مستندات دارند و به حرف‌های خود مطمئن هستند پس چرا مهر محرمانه به آن می‌زنند؛ در نامه هیچ استناد علمی نداشته و حتی منبع هم مشخص نیست. کسی که باید عذرخواهی کند، کلانتری رئیس سازمان محیط زیست است چون اطلاعات غلطی را ارائه داده است.


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۳۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه

ایسنا/کرمانشاه یک فعال محیط زیست معتقد است: هفته زمین پاک را نباید صرفا به مسائلی مانند زباله محدود کرد، بلکه مجموعه‌ای از عوامل در نهایت به آلودگی زمین می‌انجامد.

یوسف ابراهیمیان به مناسبت هفته زمین پاک (دوم تا هشتم اردیبهشت) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به عوامل متعددی که در دنیای امروز منجر به آلودگی زمین می‌شود، گفت: پسماندها یکی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی زمین هستند.

وی با بیان اینکه باید رویکرد مناسب‌تری در زمینه مدیریت پسماندها داشته باشیم، افزود: متاسفانه در حال حاضر حداقل در شهر کرمانشاه به صورت گسترده شاهد تفکیک زباله‌ها از مبدا نیستیم و صرفا کارهای مختصری در برخی از محلات شهر صورت گرفته است.

مدیر و موسس انجمن «حفاظت و احیاء محیط زیست» کرمانشاه معتقد است: نبود تفکیک مناسب پسماندها در مبدا از یک سو باعث می‌شود زباله‌های قابل بازیافت در داخل محلات و توسط زباله‌گردها تفکیک شود که این امر آلودگی فراوانی را وارد محیط زیست می‌کند و از سوی دیگر بخشی از پسماندهای ارزشمند و دارای قابلیت بازیافت از دست می‌روند.

وی ادامه داد: به علاوه در همین شهر کرمانشاه اگرچه کارهای بسیار خوبی در زمینه مدیریت پسماند از سوی شرکت بازیافت صورت گرفته، اما به دلیل نزدیکی سایت پسماند به شهر، بوی بد و آلودگی  این سایت تا بالای کرمانشاه می‌رسد و می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد.

این فعال محیط زیست تصریح کرد: برای مدیریت صحیح پسماندها، از یک سو باید تفکیک زباله از مبدا صورت بگیرد و زباله‌ها به صورت تفکیک شده به شرکت بازیافت برود، از سوی دیگر جانمایی سایت مدیریت پسماند درست باشد.

چرا نمی‌شود کیسه نایلونی را با پاکت کاغذی جایگزین کرد؟

موضوع دیگری که ابراهیمیان به آن اشاره کرد و محوریت روز زمین پاک امسال نیز هست سهم بالای پسماندهای پلاستیکی در آلودگی زمین است که این آلودگی قرن‌ها در محیط زیست باقی می‌ماند و تجزیه هر پسماند پلاستیکی چند صد سال به طول می‌انجامد.

وی تاکید کرد: در کنار برنامه‌ریزی برای بازیافت پسماندهای پلاستیکی و جلوگیری از ورود آنها به محیط طبیعی، باید اقداماتی نیز به منظور کاهش تولید چنین پسماندهایی صورت بگیرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه از چند عامل اثرگذار در بالا بودن سهم پسماندهای پلاستیکی یاد کرد که یکی از مهمترین آنها سود خوبی است که فروش کیسه‌های نایلونی در برخی صنوف از جمله نانوایی‌ها دارد، بگونه‌ای که گاهی سود فروش این کیسه‌های نایلونی برای نانوایی‌ها از خود نان بیشتر است و کیسه نایلونی را که کیلویی حدود ۸۰ هزار تومان می‌خرند، دانه‌ای حدود دو هزار تومان به مردم می‌فروشند.

ابراهیمیان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این کیسه‌ها در برخی فروشگاه‌ها به صورت رایگان عرضه می‌شود، اما در صورت حذف آن هیچ جایگزینی وجود ندارد.

وی با اشاره به قیمت بالای پاکت های کاغذی و با بیان اینکه هر کیلو پاکت کاغذی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد، ادامه داد: قطعا با این قیمت‌ها جایگزینی پاکت کاغذی با کیسه‌های نایلونی برای مغازه‌داران و فروشگاه‌ها صرفه اقتصادی ندارد، مگر اینکه یارانه‌ای در این زمینه به آنها داده شود.

به گفته این فعال محیط زیست، اینکه عرضه این کیسه‌ها کلا ممنوع شود تا مردم مجبور شوند کیسه‌های چندبار مصرف برای خرید همراه خود بیاورند هم نیازمند اهرم قانونی است که اکنون در اختیار نیست.

آلودگی زمین فقط با زباله نیست

ابراهیمیان به موضوع دیگری اشاره که در بسیاری از مواقع در زمینه آلودگی زمین فقط به زباله‌ها توجه می‌شود و این در حالیست که در کنار زباله‌ها عوامل آلاینده بسیار دیگری هم داریم که از جمله آنها می‌توان به آلودگی حاصل از صنایع و کارخانجات اشاره کرد.

وی با بیان اینکه هنوز بسیاری از صنایع فیلترهای لازم برای تصفیه خروجی هم در زمینه آلاینده هوا و هم پساب‌ها را ندارند، این امر را یکی از مهمترین آلاینده‌های زمین اعلام کرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه تاکید کرد: در بخش کشاورزی نیز شاهد مصرف حجم عظیمی از سموم و کودهای شیمیایی هستیم که منجر به آلودگی آب و خاک می‌شود و تبعات آن تا چندین سال باقی می‌ماند.

ابراهیمیان از آلودگی حاصل از خودروها نیز یاد کرد و افزود: هر خودرو مانند یک بخاری نفتی عمل می‌کند و هم آلودگی هوا دارد و هم به گرم شدن زمین دامن می‌زند.

این فعال محیط زیست سپس به سهم بسیار مهم عوامل انسانی در آلوده کردن زمین اشاره کرد و گفت: بارها می‌بینیم که مردم پسماندهای خود را به راحتی در محیط طبیعی و حتی رودخانه‌ها خالی می‌کنند و برخی رودخانه‌ها به معبری برای عبور زباله تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: متاسفانه آموزش مناسبی در زمینه فرهنگسازی برای مردم با هدف جلوگیری از آلوده کردن زمین و محیط زیست ارائه نمی‌شود. رسانه‌ها، فضای مجازی و خصوصا آموزش و پرورش و مدارس نقش بسزایی در این زمینه دارند و باید آموزش‌ها در مدارس بگونه‌ای ارائه شود که هر کودک یک سفیر محیط زیست در خانواده خود باشد.

ابراهیمیان اظهار کرد: همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند و هم در زمینه آگاهی دادن به مردم و هم مشارکت در حفظ زمین پاک پای کار بیایند و هیچ دستگاهی مسئولیت خود را بر گردن دیگری نیندازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی
  • مداوای بچه کفتار توسط مرد دوست دار محیط زیست
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • پسماند و پساب مشکل اصلی شهرهای ساحلی
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است