Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@14:43:47 GMT

جدیدترین اثر حجت‌الاسلام خسروپناه رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۱۸۳۳۱

جدیدترین اثر حجت‌الاسلام خسروپناه رونمایی شد

جدیدترین اثر حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه همزمان با فرا رسیدن هفتۀ پژوهش رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار سرویس اندیشه خبرگزاری آنا، نشست نکوداشت هفتۀ پژوهش به همت معاونت پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی امروز با حضور شخصیت‌های برجستۀ علوم انسانی و تقریبی در سالن شهید ماموستا شیخ الاسلام این دانشگاه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این برنامه که با حضور آیت‌الله تسخیری مشاور عالی مقام معظم رهبری در جهان اسلام، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، مولوی محمد اسحاق مدنی استاد دانشگاه مذاهب اسلامی و عالم اهل‌سنّت، مجید معارف رئیس دانشکدۀ الهیات دانشگاه تهران برگزار شد، جدیدترین کتاب حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه با عنوان «الجامع لشرحی التجرید» رونمایی شد.

در دیدار دوم هیئت امنای دانشگاه مذاهب اسلامی با مقام معظم رهبری، یک نمونه اثر ارزشمند و تقریبی که ایشان بیان فرمودند کتاب ارزشمند «تجرید الاعتقاد» اثر خواجه نصیرالدین طوسی (579- 653 هـ) است؛ با این توضیح که هرچند موضوع کتاب علم کلام و توضیح عقاید امامیه است، اما مشی خواجه در تدوین این اثر گرانقدر به نحوی بوده که فارغ از مذهب نگارنده و موضوع کتاب، مورد توجه جامعه علمی اسلامی قرار گرفته تا آنجا که بسیاری از بزرگان اهل‌سنّت و شیعه بر این کتاب شرح نوشته‌اند و این کتاب متن درسی حوزه‌های علوم دینی بوده است.

دو شرح مشهور این کتاب، یکی توسط علامه حلی (648- 726 هـ) به نام «کشف المراد فی شرح تجرید الاعتقاد» و دیگری توسط علی بن محمد سمرقندی معروف به فاضل قوشجی (782- 853 هـ) از مشاهیر علمای اهل‌سنّت در قرن هشتم هجری است که به «شرح جدید» مشهور است. کتاب «تجرید الاعتقاد» و شروح آن، نمونه‌ای از تعاملات علمی بین پیروان مذاهب اسلامی را به خوبی به نمایش گذارده که همواره برای دانش‌پژوهان نو و جالب است.

با اشاره مقام معظم رهبری، از سوی دانشگاه، سفارش تدوین کتابی که در بر گرفته این آثار باشد به حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه واگذار شد و وی کتابی را با عنوان «الجامع لشرحی التجرید» تألیف و روانۀ بازار کتاب شد.

این اثر در بر دارنده تصحیح، تحقیق، تطبیق و توضیح واژگان دشوار و مقابله با نسخ سه کتاب مذکور و متنی درسی در کلام اسلامی است و شامل مقدمه‌ای عالمانه در مورد علم کلام و حیات علمی خواجه نصیرالدین طوسی، علامه حلی و فاضل قوشجی است و پس از آن در فصولی به وجود خداوند تعالی، صفات خداوند، افعال خداوند، نبوت، امامت، معاد و وعد و وعید می‌پردازد. طرح جلد کتاب نیز مزیّن به دستخط خواجه نصیرالدین طوسی در نسخه‌ای قدیمی در کتابخانه احمد پاشا است.

انتهای پیام/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۸۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روحیه داوطلبی برآمده از اراده انسانی است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام‌والمسلمین معزی نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در نشست رابطین فرهنگی و ائمه جماعت هلال احمر چهار استان اردبیل، گیلان، آذربایجان شرقی و زنجان به تبیین و تشریح اهمیت برنامه‌ریزی و رفع آسیب‌های اجتماعی در کشور پرداخت. حجت الاسلام‌والمسلمین معزی آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را به گسل‌های تشبیه کرد که مانند گسل‌های طبیعی ویران‌گر و خسارت‌آفرین هستند.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی در ادامه به مرور برخی از خدمات جمعیت هلال احمر در حوادث طبیعی همچون زلزله خوی پرداخت و تصریح کرد: همان‌طور که هلال‌احمر در این حادثه به تسکین آلام و التیام رنج‌های مردم کوشید، باید در زلزله‌فرهنگی نیز یاری رسان مردم باشد.

نماینده ولی فقیه تسکین آلام روحی و حفظ سلامت معنوی جامعه را نیز از وظایف جمعیت هلال‌احمر برشمرد و افزود: در جمعیت هلال احمر، برنامه ریزی و هدایت فعالیت‌های فرهنگی، گسترش و ارتقای فرهنگ دینی و ترویج ارزش‌های دینی و انقلابی بر عهده حوزه نمایندگی ولی فقیه است.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی با طرح این پرسش که آیا تنها زلزله خانه‌ها و شهرها را ویران می‌سازد؟ ادامه داد: دشمنان با ابزارهای متعدد تبلیغانی سعی دارند ایمان و امید را در جوانان ایران اسلامی کاهش دهند.

نماینده رهبر معظم انقلاب در ادامه بر اهمیت خنثی‌سازی این توطئه‌ها با برنامه‌ریزی فرهنگی تاکید کرد. پاسخ به شبهات و تولید محتوای معرفتی با بهره‌گیری از ابزارهای کارآمد و نگاه خلاقانه به منظور خنثی‌سازی این نقشه‌ها، توصیه حجت‌الاسلام والمسلمین معزی به مبلغان حاضر در این نشست بود.

وی با تاکید بر اینکه ترویج فعالیت داوطلبانه تنها با بخشنامه و دستورالعمل ممکن نیست، تصریح کرد: فعالیت داوطلبانه نیازمند روحیه و اراده انسانی است که ترویج آن در پرتو ارتقا فرهنگ دینی و تبیین معارف دینی امکان پذیر است.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی در این بخش مقاومت و ایستادگی مردم غزه اشاره کرد که در نتیجه اراده انسانی و پایبندی به آرمان‌های اخلاقی شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه این مقاومت نه با بخشنامه بلکه با بهره‌گیری از معرفت دینی حاصل شده است، افزود: این ایستادگی برآمده از گفتمان انقلاب اسلامی است.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست با تاکید بر اینکه جامعه امروز نیازمند مبلغانی است که توانایی ایجاد ارتباط با جوانان را داشته باشند به ارائه رهنمودهایی در خصوص نحوه ارشاد و تبلیغ دین پرداخت و بر این مساله تاکید کرد که مبلغ بایستی زبان و ادبیات نسل امروز را بشناسد.

کتاب‌خوانی، توجه به بهره‌گیری از فضای مجازی، ارتباط صمیمانه با نمازگزاران، تقویت تعامل با جامعه مخاطب از جمله توصیه‌های نماینده رهبر معظم انقلاب به رابطین فرهنگی حاضر در این نشست بود.

حجت الاسلام‌والمسلمین معزی ترویج فعالیت های قرآنی را از جمله وظایفی برشمرد که باید رابطین فرهنگی جمعیت در استان‌ها دنبال نمایند.

وی در ادامه به مرور اهداف چهارگانه جمعیت هلال احمر پرداخت و در تبیین اهداف چهارگانه بر اهمیت سودمندی در دین مبین اسلام تاکید کرد.

نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در این نشست از انتشار مجدد مجله مهروماه به صورت الکترونیکی در این مجموعه نیز خبر داد و افزود: حوزه نمایندگی سعی دارد با بهره‌گیری از فضای وب و بسترهای روز، محتوای معرفتی را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد.

وی در این نشست به ائمه جماعات در جمعیت هلال احمر توصیه کرد که با بهره‌گیری از برنامه‌های خلاقانه ارتباط خود را با کارکنان، جوانان، داوطلبان و امدادگران جمعیت هلال احمر تقویت کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین معزی در این مراسم از مدیرعامل و مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در استانی آذربایجان شرقی به عنوان میزبان این برنامه نیز قدردانی کرد.

در این نشست، حاضران به ارائه گزارش عملکرد، نکات و پیشنهادهات خود در خصوص فعالیت‌های فرهنگی در جمعیت هلال احمر پرداختند.

کد خبر 6093087

دیگر خبرها

  • روحیه داوطلبی برآمده از اراده انسانی است
  • تأکید نماینده ولی فقیه در لرستان بر رفع موانع تولید
  • حجت الاسلام خسروپناه: علم حکمی؛ لازمه دستیابی به تمدن نوین اسلامی
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • آمریکایی‌ها انتظار این انتقام را نداشتند
  • سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین انصاریان در حسینیه اعظم زنجان
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • رییس کل دادگستری قزوین منصوب شد
  • رئیس کل دادگستری قزوین منصوب شد