Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرام مامی در خصوص اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی برای کنترل خودکشی در استان ایلام در گفت وگو با خبرنگار ایسکانیوز، اظهار داشت: با توجه به اینکه دستگاههای اجرایی از جمله سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی و استانداری متولی انجام این موضوع هستند اما دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام با داشتن هیات علمی مجرب در گروه علوم انسانی از جمله روانشناسی و جامعه شناسی آمادگی همکاری در این زمینه را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پژوهش و فن‌آوری واحد ایلام تصریح کرد: در این زمینه پایان نامه های دانشجویی مقاطع ارشد و دکتری موضوعات آسیب های اجتماعی و خودکشی در دست اقدام است.

وی ادامه داد: گروه جامعه شناسی و به صورت ویژه یکی از اعضای هیات علمی واحد به صورت فردی در زمینه خودکشی مطالعات میدانی وسیعی انجام داده اند که معاونت پژوهشی با حمایت از طرحهای پژوهشی در این حوزه آمادگی کامل خود را اعلام کرده است.

واحد ایلام تاکنون با خودکشی روبرو نشده است

مامی در رابطه با آمار خودکشی دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی واحد ایلام، گفت: در این خصوص در واحد ایلام خوشبختانه تا بحال خودکشی نداشته است و اگر دانشجوی دانشگاه آزاد خارج از دانشگاه اقدام به خودکشی کرده باشد آماری از آن در دست نیست.

همکاری معاونت پژوهش و فناوری با گروه روانشناسی برای مقابله با آسیب های اجتماعی
وی گفت: معاونت پژوهش و فناوری واحد با همکاری گروه روانشناسی کارگاههای متعددی در رابطه با مهارتهای زندگی ویژه دانشجویان به صورت مداوم در دانشگاه برگزار می کند که گام مهمی در راستای مواجهه با آسیب های اجتماعی است.

مامی در رابطه با عوامل بروز پدیده شوم خودکشی در استان ایلام گفت: از جمله عوامل اقتصادی –فرهنگی و عدم فرصت کافی در زیر ساخت ها، آمار بالای بیکاری به ویژه در قشر تحصیل کرده و فارغ التحصیلان دانشگاهی ، عدم وجود صنعت فعال در جذب نیروهای بومی وشکاف طبقاتی، ضعف در حمایت از خانواده و جوانان توسط نهادهای حمایتی و برخی مشکلات روانشناختی از قبیل افسردگی –ناامیدی، ضعف مهارتهای اجتماعی، کوچک بودن محیط وشدت تغییرات کنترلهای اجتماعی غیررسمی، افزایش آسیب های اجتماعی دیگر از قبیل اعتیاد،طلاق، سرعت و شدت تغییرات اجتماعی وفرهنگی _ عوارض جنگ تحمیلی پایین بودن آستانه تحمل افراد در مقابل محرکهای عصبی زندگی شهری و تضاد هنجارهای زندگی شهری وروستایی می توان یاد کرد.

وی ادامه داد: از دیگر عوامل می توان ضعف مردم در انطباق پذیری با محیط جدید و عدم ارائه آموزشهای کافی توسط مراکز و سازمانهای ذیربط در این زمینه ،شکاف نسلی، انواع گوناگون تبعیض (جنسی ایلی و...) می تواند بر افزایش خودکشی در استان ایلام تاثیر گذار باشد.

اکثر خودکشی ها متعلق به مناطق روستایی یا مهاجران است

معاون پژوهش و فن‌آوری واحد ایلام در پاسخ به این سوال که در چه جاهایی بیشتر خودکشی به وقوع پیوسته است، گفت: اکثر اقدام به خودکشی ها متعلق به مناطق روستایی یا مهاجران از روستا به شهر بوده، بخش عمده ی خودکشی کنندگان را افراد بی سواد یا دارندگان تحصیلات ابتدایی و راهنمایی تشکیل داده اند.

وی با بیان این که میزان موفقیت در خودکشی بسیار زیاد بوده است، تصریح کرد: در گروه سنی 15 تا 34 سال بالاترین میزان خودکشی وجود دارد که این خودکشی عمدتاً به صورت انفرادی و در تنهایی (در منزل) صورت گرفته است.

54 درصد از خودکشی ها متعلق به خانم ها است

مامی با اشاره به این که وضعیت خودکشی امروزه تغییر کرده است، تصریح کرد: در سال های اخیر 54 درصد از اقدام به خودکشی ها در استان ایلام متعلق به خانم ها و 46 درصد متعلق به آقایان است، سن خودکشی روز به روز جوان تر می شود تا جایی که ما حتی چند مورد خودکشی در میان افراد 11 تا 14 ساله داشته ایم.

میانگین سن خودکشی 25 سال است

وی ادامه داد: میانگین سن اقدام به خودکشی در استان ایلام 25 سال است که البته در شهرستان های ایلام، ایوان و آبدانان جوان تر از این میانگین است، میانگین تحصیلات اقدام کنندگان هم افزایش یافته تا جایی که حتی دارندگان مدارک کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و حتی پزشکی هم سهم عمده ای از اقدام ها را به خود اختصاص می‌دهند.

901/900

شهرام مامی ایلام دانشگاه آزاد اسلامی خودکشی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۲۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت جبران کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران:در حاشیه اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی که به میزبانی چالوس گفت: در این اجلاسیه در زمینه مباحث تخصصی و آسیب شناسی در رشته‌های مختلف بحث و تبادل نظر صورت گرفت تا با ایجاد ساز و کار‌های مناسب، کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد را جبران کنیم.

سید عبدالله میرغیاثی با اشاره به اینکه حرکت دانشگاه آزاد مازندران بر اساس سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد کشور است که با اهتمام سازمان مرکزی و رویکرد ارزشمند ریاست دانشگاه آزاد کشور تدوین شده ، افزود: همه ما در برابر این سند به عنوان یک سند بالادستی مسئول هستیم تا همه تحولات و رویکرد‌های تعالی دانشگاه آزاد استان مازندران را بر اساس این سند پیش ببریم.

میرغیاثی با بیان اینکه مازندران استانی حاصلخیز و با ظرفیت بسیار بالاست، خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت ۱۳ واحد دانشگاهی و یک مرکز در محمودآباد درصدد شناسایی ظرفیت‌ها و منابع واحد‌های مختلف دانشگاه آزاد هستیم تا بتوانیم برای درآمدزایی غیر شهریه‌ای اقدام کنیم.

وی ادامه داد: اولین گامی که در استان و در راستای سند تحول برداشتیم این که تلاش شد، در اواخر سال ۱۴۰۲ تمامی واحد‌های دانشگاهی را برای یک بار به عنوان تشکیل هیأت رئیسه داشته باشیم و با رؤسای واحد‌های دانشگاهی و کارشناسان حوزه‌های مربوطه نشستی در راستای شناسایی ظرفیت‌ها برگزار کنیم.

میرغیاثی تصریح کرد: ما بر اساس ظرفیت هر یک از واحد‌های دانشگاهی برنامه ریزی داریم تا بتوانیم وضعیت معیشتی و اقتصادی کارکنان و هیأت علمی دانشگاه آزاد استان مازندران را به درجه مطلوب و مقبول برسانیم.

وی همچنین درباره اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی با اشاره به برگزاری این اجلاسیه به منظور تشکیل جلسات گروه‌های مختلف آموزشی مانند گروه هنر و رسانه، تعلیم و تربیت و علوم اجتماعی،خاطرنشان کرد: در این اجلاسیه بحث اقبال کم دانشجویان و خانواده‌ها به دانش‌های علوم اجتماعی بعنوان ضرورت مورد بررسی قرار گرفت ، زیرا در جامعه‌ای که در آن علوم انسانی رشد نکند و مبانی دانش انسانی مورد خدشه وارد شود، می‌تواند بر روی دیگر رشته‌ها هم تأثیرگذار باشد.

دیگر خبرها

  • تعامل دانشگاه آزاد اسلامی و بنیاد شهید ایلام بی‌نظیر است
  • تجلیل از استادان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در سال ۱۴۰۳
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد
  • روند افزایشی خودکشی از ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱
  • روند افزایشی خودکشی از 1388 تا 1401
  • ظرفیت علمی نیرو‌های مسلح در خدمت نخبگان و دانشگاهیان قرار می‌گیرد
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 2
  • ضرورت جبران کمبود دانشجو در دانشگاه آزاد
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 1
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند