Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، «پویا جبل عاملی» درباره تحولات بازار ارز و فشار تقاضای ناشی از پایان سال نو میلادی اظهار داشت: افزایش نرخ ارز این بار از اواسط فصل تابستان آغاز شد و نرخ دلار از 37 هزار و 500 ریال فراتر رفت.

وی افزود: منطقی که در این افزایش وجود داشت و سیگنال هایی که از بانک مرکزی می آمد، این بود که بانک مرکزی می خواهد تاحدودی مکانیسم عرضه و تقاضا در بازار به کار خود ادامه دهد و اجازه دهد افزایش نرخ و تعدیل آن در بازار شکل گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جبل عاملی تاکید کرد: اگر این تعدیل انجام نشود، بانک مرکزی باید از ذخایر ارزی خود برای حفظ نرخ ها استفاده کند که این کار به معنی سوخت منابع و دارایی کشور است.
وی با بیان اینکه از میانه تابستان تاکنون نرخ دلار در بازار آزاد حدود 12 درصد رشد کرده است، گفت: این میزان رشد با توجه به تورم حدود 10 درصدی در کشور و اینکه در گذشته نرخ ارز تعدیل نشده است، تاکنون معقول بوده است و حتی جا دارد که تا 3 درصد دیگر هم تعدیل صورت گیرد.

این کارشناس ارزی تاکید کرد: تا زمانی که تعدیل نرخ ارز تبعات تورمی نداشته باشد، به نفع اقتصاد است و سبب می شود تا تولید و صادرات در کشور معنا و مفهوم پیدا کند وگرنه کل این اقتصاد را کالاهای وارداتی پر می کند.
جبل عاملی درباره افزایش نرخ دلار در بازار آزاد به رقم بالای 42 هزار ریال نیز توضیح داد: این افزایش ناشی از فشار تقاضای دوره ای است که هر سال در این مقطع زمانی به دلیل پایان سال میلادی شاهد آن هستیم.

وی با بیان اینکه این فشار تقاضا از آذرماه آغاز می شود و تا اواخر دی ماه ادامه می یابد و سپس دوباره بازار تعدیل می شود، اظهار داشت: نباید انتظار داشت با عبور بازار از فشار تقاضای فصلی، قیمت ها عقبگرد داشته باشد بلکه بهتر است گفته شود به احتمال زیاد دیگر حالت صعودی ندارد و این روند متوقف می شود.

هرچند عمده معاملات تجاری کشور با ارزهایی جزء دلار بویژه یورو و به شکل حواله ارزی انجام می شود اما همچنان قیمت دلار در بازار آزاد برای فعالان اقتصادی بویژه صادرکنندگان و واردکنندگان اهمیت دارد.
قیمت دلار آمریکا از میانه آذرماه جاری وارد کانال 42 هزار ریالی شد و حدود 10 روز به قیمتی بیش از این رقم در بازار خرید و فروش شد اما از ابتدای این هفته (25 آذر) به کانال 41 هزار ریالی بازگشت. دیروز قیمت دلار در بازار آزاد به 41 هزار و 870 ریال رسید.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۷۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد

قیمت طلا در بازار جهانی ۱.۷ درصد کاهش یافت و در کانال ۲ هزار و ۳۰۰ دلار فرود آمد. بر همین اساس، اونس طلا در بازار جهانی ۲ هزار و ۲۹۴ دلار قیمت دارد که کاهش ۴۲ دلاری را نشان می‌دهد.

آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، قیمت طلا در طول یک هفته گذشته افت ۲۶ دلاری و به عبارتی ۱.۱ درصدی را تجربه کرده است. اما همچنان عملکرد بازار جهانی طلا در طول یک ماه گذشته، افزایش ۶۲ دلاری قیمت اونس طلا را نشان می‌دهد.

بنا به این گزارش، تحلیلگران پیش‌بینی‌های خود را در مورد قیمت طلا در سال ۲۰۲۴ افزایش دادند و انتظار داشتند که مشکلات ژئوپلیتیکی تدریجی برای سرمایه‌گذاران به پناه بردن به دارایی‌های امن و افزایش قیمت‌های رکورددار بیشتر با تقویت ذخایر بانک‌های مرکزی افزایش یابد.

منبع: خبرآنلاین

tags # قیمت طلا سایر اخبار قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟ اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟

دیگر خبرها

  • قیمت طلا کاهش یافت
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد اروپا چه میزان است؟