Web Analytics Made Easy - Statcounter

پاراف وزیر اقتصاد به رئیس کل گمرکات درباره خودروهای خارجی متوقف در گمرک، پرونده واردات خودرو در زمان بسته بودن سایت ثبت سفارش را وارد مرحله جدیدی کرد.

خبرگزاری تسنیم: طی ماه‌های اخیر با بسته ماندن سایت ثبت سفارش ابهامات مختلفی در خصوص وقوع تخلفات در خصوص واردات خودرو مطرح شده است. همین چند روز قبل بود که موضوع تحقیق و تفحص واردات خودرو از سوی نمایندگان مجلس کلید خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
موضوع ابهامات واردات به همین جا ختم نمی‌شود و اختلاف نظر‌ها بر سر تدوین دستور العمل واردات به موضوع تعرفه واردات هم کشیده است. از یک طرف برخی مقامات وزارت صنعت به جای توضیح درخصوص واردات بحث افزایش تعرفه واردات خودرو را مطرح می‌کنند و از سوی دیگر سخنگوی دولت تاکید دارد برای افزایش واردات برخی اقلام از جمله خودرو دولت بدنبال تدوین یک لایحه و ارسال آن به مجلس شورای اسلامی است.

بسته شدن سایت ثبت سفارش خودرو که به عقیده رییس سازمان برنامه و بودجه باعث ایجاد شوک در بازار شده اقدامیست که هنوز هیچ توضیح منطقی در خصوص آن ارائه نشده است.

بسته شدن سایت ثبت سفارش باعث ایجاد سردرگمی و انحصار در بازار شد و همین موضوع زمینه ساز وقوع سوء استفاده‌های مختلفی در میان فعالان این صنف بود. در هفته‌های اخیر بی ثباتی در بازار خودرو باعث شد که دامنه هرج و مرج‌ها به بازار خودرو‌های داخلی هم سرایت کند. شاید اگر نهیب رئیس سازمان بازرسی کل کشور به برخی خودروسازان داخلی نبود معلوم نبود باید در روز‌های آتی منتظر چه فضای تنش آمیزی در بازار خودرو می‌بودیم.

از سوی دیگر رئیس سازمان توسعه تجارت از وجود بیش از ۵۳۰۰ خودرو بدون مجوز ثبت سفارش در گمرکات کشور خبر داده است. در سند زیر که جزییات این خودرو‌ها در آن مشخص شده، پای وزیر اقتصاد هم به میان می‌آید. بر این اساس کرباسیان از رئیس کل گمرکات کشور سوالی را مطرح میکند که می‌تواند ابعاد جدیدی از پرونده تخلفات در زمینه واردات بدون ثبت سفارش خودرو را مطرح کند. "آیا این خودرو‌ها بدون ثبت سفارش وارد شده و یا ثبت سفارش آن‌ها منقضی شده است. "

باید به این نکته توجه کرد که واردات قانونی با ثبت سفارش منقضی شده امکان پذیر نیست همچنین برخی مقامات وزارت صنعت تبعات ورود خودرو به گمرکات بدون مجوز ثبت سفارش را بر عهده واردکنندگان گذاشته اند.    
در ادامه لیست خودرو‌های مذکور از دوره ابتدای سال ۹۵ تا مهر ماه سال جاری قابل مشاهده است. بر این اساس انواع خودرو‌ها از جمله هیوندا، رنو، تویوتا، کیا، نیسان، بنز و ... در این لیست دیده میشود. در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان ۱۴۶۵ و در منطقه آزاد بم ۱۵۴۷ خودرو دپو شده که بیشترین تعداد خودرو در گمرکات مناطق آزاد با مجموع ۴۲۸۰ خودرو می‌باشد. همچنین در گمرک باهنر ۴۸۴ و در گمرکات تهران ۴۱۸ خودرو و در مجموع ۱۰۸۷ خودرو در گمرکات اجرایی ذکر شده است.    

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۹۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۹۰۰ دستگاه خودرو شوتی در خراسان جنوبی متوقف شد

تین نیوز

رئیس پلیس امنیت اقتصادی خراسان جنوبی گفت: امر مبارزه با خودروهای شوتی یکی از اولویت های اصلی و قطعی انتظامی استان بوده به طوری که در این زمینه کار شناسایی سرشبکه ها و باندهای دخیل در امر قاچاق سوخت و خودروهای شوتی بصورت پی در پی در حال انجام است به طوری که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۹۰۰ دستگاه خودروی شوتی توقیف و به مرجع قضایی معرفی شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سرهنگ یدالله دهقان گفت: خودروی شوتی به خودروهای سواری و وانت تیز رویی گفته می شودکه رانندگان آنها غالباً با ارتکاب تخلفاتی از قبیل پلاک مخدوش، پلاک مسروقه، پلاک فاقد اصالت، موتور تقویت شده، تجهیز به سیستم دودزا و میخ های سه پا و یا تغییر کاربردی ماشین از طریق برداشتن صندلی عقب و شاسی کشی ماشین ... و معمولا با سرعت بسیار بالا در جاده ها حرکت و اقدام به قاچاق کالا یا سوخت می کند که این خودروها بیشتر از نوع پژو ۴۰۵، پژو پارس، سمند و بعضا پراید یا زانتیا است.

دهقان بیان کرد: برای مقابله بااین گونه خودروها، همه سازمان ها و ارگان های دخیل باید سهم خود را به درستی ایفا کنند و جلوی عرضه خارج از شبکه و فروش فرآورده های نفتی بصورت غیرقانونی توسط سازمان های مربوطه گرفته شود و لذا استان های همجوار به صورت جدی و کامل در امر مبارزه با خودروهای شوتی ورود پیدا کرده و مجازات های سنگین و بازدارنده در خصوص این خودروها اعمال شود و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به صورت کامل اجرا شود.

وی اظهار کرد: اغلب خودروهای شوتی سطح استان شناسایی شده است و اقدامات قانونی لازم در خصوص توقیف و معرفی آن ها به مراجع ذیصلاح صورت می گیرد  لیکن باتوجه به اینکه خودروهای شوتی غالباً غیربومی هستند و از سایر استان ها اقدام به حمل قاچاق کرده و از این مسیر تردد دارند لذا تعداد و میزان آن ها متغییر است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفت: امر مبارزه با خودروهای شوتی یکی از اولویت های اصلی و قطعی انتظامی استان بوده به طوری که دراین زمینه کار شناسایی سرشبکه ها و باندهای دخیل در امر قاچاق سوخت و خودروهای شوتی بصورت پی در پی در حال انجام است به طوری که در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۹۰۰ دستگاه خودروی شوتی توقیف و به مرجع قضایی معرفی شده است.

وی بیان کرد:  از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون نیز در چهار مرحله این طرح انجام شده که منجر به توقیف بیش از ۲۳۰دستگاه خودروی شوتی در سطح استان شده است و این طرح همچنان ادامه دارد.   

سرهنگ دهقان بیان کرد: به جهت برخورد قاطع و بهتر با خودروهای شوتی طی هماهنگی های صورت گرفته و مصوبات شورای تامین استان خودروهای شوتی که توقیف می شوند به غیر از پرداخت جریمه و رسیدگی به پرونده آن ها در سازمان تعزیرات حکومتی برای بار اول به مدت ۳ماه و در صورت تکرار به مدت ۶ ماه و یا بصورت سیستمی توقیف می شوند.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی خاطرنشان کرد: کارت سوخت خودروها شوتی توقیفی در طول مدت توقیف با هماهنگی دستگاه های ذی ربط تا پایان مدت توقیف مسدود می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • دپوی ۱۳ هزار خودرو در گمرکات
  • دپوی ۱۳ هزار خودرو در گمرکات/ ۵۵۰۰ خودروی برقی وارد شد
  • قیمت دلار این‌گونه ۷ هزار تومان ریزش کرد/ خرید دلار متوقف شد
  • ۱۹۰۰ دستگاه خودرو شوتی در خراسان جنوبی متوقف شد
  • ضوابط تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات اعلام شد
  • ضوابط تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد