Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@03:52:10 GMT

هویج آمریکایی، قاچاق یا تقلب داخلی؟

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۴۷۷۲۷

هویج آمریکایی، قاچاق یا تقلب داخلی؟

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
داستان هویج آمریکایی با قیمت نجومی که چند روز پس از انتشار خبرش، از فروشگاه‌های زنجیره‌ای جمع‌آوری شد، همچنان ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، شرکت به اصطلاح تولیدکننده، محصول خود را تولید داخل می‌داند اما کارشناس سازمان حفظ نباتات گفت: این محصول اگر آمریکایی باشد، قاچاق و اگر تولید داخل باشد، تقلب محسوب می‌شود که باید با آن برخورد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی هفته‌های گذشته بازار میوه و تره‌بار شاهد موضوع عجیب دیگری بود، چراکه هویج‌های بسته‌بندی شده خارجی با عنوان آمریکایی به قیمت باورنکردنی کیلویی ۹۰ هزار تومان عرضه شد که واکنش‌های متعددی را در پی داشت و مشخص نبود با کدام مجوز این محصول به بازار ایران وارد شده است.

اما مهدی قائمیان، معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات در این باره واکنش نشان داد و به ایسنا اعلام کرد که ایران خود صادرکننده هویج است و هیچ نیازی به این محصول نداریم که بخواهیم آن را وارد کنیم. همچنین طی ماه‌های گذشته این سازمان هیچ مجوزی برای واردات هویج آمریکایی صادر نکرده است.

البته ولی الله رضایی، کارشناس سازمان حفظ نباتات نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پرونده فروش و عرضه هویج‌های آمریکایی در فروشگاه های زنجیره ای شهروند که پس از انتشار خبر آن در شبکه های اجتماعی باعث جمع آوری تمامی این محصولات از این فروشگاه­ها شد، بسته نشد چرا که این فروشگاه مدعی تولید هویج‌های آمریکایی در روستایی در ساوه است ولی مدارک موجود نشان می‌دهد هویج‌ها در کالیفرنیا آمریکا تولید شده است.

وی افزود: فروشگاه شهروند در توضیحات مکتوبی، هویج به اصطلاح آمریکایی (بیبی کروت اطلسی) عرضه شده در این فروشگاه را مربوط به محصولات کشاورزی رضوانی واقع در شهرستان ساوه می داند در حالی که روی بسته بندی این هویج‌های آمریکایی، صراحتاً بر آمریکایی بودن این محصول تاکید شده و حتی نام شرکت بسته بندی و ارسال کننده این محصول هم که یک شرکت خارجی است بر روی این بسته‌ها درج شده است.

این کارشناس حفظ نباتات تاکید کرد: طی سال‌های اخیر برنامه و طرح حمایت از تولید محصولات سالم (محصولی که مصرف نهاده های شیمیایی و باقی مانده این ترکیبات هنگام عرضه در حد استاندارد بوده و هیچ گونه بقایای خطرناکی برای مصرف کننده نداشته باشد) با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نظارت آزمایشگاه های تحت نظارت موسسه استاندارد مد نظر قرار گرفته و فروشگاه های شهرداری به عنوان حامی فروش این گونه محصولات با در اختیار قرار دادن غرفه هایی، در این زمینه اعلام آمادگی کردند.

رضایی ادامه داد: عرضه این گونه محصولات سالم در کنار محصولات ارگانیک، که طی تولید آن­ها از هیچ نهاده شیمیایی استفاده نمی‌شود از نیازهای جامعه ای است که شیوع انواع سرطان به خصوص دستگاه گوارش در آن را می‌توان یکی از عوارض عرضه محصولاتی دانست که بارها و بارها توسط سموم و کودهای شیمیایی غیر استاندارد و ثبت نشده محلول پاشی شده و باقیمانده آنها طی سال‌های اخیر باعث ارجاع محموله‌های کشاورزی صادراتی نیز گشته است. لذا شهرداری‌ها بر خلاف آنچه تاکنون قولش را داده بودند عمل نکرده اند که جای تامل فراوان دارد اما نکته حائز اهمیت که نمی‌توان به سادگی از آن گذشت ورود و عرضه میوه‌های قاچاق با وضعیت سلامتی و قرنطینه ای نامشخص است.

وی با بیان اینکه شهردار تهران طی روزهای اخیر و در پاسخ به عرضه هویج آمریکایی، خواستار جلوگیری از فروش این گونه محصولات توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در کلیه فروشگاه‌ها از جمله شهروند شد، ادامه داد: بنابراین آقای شهردار به صورت ضمنی آمریکایی بودن محصول فوق را تایید کرد.

این کارشناس حفظ نباتات تصریح کرد: بر اساس تبصره یک ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز فروش و عرضه کالاهای قاچاق ممنوع و در تبصره ۴ همین ماده قانونی نیز خرید، فروش، حمل یا نگهداری کالاهایی که موضوع قاچاق قرار می‌گیرد به صورت تجاری تخلف محسوب شده و مرتکب علاوه بر ضبط کالای مزبور حسب مورد به حداقل جریمه نقدی مقرر در این ماده محکوم می‌شود.

مطابق ماده یک قانون بند قاچاق کالا و ارز هر فعل یا ترک فعلی است که موجب نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا و ارز گردد و براساس این قانون و یا سایر قوانین، قاچاق محسوب و برای آن مجازات‌ تعیین شده باشد، در مبادی ورودی یا هر نقطه از کشور حتی محل عرضه آن در بازار داخلی کشف شود و طبق بند ت همین ماده تشریفات قانونی اقداماتی از قبیل تشریفات گمرکی و بانکی، أخذ مجوزهای لازم و ارائه به مراجع ذیربط است.

رضایی با تاکید بر اینکه همه موظفند واردات و صادرات کالا یا ارز را بر اساس قوانین و مقررات انجام دهند، گفت: طبق قانون صادرات و واردات فصل هشتم، ورود هر نوع میوة تازه مشمول این فصل موکـول بـه رعایـت مـادة ۱۱ قـانون حفـظ نباتات مصوب ۱۳۴۶ است که اخذ پروانه و مجوز قبلی را از این وزارتخانه و سازمان حفظ نباتات به عنوان متولی نظارت بر صادرات و واردات هر گونه محصول یا قسمت نباتی، الزامی می‌داند و از سوی دیگر بر اساس بند ج ماده ۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اظهار کالای وارداتی با نام یا علامت تجاری ایرانی بدون أخذ مجوز قانونی از مراجع ذیربط با قصد متقلبانه نیز مصداق قاچاق محسوب می‌شود.

وی با اشاره به این که تاکنون برای هویج توسط وزارت کشاورزی هیچ مجوزی صادر نشده و سازمان حفظ نباتات نیز برای ورود محصول فوق اقدام به صدور شرایط قرنطینه­ای نکرده است، اعلام کرد: در صورت وارداتی بودن هویج مورد نظر، این محصول تولید کشور آمریکا، قاچاق محسوب شده و طبق قانون باید با وارد کنندگان و عرضه کنندگان آن برخورد قانونی صورت گیرد.

این کارشناس سازمان حفظ نباتات افزود: در صورتی که طبق نظر مسئولان فروشگاه‌های شهروند این محصول تولید داخل بوده ولی با برچسب و مشخصات جعلی تولید کشور ایالات متحده آمریکا به فروش رسیده این امر نیز مصداق تقلب است و طبق ماده‌ ۵۹ قانون نظام صنفی (سال ۱۳۸۲) جریمه‌ تقلب، با عنایت‌ به‌ دفعات‌ تکرار در طول‌ هر سال‌ تعیین می‌شود.

رضایی به تبعات قیمتی و آشفته کردن بازار از طریق عرضه چنین محصولاتی نیز اشاره کرد و گفت: در حالی که هویج تولید داخل به صورت فله ای در میادین و میوه فروشی ها و حتی پشت وانتی به قیمت کیلویی ۱۰۰۰ تا ۱۷۰۰ تومان به فروش می رسد، و در صورت ایرانی بودن میوه هویج مذکور، فروش آن با قیمتی کیلویی ۹۰ هزار تومان (حدود ۶۰ برابر) نیز موید گرانفروشی فروشگاه‌های فوق بوده که آن نیز مستوجب اعمال قانون است.

در همین زمینه: ممنوعیت واردات روغن بسته بندی سرخ کردنی اسامی فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی غیر مجاز اعلام شد توصیه‌ و هشدار سازمان غذا و دارو به واحدهای تولید کننده آبلیمو چرا پروانه واردات برنج تایلندی معلق شد؟ توصیه سازمان غذا و دارو به مسافران کشورهای عربی درباره عطر ریلکس مردم خیالشان از سلامت برنج و محصولات کشاورزی راحت باشد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۷۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه سیگار‌های الکترونیک جزء موارد قاچاق به حساب می‌آیند، اظهار کرد: تقاضا‌هایی برای اجازه فعالیت در زمینه عرضه و رسمیت بخشیدن به این سیگار‌ها صورت گرفته، اما وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه این سیگار‌ها نمی‌رود.

به گزارش ایسنا، بهزاد، ولی زاده، با بیان اینکه در ارتباط با مضرات مصرف سیگار‌های الکترونیک اطلاع‌رسانی کرده‌ایم، اظهار کرد: درباره مضرات سیگار‌های الکترونیک در رسانه‌های مختلف اطلاع‌رسانی کرده‌ایم. سیگار‌های الکترونیک جزو کالا‌های قاچاق محسوب می‌شوند و تمام این سیگار‌ها از مسیر‌های غیررسمی وارد کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه جلسه‌ای با ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار کرده‌ایم، افزود: موضوع خطرات سیگار‌های الکترونیک، قوانین ممنوعیت فروش و وجود این محصولات در بازار غیررسمی کشور در این جلسه مطرح شد و مقرر گردید ستاد برنامه ریزی لازم را برای برخورد با این کالای قاچاق با همکاری ارگان‌های ذیربط انجام دهد.

ولی زاده درباره برخورد با متخلفان عرضه محصولات دخانی نوپدید گفت: دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات از طریق مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به منظور نظارت و بازرسی اماکن فروش دخانیات و برخورد با متخلفانی که سیگار‌های الکترونیک را عرضه می‌کنند، بخشنامه‌های لازم را به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرده است.

مبارزه با سیگار‌های الکترونیک در دستور کار ۲ وزارتخانه

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: سیگار‌های الکترونیک جزو موارد قاچاق به حساب می‌آیند و به همین دلیل می‌توان از ظرفیت قانونی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کرد. موضوع مبارزه با سیگار‌های الکترونیک در دستور کار دو وزارتخانه «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «صنعت، معدن و تجارت» قرار گرفته است.

زیر بار صدور مجوز به سیگار‌های الکترونیک نمی‌رویم

وی درباره برخی از تقاضا‌ها برای رسمیت بخشیدن عرضه سیگار‌های الکترونیک به صورت قانونی گفت: اگرچه تلاش‌ها و اقداماتی برای مبارزه با سیگار‌های الکترونیک صورت گرفته، اما تقاضا‌هایی برای اجازه فعالیت در زمینه تولید، عرضه و رسمیت بخشیدن این سیگار‌ها انجام می‌شود. وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز برای تولید، فروش و عرضه سیگار‌های الکترونیک نمی‌رود؛ چرا که مضرات این سیگار‌ها شناخته شده است.

گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زا بودن سیگار‌های الکترونیک

ولی زاده گفت: وزارت بهداشت نسبت سمی بودن و سرطان‌زا بودن مواد سیگار‌های الکترونیک گزارش داده است؛ همچنین مواردی در ارتباط با انفجار در صورت مصرف‌کننده‌ها گزارش شده است. افرادی که با وجود تمام اطلاع‌رسانی‌ها صورت گرفته و هشدار‌های داده شده، نسبت به مصرف این سیگار‌ها اقدام می‌کنند، با اراده خود از مواجهه با خطرات این محصولات آسیب‌رسان استقبال می‌کنند.

اعتیاد جوانان؛ هدف صنایع دخانی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه این یک باور غلط است که سیگار‌های الکترونیک دارای آسیب کمتری هستند، افزود: نگاه مردم باید نسبت به محصولاتی که آسیب‌رسان سلامت هستند تغییر کند و در ارتباط با مصرف این کالا‌ها باید تجدید نظر کنند. هدف صنایع دخانی از تولید و ترویج این محصولات به اعتیاد کشاندن نوجوانان و جوانان به نیکوتین و حفظ بازار سمی و مرگبار خود است. این صنایع باید بهای اقدامات خود را بپردازند.

گزارش تخلف فروش سیگار‌های الکترونیک به ۱۹۰

وی با بیان اینکه سیگار‌های الکتروینک جزو موارد قاچاق هستند، ادامه داد: مردم از طریق سامانه ۱۹۰ می‌توانند هرگونه تخلف درباره فروش سیگار‌های الکترونیک را گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • پرینتر جدید لنوو با چه قیمتی عرضه شد؟
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • کشف بیش از ۲ هزار قوطی نوشیدنی انرژی‌زا قاچاق در هشترود
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک/ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • وزارت بهداشت: زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رویم
  • گزارش وزارت بهداشت از سرطان‌زایی سیگارهای الکترونیک
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم