Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-29@14:36:35 GMT

رشد ۲۰۰۰ برابری بودجه مجلس در زمان لاریجانی

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۵۴۲۰۳

رشد ۲۰۰۰ برابری بودجه مجلس در زمان لاریجانی

به گزارش جهان نيوز، هر ساله نقد‌های فراوانی توسط کارشناسان به بودجه دولت وارد می‌شود و این انتقادات با نزدیک شدن به ۱۵ آذر هر سال روندی رو به رشد پیدا می‌کند. در بین انتقادات به بودجه، انتقادات نمایندگان مجلس جایگاه ویژه‌ای دارد چرا که آن‌ها می‌توانند بر بودجه تاثیرگذار باشند. امسال نیز به مانند هر ساله، نمایندگان مجلس انتقاداتی را به بودجه سال ۹۶ و حتی سال‌های گذشته وارد نمودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به عنوان نمونه در سال جاری بار‌ها علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به رشد هزینه‌های جاری در کشور اشاره نموده و از این بابت دولت‌ها را مورد انتقاد قرار داد. در مورخه ۲۲ تیر ماه ۱۳۹۶، در همایش مسوولان سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در قم گفت: یکی از مشکلات کشور عدم تعادل در نظام بودجه است. ۹۰ درصد بودجه کشور مربوط به امور جاری و ۱۰ درصد به امور عمرانی اختصاص دارد. لاریجانی با تأکید بر اینکه منابع ما از پول گاز و نفت کفاف بودجه جاری را نمی‌دهد، تصریح کرد: از رئیس جمهور و همه مسئولان می‌خواهم که با مردم صریح صحبت کنند تا مردم همه مشکلات را بدانند و بتوانند در همه امور یاری کنند. همچنین رئیس مجلس در مورخه ۲۵ تیر ماه ۱۳۹۶ در حالی که در هشتمین کنفرانس بین المللی بودجه ریزی بر مبنای عملکرد حضور یافته بود، با اشاره به اینکه برای بودجه جاری کشور از سهم قابل توجهی از نفت استفاده می‌شود، گفت: نفت سرمایه است و باید صرف امور زیربنایی شود. این نشان دهنده یک خلل جدی در نظام کشور از نظر بودجه ریزی و امور دیوانی است. رئیس مجلس با اشاره به حجم وسیع دولت ادامه داد: ما چند میلیون کارمند داریم، وضع خدماتمان هم نارس است. امور دیوانی مفصل مانع پیشرفت شده است. لاریجانی با بیان اینکه کارآمدی سیستم در کشور ما ضعیف است، گفت: امسال سهم قابل توجهی از بودجه ۹۶، بودجه جاری است یعنی پول نفت هم صرف هزینه جاری می‌شود. ما باید هزینه‌های زائد را کم کرده و کارآمدی را افزایش دهیم.

این انتقادات علی لاریجانی به بودجه و وضعیت هزینه‌های جاری در آن، کاملاً بجا و صحیح می‌باشد، اما بهتر است نگاهی نیز به بودجه مجلس در سال‌های اخیر و در دوران قبل و بعد از ریاست علی لاریجانی بر قوه مقننه بیاندازیم و ببینیم مجلس در این زمینه چگونه رفتار کرده است. برای این منظور به مصاحبه اخیر محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی رجوع می‌کنیم.

وی که از دوره ششم تا دهم نماینده مردم در مجلس بوده است در مصاحبه خود با روزنامه جامعه فردا گفت: بودجه مجلس هفتم ۲۸ میلیارد تومان بسته شد، اما اکنون این بودجه به ۶۸۰ میلیارد تومان رسیده است. به بیان دیگر یعنی بودجه مجلس بین سال‌های ۸۳ تا ۹۶ حدود ۲۳۰۰ درصد رشد داشته است. وی ادامه داد: ۶۸۰ میلیارد تومان منهای بودجه مرکز پژوهش‌های مجلس و بودجه کتابخانه مجلس می‌باشد و آن‌ها نیز بودجه‌های جدایی برای خود دارند. تابش تصریح کرد: در حالی رشد بودجه مجلس ۲۳۰۰ درصد بوده که در مدت ۱۳ سال، بودجه عمرانی کشور ۸۵۸ درصد، بودجه بخش بهداشت و درمان کشور ۱۲۸۳ درصد و بودجه آموزش و پرورش کشور ۷۷۹ درصد رشد داشته است.

حال باید دید سهم علی لاریجانی از این افزایش ۲۳۰۰ درصدی بودجه مجلس چقدر بوده است. لاریجانی از خرداد ۱۳۸۷ در مجلس هشتم تاکنون رئیس مجلس بوده و بودجه ۱۳۸۸ اولین بودجه دوران ریاست او بوده است. آمار‌ها نشان می‌دهند دقیقاً از سال ۱۳۸۸ به بعد، هزینه‌های جاری قوه مقننه به شدت افزایش یافته است. در سال ۱۳۸۸ بودجه جاری مجلس هشتم نسبت به بودجه جاری مجلس هفتم از ۵۳ میلیارد تومان به ۱۰۶ میلیارد تومان افزایش یافته که رشدی ۱۰۰ درصدی داشته است. در سال ۹۵ که آغاز مجلس دهم بوده، بودجه مجلس به ۴۷۴ میلیارد تومان رسیده است و در سال ۹۶ نیز این بودجه به ۶۸۰ میلیارد تومان افزایش یافته است؛ بنابراین از زمان ریاست علی لاریجانی بر مجلس، بودجه مجلس رشدی ۱۱۸۳ درصدی داشته است.

با توجه به آمار‌های فوق الذکر بهتر است هر یک از مسئولین قبل از اینکه دیگران را مورد نقد قرار دهند، ابتدا به نهاد‌های تحت ریاست خود نگاهی بیاندازند و اصلاحات را از نهاد‌های تحت ریاست خود آغاز کنند. نقد‌های رئیس مجلس به بودجه کشور و مخصوصاً بودجه جاری کشور کاملاً بجا و منطقی است، اما همین نقد‌ها به بودجه مجلس نیز وارد است.

منبع: تابناک

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۴۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۷۰ درصدی بودجه منطقه ۷ اصفهان در ۱۴۰۳‏

مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان گفت: بودجه مصوب این منطقه در سال جاری ۸۱۵ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که نسبت به بودجه سال گذشته ۷۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

مهدی سلطان‌آقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: بودجه مصوب سال گذشته منطقه ۷ شهرداری اصفهان ۴۸۴ میلیارد تومان بود که پس از اصلاح به ۵۲۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد و این افزایش غالباً در پروژه‌های عمرانی صورت گرفت.

وی افزود: بودجه مصوب این منطقه در سال جاری ۸۱۵ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که نسبت به بودجه سال گذشته ۷۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان با بیان اینکه تحقق بودجه سال گذشته این منطقه نسبت به بودجه مصوب ۱۰۶ درصد و نسبت به اصلاح بودجه ۹۸ درصد بوده است، گفت: بودجه عمرانی در سال ۱۴۰۲ برای پروژه‌های شاخص ۳۰ میلیارد تومان بود که در سال جاری با رشد ۳ برابری به ۸۵ میلیارد تومان رسیده است.

سلطان‌آقایی ادامه داد: پروژه‌های مهم منطقه‌ای در بودجه سال گذشته معادل ۵۵ میلیارد تومان اعتبار داشت که در سال جاری با رشد دو برابری به ۱۰۳ میلیارد تومان رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در ارتباط با پروژه‌های منطقه‌ای سال گذشته ۴۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بودجه مصوب داشتیم که با رشد ۷۰ درصدی در سال ۱۴۰۳ به ۷۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان با اشاره به اعتبارات پیش‌بینی شده برای اجرای پروژه‌های محله محور در منطقه گفت: سال گذشته ۸۳ میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های محل محور منطقه ۷ در نظر گرفته بودیم که سال جاری همان رقم را حفظ کردیم و بر اساس همین اعتبار پروژه‌ها را تعریف کردیم.

سلطان‌آقایی تصریح کرد: ردیف‌های مستمر منطقه ۷ سال گذشته ۹۵ میلیارد تومان بود و عمدتاً در حوزه عمرانی مصرف شد که در سال جاری به رقم ۱۳۵ میلیارد تومان رسیده است.

وی ادامه داد: بودجه بخش جاری منطقه ۷ از ۱۳۴ میلیارد تومان در سال گذشته به ۲۳۲ میلیارد تومان در سال جاری افزایش پیدا کرده است و ۶۰ درصد بودجه سال گذشته منطقه از طریق صدور پروانه ساختمانی محقق شده است.

مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان با اشاره به جمعیت بالا و ظرفیت‌های بالقوه موجود در این منطقه تاکید کرد: رویکرد شهرداری منطقه ۷ در سال جدید حرکت به سمت درآمدهای پایدار و توجه به افزایش پروژه‌های مشارکتی در منطقه است.

کد خبر 748707

دیگر خبرها

  • تجربه تازه مجلس برای بررسی «سند دخل و خرج کشور»
  • دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه را به موقع به مجلس داده است
  • دیوان محاسبات گزارش «تفریغ بودجه» را به موقع به مجلس داده است
  • رشد ۷۰ درصدی بودجه منطقه ۷ اصفهان در ۱۴۰۳‏
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در جلسات هفته جاری مجلس
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری