Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به عنوان نهاد متولی تربیت نیروی ماهر برای ورود به بازار کار از کل بودجه آموزشی کشور فقط۱.۳ درصد سهم دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین عوامل بیکاری، بی‌مهارتی برخی جوانان برای ورود به بازار کار است؛ هر چند قطعا در سیاست‌های نادرست اشتغالزایی و حتی غفلت دولت‌ها از ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای نیروی کار تردیدی وجود ندارد اما در طرف دیگر ماجرا کامل واضح است که بسیاری از «جوانان در سن کار» هیچ مهارتی برای ورود به بازار کار ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک واقعیت است که «باید با مهارت آموزی بیکاری را مهار کرد» در حالی که بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی مسئولان بخش قابل توجهی از جوانان جویای کار برای اشتغال در هیچ حرفه‌ای مهارت ندارند؛ موضوع نگران کننده‌ای که در این خصوص وجود دارد این است که امروز ۳۷ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور در بین جمعیت بیکار کشور قرار دارند. نکته قابل تامل دیگر اینکه، در حال حاضر بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی به رغم تحصیلات آموزش عالی به دلیل ضعف در نظام آموزشی کشور از درد بی‌مهارتی رنج می‌برند و هیچ حرفه‌ای را برای ورود به بازار کار ندارند.

با این حال بی‌شک فارغ از  ناتوانی دولت‌های مختلف در پیش بینی و اتخاذ سیاست‌های مقابله با بحران بیکاری، اما در سوی دیگر بی‌مهارتی به عنوان یکی از عوامل فردی در افزایش نرخ بیکاری را نمی‌توان نادیده گرفت.

در این میان طی این سال‌ها برای اشتغالزایی و کاهش جمعیت بیکار، از  عوامل مختلف تاثیر گذار از جمله رشد اقتصادی، سرمایه گذاری، نرخ بهره وری و غیره سخن گفته می‌شود اما کمتر مسئولی به موضوع تقویت و ارتقای سطح مهارت فردی جوانان برای ورود به بازار کار اشاره می‌کند، حال آنکه سهم بودجه ناچیز سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به عنوان نهاد متولی ارائه آموزش‌های مهارتی مورد نیاز بازار کار به جوانان قابل تامل است.

بررسی اعتبارات سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در لایحه بودجه ۹۷ نشان می‌دهد بودجه این سازمان برای سال آیند ۷۵۹ میلیارد و ۳۶۴ میلیون تومان پیش بینی شده که  فقط ۱.۳ درصد از  بودجه سایر دستگاه‌های آموزشی کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

در عین حال یکی از چالش‌های مهم سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با دارا بودن ۷۰۰ آموزشگاه دولتی تحت پوشش و حدود ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد تحت نظارت، استفاده از تجهیزات فرسوده و بعضا از رده خارج آموزشگاه‌ها است که کیفیت سطح ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز روز مهارت آموزان را کاهش داده است.

ضعف در تکنولوژی و تجهیزات فرسوده نه تنها در کاهش کیفیت آموزش‌های مهارتی برای ورود به بازار کار، بلکه در کاهش انگیزه جوانان در مسابقات جهانی مهارت که ۲ سال یکبار با حضور مهارت آموزان برگزیده کشورهای مطرح دنیا برگزار می شود، اثرات منفی روانی دارد.

همچنین عدم دسترسی مهارت آموزان به دستگاه‌ها و ماشین آلات پیشرفته صنعتی و آموزشی باعث شده که در بسیاری از رشته‌های آزمونی در مسابقات جهانی، تیم مهارتی ایران عملا حرفی برای گفتن نداشته باشد که این کاستی‌ها خصوصا در رشته‌هایی نظیر مکانیک خودرو که مستقیما با تجهیزات سنگین وگران‌قیمت سروکاردارند بیشتراحساس می‌شود.

اما در حالی ضعف تکنولوژی و تجهیزات فرسوده، سالها پیش روی سازمان آموزش فنی و حرفه ای قرار دارد که در بودجه سال آینده اعتبارات مربوط به تامین و به روز رسانی تجهیزات کارگاهی آموزشگاه‌های فنی و حرفه ای تحت عنوان بودجه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای این سازمان با کاهش ۹.۵ میلیاردی معادل ۱۹.۳۵ درصد از ۴۹ میلیارد و ۳۴۲ میلیون مصوب سال ۹۶، در لایحه بودجه سال آینده به ۳۹ میلیارد و ۷۹۴ میلیون تومان کاهش پیدا کرده است.

بر اساس این گزارش، هر چند مشکلات کلان اقتصاد کشور اشتغالزایی را با مشکل مواجه کرده اما اگر دولت به موضوع مهارت آموزی و اعتبارات این بخش توجه کند می‌تواند به بخشی از بحران بیکاری فائق آید؛ بنابراین انتظار می‌رود مجلس شورای اسلامی در بودجه پیشنهادی دولت برای این سازمان تجدید نظر کند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۰۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حاشیه برگزاری مراسم تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید دانشگاه آزاد اسلامی گیلان، محمدعلی نادی خوراسگانی معاون تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به همراه مجتبی ملکی چوبری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی گیلان و جمعی از مدیران این دانشگاه از قسمتی از شرکت تولیدی نوید مرغ گیلان بازدید کردند.

نادی در بازدید و نشست با مسئولان این شرکت تولیدی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دارای ظرفیت‌های بالایی در کشور بوده که می‌توان از این ظرفیت‌های در راستای رفع مشکلات جامعه استفاده کرد و در این باره دو مدل طراحی شد که نخستین مدلی که در حوزه مهارت دنبال آن هستیم ایجاد هنرستان فنی در جوار صنعت است که بتوانیم با آموزش مهارتی به مهارت آموزان، گامی را در کمک به رفع مشکل نیروی انسانی ماهر صنایع برداریم. به‌عنوان نمونه می‌توانیم با تربیت تکنسین درجه ۲ در صنایع از این نیروی تربیت شده استفاده کرد.

وی افزود: دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی باید تخصصی شود و پس از تربیت در این دانشگاه وارد بازار کار شده اکنون، دانشکده‌های مهارت قادر خواهند بود با توجه به نیاز صنایع به منابع انسانی دانشجو جذب کنند و به آنان آموزش دهند در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان می‌تواند با توجه به ظرفیت‌های بهینه‌ای که دارد نسبت به طراحی دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی به‌صورت تخصصی با توجه به نیاز استان و صنایع اقدام کند.

معاون تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد:‌ به‌عنوان نمونه دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با توجه به صنعت طیور استان و کشور، دانشکده تخصصی مهارتی طیور راه‌اندازی کند و پس از تربیت نیروی کار متخصص در این دانشگاه، آنان را وارد بازار کار کرده و نیاز استان گیلان به نیروی متخصص ماهر توسط دانشگاه آزاد اسلامی برطرف خواهد شد.

نادی تأکید کرد: با رفع موانع موجود اتفاقات خوبی در حال وقوع است و با رفع موانع، صنعت راحت‌تر می‌تواند از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده کند. تردد استادان در صنعت و تأمل با نیرو‌های مشغول به کار، می‌توانند باعث ورود اطلاعات جدید به شرکت شده و آموزشکده‌های تخصصی با توجه به نیازسنجی در استان، راه‌اندازی شود. باید خیال خانواده‌ها از محیطی که فرزندانشان در حال مهارت‌آموزی هستند، راحت شود و بدانند که در این محیط کارها، امنیت کامل کار برای فرزندان وجود دارد.

وی بیان کرد: مدارس عالی مهارت در دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی شد که با فراخوان در دانشگاه و جامعه یک مدرسه عالی مهارت افتتاح می‌شود و دوره‌های عالی مهارت به مدت زمان‌های خاص در این مدارس برگزار می‌شود تا نیرو‌های دوره دیده داشته باشیم که دانشگاه آزاد اسلامی پیشتاز در این مورد است.

معاون تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: جامعه با افزایش سطح سواد جوانان نمی‌تواند آنان را مشغول به کار کند؛ اما با آموزش مهارت می‌توان در اشتغال جوانان سهم داشت و بعضی از مهارت‌هایی که در مدرسه عالی مهارت منتقل می‌کنند سریعاً بازخورد دارد و می‌توانند جذب بازار کار و مشغول به کار شود و این مهم وقتی محقق می‌شود که باید مبتنی بر نیاز حرکت کرد و با نیازسنجی و معرفی رشته‌های مورد نیاز در تبیین و انتخاب رشته‌ها به دلیل جذابیتی که دارند نیازسنجی کنیم.

 نادی مطرح کرد:‌باید شبکه استادان رشته‌ها درگیر کار شوند با گفتمان استادان باید رشته‌های خود را در مدارس معرفی کنند با اعلام نیاز توسط جامعه، رشته‌های مورد نیاز فعال شوند و درباره جذب دانشجویان پیگیر باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه به تربیت رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • توجه به امر تربیت در کنار آموزش، رکن اساسی سیاست‌های فرهنگی دانشگاه است
  • دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند
  • هویت‌سازی برای آینده دانش‌آموزان در دستور آموزش و پرورش است
  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما
  • ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم