Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@04:32:07 GMT

۸ مراسم یلدا

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۶۸۷۹۱

۸ مراسم یلدا

آیین یلدا همچون دیگر آیین‌های بجامانده از روزگاران کهن، هویت فرهنگی و مظهر فرهنگی سرزمین را نمایان می‌سازد و از همزیستی مسالمت آمیز ایرانیان با طبیعت حکایت دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هما حاجی علی محمدی - دانشجوی دکتری سیاست گذاری فرهنگی و کارشناس خبره پژوهشکده مردم شناسی در مراسم اختتامیه هفته پژوهش و جشن یلدا اظهار کرد: آیین یلدا نمادی از همزیستی صلح جویانه ایرانیان با طبیعت است که با پاسداشت از طبیعت نمود پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این کارشناس، آیین یلدا که در تمام نقاط ایران برگزار می‌شود با آغاز چله بزرگ در گاه‌شماری بومی آغاز می‌شود و نوید روشنایی و زایش را برای مردم به ارمغان دارد.

حاجی علی محمدی افزود: عناصر سازنده این آیین با تفاوت‌هایی اندک در تمام نقاط ایران مشترک است و شامل گردهم آمدن خانواده نزد بزرگترها، گستردن سفره یلدا یا شب چله که در آن از تنقلات بومی و میوه‌های فصل و غذاهای بومی استفاده می‌شود همراه است.

وی با بیان اینکه فال کوزه، قوری، نخ و دست همراه با شعر خوانی و شاهنامه خوانی و حافظ خوانی از جمله مشترکات برپایی این آیین نزدم مردم است، تصریح کرد: در بعضی از نقاط شاهد شال اندازی و قاشق زنی بوده ایم.

به گفته او ، آیین یلدا همچون دیگر آیین‌های بجامانده از روزگاران کهن، هویت فرهنگی و مظهر فرهنگی سرزمین را نمایان می‌سازد.

همچنین سید احمد محیط طباطبایی - مشاور ریاست پژوهشگاه و رئیس ایکوم ایران دیگر سخنران این نشست با اشاره به اینکه این هفته به نام هفته پژوهش و فناوری است ابراز امیدواری کرد سال آینده معاونت فناوری پژوهشگاه نیز بتواند به ارایه فعالیت‌هایی که امسال آغاز کرده بپردازد.

وی با اشاره به نشست‌ها و نمایشگاههایی که در این هفته انجام گرفته تصریح کرد: نتایج فعالیت‌های پژوهشگاه در حوزه‌های مختلف باید به صورت آنلاین، کتاب، نشریه و ... منتشر شود که این امر توسط مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه در حال حاضر انجام می‌گیرد.

وی با ارائه بخشی از گزارش فعالیت این مرکز افزود: پژوهشگاه فقط در قبال خودش وظیفه ندارد بلکه در سطح ملی و فراملی نیز در حوزه میراث فرهنگی باید فعالیت کند.

وی اظهار داشت: با پژوهشگرانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند در تمام دنیا ارتباط داشته باشیم و فقط در محدوده سازمان فعالیت نکنیم همانطور که برای نمونه از 35 عنوان نشریه که در خارج از این مرکز بوده برای انتشار حمایت کرده ایم.

محیط طباطبایی افزود: در دفتر مرکز کودک و نوجوان در یکسال گذشته 31 کارگاههای آموزشی، رویدادی، داوری و ... در حوزه کودک که مخاطب اصلی میراث فرهنگی است، انجام گرفته است.

گفتنی است، در پایان این مراسم از پژوهشگران نمونه پژوهشکده‌های حفاظت و مرمت آثار فرهنگی - تاریخی ، باستان شناسی، زبان شناسی، کتیبه‌ها و متون، مردم شناسی، ابنیه و بافت‌های فرهنگی - تاریخی و گروههای میراث طبیعی، هنرهای سنتی و گردشگری با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

انتهای پیام/

R1014143/P1014143/S2,18,23,24/CT47 موضوعات مرتبط طب سنتی سازمان میراث فرهنگی

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۶۸۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، آیت‌الله دکتر سیدابراهیم رئیسی، رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲.۱۲.۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، را به شرح زیر برای اجرا ابلاغ کرد.

شورای ‌عالی حوزه‌ های علمیه

شورای تخصصی حوزوی

دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی

ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۰۸.۱۲.۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی و براساس مصوبه جلسه ۴۶۵ مورخ ۰۱.۱۲.۱۴۰۲ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی (به پیشنهاد شورای عالی حوزههای علمیه) به تصویب رسیده است؛ به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ می شود:

«ماده واحده- ماده ۴ اصلاحی آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی (مصوب جلسه ۸۸۴ مورخ ۱۳.۰۴.۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی) به شرح ذیل اصلاح می شود:

ماده ۴- اعضای شورا:

سه نماینده از شورای‌عالی حوزه‌های علمیه

سه نماینده از شورای‌عالی انقلاب فرهنگی

مدیر حوزه‌های علمیه یا نماینده وی

رئیس جامعة ‌المصطفی العالمیه یا نماینده وی

مدیر حوزه علمیه خراسان

مدیر حوزه علمیه اصفهان

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران

مدیر جامعة الزهرا(س)

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی

هفت نفر از فضلای صاحب‌نظر حوزوی

تبصره - اعضای حقیقی موضوع بند ۱۰ بنا به پیشنهاد شورای‌ عالی حوزه‌های علمیه و تصویب شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی و با حکم رئیس شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی، برای یک دوره ۳ ساله منصوب می‌شوند».

کد خبر 6096964

دیگر خبرها

  • هشدار درباره تعویق لیگ برتر فوتبال
  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی
  • پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان امیریه دامغان برگزار می‌شود
  • آیین‌نامه ممنوعیت سگ‌گردانی در پارک‌ها اجرایی شود
  • ماده واحده «اصلاح ماده ۴ آیین‌نامه شورای تخصصی حوزوی» ابلاغ شد
  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • مراسم بزرگداشت مرحوم آیت‌الله صادق رزاقی در کرج برگزار می‌شود
  • آیین های عزاداری سالروز شهادت «صادق آل محمد» در گیلان برپا است